Vlastnoručně vyráběné kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Vlastnoručně vyráběné kytary

Příspěvek od patrik_m »

Nazdárek lidi. chtěl jsem se zeptat, co si myslíte o tom, když si někdo udělá kytaru doma na koleni z nějakýho starýho stolu...¨

Myslím si, že to zase není tak strašný. Naopak. člověk si to udělá pořádně a nic neošidí. Barvu a design si zvolí, jakej se mu líbí.

Já osobně bych si něakou kejtru chtěl vyrobit sám. Je mi jenom 16 let, takže momentálně nemám ani prachy, místo, čas a zkušenosti.

Jakej máte na tohle názor ???
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Já mám na homemade kytary kladný názor, ale člověk, který to neumí, se musí hodně učit aby to dokázal. není to jen "vzít dřevo, vyřezat ho, a najednou je z něj kytara"

stačí se mrknout na tohle

http://www.youtube.com/watch?v=eJgK_d19p80&NR=1
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Caggan: To není zrovna nejvhodnější ukázka. Jak říkal, chce si cvyrobit něco svého, ne vydět velkovýrobu nějaké firmy, co to dělá jinak.

Doporučil bych tenhle topic, kde od druhé stránky je několik zajímavých odkazů, kde si to na koleně vyráběli. Jinak, mám pocit, že ještě nějaké další podobné topicy se tu po fóru někde povalují, takže bych případně doporučil funkci Hledání.
Obrázek
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Ebu píše:Caggan: To není zrovna nejvhodnější ukázka. Jak říkal, chce si cvyrobit něco svého, ne vydět velkovýrobu nějaké firmy, co to dělá jinak.

já vím, ale jen pro představu, aby to nevypadalo že je to něco jednoduchého, a musíš uznat že pro člověka který je neznalý v práci se dřevem, a není nějak trochu manuálně zručný, je to prostě nesplnitelný úkol
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Caggan: Záleží na tom, jaký očekáváš výsledek. Viděl jsem kusy z obou stran tábora, kde první měl kytaru, co by šla prodat za 20 tisíc. Druhý si udělal jednu jen tak pro sebe, nevypadala nijak oslnivě, ale hrála. Krk udělaný z prahu od dveří a tělo kdo ví z čeho...

U té druhé varianty je možná zádrhel akorát tak výroba krku, ale pokud člověk nemá nějak vysoké nároky přesahující jeho schopnosti, neměl by být problém. Motat cívky si nikdo do snímačů asi nebude, takže s potřebným časem, nadšením a vůlí se to zvládnout dá :)
Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

http://buildyourguitar.com/index.html - dost dobrý stránky o výrobě kytar

už dlouho přemýšlím že bych si vyrobil něco takovýhodle:

http://buildyourguitar.com/resources/lapsteel/index.htm

možná si řeknete že sem blázen ale prostě jenom tak jako experiment...ne že bych nato hrál jako hlavní nástroj :lol:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“