EPIPHONE SHERATON II AND BB KING...

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Mayk

EPIPHONE SHERATON II AND BB KING...

Příspěvek od Mayk »

Dotaz je jednoduchý. Máte někdo zkušenosti s kytarama, které jsem uvedl v názvu? Zvuk, materiál apod. Hned na zčátku mě zarazil popis, že krk a vlastně i tělo je z VRSTVENÉHO javoru :((

Díky
Obrázek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No tyhle pololubovky se z vrstveného javoru dělají.
viz asi nejslavnější http://en.wikipedia.org/wiki/Gibson_ES-335
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mayk

Příspěvek od Mayk »

Smrťokvítek píše:No tyhle pololubovky se z vrstveného javoru dělají.
viz asi nejslavnější http://en.wikipedia.org/wiki/Gibson_ES-335
Je to markantně znát na kvalitě a zvuku? Já jsem se s tím setkal prvně...
Obrázek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

To ti nepovím. Na Gibson ani na žádnou takovou Epi jsem nehrál (bohužel)
Rozhodně ale chápu tvé obavy. On přece jen laminovaný javor od Gibsonu může být myšlený jinak než laminovaný javor od Epi. :D
Tím spíš to může být záminka pro použítí levnějšího materiálu.

Jestli hledáš pololubovku, zkus se poohlídnout po Ibanezkách. Ty Artcore serie bývají hodně kladně hodnoceny. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Jestli hledáš pololubovku, mrkni na bazar. :D Dneska se tam na ně musim chodit koukat v jednom kuse. :)
termyx

Příspěvek od termyx »

já prodával epi lucille, ale nakonec jsem se na to vykašlal..protože má božskej zvuk(snímače gibson), přirostla mi k srdci a rozhodně si jí cením víc jak na blbejch 13t.

jinak kytara je to na svou cenu až nadstandardní, řekl bych..
nultej pražec z kosti, zpracování poctivý..a když vyhodíš "štok" snímače, tak ještě poskočí o pár tříd vejš..

ale proti gretch nemá šanci..to co se teď válí na bazaru jsou naprostý bomby.. :!:
to a to a za chvíli zas tohle
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

termyx píše:já prodával epi lucille, ale nakonec jsem se na to vykašlal..protože má božskej zvuk(snímače gibson), přirostla mi k srdci a rozhodně si jí cením víc jak na blbejch 13t.

jinak kytara je to na svou cenu až nadstandardní, řekl bych..
nultej pražec z kosti, zpracování poctivý..a když vyhodíš "štok" snímače, tak ještě poskočí o pár tříd vejš..

ale proti gretch nemá šanci..to co se teď válí na bazaru jsou naprostý bomby.. :!:
Ona by stačila i ta Ventura. Když slyšim, kdy byla vyrobena, jak si stojí oproti značkám Gibson a Gretsch a kolik za ni chce (tj. pakatel)...
Mayk

Příspěvek od Mayk »

Jasně na Ibanez jsem koukal i hrál na zkoušce, ale mouse je mouse :) Proto se ptám na Ephiphone....cenově vyšší třídy než základy. Jak mám tedy rozumět tomu, že je krk z vrstveného javoru? Hm? Je to vada na kráse, teda spíše účelnosti?
Obrázek
termyx

Příspěvek od termyx »

Mayk píše:Jasně na Ibanez jsem koukal i hrál na zkoušce, ale mouse je mouse :) Proto se ptám na Ephiphone....cenově vyšší třídy než základy. Jak mám tedy rozumět tomu, že je krk z vrstveného javoru? Hm? Je to vada na kráse, teda spíše účelnosti?
hele já nevim..prostě krk je na můj vkus malinko tlustší, ale jinak nepozoruju vadu žádnou..jen sustainu moc čekat nemůžeš..ale to na žádný lubovce
to a to a za chvíli zas tohle
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Cau Mayku,
tolik to neres a zamer se spis na to, aby ti kytara osobne vyhovovala..Ja mel Sheraton doma, hral jsem na dalsi 3 v obchode a jsou to kvalitne udelany kytary (mozna o neco lepsi zpracovani nez Epi LP Custom), nicmene vymena snimacu je zasadni jako na vsech Epi kytarach, bez ni poradnyho zvuku na lampe nedosahnes..Pro srovnani jsem zkousel i Gibson 335 TD (cca. 60k) a pripadala mi zpracovanim podobna az horsi oproti Shera..je pravda, ze drevo u Gibsonu je na uplne jiny urovni a necha snimace o lip vyznit, posledne byla jedna 335 (mozna 333) na bazaru cca. za 25k, coz se urcite vyplati oproti koupi novy Epi+vymene snimacu..
Fajn jsou taky starsi japonsky nastroje jako Burny apod., ale dneska uz si je lidi nechaji zaplatit..
Jak to jde s kapelou, bude (byla) uz nejaka show??;)
Jony
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Sheraton - slusny nastroj, za ten peniz.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“