Úplný začátečník hledá pomoc

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Bublifuk

Úplný začátečník hledá pomoc

Příspěvek od Bublifuk »

Nazdárek. Před nedávnem jsem si koupil basku, s tim, že bych se na ní chtěl naučit. Hledám pořád nějakého učitele, ale nemůžu nikoho najít (bydlim na Českokrumlovsku, kdybyste o nějakém věděli), a hodlám ho hledat dál :) jenom mám pár dotazů.

Vyplatí se hledat pořád někoho, kdo by mně to pomohl naučit, nebo stačí se to naučit podle DVD? (mám na mysli tohle http://www.musicroom.com/se/ID_No/010650/details.html stačí to, na úplné základy? jestli s tím máte někdo zkušenosti)

Secundo, bych chtěl požádat o radu, které písničky, nebo tak, je dobré hrát (úplně na začátku)

Já vím, že to tu musí být tak stokrát, ale vězte, že já hledat dával.. ; ale nikde tyhle dotazy nebyly zodpovězeny tak, aby mi to něco dalo.. mám na mysli hlavně ty písničky...

Předem dík .. :)
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Na ty knížky pozor, některý jsou dobrý a některý ne, tuhle jsem neviděl, ale mě na začátku pomohlo Bass Master Grooves. Ale je to jenom věc vkusu, někdo tvrdí že je to na nic, já zas nemám rád Slap a Funky, někdo tvrdí že to je super škola, naučit se podle knížky dá, ale pozor, když jako na první natrefíš na nějakou co ti nesedne tak tě to může i odradit od hraní a to by byla škoda, proto je ber s rezervou;)
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Tak obecně se učitel vždycky hodí. Ik dyž pochopitelně záleží na jeho kvalitách. Ale asi pořád lepší než nic... Knížky jsou do začátku podle mě o ničem, pač na začátku dělá každej člověk šílený chyby, který ti knížka neukáže, a neřekne ti, že je děláš špatně.
Písničky záleží na tvém vkusu, celke mdobré jsou některé písničky od Pink Floyd (třeba z The Wall), Nirvana je easy, pokud jseš jazzman, tak třeba Norah Jones.. Jsou toho kvanta :wink:
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

A taky doporučuju pročítat tohle fórum a to i sekci o kytarách, dozvíš se toho fakt dost:)
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

ja teraz hravam death cab for cutie ;) niektore su uplne jednoduche niektore ze nezvladam jednu mi musel napr. ucitel odposluchat leb som nevedel ci som to ja dobre :D,jj nirvana je easy,najdi si nieco od kabatu ten je tiez lahky,musis si najst pesnicky ktore sa pacia tebe ... lebo ktore sa ti nepacia sa nikdy nenaucis ;)
Thinking ...
Bublifuk

Příspěvek od Bublifuk »

Díky za rady. No mám rád heavy metal takové té staré školy, jako třeba Black Sabath, Iron Maiden, Judas Priest, pak docela progresi poslední dobou třeba Dream Theater a Rush. A toho bych se taky chtěl držet, jenom si myslim, že je to moc velkej kus balvanu pro začátečníka. Co si o tom myslíte vy? Asi zkusim ty Kabáty :)
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jako metálku bych se nebál, v 90% případů je tam basa spíš o rychlých prstech což máš s trochou štěstí naučené za dva, tři dny, když už tam v té rychlosti musíš občas něco jiného mrsknout tak už je to horší, ale pořád snesitelné, ale pak jsou těžší věci. Rozhodně se drž toho co se ti líbí, já taky hraju s kámošema metal a rock toho pro basu nejjednoduššího kalibru, ale nedokážu si představit že bych doma nehrál něco těžšího, prostě i když budeš hrát jenom metal tak je lepší umět víc, prostě se neustále vyvýjet, což ale metal pro basáka moc neumožňuje. Pokud teda nehraješ něco jako Billy Sheehan :D
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Bublifuk píše:Díky za rady. No mám rád heavy metal takové té staré školy, jako třeba Black Sabath, Iron Maiden, Judas Priest, pak docela progresi poslední dobou třeba Dream Theater a Rush. A toho bych se taky chtěl držet, jenom si myslim, že je to moc velkej kus balvanu pro začátečníka. Co si o tom myslíte vy? Asi zkusim ty Kabáty :)
Black Sabbath mívají dost jednoduché linky, takže není problém... U Maidnů jak co... Takže rozhodně nevzdávat dopředu :wink:
Ebu

Příspěvek od Ebu »

Ale moc bych nedoporučoval ze začátku zkoušet kapely typu RHCP. Sám jsem zkoušel a po třetí písničce jsem měl chuť basu zakousnout :P
Obrázek
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

Ebu píše:Ale moc bych nedoporučoval ze začátku zkoušet kapely typu RHCP. Sám jsem zkoušel a po třetí písničce jsem měl chuť basu zakousnout :P
já zkoušel jen tak ze srandy dream theatre the dark eternal night :lol:
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já razím zásadu ze začátku hrát to co se ti LIBI - budeš z toho mít radost. Postupem času doporučuju přejít na něco co tě posune dopředu, pamatuju si jak jsem přešel z Green Day na Redhoty - za dva měsíce jsem udělal neuvěřitelnej pokrok...samozřejmě od té doby už tak velký pokroky nedělám..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Jak říká KIWI. Taky jsem chtěl hned první den, co jsem měl kytaru hrát všechny ty parádní kousky od AC/DC. Otevřel jsem pár tabů, pár hodin u toho seděl... nešlo to. Zkusil jsem tedy jiné interprety. A u Arctic Monkeys jsem narazil na jednoduché věci. A ty jednoduché věci jsem hrál týden, přibíral další a další... Každej překoná práh toho začátečníka, ale musí si umět přiznat, na co má. Všechno má svůj čas. A když budeš chodit k dobrému učiteli, ten čas bude krátkej. :wink:

Tyto zkušenosti jsou sice převzaty z hraní na elektrofonickou kytaru, ale myslim, že na baskytaře to bude podobný, nevim. :lol:
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Ještě chci upozornit že by si člověk neměl neustále u něčeho říkat "na to ještě nemám":)
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Jo taky teďka něco hledám... koupil jsem basu, dneska kombo takže už zbývá jen ten učitel...jenže v našem zapadákově asi nikoho nenajdu tak se dívám po knížkách a asi pořídím Bass Master Grooves jenže váhám páč mám takový lehký problém...neumím noty... já vím trapas... ale asi jsem disnotyk nebo co...v mládí jsem chodil na flétnu a uměl jsem je ale pak jsem s tím seknul a od té doby okno... Jinka mám trochu základy na kytaru ale nevím co je u basy jiné a tak... tak kdo co víte sem s tím prosím... ...a dík...
Ebu píše:Ale moc bych nedoporučoval ze začátku zkoušet kapely typu RHCP. Sám jsem zkoušel a po třetí písničce jsem měl chuť basu zakousnout :P
hi... pomalu přelouskávám Around The World... ale fakt hooodně pomalu... :lol:
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

.annY:. píše:Jo taky teďka něco hledám... koupil jsem basu, dneska kombo takže už zbývá jen ten učitel...jenže v našem zapadákově asi nikoho nenajdu tak se dívám po knížkách a asi pořídím Bass Master Grooves jenže váhám páč mám takový lehký problém...neumím noty... já vím trapas... ale asi jsem disnotyk nebo co...v mládí jsem chodil na flétnu a uměl jsem je ale pak jsem s tím seknul a od té doby okno... Jinka mám trochu základy na kytaru ale nevím co je u basy jiné a tak... tak kdo co víte sem s tím prosím... ...a dík...
hi... pomalu přelouskávám Around The World... ale fakt hooodně pomalu... :lol:
NOty je sice hezký umět, je to výhoda a tak, ale není to nezbytně nutné, hlavně ze začátku vůbec ne....
JO Around the Wrold je príma skladba, nad tou jsem taky strávil nějakej čas kdysi :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Ebu

Příspěvek od Ebu »

DannY: Vidíš, to je jedna z těch, co jsem ze začátku chtěl umět a vůbec mi nešly ^_^ Jsem rád, že jsem přelouskal Dani California. Ale do konce roku jsem si dal úkol naučit alespoň dva další kousky od redhotů, tak možná i na to nepokořitelné Around The World dojde :)

Jinak, sám mám doma 3 díly Basové kytary od Vladimíra Hory. Jeden díl stojí 55-89 korun a za ty peníze to stojí. Jediná věc, co v tom není a hodí se, je metronom, který doporučuju pořídit :) Můžu případně oskenovat pár náhledů, jak to vypadá, co v tom je a tak.
Obrázek
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

KIWI: No právě jsem se chtěl zeptat jak je udělaná ta Bass Master Grooves... jako jestli si tam bez not neškrtnu a tak...
Ebu píše:Jinak, sám mám doma 3 díly Basové kytary od Vladimíra Hory. Jeden díl stojí 55-89 korun a za ty peníze to stojí. Jediná věc, co v tom není a hodí se, je metronom, který doporučuju pořídit :) Můžu případně oskenovat pár náhledů, jak to vypadá, co v tom je a tak.
jo ty náhledy by byly fajn...kvůli těm notám... jako když jsem se učil na kytaru tak jsem si jednou půjčil nějakou knížku kde byly noty... jako šlo to ale hooodně ztuha... tak bych asi radši tabulatury... já vím...je to zdlouhavé ale pro mě jednodušší...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Master Grooves máš i s tabulaturou;)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ebu píše:DannY: Vidíš, to je jedna z těch, co jsem ze začátku chtěl umět a vůbec mi nešly ^_^ Jsem rád, že jsem přelouskal Dani California. Ale do konce roku jsem si dal úkol naučit alespoň dva další kousky od redhotů, tak možná i na to nepokořitelné Around The World dojde :)

Jinak, sám mám doma 3 díly Basové kytary od Vladimíra Hory. Jeden díl stojí 55-89 korun a za ty peníze to stojí. Jediná věc, co v tom není a hodí se, je metronom, který doporučuju pořídit :) Můžu případně oskenovat pár náhledů, jak to vypadá, co v tom je a tak.
NO jsou teda mnohem větší zvěrstva než Aroudn the World u Redhotů :)

Jinak taky mám nějaký učebnice, ale moc mi to nedalo abych řekl pravdu...

Ebu

Příspěvek od Ebu »

KIWI píše:NO jsou teda mnohem větší zvěrstva než Aroudn the World u Redhotů :)...
Nepopírám, naopak, jen nevěřícně vrtim hlavou nad výkony milého Balzaryho :), ale to už jsou převážně věci, kde je třeba zvládat slapování [a sjíždění na Slapech teď na mysli nemám :)], na které si zatím netroufám.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“