Explorer nebo Les Paul ?
Pravidla fóra
aha mě je to jasný tady tohle napsal někdo kdo hraje na explorer ESP že?r0nn!e píše:panedge: tvoje poslední věta je imho pěkná kravina, ale budiž, jestli ti to někdo zbaští, jeho boj
ESP atd sou jen kopie chápeš tuhle jednoduchou věc?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
ale jooo však joo me jde o ten tvar zvuk se dá dohnat (equalize atd) ale samozrejme jde mi jen o ten pocit toho ze budu mit v ruce na I will follow explorer
vis jak hehe[/quote]
chápu,mě je to úplně jasný
,ale tak víš co zkus epiphone eplorer to je myslím docela dobrej kompromis,hlavně jako ten gibson aspň vypadá 
chápu,mě je to úplně jasný
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
-
dlouhovlasac
panedge: BaCH taky vypadá jako Gibson, je to podařená kopie si myslim 
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jojo paradoxne je ten BaCh i kdyz nejlevnejsi jako kopie opravdu nejpodarenejsi, jsem pro nej rozhodnut, epiphone zase takovej skok v kvalite neni, pokud vubec tam vubec nejakej je... rekl bych ze rozdil v cene od BaCh a Epi bude hlavne v napise, navic Epiphone nema tu barvu co chci ja tu tmave cervenou, maji jenom tu Korinu natural a nebo cerne atd...Pavel321 píše:panedge: BaCH taky vypadá jako Gibson, je to podařená kopie si myslim
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
No akorát teda Epi má určitě lepčí HW. Ale podle mě, když vemeš BaCH Explorer k tomu ňáky snímače, třeba RMka a ladicí mechaniky, máš přinejmenšim slušnou kytaru a pořád nejseš na ceně Epi Explorera, kterej stojí skoro 10ku a myslim, že na něm budou originál snímače taky sh*t.
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak tak snímače budou na obou nic moc, neni problem po vánocích dokoupit lepší - pokud mi padne do ruky, není co řešit... už aby byli vánocePavel321 píše:No akorát teda Epi má určitě lepčí HW. Ale podle mě, když vemeš BaCH Explorer k tomu ňáky snímače, třeba RMka a ladicí mechaniky, máš přinejmenšim slušnou kytaru a pořád nejseš na ceně Epi Explorera, kterej stojí skoro 10ku a myslim, že na něm budou originál snímače taky sh*t.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
epi snímače byli dobrý na korejských... spíš slušný... dneska je to brak... nebrat!!! rači bacha a bez ohledu na to, že je levnější..Pavel321 píše:No akorát teda Epi má určitě lepčí HW. Ale podle mě, když vemeš BaCH Explorer k tomu ňáky snímače, třeba RMka a ladicí mechaniky, máš přinejmenšim slušnou kytaru a pořád nejseš na ceně Epi Explorera, kterej stojí skoro 10ku a myslim, že na něm budou originál snímače taky sh*t.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ze o tom nevim, ze epiphone dela tenhle typ... Skoda, ze se mi nechce hledat topic, kde se chlubis se svojim džipsonem..r0nn!e píše:Je to Epiphone, ale myslím že nejde vůbec o moji kytaru, říkat někomu, že jeho Explorer nebude hrát jako Explorer protože to není Gibson je full kravina. Nebude to hrát jako Gibson Explorer, jako Explorer ano.
Jinak jasne, ze explorerem muzes nazvat vsechny kytary, co maj tvar expu, ale pravej explorer je proste gibson. Neco jako kdyby hundai zacal delat diablo a ty bys ho mel a rikal bys, ze mas diablo a vsichni by mysleli, ze mas lamborigini. Treba ted jak zacla KIA delat kopii jednoho SUV od BMW, tak ji dalo BMW k soudu a KIA to auto musela stahnout z prodeje a zaplatit pokutu.. Akorat u kytar se tohle tak nebralo, kdyz v dobe lawsuitkopii Gibson zaloval ostatni znacky, tak jim to soudy zamitli a asiati mohli delat kopie a nazyvat je explorery (a proto ted ty mas "explorera").
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, s těma soudama to je trochu dvousečné. V některých případech byl Gibson úspěšný. Právě že lawsuit copy jsou ty kytary, které se přestaly vyrábět právě z právních důvodů (např. LP Ibanez).
Ohledně Explorerů jsem slyšel/četl, že z počátku prý nebyly úspěšní a tak Gibson trochu zapomněl si je zapatentovat. A pak když se expa proslavily, tak si mohli jen trhat vlasy, co udělali za chybu. Ale neručím, že je to zcela pravdivá story...
Ohledně Explorerů jsem slyšel/četl, že z počátku prý nebyly úspěšní a tak Gibson trochu zapomněl si je zapatentovat. A pak když se expa proslavily, tak si mohli jen trhat vlasy, co udělali za chybu. Ale neručím, že je to zcela pravdivá story...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No nevím ale podle kenedyovy teorije je pravej zvuk exploreru zvuk toho prvního expa co kdy gibson vyrobil. Protože zvuk každého kusu je jiný podle stáří mahagonu, z kterého je. A vůbec není strom jako strom takže každý gibson explorer hraje trochu jinak. Tzn tím tvým, "explorer zvukem" se dá nazvat jen zvuk toho úplně prvního který byl vyroben. A kdoví třeba se mu zvuk kopií od ESP z podobně kvalitního dřeva podobá víc než u dnešních gibsonů. Tahle spekulace je prostě nesmyslná. Explorer je hlavně určení tvaru. Ale tvrdit že některý má víc nebo míň "explorerovský zvuk" je nesmysl. Když už vlastně nikdo neví jak ten první hrál...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
mrkendy: jsem udělal začátečnickou chybu a ty si teď ubožáčku myslíš že mě s ní budeš ničit, pořád mi psát jak nemám ''džipsna'' apd... jsi mi k smíchu kamaráde, a opravdu, Epiphone takovou kytaru nedělá, ale Epiphone to přes to je... divný co...
Jinak tady máš to moje vychloubání se - http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... &start=240
nebo tam někde to je, prostě jsi trapný chlapče, protože já jsem se s tím vyrovnal, sice jsem byl rudej až na prdeli, ale můj život šel dál, kdežto ten tvůj se asi zastavil na téhle události.
EDIT: Platí i pro ostatní, co si mě pořád nesmyslně dobíraj za mojí kytaru.
Jinak tady máš to moje vychloubání se - http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... &start=240
nebo tam někde to je, prostě jsi trapný chlapče, protože já jsem se s tím vyrovnal, sice jsem byl rudej až na prdeli, ale můj život šel dál, kdežto ten tvůj se asi zastavil na téhle události.
EDIT: Platí i pro ostatní, co si mě pořád nesmyslně dobíraj za mojí kytaru.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pánové ještě jeden z Vás něco cekne tady v tom vlákně a navrhnu vás ve správě na časově omezený ban, nevyhrožuji, ale pokud to odhlasuje většina tak by se to mohlo stát.Takže osobní antipatie prosím přes SZ.

"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Zdar hoši, vy se tu tak pěkně hádáte a přitom je to tak prostý:
Gibson Explorer
- první kusy v 50 letech, byla to atypická kytara spolu s Flying V. Vyráběli se i z růžového dřeva ve smyslu dostat znich krásný chraplavý hlas, měli hodně silný basy. Tyto kytary měli typ snímače humbucker, stejně jako modely Les Paul z 40 let a různý lubovky a pololubovky (mimochodem to jsou taky krásný skvosty), který konečně vyřešil nežádoucí zvuky (šum, bzukot..). jejich výroba ale nebyla příliš dlouhá snad někdy do konce 1959, nebylo mnoho příznivců tohoto typu, ta hudba byla přece jen tenkrát trochu v jiným stylu
Inovace přišla kolem roku 1975, začal se Explorer vyrábět po menší pauze znovu, už novější série (nevím co bylo přesně za vylepšení) Vím však, že se cena Gibsonu Explorer se v roce 1982 pohybovala kolem 450 dollarů (viz The Edge z U2 ji koupil v tomto roce za tyto peníze uplně novou na nahrání dalšího albumu "The Unforgettable Fire") Tuto kytaru také používají další znamí kytaristi - např. Kirk H. z Metallicy, Agnus z ACDC atd. Pak byly s postupem času dělány drobné inovace. Byl v barvách natural, ebony, classic white, cherry sunburst, či vintage (tobacco) sunburst finishes. V roce 1998 ještě Gibson představil Explorer Gothic. Jediná licencovaná firma, která vyrábí také original Explorer je dceřiná společnost Epiphone. Nejde o to, že je to jen pod jednou spol., některé části kytary jsou společné. A nezapomeňte, že část z ceny Gibsona Exporer dělá značka Gibson
. To je to stejný když si koupíš adidas nebo něco od Jang c´Ťanga
V japonsku taky vyrábí auta, který se příliš mnoho podobají BMW a taky stím nikdo nic neudělá. Stačí totiž mala změna v něčem (většinou v desingu) a už to nikdo neuhraje. Vždyť se to děje pořád. Zapal si Havanu doutník a já ti garantuju, že máš šanci 1 ku 10, že je to originál.
Možná by bylo lepší psávaat Gibson Explorer a rozlišovat ostatní cetky (bez urážky). A těch je hodně: ESP, Hammer, Ibanez, Jackson, Dean Guitars, Jackson, Yamaha, Aria Pro, Tokai, Kramer, Bach, Peavey a bůhví kolik ještě. Byly samozřejmě vyrobeny v tomto Desingu i basy (Warwick atd.)
Mimochodem, mám Epi Explorer Korina 58 (USA) a je to dobrá kytara opravdu. Mrkněte na to, jak to hraje:
http://www.youtube.com/watch?v=7RZo9us1YZM
Je to výrobek k 50 letému výročí výroby Gibson Exploreru je ze dřeva Korina. Měl jsem v rukách i Gibson Explorer cherry a to je taky krasavec. A myslím si, že pokud vyměním snímače (mam zálusk na 496R nebo 500T
oba keramiky) bude to mít na lampě vynikající zvuk. Bohužel ale až někdy...
Gibson Explorer
V japonsku taky vyrábí auta, který se příliš mnoho podobají BMW a taky stím nikdo nic neudělá. Stačí totiž mala změna v něčem (většinou v desingu) a už to nikdo neuhraje. Vždyť se to děje pořád. Zapal si Havanu doutník a já ti garantuju, že máš šanci 1 ku 10, že je to originál.
Možná by bylo lepší psávaat Gibson Explorer a rozlišovat ostatní cetky (bez urážky). A těch je hodně: ESP, Hammer, Ibanez, Jackson, Dean Guitars, Jackson, Yamaha, Aria Pro, Tokai, Kramer, Bach, Peavey a bůhví kolik ještě. Byly samozřejmě vyrobeny v tomto Desingu i basy (Warwick atd.)
Mimochodem, mám Epi Explorer Korina 58 (USA) a je to dobrá kytara opravdu. Mrkněte na to, jak to hraje:
http://www.youtube.com/watch?v=7RZo9us1YZM
Je to výrobek k 50 letému výročí výroby Gibson Exploreru je ze dřeva Korina. Měl jsem v rukách i Gibson Explorer cherry a to je taky krasavec. A myslím si, že pokud vyměním snímače (mam zálusk na 496R nebo 500T
Naposledy upravil(a) martinnik dne 9.10.2008 10:14, celkem upraveno 1 x.
C.Giant strat, Epi Explorer Korina 58, Yamaha FG 750S, Epi Les Paul Custom Alpine White,
Korg AX1500G, AX3000G,
Laney LC50-II, Vox AC15CC1
Korg AX1500G, AX3000G,
Laney LC50-II, Vox AC15CC1
Amenmartinnik píše:...
to Nero: Jo, mas pravdu, na tohle jsem zapomel, mluvil jsem v obecne rovine. Pamatuju, jak mi v hudebninach ukazoval typek kytary a rikal tohle je Les paul tohle taky, ale tohle ne, to uz je Vintage a pritom to byl tvarove les paul. Jenom tim chci rict, ze kdyby kia zacla delat kopii fabie, tak by pro me byla fabie jenom jedna a to "ceska" Skodovka.. Patent nepatent. U kytar se to pouziva uz i jako tvar, ale to je vec druha..
to Masterey:O dřevu a zvuku jsme se nebavili, slo ciste o ty nazvy. Ale kdyz to tak ctu, tak je v tom pripade uplna blbost ptat se: jak hraje tenhle model? (kazdy drevo je jiny, z jinyho stromu a ma jinej zvuk......)
to r0nn!e: Sry, nechtel jsem se do tebe navazet, ale kdyz pises, ze neci prispevek je kravina a pritom mel pravdu, tak jsem trochu vypenil..