Nahrávání kytary do počítače

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Nahrávání kytary do počítače

Příspěvek od Hiddenplate »

Ahoj snažím se nahrávat kytaru tak, aby zněla co nejblíže profesionální nahrávce ve studiu. Nevím kam tohle téma přesně hodit, tak to házím sem. :) Takže mi pls kdyžtak zkritizujte moji nahrávku... :)

Bicí jsem jsem dělal s pluginem EZDrummer v programu FL Studio 8 a kytaru jsem nahrával rovnou v Guitar Rig 3. Synchornizaci samplu kytary jsem dělal taky v FL Studio 8.

Jinak je to takovej pokus o Melodic Death Metal :D

http://hiddenplate.wz.cz/metal.mp3
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

me se to libi :wink:

Jinak zvuk myslim docela dobrej oproti mymu nahravani pres mikrofon od skype :? :D
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je to hodně dobrý. Bejval bych si myslel, že je to od profíka... :shock: Teda ze studia samozřejmě.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Delam obdobne, akorat pro kytaru pouzivam Gearbox od henjalnu..
Vysledek zni samostatne vzdycky fajn, ale kdyz si pak clovek pusti nejakou poctivou studiovku, tak se to neda srovnat..
EZD je ale vybornej plugin..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

Tak tohle je hodne luxusni :shock: Fakt moc super :shock:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Z tohodle duvodu používám guitar rig 3 , zní prostě dobře :wink:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Máš nějakou zvukovku? nebo přes co jedeš?
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tak to je mazec :) , pěkný :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Momentálně mám SB Audigy ještě tu úplně první sice to má podporu ASIO, ale jinak je to úplnej sh*t. :) Časem si pořídím tu DX Audio od ASUSu nebo ONKYO s takovejma těma obrovskýma kondenzátorama a stíněním součástek... :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zni to slusne, vzhledem k tomu, jak jsi nahraval. Simulace na kompu maji tu vyhodu, ze snadneji zapadnou do mixu, ale neni to bohuzel uplna nahrada, viz thread, kde odkazuju na electrozone a tamni porovnani simulaci a realnych nahravek. Ty rozdily jsou opravdu velke, i kdyz to takhle cloveku neprijde.

Kazdopadne pokud nenakoupis techniku za mnoho tisic, tak nemas sanci udelat lepsi zvuk. To neber jako vysmech nebo nejake negativni hodnoceni, spis naopak - udelal jsi nahravku, ktera by obstala i proti leckterym poloprofi nahravkam.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Děkuju za všechny komenty. :) No... se zvukařením ještě nemám moc velké zkušenosti, tak se snažím vytáhnout ze všech těch levných kabelů, krabiček a programů co nejlepší kvalitu zvuku, abych mohl někdy v budoucnu, pokud mi to vyjde v kapele, s kterou máme první zkoušku tenhle pátek :D, nahrávat kytaru a basu přímo do počítače. Bubeník by si pak třeba v FL Studiu naklikal v EZDrummeru bubny a nahrávka by byla hotová, protože se nám nechce dávat ohromný peníze za techniku. Samozřejmě až budeme mít určitej skill a nějakej ten song. :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jestlí smím vypustit do éteru jeden ze svých neobjektivních názorů, pak bych rád řekl, že mě osobně příjde samplování bicích do nahrávek jako určitej druh podvodu... jako už by to nebyla nahrávka kapely, ale nahrávka na reklamní znělku... A když mluvíš o nahrávání kytar tak i tam bych zvolil snímání mikrofonem z aparátu....
jinak na nahrávce zvuk dobrej... není to můj šálek teda. J na tom znát, že to je nějaká simulace, ale poslechově je to v pohodě. ty syntetický bicí mě vždycky přišli takový trochu neupřímný zvukem. jako by to hrálo jen jednu část zvuku bubnů, žádný dozvuky, rozeznívání. ale ve výsledku to není špatný, možná trochu "mrtvější zvuk".
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

mne to prijde prehnane nabasovany, nekonkretni, na death metal malo hutny, trochu plochy a o tech bicich nemluvim - rytmicak je des... navic proti normalni nahravce je to tissi! slo by to i lip ale si na spravny ceste ;-)

turbo_MaCk: podvod? to bych nerek, kdyz to bubenik zahraje, tak nevidim problem, navic samplama dokazes, kdyz si sikovnej udelat 10x lepsi zvuk (relativne zadarmo), nez kdybys to nahraval v nakym prumernym studiu, s cimz sem se setkal uz milionkrat, vyleze pak z toho zahuhlanej kopak, plochej rytmicak a ostry cinely a ty muzes brecet, ze si dal nakymu frantovi par tisic a on tam od oka nasazel behringery.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

kytary do sterea a dat kompresory. kopák dát víc do středů (myslím frekvenci) ať zní konkrétněj. ten virbl mě taky zní dost ploše ale to je věc vkusu. to bych s tím udělal já, ale podle mne je to dost individuální... už takto je to udělaný dobře
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Ahoj :)

K tomu nahrávání... Je tam jenom jedna kytara a je to bez basy. Bicí jsem nechal v defaultním nastavení. Celý jsem to dal dohromady asi za necelou hodinu (zplácání melodie dohromady, nahrávání, nějakej ten mastering :D), takže je mi jasný, že kdo s tím má větší zkušenosti tak slyší, že to je místy trochu divný. :) Bedny mám normálně dvoupásmový ve dřevě a s vyřazeným ekvalizérem, aby nezkresloval zvuk. Ekvalizér se snažím nepoužívat, abych nedocílil jen přebasovaného bůůůůůůtůůů nebo naopak přehnaných výšek. :)

Btw. Bicí jsou přesněji Drumkits from Hell, jeden z těch expansionů pro EZDrummer. :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JirkaD píše:navic proti normalni nahravce je to tissi!
Tak k tomuto bych si rad poslechl nejake vysvetleni.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

právě slyším, že je tam jen jedna kytara, proto píšu - dej 2 kytary a do sterea...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Když budeš zdvojovat kytary, tak opatrně s gainem - sčítá se, tak aby to nebylo pak přegainované a nečitelné. U bicích je samozřejmě na první poslech poznat ta umělost, ani ne tak zvuk, ale ta strojovost, že to nehraje živý bubeník. No a hlasitost... doma nikdy neuděláš tak našlapanou, čitelnou a zároveň hlasitou nahrávku jako u profíků (a to ještě jsou profíci a profíci, že ano...)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Souhlasím s umělým zvukem bicích, ale s druhem podvodu už moc ne...ta nahrávka se mi líbí a řekl bych že opravdu velice slušná...taky jsem zkoušel něco doma nahrávat, ael s takovým uspěchem nikdy...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rain píše: No a hlasitost... doma nikdy neuděláš tak našlapanou, čitelnou a zároveň hlasitou nahrávku jako u profíků (a to ještě jsou profíci a profíci, že ano...)
Hlasita nahravka se da udelat i doma, staci mit dobrej kompresor, limiter a pripadne nakej ten puncher. Nicmene je to zpravidla na ukor posluchatelnosti (a to i u profiku, viz posledni Metallica), takze to chce hledat vhodny kompromis.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“