Trsátko? Ano či ne. A proč...

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Wonder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wonder »

Nesst píše:
Wonder píše:
Afroman píše:... skratka si myslim ze trsatko je sracka, pokud hrajes jinej styl nez tvrdsi odrudy rocku nebo metal. :?
Ten podtext tam je...
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!

Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w

www.bandzone.cz/fan/wonder
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Nevím, ale mně z toho vyplývá, že autor označil trsátko jako sračku všude jinde KROMĚ metalu a tvrdších odrůd rocku. Sic s tím nesouhlasím, ale nebylo tam řečeno, že by byl metal s****a. Takže se prosimtě uklidni...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tom49 píše:
cenda píše:já tedy hraju jenom trsátkem... jeden čas sem hrál prstama ale to v kapele neviděli rádi... jinak umim hrát obojím... ale trsátko jde víc slyšet... a hlavně mam co rozdávat fanynkám:)
Tak to mě nikdy nenapadlo....hned zítra půjdu nakoupit novou zásobu trsátek - fakt good nápad :D
a ještě kup lak ve fixe nebo podobnou hovadinu a všechny podepiš :D
zdvojnásobíš cenu (nebo si nech natisknout :D)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Wonder píše: Ten podtext tam je...
já tam teda žádnej podtext nemůžu a nemůžu najít... i když to čtu pozpátku, tak pochopím, že autor nemá rád hraní trsátkem v jiných stylech než hard&heavy :idea:
to že v jednom řádku se vyskytuje metal a s****a neznamená, že to souvisí :!:
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Osobně taky trsátko jenom do rockových, metalových stylů kde jedete osminky. Ono to pak tak líp zní, ale na prsty nic nemá, co třeba takový Billy Sheehan?:)
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Alcarmo píše:Osobně taky trsátko jenom do rockových, metalových stylů kde jedete osminky. Ono to pak tak líp zní, ale na prsty nic nemá, co třeba takový Billy Sheehan?:)
No Billy Sheehan... há osobně ho fakt nemám rád, ale proti gustu... Jinak on je docela rozdíl mezi sólovým hraním a hraním PRO kapelu.
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

Podla mna je trsatko vhodne skoro do vsetkych stylov,zalezi na vkuse,a prosim ta v pesnickach sa slapuje tak v 1 zo 100,mne sa zda ked nehram trsatkom ze sice tvorim basy ale nie nejak konkretne
jumbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumbo »

je na kazdym komu co sedi..me treba ze zacatku sedelo trsatko protoze sem ty prsty jeste nemel tak vycviceny a ted hraju prstama.ale trsatko si taky obcas vemu do ruky.. 8)
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

rehlo3 píše:Podla mna je trsatko vhodne skoro do vsetkych stylov,zalezi na vkuse,a prosim ta v pesnickach sa slapuje tak v 1 zo 100,mne sa zda ked nehram trsatkom ze sice tvorim basy ale nie nejak konkretne
Tak někteří basáci slapujou všude a furt, že :D . Otázka je, jestli je to dobré nebo ne... Jinak já teda mám raději prsty, ale trsátko nikomu neberu
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
letux

Příspěvek od letux »

tiez sa mi nepaci ked niekto vsade slapuje. straca to na efekte. ja hram trsatkom hlavne z toho dovodu, ze prstami nestiham. njaky ten rokec alebo iron maiden sa este prstami zvladnut da, ale pri slayeri, kde sa hraju 16-tiny 220 alebo CC, tak to uz fakt nejde.
na druhej strane sa mi paci hra prstami, ked struny plieskaju o prazce. nemyslim teraz slap, ale...ako by som to nazval..silne prstovanie :)vtedy ten zvuk aj preraza a nie je taky gulaty ako ked hra clovek prstami slabsie. (hravam trash a death, takze hovorim o zvuku, ktory sa paci mne, viem ze v inych styloch sa hodi nieco ine, tak ma zato neukamenujte:)
Matesááč
Kontaktovat uživatele:

Re: Obojí

Příspěvek od Matesááč »

J.K.R. píše:Prostě jak na co, když si brnkám třeba Iron Maiden tak si na svym současnym skillu ty Harrisovi riffy rychlostně nedávám, takže občas trsátko beru. Ale preferuju prsty, navíc to i efektně vypadá :D
určitě trsátko, taky efektně vypadá, ale musíš hrát jen dolu, jako když si hraješ se svym malim kámošem --;-)
Mige11

Příspěvek od Mige11 »

Ja osobne kedhrávam rock, hardrock, metal tak používam prsty, ale na deathmetal už jedine trsátko.
cenda

Příspěvek od cenda »

Mige11 píše:Ja osobne kedhrávam rock, hardrock, metal tak používam prsty, ale na deathmetal už jedine trsátko.
s tim nesouhlasim.... já sám hraju prstama...
Mige11

Příspěvek od Mige11 »

Hovoril som o sebe nie o všetkých basákoch na tejto planete poznám chalana ktorý tiež valí death s prstami. Treba si prečítať celý príspevok aj to na začiatku pokial sa nemýlim je tam Ja osobne... a pokial si narážal na to že, mám začať hrať death prstami tak díky zostanem u trsátka
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

tez som hraval black metal a prstamy ale su aj ludia ktory hraju brutal death/black/heavy prstamy a su ludia co hraju aj pomaly rock alebo neco take zase trsatkom
Cheaterboy

Příspěvek od Cheaterboy »

Love metal a na prsty se vždy spoléhám ;)
Mige11

Příspěvek od Mige11 »

Jo love metal to je pohodová hudba
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Snažím se hrát prstami. Hraji metal prstami. Trsátko je dobré na rychlost a na průraznost zvuku, ale ta průraznost je někdy na škodu. Navíc trsátekem nejde vydrnčávat.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Wonder, asi si to spatne pochopil. taky nemám rád urážlivé metloše. A navíc, to co si postnul, to je hudba?

EDIT: A co se týče hraní prstama, nebo trsátkem. Trsátko slouží, podle mě pro hru na kytaru, nikoliv na basu. A proto neuznávám "basáky" kteří, drtí šestnáctiny rychlostí světla pomocí nějaké plastové kraviny. Přijde mi to jako urážka nástroje. Možná proto neuznávám dead, speed, trash atd. metalisty. Nic proti vám, ale fakt toto mi jako hudba nepřipadá.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Mi taky ne, my jsme heaváci. 8)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“