Časy dozvuků

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Časy dozvuků

Příspěvek od Dark Axel »

zdarec

zajímalo by mně, jestli někdo nevíte o šikovných stránkách, kde bych našel spousty údajů o časech echo/delay u různých sklateb :lol:

mnohdy totiž není zrovna efektivní to odposlouchávat

díky za případné odkazy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

vím, že ti tím nepomůžu, ale toto je právě důvod, proč sem nikdy echo nepořídil. POdlemě to musí bejt dost krutý si hrát s tím časem a navíc n vždy se hraje samá píseň v téže tempu. Já sem ten styl "muzikanta" co nemá potřebu hrát jako z desky a když hrajem tak je 50% improvizace. revoluční by podle mě bylo, kdyby měli tyto efekty spínač, na který bys párkrát šlápl do rytmu a ono by si to samo chytlo rytmus songu, ale to jsem ještě neviděl....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

turbo_MaCk píše:....revoluční by podle mě bylo, kdyby měli tyto efekty spínač, na který bys párkrát šlápl do rytmu a ono by si to samo chytlo rytmus songu, ale to jsem ještě neviděl....
Nova delay takové tap tempo má. :wink:
Ale taky není nejlevnější.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nebo expression pedál :) něco jako u originálního univibu pedál na regulaci rychlosti. Btw nikdy jsem na žádnej vibe nehrál, tak možná budete vědět vy, když už jsme nakousli to téma rychlostí... Musí se ten efekt vibu synchronizovat s tempem skladby aby to znělo dobře, nebo to u sóla není poznat?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

To ja zase delay vyuzivam skoro stale, ale pravdupovediac presne casy nejak neriesim. Nastavim to na podfarbenie zvuku... ale aby som to nastavoval presne podla tempa pesnicky, tak na to nemam nervy :D Mozno obcas, ked si chcem zahrat nieco od U2, tak sa snazim to nastavit starostlivejsie.. ale inak to nehrotim...
Naposledy upravil(a) Braniik dne 10.10.2008 13:19, celkem upraveno 1 x.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

turbo_MaCk píše:revoluční by podle mě bylo, kdyby měli tyto efekty spínač, na který bys párkrát šlápl do rytmu a ono by si to samo chytlo rytmus songu, ale to jsem ještě neviděl....
to uz ted maji skoro vsechny delay pedály (digitály)... a třeba dd5 to už měla snad před patnacti lety... line echo park to ma, dd7 to ma, myslim že i DD6 to ma...

jinak třeba na male časy je to uplně jedno - nic se moc nastavovat nemusi, na delši už je to problem a je to dobra věc... ja se ale bez toho docela uspěšně obejdu. a kdo neobejde, nechť koupi na bazači za nějakých max. 2500 pedál, co tohle umí :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Časy dozvuků

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:zdarec

zajímalo by mně, jestli někdo nevíte o šikovných stránkách, kde bych našel spousty údajů o časech echo/delay u různých sklateb :lol:

mnohdy totiž není zrovna efektivní to odposlouchávat

díky za případné odkazy
Darku, psal jsem dlouhý příspěvek jak si spočítat ideální čas na delay - v sekci hudební skupiny - U2 (edit - strana 2)

jinak samozrejme idealni je mit delay ktery ma TAP funkci, tlacitko, pedal kdy slapes do rytmu, imho to ma dneska jiz vetsina delay jednotek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
alkaba

Příspěvek od alkaba »

rasomaso píše:Musí se ten efekt vibu synchronizovat s tempem skladby aby to znělo dobře, nebo to u sóla není poznat?
Není to poznat...můžeš si to nastavit jak chceš a pořád to zní OK. (no ale když si to nastavíš na nejrychlejší vibe tak to zní hnusně :D , tak do půlky je to OK)
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tap spínač má dnes opravdu už velké množství delayů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Reel echo bohužel nemá. Hodil by se

tam je ale řeba alespoň fajn, že bliká kontrolka tak rychle, jak se opakuje, takže teoreticky si to člověk může poštelovat alespoň podle toho

a Pupacku, toho jsem si už všiml, ale u toho člověk zase musí vědět tempo sklatby
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:Reel echo bohužel nemá. Hodil by se

tam je ale řeba alespoň fajn, že bliká kontrolka tak rychle, jak se opakuje, takže teoreticky si to člověk může poštelovat alespoň podle toho

a Pupacku, toho jsem si už všiml, ale u toho člověk zase musí vědět tempo sklatby
no však tempo skladby musis vedet kdyz chces pracovat s delay, jinak to musis hledat nahodne...(na nahodny hledani doporucuju zacit casem kolem 300ms)

jestli chces hrat do mp3 skladby a jen nevis bpm tak doporucuju mini programek mixmeister bpm analyzer ten ti behem par sekund rekne bpm skladby
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack-poklona máš to pěkně nadřený :shock:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Na delay naživo jedině tap delay krabičky...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“