Muzikanti v sukni
Muzikanti v sukni
Chtěla bych se zeptat, jak se díváte na to, když je členkou rockové/metalové skupiny žena? Má podle vás stejnou šanci uchytit se v kapele? Jistě je hodně výborných zpěvaček ( třeba Tarja z Nightwish), ale co třeba bubenice, nebo kytaristky? Díky za příspěvky.
akustika Strunal
Ibanez RG321 MH
VOX - AD Valvetronix- Chrome "XL" Serie AD15VT-XL
příslušenství ( kabely, trsátka, čistidla, struny
)
Ibanez RG321 MH
VOX - AD Valvetronix- Chrome "XL" Serie AD15VT-XL
příslušenství ( kabely, trsátka, čistidla, struny
- Hrrrnec!
- Kontaktovat uživatele:
Re: Muzikanti v sukni
musím říct ženské pohlaví v kapele bych nechtěl... prostě by to nebylo ono i když v životě by to bez nich nešloahoi píše:Chtěla bych se zeptat, jak se díváte na to, když je členkou rockové/metalové skupiny žena? Má podle vás stejnou šanci uchytit se v kapele? Jistě je hodně výborných zpěvaček ( třeba Tarja z Nightwish), ale co třeba bubenice, nebo kytaristky? Díky za příspěvky.
Preboha, preco?Hrrrnec! píše: musím říct ženské pohlaví v kapele bych nechtěl...
Urcite to kapele prida na takej tej celkovej charizme.. podla mna...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Hrrrnec!
- Kontaktovat uživatele:
Re: Muzikanti v sukni
Braniik píše:Preboha, preco?Hrrrnec! píše: musím říct ženské pohlaví v kapele bych nechtěl...Pokial vie hrat, tak preco nie... a vlastne... aj keby moc nevedela, tak by som chcel
![]()
Urcite to kapele prida na takej tej celkovej charizme.. podla mna...
je fakt že třeba by chodilo víc lidí, ale ne kvůli hudbě ale kvůli ní
... tak proč ne
když je člověk dobrej muzikant, je fuk jestli je chlap nebo ženská, ne?
a že by chodilo víc lidí, ale ne kvůli muzice... no nevím, ale když jdu na dobrou muziku, tak sice pochopitelně ocením charismatickýho muzikanta, ale že bych programově víc chodila koncerty chlapů než ženských právě kvůli tomu, to fakt ne
jo a k těm bubenicím etc... no proč ne - vzpomněla jsem si na jednu, co si od bicích své kapele šéfuje a k tomu zpívá, Bronagh Gallagher... asi jinej styl než preferuje většina zdejších, ale řekla bych že je fakt dobrá
bubenici mají třeba i pražští etno-folko-nevím Tajné Slunce (a další ženská je dechová sekce kapely), když povzpomínám, co jsem viděla naposled za koncerty. a vyjde to nastejno...
a že by chodilo víc lidí, ale ne kvůli muzice... no nevím, ale když jdu na dobrou muziku, tak sice pochopitelně ocením charismatickýho muzikanta, ale že bych programově víc chodila koncerty chlapů než ženských právě kvůli tomu, to fakt ne
jo a k těm bubenicím etc... no proč ne - vzpomněla jsem si na jednu, co si od bicích své kapele šéfuje a k tomu zpívá, Bronagh Gallagher... asi jinej styl než preferuje většina zdejších, ale řekla bych že je fakt dobrá

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Imho ženská kapelu příjemně oživí
Spousta žen s kapelama hraje / zpívá a to tak že perfektně, docela někdy koukám, co je basaček. Třeba u The Gathering nebo u Pixies, pak všechny ty metalový zpěvačky, sem tam třeba houslistka (Silent Stream Of Godless Elegy), flétnistka, saxofonistky... no, vždycky rád vidím v kapele ženskou, už proto, že pak nemůžou nadávat, že mezi sebe chlapi nikoho nepustěj 
Hele já mám kapelu kde jsme v jednom momentě byly tři ženský a dva chlapy a docela to šlapalo! Nevim proč by ženský nemohly hrát v rockový, nebo snad metalový kapele, myslim, že predispozice k muzice maji v podstatě podobný jako mužský, tak proč se toho bát? Je mi jasný, že spousta lidí má spousu předsudků, ale já na to prostě prdim a hraju dál, Za těch pár let co hraju na kytaru tak jsem slyšela různý názory - třeba po koncertě za mnou přišel jeden týpek, že hraju na ženskou až moc dobře, tak by mě zajímalo, kde je onen průměr, ve kterym by se ženská jako hráčka na kytzaru měla pohybovat...už to prostě neřešim, směju se tomu, je to hloupý řikat - tak ženskou do kapely bych nechtěl, dyť to neni o niočem, nezáleží na pohlaví ale na přístupu k hraní a na talentu, ne?
Jako nic proti holkám v kapele ale já bych žádnou nechtěl.Hlavně nemam rád když je jedinej vokál a to žena páč mi pak příjde zbytek kapely jako psi na vodítku za zpěvačkou - nevim proč ale tak mi to příjde.Když ženský pohlaví zvládá nějakej nástroj dobře tak buiž ať si hrajou klidně metal!
Ale já bych prostě ženu nechtěl
Ale já bych prostě ženu nechtěl
Život bez kytary a hudby neexistuje.........
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
-
honzick_guitarman
...no když si příspěvek svýho jmenovce přečteš pozorně, všimneš si, že je za tím prostě strach ze ženskejchPáJa píše:Hele a to by si radši bral hodně špatnýho muže, než obsojnou ženu???:) Jako do kapely samozřejmě...Paja píše:Jako nic proti holkám v kapele ale já bych žádnou nechtěl.
žena v muzice je asi nějaká diagnóza nebo co![]()
![]()

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Jen do mě holky.Já se holek nebojim mam jich 28 ve třídě takže sem zvyklej....Jde o to že bych jí prostě nechtěl to je věc vkusu ne??Tak sklidněte svoje špatně deduktivní uvažování
Jestli bych bral dobrou ženu nebo špatnýho muže??
Odpověď: Ani jedno hledal bych dobrýho muže.Ať si holky dělaj co chtěj ale do mí skupiny nepatřej
Jestli bych bral dobrou ženu nebo špatnýho muže??
Odpověď: Ani jedno hledal bych dobrýho muže.Ať si holky dělaj co chtěj ale do mí skupiny nepatřej
ženská v kapele je otázka vkusu? To je trochu hloupost, ne?
Jako upřímně řečeno moje první kapela se skládala ze samejch děvčat a nestálo to za moc, ale nemyslim si, že by to bylo proto, že by šlo o holky - prostě to neklapalo. Teď hraju s chlapama, je to príma spolupráce. Zpočátku tomu myslim taky moc nevěřili, ale vše se v dobré obrátilo:)
Možná by mě zajímaly důvody, proč ženská do pájovi kapely prostě nepatří.... jestli jako kvůli tomu, že nic neuměj, nebo že dělaj problémy..
Já v naší kapele vidim pouze jeden problém a to co se týče mezilidskejch vztahů - je to chlapská ješitnost, chlapy jsou v tomhle fakt děsný! A co se týče muziky, tak to platí dvounásob!!!!Což Pájo?
Jako upřímně řečeno moje první kapela se skládala ze samejch děvčat a nestálo to za moc, ale nemyslim si, že by to bylo proto, že by šlo o holky - prostě to neklapalo. Teď hraju s chlapama, je to príma spolupráce. Zpočátku tomu myslim taky moc nevěřili, ale vše se v dobré obrátilo:)
Možná by mě zajímaly důvody, proč ženská do pájovi kapely prostě nepatří.... jestli jako kvůli tomu, že nic neuměj, nebo že dělaj problémy..
Já v naší kapele vidim pouze jeden problém a to co se týče mezilidskejch vztahů - je to chlapská ješitnost, chlapy jsou v tomhle fakt děsný! A co se týče muziky, tak to platí dvounásob!!!!Což Pájo?
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
PáJa píše:ženská v kapele je otázka vkusu? To je trochu hloupost, ne?
To Nesst: Díky za podporu
Tak k těm holkám není to otázka vkusu ale já mam opravdu 28 holek ve třídě a vidim jak to s nima prostě nejde a nejde a nejde komunikace nic - řekneš jim pravdu - sou naštvaný
Lžeš jim a oni to zjistěj - sou naštvaný
Okřikneš je že pomlouvání je hnusný - a začnou pomlouvat tebe
Navíc já sem docela náročnej co se týče výkonů při hraní a vim že k holce nemůžu bejt tak upřímnej jako ke klukovy s nim se to dá vyřešit s hodně holkama ne!Takže k Pájovy do kapely opravdu holky zatim nepatřej - mam jich plný zuby ze školy a nenechám je mi mrvit věc na který mi fakt záleží