Nahrávání kytary do počítače
Pravidla fóra
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte 
Tak jsem to zkusil doladit podle vašich rad!!
Přidal jsem kopák, změnil virbl (snare), nahrál další kytaru (tu předtím jsem hodil do leva a novou jsem nahrál do prava
) a přidal jsem basu, aby to chytlo trošku "hutnost"
. No a po pár hodinách různýho zkoušení jsem dospěl k tomuto: http://hiddenplate.wz.cz/metal2.mp3
Tak kritizujte
Tak jsem to zkusil doladit podle vašich rad!!
Přidal jsem kopák, změnil virbl (snare), nahrál další kytaru (tu předtím jsem hodil do leva a novou jsem nahrál do prava
Tak kritizujte
Nevím jestli je to mými sluchátky, ale ten rytmičák mi trhá bubínky
A té hutnosti bych trochu ubral. Ale jinak je to o dost lepší. Hlavně ty bubny.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Chvilama ti to jaksi clipuje nebo zkresluje, hlavne kolem 35. sekundy. Jinak bych mozna trochu stahl basovy frekvence na kytarach a vytahl basovou linku, jinak to zni fajnove.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
když se tu mluví o nahrávání na počítači tak dneska sem si tak hrál, náš kytarista nahrával celou kapelu přes Phonic Helixboard + Cool Edit + sada mikrofonu k bicím Shure a poslal mě bicí k jedný písničce tak sem si vzal do Cubasu ty bicí a píchnul si kytaru linkou do kompu a přes Amplitube sem tam nahrál celkem fajnovej zvuk, podotýkám že mám integrovanou zvukovku s ASIO ovladačema
viz. níže
Original můžete najít zde
viz. níže
Original můžete najít zde
Naposledy upravil(a) Skipper dne 12.10.2008 11:51, celkem upraveno 1 x.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
co mysliš? jako ode mne obe dve nahravky nebo od hiddenplate?turbo_MaCk píše:je to dobré... obojí...
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Je tam basa? Ja ji neslysim. Virbl by to chtelo vytahnout a kopak trosku stahnout, jinak pohoda. Zvuk kytary se mi moc nelibi (podle me je to dany i zbytecne velkym zkreslenim), ale to je dost subjektivni.
BTW, ses si jistej, ze ti ladi oktavy? To solo mi prijde trochu falesny.
BTW2, co pouzivate za overhead mikrofony? Hodne se mi na te vasi nahravce libi cinely.
BTW2, co pouzivate za overhead mikrofony? Hodne se mi na te vasi nahravce libi cinely.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
v orig. nahravce je basa a kytara je nahrana přes kombo Behringer v tý době sem ještě u nich nenahrávalWohma píše:Je tam basa? Ja ji neslysim. Virbl by to chtelo vytahnout a kopak trosku stahnout, jinak pohoda. Zvuk kytary se mi moc nelibi (podle me je to dany i zbytecne velkym zkreslenim), ale to je dost subjektivni.
v moji nahrávce basa neni a bicí jsou přesně vytažený z orig. a kytara je přes amplitube2, zvuk kytary mysliž v orig. nebo u moji? v moji sem si moc s aplitubem nehrál takže sem to ani nijak suprově nenastavil.
Kytaru sem ještě nijak moc neladil takže nevim ale je to trochu falešný, i když ja sem taky včera natahoval nový struny - Elixir a sem s nima zatim spokojenej
Mikrofony kterejma je to nahrávaný to je myslim Shure sada pro bicí kde jsou PGčka - (nevim to jistě) -
http://kytary.cz/shure-pgdmk6-performan ... 69:0:0:1:0
činely jsou paiste, alchemy - 3xCrash, 2xSplash, 1xChina, Ride, Hi-hat
Poslouchal jsem tu tvou verzi, original jsem uplne zazdil 
Doporucuju si pohrat s ekvalizaci kopaku, mate ho zbytecne naducanej a malo mlaskavej, je takovej rozplizlej.
Doporucuju si pohrat s ekvalizaci kopaku, mate ho zbytecne naducanej a malo mlaskavej, je takovej rozplizlej.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
To už se stalo minulej vejkend sme nahrávaly zkoušku a tam je kopak mnohem lepšíWohma píše:Poslouchal jsem tu tvou verzi, original jsem uplne zazdil
Snad zejtra budu mit MP3, tentokrat sme nahravaly na Behringer power mix, basa byla linkou přes Kustom Deep End 200HD, jedna kytara přes Rozdala-nějakej 92rok, a druha (moje) přes marshall valvestate, komba byli braný přechodovejma mikrofonama a bicí byli kondenzatorem a kopakovym mikrofonem, zpěv to ani nevim(nějaky zpěvový Shure)+ jeden head pro bubeníka, kytary jsou stereo - leva je moje a prava je druhyho kytaristy, celkově se to myslim vydařilo, zejtra to sem dám
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem si naladil oktávy a zní to mnohem líp, ještě si skusim pohrát s Amplitube a uvidí se co vykouzlim
EDIT: Tak sem na solo přidal pár efektů a na doprovod sem si trochu pohrál s Amplitube a je to lepší
Zůstaň
EDIT: Tak sem na solo přidal pár efektů a na doprovod sem si trochu pohrál s Amplitube a je to lepší
Zůstaň
zajimavyWohma píše:http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
Furt mi ta kytara zni hrozne umele, co ostatni? Mozna jsem jenom moc zhyckanej zvukem lamp 
Mozna bych zkusil pouzit Guitar Rig, ten zvuk z hiddenplateovy nahravky mi prisel prirozenejsi.
Jo a to solo ZESLAB!
Mozna bych zkusil pouzit Guitar Rig, ten zvuk z hiddenplateovy nahravky mi prisel prirozenejsi.
Jo a to solo ZESLAB!
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Neboj solo vim že je moc, hm tak nevim Guitar Rig nevim jestli někde v kompu najdu, ale zkusim toWohma píše:Furt mi ta kytara zni hrozne umele, co ostatni? Mozna jsem jenom moc zhyckanej zvukem lamp
Jo a to solo ZESLAB!
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj!! 
Tak jsem se dneska zase trošku nudil a zkusil jsem složit něco lehčího... rockovějšího.
Bicí jako obvykle EZDrummer, basa je Slayer z FL Studia... No.... zkusil jsem i zasólovat, ale protože mi sólování moc nejde tak jsem tam vpálil tóny, který mě zrovna napadli, tak mě za to prosím nekamenujte. 
Btw. S bicíma jsem si tentokrát docela hrál, takže už by to němělo mít takovej hnusnej strojovej efekt... No posuďte sami..
http://hiddenplate.wz.cz/rock.mp3
EDIT: Ještě jsem to trochu upravil. Do přestupů jsem narval Ride a Ride Bell a celkově jsem zvednul hlasitost.
EDIT2: Dneska jsem si půjčil od basáka basu a nahrál jí do toho a ještě jsem to celkově trošku upravil tak by to už snad mělo být v pohodě...
(viz. příspěvek níže)
Tak jsem se dneska zase trošku nudil a zkusil jsem složit něco lehčího... rockovějšího.
Btw. S bicíma jsem si tentokrát docela hrál, takže už by to němělo mít takovej hnusnej strojovej efekt... No posuďte sami..
EDIT: Ještě jsem to trochu upravil. Do přestupů jsem narval Ride a Ride Bell a celkově jsem zvednul hlasitost.
EDIT2: Dneska jsem si půjčil od basáka basu a nahrál jí do toho a ještě jsem to celkově trošku upravil tak by to už snad mělo být v pohodě...
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 13.10.2008 21:50, celkem upraveno 2 x.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
sopuhlas... dejchá z toho simulace... nejlepší je mít poctiví kombo a sejmout mikrákem... kmity skřínně kmitající reprák a nažhavený lampy budou znít vždycky přirozenějWohma píše:Furt mi ta kytara zni hrozne umele, co ostatni? Mozna jsem jenom moc zhyckanej zvukem lamp
Jo a to solo ZESLAB!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj 
Samožřejmě souhlasím s tím, že poctivý lampový kombo sejmutý mikrofonem bude mít vždy 100x lepší zvuk než nějaká simulace.
Jenže mě jde o to, že finančně jsem na tom velice bídně a jako chudý student si nemůžu dovolit jen tak nakoupit pár lampových komb, bicí+set mikrofonů atd. Tak na to prosím berte ohledy. 
Zaměřuju se hlavně na to jak ze všech těch simulací a programů vytáhnout zvuk podobající se... opakuju "podobající se"
aspoň trochu nějaké průměrně studiové nahrávce. 
Jinak dneska jsem dodělal jeden takovej trošku pomalejší rockovej song (viz. předešlý příspěvek), kde jsem se snažil doladit to podle vašich rad, které jste mi psali v tomto threadu.
Btw. je to tenhle
PS: Bez zpěvu to prostě není ono, takže dokud neseženu mikrofon, tak ty písničky budou stejně o ničem.
EDIT: Dneska jsem si půjčil od basáka basu a nahrál jí do toho a ještě jsem to celkově trošku upravil tak by to už snad mělo být v pohodě...
Samožřejmě souhlasím s tím, že poctivý lampový kombo sejmutý mikrofonem bude mít vždy 100x lepší zvuk než nějaká simulace.
Zaměřuju se hlavně na to jak ze všech těch simulací a programů vytáhnout zvuk podobající se... opakuju "podobající se"
Jinak dneska jsem dodělal jeden takovej trošku pomalejší rockovej song (viz. předešlý příspěvek), kde jsem se snažil doladit to podle vašich rad, které jste mi psali v tomto threadu.
Btw. je to tenhle
PS: Bez zpěvu to prostě není ono, takže dokud neseženu mikrofon, tak ty písničky budou stejně o ničem.
EDIT: Dneska jsem si půjčil od basáka basu a nahrál jí do toho a ještě jsem to celkově trošku upravil tak by to už snad mělo být v pohodě...
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 13.10.2008 20:21, celkem upraveno 1 x.