Gibson LP vintage mahogany

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
monty

Gibson LP vintage mahogany

Příspěvek od monty »

Čus, nemáte někdo zkušenosti s touto kytarou. Chtěl bychsi ji koupit, ale nemám s ní zkušenosti.
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=517536
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Cau, tahle kytara laka cenou. Na bazaru se da koupit uz za 17t coz je na LP od Gibsna super. Hral sem na ni zatim dvakrat. kde zacit? Asi vzhled. Nazivo je pekna, hlavne varianta worn cherry ale ani worn brown neni nejhorsi a nebranil bych se ji. Zpracovani je podobny jako u SG Special, takze obcas neco nekde neni uplne super ale zadna tragedie to nebyla. Krk je stejnej jako u lakovanyho Studia ale tady je prijemnejsi ten matnej "voskovej" lak. Vic to klouze. Model Vintage Mahogany ma korpus celej z mahagonu oproti Studiu ktery ma jeste javorovej top. Je to asi nejvetsi rozdil a taky vlastne snimace. Studio ma 490 a 498 tohle ma Burstbuckery. Na klasicky lakovany studio sem hral nekolikrat a muj pocit z ty kytary je vybornej..zvukove mi fakt sedi..u Vintage Mahogany sem byl docela prekvapenej. Kytara mi prisla o dost lehci. Budou vevnitr asi dutiny pro snizeny vahy. Ja mam teda radsi tezsi les pauly pac aspon tu kytaru na sobe citim. kytaru sem zkousel pres kombo Hiwatt a jeste pres Mesu. Cistymu zvuku asi nic k vytknuti..krkovej snimac docela pekne tlustej i kdyz normal Studio je jeste o kousek lepsi. Na zkresleni mi kytara ale prisla ostrejsi(kobylkovy snimac) nez Studio. Pred koupi bych si bejt tebou vyzkousel obe studia a porovnal zvuk a pohodli pri hrani. zvuk mi prijde lepsi u Studia ale zase lip se hraje na Vintage Mahogany kde palec tolik nedrhne.
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
monty

Příspěvek od monty »

já jsem právě četl několik recenzí a zdá se mi jako pěkná, ale nevim kde ji zkusit, páč ji nikde nemaj.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Mel jsem ji, je to paradni kytara za ty penize, ale zpracovani je trochu na stiru..Starsim Studiim (90.leta) se kvalita nemuze rovnat, porovnaval jsem nazivo..Co je na VM opravdu paradni, jsou snimace BB..kytara je lehounka, zvukove hodne akusticka, hezky barevne vyvazeny spektrum, coz bude zpusobeno i "nelakem"..je to hodne odlisna kytara od klasickyho Studia, mekci, barevnejsi, vyrovnanejsi, takova nezna kamaradka do nepohody :lol:
Pokud chces hrat ale tvrdsi, rockovejsi, metalovejsi veci, rozhodne bych ji na to nedoporucil, naopak blues/rock, jazz, RNR je jeji teritorium, ve kterym je stikou mezi kaprikama;)..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“