Epiphone Les Paul Custom?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Lipfar

Epiphone Les Paul Custom?

Příspěvek od Lipfar »

Zdravíím! Dva roky vlastním Epiphone les paul special II, jako začátečník jsem sní byl spokojenej,ale ted když mám novou kapelu zjištuji že stojí za prd... při hraní se neustále rozladuje, struna G zní jak umírající kráva... Snímače jsou hrozný,ale kupovat naní nový od RM pickups asi nemá cenu. kupoval jsem jí novou za necelejch 6000,- a ted když stojí nová 3500,- tak se chytám za hlavu.....

Moc semi Líbí v nadpisu uvedená kytara a přemýšlím si jí koupit,ale nevím jestli nekoupit něco lepšího... abych pak nenadával stejně jako ted.
Hraji rock, rockn roll,punk
Poradíte mi někdo?
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-cust ... 26:0:0:1:0
Epiphone Lespaul special II :-D
Marshall Vs 265
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Nemyslíš, že by pro tebe nebyl lepší nějaký HSS strat?
------------------
Jo a radši toho Les Paula kup starýho jetýho, současná produkce od Epiphonu stojí celkem za prd.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

chytrolíne, hrál jsi na tu samou kytaru z 90 let a ted na novou v krámě? jo? ne? Pokud ne, tak nekopíruj cizí subjektivní názory...Epiphony jsou pořád nejlepší možnost, jak mít za málo peněz kvalitní kopii Gibsona, ve srovnání přímo s Gibsonem asi nejlepší (neuvažuji Custom stavěné kytary na zakázku)
Epi LP Custom/Standard jsou výborný nástroje, neuděláš s nimi chybu. Jen si rozmysli dobře, zda by nestačil Standard...u Gibsonů tam jsou rozdíly větší, Custom je tlustší, má lemovaný tělo a celkově je z ušlechtilejšího dřeva, ale u Epi tam rozhodně není tak velký rozdíl, že by se rovnal přímo rozdílu cen...spíše vážně jen otázky designu...dále malý +, že se ti neomlátí strany těla až na dřevo, kvůli tomu lemování, ale to je zas jen detail...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
panedge

Příspěvek od panedge »

Maples-přesně s tebou souhlasím,jen bych doplnil,že Custom je hezčí třeba v bílý barvě je fakt krásnej,jen si bohužel myslím,že ta struna g je taková divná na všech epi les paul,na který sem hrál a že taky nejde nikdy pořádně doladit-moje zkušenost.Ovšem za ty peníze to je jen takovej detail 8) no a prej úplně super prej sou tyhle stroje http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Elit ... n/:3:29173 je to elitlist a prej sou fakt zvukově jako Gibson,ale už trochu dražší
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no, G struna je ošemetná záležitost i na originálech Gibson, mé Studio a učitelův Standard jsou toho jasným důkazem.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

Maples: proč je vubec Gčko takovej problém??? na mym Les Paulu i na Flyingu mi taky zní kapku jinak než zbytek strun a často se rozlaďuje (fajn to muže bejt mechanikama ale vzhledem k tomu že ostatní struny sou v cajku tak to asi neni moc pravděpodobný)...nechápu to...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Mi se třeba rozlaďuje Hčko více než Gčko =)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hele já netuším...ale je to zásada hlavně (možná i jenom) kytar s hlavou 3-3...na stratech je to uplně v pohodě! třeba nám to někdo chytrej vysvětlí:D
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Jo to s tim geckem by me taky zajimalo tak najde se nekdo kdo to vysvetli ?
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
kubog

Příspěvek od kubog »

JJ Gčko je asi zakliata struna :? :D
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Borci mě se zdá, že géčko je v řiti furt, už jsem zvládl zlikvidovat elixíroví géčko za 2 hodiny po natažení ! při ceně elexirů je to dost aji na mě - celá nová sada !!!
kubog

Příspěvek od kubog »

Oltec píše:Borci mě se zdá, že géčko je v řiti furt, už jsem zvládl zlikvidovat elixíroví géčko za 2 hodiny po natažení ! při ceně elexirů je to dost aji na mě - celá nová sada !!!
WTF?! Ja pužívam elixiry už asi rok a su to asi najlepsie struny, nezničieľné 8)
Smile

Příspěvek od Smile »

kubog - pujc je oltecovi a on te vyvede z omylu :-D:-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Jsou nejlepší ! zvuk zatím nejde nahradit, ale martinky (když jsem je používal) byly spolehlivější.
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Sorry , ale co znamená WTF - bez urážky, já bych rád slyšel překlad. Dík
kubog

Příspěvek od kubog »

Oltec píše:Sorry , ale co znamená WTF - bez urážky, já bych rád slyšel překlad. Dík
What the fuck, akoze pocudovanie :wink: . A ano mas pravdu elixiry su najlepsie stale zneju ako nove, pekne sa smykaju, nezaspinia sa, perfektne sa na ne hraje :)
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Dík za vysvětlení. Opravená odpově´d.
Naposledy upravil(a) Oltec dne 12.10.2008 21:40, celkem upraveno 2 x.
kubog

Příspěvek od kubog »

Oltec píše:To jako že su k...k?
Nie len mi prislo divne ze si ich znicil za dve hodiny
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Sám jsem se divil, ale je to fakt. Používím jenom Elixíry a nic jinýho se nedá hrát ( mysleno obrazně , ale vážně). Hrál jsem v životě na všecho možný, ale elixíry jasně vedou. Proti jejich rozšíření zatím mluví jejich cena - i když vzpomínám struny tuším Olympic (možná se pletu, bylo jich 9, zdvojený vršky, stály devět pětek - za komančů - dnes 15x - čtrnáct kol) By byly dražší než nejlepší sada Elixírů!!!
kubog

Příspěvek od kubog »

Oltec píše:Sám jsem se divil, ale je to fakt. Používím jenom Elixíry a nic jinýho se nedá hrát ( mysleno obrazně , ale vážně). Hrál jsem v životě na všecho možný, ale elixíry jasně vedou. Proti jejich rozšíření zatím mluví jejich cena - i když vzpomínám struny tuším Olympic (možná se pletu, bylo jich 9, zdvojený vršky, stály devět pětek - za komančů - dnes 15x - čtrnáct kol) By byly dražší než nejlepší sada Elixírů!!!
Cena ma moc netrápi berem to z Améru a sada ma vyjde tak ako tuna ernie ballky( ktore boli po dvoch dnoch nehratelne). Elixiry menim tak raz za mesiac dva (neviem asi aj z princípu aj ked hraju super asi večne)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“