alternativa k Vox AC30cc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

alternativa k Vox AC30cc

Příspěvek od pupack »

Tak už mě přestalo bavit hrát si přes PODxt, prodal jsem i valvetronixe protože to mě nakonec taky nevyhovovalo, pač je to zrovna tak simulace a nerozumí si to moc dobře se šlapkama :)

takže hledám nějaké kombo zvukově podobné zvuku voxe - hlavně co se clean zvuku týká. Chci normální kombo (žádné procesory) se kterým budu používat v blizke době pár šlapek (boss od-1, ts9, delaye atd) Na voxe 25tis nemám ani mít nebudu. Kdyz nenajdu alternativu budu holt muset asi na splatky toho voxe no :)

Má někdo zkušenost co se tomu zvuku blíží? ... nějaké Fendery, Lanýže, Crate, atd Díky za tipy
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já ti poradim šetřit a jít do svého vysněného Voxe, prošlo mi prackama "zbytečně" moc aparátů přitom jsem měl jasný cíl, tak jsem prostě zatnul zuby a ty peníze našetřil, protože když člověk chce tak dokáže divy :)

a už se nebudeš muset zdržovat výběrem aparátů.....

...... pak přijdou na řadu kytary,efekty atd :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

já bych zkusil orange , ty sou podle mě dost podobný
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Crowley píše:já ti poradim šetřit a jít do svého vysněného Voxe, prošlo mi prackama "zbytečně" moc aparátů přitom jsem měl jasný cíl, tak jsem prostě zatnul zuby a ty peníze našetřil, protože když člověk chce tak dokáže divy :)

a už se nebudeš muset zdržovat výběrem aparátů.....

...... pak přijdou na řadu kytary,efekty atd :D
nejhorší je, že má jednak pravdu a druhak to vím :D ale když to je hrozný utrpení vědět že to bude ještě tak dlouho trvat :) Každopádně díky za názor - asi to tak udělám
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

[quote="Greeg"]já bych zkusil orange , ty sou podle mě dost podobný[/quote

Orange? hm mrknu se schválně na ně, díky za tip Greegu!
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Orange AD30;)
Vox jim ale nenahradis, to zadnym apcem..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no nevim, jestli je dobre radit aparat orange ad30 nekomu, kdo nema na voxe :) a hleda levnejsi alternativu :) to me nedava moc smyslu...

pokud hledas cisty voxacky zvuk, tak zkus ac15... zkresleny ac30 tou ac15 ale nedozenes... a taky zapomen na to, ze ti to bude hrat bez alnico blue jako "vox", takze rovnou vynech levnejsi verze...

:)

jinak mezi nama - do 20t. se dostanes a nevim, jeslti je dobre hledat kompromis a zkouset nejake lanyze, pívíčka a nevím co všechno, které stejně budou stát skoro stejně (když tak hodíš reprák)

a taky nevím, jeslti je do baráku nutné cpát ac30 se dvouma reprama - aby te sousedi nehnali...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nojo ja bych to nemel do bytu ale do prostoru kde to muzu i trosku ohulit a celkove do budoucna..

kazdopadne celkem me nadchl orange tiny terror hlava, je to 15w A class (takze tech 15w nepodcenovat) a da se to prepnout na 7w (na doma) - a zvuk je fakt takovej ten britskej ala vox, parada....a s cabem vox 2x12 hmm :)))
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já můžu za sebe doporučit kombo co mám v popisu. Čistej A-super a na bazaru se dá občas najít kolem desítky. A s krabkama si to rozumí náramě
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Jak pise Lachim taky bych jako levnejsi alternativu videl Laney VC30..cistej zvuk vazne neni spatnej i kdyz v porvnani s AC15 to porad trochu neni ono ale da se sehnat za fakt dobry penize. Dal bych asi doporucil zkusit Peavey Classic kterej ma taky peknej clean a taky nestoji moc..novy lampace od Crate(V18,V33) bych zaradil taky..je to sice spis zvuk Fendru ale me se libil a to i ja zboznuju zvuk AC30:)). Na music-store nedavno testovali Kustom Defender a chvalili peknej cistej zvuk pry hodne hodne podobny Voxu AC30 takze asi udelej vylet do Prahy a vyzkousej
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

classic je podle mě spíš na rock'n'roll - parádní apec, ale voxe bych tím nenahradil. a navíc bych srovnal ceny classica a ac15 (přecejne víc vox bude vox bez modrýho repráku, než peavey taky bez toho repráku)
ten crate V má oproti voxovi dost zkreslení, alecharakter tam je taký, jaký by se ti mohl líbit.
s orangem bych dal souhlas... ale ono tě to vyjde skoro jako AC15
defender by mě samotnýho hodně zajímal... to kombo má vše, co chci.. ale zajímá mě spíš zkreslení... rád bych středový křoupavý zvuk
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

turbo_MaCk píše:classic je podle mě spíš na rock'n'roll - parádní apec, ale voxe bych tím nenahradil. a navíc bych srovnal ceny classica a ac15 (přecejne víc vox bude vox bez modrýho repráku, než peavey taky bez toho repráku)
ten crate V má oproti voxovi dost zkreslení, alecharakter tam je taký, jaký by se ti mohl líbit.
s orangem bych dal souhlas... ale ono tě to vyjde skoro jako AC15
defender by mě samotnýho hodně zajímal... to kombo má vše, co chci.. ale zajímá mě spíš zkreslení... rád bych středový křoupavý zvuk
jojo nojo jak koukam na ceny, tak defacto ten vox ac15cc1 stojí 14tisíc - tim padem nemá smysl koukat jinde, takže asi pujdu do té patnáctky, je fakt že ta 30ka je stejně uřvaná až moc. Časem si můžu tu 15ku vytuningovat reprakem Blue kdyz budu potrebovat. Imho to chci hlavne na cisty zvuk, a kreslit budu krabkou (tube screamer, OD-2) klasika U2 :) takze jak to kreslí samo o sobe me netrapi. Tak diky za nazor, jinak ten Defender co po nem koukas nevypada vuuubec zle! Tak ho otestuj a at se zadari ;)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

blue jde sehnat za nejakých 5t... (coz je vlastně rozdíl mezi AC15 a AC15x)... výhoda je tam navíc ta, že blue, co si koupíš v krámě (a nebo spíš necháš poslat z anglie) je made in england, kdežto blue, co je už od výroby v kombu, je prý čína... a taky je 8ohmu... takže do komba pak už nepřipojíš nic bez toho, aniž bys nemusel odpojit repro...

kdyz si koupíš 16ohmový blue, tak pak do toho komba můžeš vrazit ještě jeden 16ohmový reprák (třeba ten starý šoupneš do nějakého levného boxu za 2t. - je to vlastně kopie G12H, má 16ohmu a s blue si prý rozumí až moc dobře - dodá mu trochu basů), přepneš to na zesíku na 8ohmu a válíš vesele na dvě repra...

možná bych se ani nebál bazaru - za nějakých 10t. bys ac15cc1 urco splasil.
Naposledy upravil(a) qwer dne 15.10.2008 16:13, celkem upraveno 1 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

qwer píše:blue jde sehnat za nejakých 5t... (coz je vlastně rozdíl mezi AC15 a AC15x)... výhoda je tam navíc ta, že blue, co si koupíš v krámě (a nebo spíš necháš poslat z anglie) je made in england, kdežto blue, co je už od výroby v kombu, je prý čína... a taky je 8ohmu... takže do komba pak už nepřipojíš nic bez toho, aniž bys nemusel odpojit repro...

kdyz si koupíš 16ohmový blue, tak pak do toho komba můžeš vrazit ještě jeden 16ohmový reprák (třeba ten starý šoupneš do nějakého levného boxu za 2t. - je to vlastně kopie G12H, má 16ohmu a s blue si prý rozumí až moc dobře - dodá mu trochu basů), přepneš to na zesíku na 8ohmu a válíš vesele na dvě repra...

možná bych se ani nebál bazaru - za nějakých 10-11t. bys ac15cc1 urco splasil.
no vidis to :) dikec za info - proste to clovek musi brat ze takovy kombo uz ma na par let do budoucna takze neni problem ty repro casem vymenit.. takze parada, mozna se kouknu po tech bazarech poradne ted par dni, ale co sem zbezne koukal vsude same valvetronixy... Jeste jednou dikec
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no to bys musel dat inzerat, ze to kombo koupis... na bazaru se totiz vyskytlo za posledni rok 2x a to jedno jsem koupil ja... a to druhe tam taky moc dlouho nelezelo... takze byses asi docela nacekal...

urco jej ale nejdriv vyzkousej, zajdi do kramu a zkus hlavne hlasitost - se svoji kytarou nejlepe.. ono totiz zacne docela brzo nakreslevat - uz tak pri tretine gainu... kdyz se tam pak do preampu na V1 soupne 5751 lampa, ktera ma asi 70% gainu obycejne ecc83, tak ta to zkresleni trochu pridusi a nekresli to tak brzo... a urco vyzkousej i ac30 a hlavne zkus rozdíl mezi tema reprama - blue a ty gsh hraji kazde dost jinak - tak at vis, jak to hraje - kdybys pak treba toho blue objednaval...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

koukl bych na ebay.de tam to trefíš spíš... jinak objevuje se dost názorů, že custom classic je na *** a že dobře hrá jen stará anglie... jaký máte názory?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no me to taky zajimalo... pak jsem natrefil na cloveka, ktery hraje v nasem nejznamejsim beatless revivalu a vlastni jak novy cc2 tak i hodne starou anglii...

jeden aparat chtel prodat a bylo mu jendo jaky... kdyz jsem se ho ptal, na rozdily mezi nimi, tak me napsal, ze rozdily jsou naprosto minimalni a ze vlastne ani nevi, ktery aparat mu zni lip.. ze ma rad oba a kazdy ma neco do sebe...

takze cina zas tak spatna nebude... navic co jsem kde cetl, tak ty anglie jsou x- krat poruchovejsi nez ciny a kazdy aparat hraje uplne jinak...

spis jde asi o to, ze si nekde nejaky nas cesky blbecek na harmonycentral precetl nejaky post od typka, co cekal, ze mu bude hrat ac30cc3 bez alnico blue a se sh*t lampama stejne jako nejaky tricet let stary skvost, a tak se o tom musel rozvykladat a tady ta legenda se vesele rozsiruje stylem "vox jsem sice videl jen na obrazku, ale vim, ze ty nove ciny hraji na h***o"

tady u tech jednoduchych lamp staci dal jinou preampovku a aparat pak hraje plne jinak.. tyhle zesiky jsou na lampy neuveritelne citlive...
Oltec

Re: alternativa k Vox AC30cc

Příspěvek od Oltec »

pupack píše:Tak už mě přestalo bavit hrát si přes PODxt, prodal jsem i valvetronixe protože to mě nakonec taky nevyhovovalo, pač je to zrovna tak simulace a nerozumí si to moc dobře se šlapkama :)

takže hledám nějaké kombo zvukově podobné zvuku voxe - hlavně co se clean zvuku týká. Chci normální kombo (žádné procesory) se kterým budu používat v blizke době pár šlapek (boss od-1, ts9, delaye atd) Na voxe 25tis nemám ani mít nebudu. Kdyz nenajdu alternativu budu holt muset asi na splatky toho voxe no :)

Má někdo zkušenost co se tomu zvuku blíží? ... nějaké Fendery, Lanýže, Crate, atd Díky za tipy
Podobný voxovy???
Jedině origo vox, kdyby byl tak třicet starej tak by to bylo to co hledáš, ale to bys musel vypaplat tak půl kola. Takže šetřit, šetřit, šetři!!!
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No co se stáří aparátů týká tak k tomu jsem dost skeptickej, že by měli hrát lépe. Hrají jinak, to ano, ale jestli je to lepší volba kupovat Voxe z roku 70 třeba to at si posoudí každý sám. Porovnal bych aparát k automobilu...

U těch nových Vox custom classic je určitě znát, jednak že už je nevyrábí vox ale korg a druhak že jsou z nových součástek atd tudíž budou znít krapet jinak. Ovšem výhodou bude to že mi dalších pár let vydrží a za 20 let po nich bude treba taková shánka a diskuse jako ted po tech voxech ze 60 - 70 let ;)

jo a ty nové voxy mají efektovou smyčku :D to celkem ocenuji...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Musím tě zklamat, za 20 let po všech těchhle věcech vyráběných sériově v číně sháňka nebude. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“