M-AUDIO Mobile Pre - Mono :-(
Pravidla fóra
M-AUDIO Mobile Pre - Mono :-(
Zdravím,
koupil jsem si M-AUDIO MOBILE PRE USB a při nahrávání z mého dynamického microfonu OPUS se nahrává pouze 1 kanál (mono). Když strčím microfon přímo na PC nahrává se stereo. Už si nevím rady, nemáte někdo tušení, kde je problém? Potřeboval bych nahrávat přes moji externí zvukouvou kartu od M-AUDIO stereo... mono mě nezajímá:-(
Děkuji za každou radu...
koupil jsem si M-AUDIO MOBILE PRE USB a při nahrávání z mého dynamického microfonu OPUS se nahrává pouze 1 kanál (mono). Když strčím microfon přímo na PC nahrává se stereo. Už si nevím rady, nemáte někdo tušení, kde je problém? Potřeboval bych nahrávat přes moji externí zvukouvou kartu od M-AUDIO stereo... mono mě nezajímá:-(
Děkuji za každou radu...
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemas nejaky zvlastni dynamicky mikrofon, ktery na nahravani nastroju ani zpevu neni asi zrovna nejvhodnejsi, tak je vystupni signal MONO. Jedine nahravani stereo mikrofony, ktere ma v beznem uziti smysl, je matched pair nejakych kondenzatorovych mikrofonu bud XY nebo AB, ale vzhledem k tomu, ze Mobile Pre tusim nema phantomove napajeni, tak te to stejne nemusi zajimat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
si slušnej idiot.... nahrávat 1 normálním mikrákem stereo je asi stejná **** jako když mi onehdá kámoš říkal, že shání 5.1 sluchátka

když sme u těch stereáčů, stejně je na ozvučení prostoru lepší mít 2 mono kondíky vyvážený do sterea
když sme u těch stereáčů, stejně je na ozvučení prostoru lepší mít 2 mono kondíky vyvážený do sterea
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Turbo prosím uklidni se a nikomu tu nenadávej do idiotů. Na to tu nikdo není zvědavej. Nehledě na to, že to tu nebudeme tolerovat.
A jenom pro tvoji informaci prostorový sluchátka normálně existují.
A jenom pro tvoji informaci prostorový sluchátka normálně existují.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
stejně jako stereo mikrofonyaivn86 píše:A jenom pro tvoji informaci prostorový sluchátka normálně existují.
A nejsou nahodou oba kanaly identicke?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ShaiMagal píše:No, já ale nechápu, proč když píchnu microfon přímo do pc (zezadu). Tak mi to nahrává normálně stereo, bez problému.
Ale když ho napojím přes moji externí zvukovou kartu M-AUDIO, tak jenom mono
Už si s tím opravdu nevím rady...
Dobře , tak Já TI tedy už poradím
Zvukař Gustav
Tady píšou, že obsahuje jeden stereo mikrofonní vstup (1/8").
http://www.dj-obchod.cz/katalog/zvukove ... ch=m-audio
Tak teda SORRÁČ a chybu v zapojení hledej mezi Zvukovkou a PCFerino píše:Tady píšou, že obsahuje jeden stereo mikrofonní vstup (1/8").
Zvukař Gustav
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou, kdyz zapnu nahravani, hybe se signal pouze u 1 kanalu, druhy se ani nehne.turbo_MaCk píše:zopakuji wohmovu otázku:
nejsou náhodou ty stopy na tom stereu (levá a pravá) identické?
Mam to narvany v dobry "dire", ma to tak i muj znamy, mame to zapojene stejne a jemu to jede stereo a me mono
opravdu nevim
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mluvím o tom, když ti stereo nahrávalo... jak říká wohma... máš jeden vstup - mikrák a chceš z něj udělat dva výstupy - levá prvavá. i když z toho ty 2 výstupy dokážeš, tak maj společný vstup - sou identické.... zkus vzít jeden reprák a pustit si na něm stereo nahrávku... je to to stejný, jen opačnej proces
Ja se v technice vubec nevyznam...
Vim jedinou vec... z PC mi to nahrava stereo, a pres zvukovku mono...
K cemu mi je mono? Kdyz je zvuk slyset jen v jedne bedne(sluchatku)? Potrebuju stereo...
omlouvam se za moji neznalost techniky, ale ma otazka je jasna, proc pres externi zvukovku nejde nahravat stereo? Popr jak to nastavit na stereo?
Opravdu jsem z toho jiz znechucen
Vim jedinou vec... z PC mi to nahrava stereo, a pres zvukovku mono...
K cemu mi je mono? Kdyz je zvuk slyset jen v jedne bedne(sluchatku)? Potrebuju stereo...
omlouvam se za moji neznalost techniky, ale ma otazka je jasna, proc pres externi zvukovku nejde nahravat stereo? Popr jak to nastavit na stereo?
Opravdu jsem z toho jiz znechucen
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak znovu. Z jednoho mikráku nedostaneš stereo, čili dva různé kanály - pravý a levý. Pokud náhodou rozdělíš jeho stopu na pravou a levou, budou zcela totožné. Stereo prostě nenahraješ.
Vždy nahraješ jen jeden kanál. Ten ti logicky bude znít jen z jedné reprobedny. Pokud chceš, aby zněl z obou reprobeden, dá se to nastavit. V nahrávacím programu nastavíš stopu tak, aby zněla uprostřed. Pak bude slyšet z obou reproduktorů, ale bude stejná. Ne stereo.
Takže k řešení? Co používáš za záznamový soft? Pak ti bude možno poradit jak tam nastavit, aby ti stopa zněla z obou repráků.
Vždy nahraješ jen jeden kanál. Ten ti logicky bude znít jen z jedné reprobedny. Pokud chceš, aby zněl z obou reprobeden, dá se to nastavit. V nahrávacím programu nastavíš stopu tak, aby zněla uprostřed. Pak bude slyšet z obou reproduktorů, ale bude stejná. Ne stereo.
Takže k řešení? Co používáš za záznamový soft? Pak ti bude možno poradit jak tam nastavit, aby ti stopa zněla z obou repráků.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008