Oasis
Oasis
Co říkáte týhle brit-rockový partičce? Podle mě super songy, výýýbornej sound (ale to je věc vkusu) a dost dobří sou i na živo. Jinak pro vás co neznáte:
Rock'n Roll Star (live) http://www.youtube.com/watch?v=h5CVCUmd5rw
Supersonic http://www.youtube.com/watch?v=FOTsS2mplA0
Wonderwall http://www.youtube.com/watch?v=FAPtTS0TYtU
Morning Glory http://www.youtube.com/watch?v=HcgxkWKqGxQ
Rock'n Roll Star (live) http://www.youtube.com/watch?v=h5CVCUmd5rw
Supersonic http://www.youtube.com/watch?v=FOTsS2mplA0
Wonderwall http://www.youtube.com/watch?v=FAPtTS0TYtU
Morning Glory http://www.youtube.com/watch?v=HcgxkWKqGxQ
Epiphone Les Paul Classic (Vintage Sunburst)
Oblíbenci: RHCP, Oasis, Foo Fighters, Nirvana, 65Daysofstatic, Rancid, Bad Religion, Billy Talent, The Cure, Vypsaná fiXa, Sto Zvířat...
Oblíbenci: RHCP, Oasis, Foo Fighters, Nirvana, 65Daysofstatic, Rancid, Bad Religion, Billy Talent, The Cure, Vypsaná fiXa, Sto Zvířat...
Drobák: S těma beatles to myslíš jak? Ono se o tom dost mluví ale pokud jde o hudbu tak to rozhodně žádnej ripoff neni. Aspoň já jsem tam žádnou konkrétní podobnost neslyšel. Samo je to britskej zvuk a lead singer měl jeden čas dost image lennona ale že by rabovali? To nevim...Můžeš dyžtak něco konkrétního (song, nebo sloku třeba) kde ti to přijde?
No zpoustu toho právě od beatles a lenona převzatý je...třeba stand by me je původně song lenona ale uspěch za to sklidili větší oasis...helter skelter je taky od beatles,oasis dělali cover verzi...nejsem nějakej znalec osasis,takže ti toho tolik neřeknu...ale poslouchám je a nijak mi to nevadí...nejsem skalní fanda beatles abych mi byli trnem v oku...spoustu lidí poznalo hudbu bealtes až díky osasis(mladší generace)...nicméně to nic nemění na tom že oasis z beatles těžili hodně...co se textů týče hlavněsuloco píše:Beatlels...diky chlape to je krasnej preklep
Jinak sou asi jedny z nej Britských kapel,společně s radio head,beatles,sex pistols,the clash a pro mě i motor head...i když ty zas tak kultovní nejsou
No já nevim, ale u Stand by Me mi přijde asi tak jediná věc, kde lze nalézt shodu, a to v názvu. Jinak se mi ty písničky zdaj úplně jiný.Drobák píše:No zpoustu toho právě od beatles a lenona převzatý je...třeba stand by me je původně song lenona ale uspěch za to sklidili větší oasis...helter skelter je taky od beatles,oasis dělali cover verzi...nejsem nějakej znalec osasis,takže ti toho tolik neřeknu...ale poslouchám je a nijak mi to nevadí...nejsem skalní fanda beatles abych mi byli trnem v oku...spoustu lidí poznalo hudbu bealtes až díky osasis(mladší generace)...nicméně to nic nemění na tom že oasis z beatles těžili hodně...co se textů týče hlavně
A k těm cover verzím: Vydali celý album právě jen s cover verzema od Beatles, ale to bych jim až tolik nazazlíval. Dneska třeba na B-sides má tolik kapel takovejch coverů a jasně, že originál je takřka nepřekonatelnej, avšak i nějaká ta inovace může bejt hezká a mít něco do sebe.
Squier Bullet Strat
Peavey Backstage
Peavey Backstage
Drobák: No mě teda Stand by me přijdou dost jiný ale rozumím že tě ta možná přehnaná inspirace beatles může mrzet. Ale Oasis se tím oháněli poměrně dost a Liam Gallagher vždycky uváděl Lennona jako svůj velkej vzor. Ale máš pravdu ten sound tam je rozhodně podobnej (konstrukce písniček) ale je to podle mě opravdu jen inspirace...
Jinak ta arogance tam bohužel je...nevím čím to...asi jim sláva stoupla do hlavy a možná si vážně mysleli že jsou noví Beatlels (když mě se to tak líbí
)...Každopádně bych na ně určitě zašel...teď mají nový album ale co jsem slyšel tak zatím oba singly stojej za prd 
Jinak ta arogance tam bohužel je...nevím čím to...asi jim sláva stoupla do hlavy a možná si vážně mysleli že jsou noví Beatlels (když mě se to tak líbí
A shodou okolností, včera jsem si koupil novej Filter a je tam o nich další nepřekvapující článek: http://img133.imageshack.us/my.php?imag ... 075oj9.jpg
Nejvíc mě na něm pobavil pan Ronson, kterej Oasis celkem solidně setřel s dvouakordovym Wonderwall
Nejvíc mě na něm pobavil pan Ronson, kterej Oasis celkem solidně setřel s dvouakordovym Wonderwall
Squier Bullet Strat
Peavey Backstage
Peavey Backstage
Tak Oasis okrajově poslouchám, hlavně první album je hudebně fakt pěkný, ale taky mi vadí Noel Gallagher, jak ty řeči, tak jeho hlas.
Drobák: Na pár jmen si v tom tvým výčtu rozhodně zapoměl... ale počítám, že se to strhne v hádku, čí oblíbený kapely jsou bombastičtější, geniálnější a zásadnější, takže to radši necháme bejt
Drobák: Na pár jmen si v tom tvým výčtu rozhodně zapoměl... ale počítám, že se to strhne v hádku, čí oblíbený kapely jsou bombastičtější, geniálnější a zásadnější, takže to radši necháme bejt
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Jeden ze základních stavebních kamenů brit-popu.
Arogance k nim tak nějak patří, oni byli v devadesátých letech opravdu "víc než bůh" a evidentně si ten pocit nesou v sobě do dnes.
A hlavně maj ty písničky jednoduchý a snadno naučitelný. To je myslím si pro ostatní kytaristy velký plus.
Arogance k nim tak nějak patří, oni byli v devadesátých letech opravdu "víc než bůh" a evidentně si ten pocit nesou v sobě do dnes.
A hlavně maj ty písničky jednoduchý a snadno naučitelný. To je myslím si pro ostatní kytaristy velký plus.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no ja teda nevim me ta jejich arogance vadí hodně - navíc ani muzikálně pro mě nic moc. Jejich jediným a hlavním hitem díky kterému se vůbec dostali do podvědomí je Wonderwall což ani není jejich písnička, tuším že ji složil R.Adams. Pak nechápu jak můžou lidi jako oni hodnotit a urážet zbytek hudební scény
když sami znamenají dneska skoro nic... ale to je jen můj názor...doufam ze me tu ted neutlučete 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ten článek z Filtru je zajímavej (prej oba akordy k Wonderwall
, ma sice 4 ale to je fuk, for je to dobrej). Jinak ja se na tyhle jejich cachry moc nekoukam, spis je posloucham ale je to idiotsky kdyz se do ostatnich takhle navazej...zrovna Kaiseri nejsou vubec spatny. A tomu jejich novymu albu...slysel jsem jen dva singly ale oba neskutecne SLABYYYY...
NOvé CD
To nový cédo je absolutně nejlšpí, ty jo, např. songy Bag It Up nebo Natuer Of Reality nebo Soldier On, ty nemají chybu 
Kdyz se ji pokusis zahrat, tak zjistis, proc 2 akordy, v tabu je jich sice vic, ale drzej se skoro stejne... ale to vubec nevadi, cim snazsi pisnicka, tim lepsi.suloco píše:Ten článek z Filtru je zajímavej (prej oba akordy k Wonderwall, ma sice 4 ale to je fuk, for je to dobrej). Jinak ja se na tyhle jejich cachry moc nekoukam, spis je posloucham ale je to idiotsky kdyz se do ostatnich takhle navazej...zrovna Kaiseri nejsou vubec spatny. A tomu jejich novymu albu...slysel jsem jen dva singly ale oba neskutecne SLABYYYY...
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
No mě to skoro přijde jako jeden akordimpact píše:Kdyz se ji pokusis zahrat, tak zjistis, proc 2 akordy, v tabu je jich sice vic, ale drzej se skoro stejne... ale to vubec nevadi, cim snazsi pisnicka, tim lepsi.suloco píše:Ten článek z Filtru je zajímavej (prej oba akordy k Wonderwall, ma sice 4 ale to je fuk, for je to dobrej). Jinak ja se na tyhle jejich cachry moc nekoukam, spis je posloucham ale je to idiotsky kdyz se do ostatnich takhle navazej...zrovna Kaiseri nejsou vubec spatny. A tomu jejich novymu albu...slysel jsem jen dva singly ale oba neskutecne SLABYYYY...
Ale opět se potvrdilo jaká je v jednoduchosti síla..
Squier Bullet Strat
Peavey Backstage
Peavey Backstage