Metallica
Uz to prasklo...
http://uk.youtube.com/watch?v=DRyIACDCc1I
http://uk.youtube.com/watch?v=DRyIACDCc1I
Njn, nejenom oni. Songy staci otevrit v jakymkoliv programu (treba Audacity) a krasne u nekterych kapel vidis jak se zvuk meni a "zaplacava" celou stopu album od albumu. Od roku 2000 koukam.
Kvuli tomuhle sem se ani neunavoval vybirat kvalitni repra a zvukovku.
edit:
Btw nezda se vam ze i live zvukari zacinaji pouzivat tuhle metodu na koncertech ? Ne primo digitalni upravovani, ale myslim, ze vytahuji presne stejne basy a zesiluji celek podobnym zpusobem.
Metalovej koncert je pak diskoteka, tenhle rok sem mel tenhle pocit na woa a i na mastrech. Dunivy, nabasovany tuc tuc tuc zvuk.
Kvuli tomuhle sem se ani neunavoval vybirat kvalitni repra a zvukovku.
edit:
Btw nezda se vam ze i live zvukari zacinaji pouzivat tuhle metodu na koncertech ? Ne primo digitalni upravovani, ale myslim, ze vytahuji presne stejne basy a zesiluji celek podobnym zpusobem.
Metalovej koncert je pak diskoteka, tenhle rok sem mel tenhle pocit na woa a i na mastrech. Dunivy, nabasovany tuc tuc tuc zvuk.
Naposledy upravil(a) Hansen dne 18.09.2008 20:12, celkem upraveno 2 x.
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
tak to me se zase naopak bici libi vic nez na nekterych starsich albech, prijdou mi takovy vyspelejsi a docela tam sednou (muj nazor) ale asi je to otazka vkusuDark Axel píše:mno, tak jsem minulý víkend slyšel DM
je to zajímavé. některé riffy se mi celkem líbí, překvapily mě harmonizované kytary, ovšem...
ty bicí nepřekousnu
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Souhlasím s Axelem Larsův plast drum styl to dost potápí mám takový osobní dojem že ty bicí jsou album co album horší a horší...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Hmm prvni prispevek.. tak zdravim vsechny
co rict? ani poradne nevim protoze mi proste nestacej slova ...znate to kdyz vam projizdej pocity celym telem a kazda bunka se chveje ? mate chut si zarvat, vsechno radosti rozmlatit, nebo proste popadnout kytaru a ohulit to na max volume ? natriskat tam poradny solo az se okna sypou? tak tohle se mnou metallica dela... je fakt ze driv jsem o ni vubec nemel zajem ale po urcitejch zivotnich zazitcich jsem v ni proste objevil neco magicky -ta energie co v ni je je neuveritelna a skoro kazda vec od nich ve me vyvolava vzpominku na nejakou cast zivota... vazne neuveritelna zalezitost.
Jinak sem dost tolerantni clovek bych rekl, takze mi vubec nevadi jakym smerem se rozhodli jit a jdou, nevadi mi ze nahrali alba ktery spousta lidi tolik nesnasi. Na kazdym albu se najde nejaka pecka. Kazdej clovek se meni a myslim si ze na to ma pravo kazdej - i clen takovy formace jako je metallica. Me osobne bavi sledovat jak se skupina vyviji, jak ji ovlivnujou novy clenove a z kazdy desky je tak nejak cejtit neco novyho ...to je na tom uzasny - neco novyho.
Taky si myslim ze je velka skoda jak hodne lidi odsuzuje nebo spis lip receno podcenuje a odmita Roba. Pro me osobne je to dost zajimavej clovek, v basach se vubec nevyznam, takze jeho dovednost soudit nebudu. Ale laickym a lidskym pohledem, dost dobrej a zajimavej clovek. Hodne se mi libi jak se obcas pohybuje prikrcenej na podiu, dobre to jde videt treba na Rock Am Ring 2008 kdyz hrajou Devil's Dance.. Sice je skoda, ze s nima uz nehraje Jason, ale i tak si myslim, ze je to adekvatni nastupce.
Jak sem rikal, na kazdym obdobi je neco zajimavyho a peknyho a nejlip je to asi videt na zivejch zaznamech. Ja osobne si na nich ulitavam a videl jsem jich docela dost pricemz nejradsi mam ty z obdobi 92' az 99'. A taky mi je na bliti z toho jak se porad resi komerce, popularita a podobny veci. Jo driv sem taky hodne koukal na to jestli kapela dela jen hudbu, nebo jestli dela prachy a hudbu. Ale uz sem z toho nejak vyrost a podle me je jedno, ze je obcas vysilaj na MTV? A co ma bejt? Ja osobne bych to chtel dotahnout tak daleko jak oni, je fakt ze nektery veci se mi nelibej co se tyka propagace atd., ale respektuju to. Hmm to je asi tak vsechno co sem chtel napsat, sorry jestli jsem nekoho urazil a ani nikomu nechci vymlouvat jeho nazory proste pisu co si myslim ja.
Jeste prihodim nejoblibenejsi songy: Seek & Destroy, For Whom the Bells Tolls, And Justice for All, One, Unforgiven, Wherewer I May Roam, Until It Sleeps, Bleeding Me, St. Anger a z novinky That Was Just Your Life & All Nightmare Long - tak to jsou ty ktery poslechnu uplne kazdej den, protoze bez nich to nejde... jinak krom metallicy posloucham pravidelne jenom Death, Obituary, Slayer, Bathory.. to je hudba ktera me hodne ovlivnila... ale posledni dobou zjistuju ze metallica asi fakt nejvic pohla mym zivotem. mějte se !
co rict? ani poradne nevim protoze mi proste nestacej slova ...znate to kdyz vam projizdej pocity celym telem a kazda bunka se chveje ? mate chut si zarvat, vsechno radosti rozmlatit, nebo proste popadnout kytaru a ohulit to na max volume ? natriskat tam poradny solo az se okna sypou? tak tohle se mnou metallica dela... je fakt ze driv jsem o ni vubec nemel zajem ale po urcitejch zivotnich zazitcich jsem v ni proste objevil neco magicky -ta energie co v ni je je neuveritelna a skoro kazda vec od nich ve me vyvolava vzpominku na nejakou cast zivota... vazne neuveritelna zalezitost.
Jinak sem dost tolerantni clovek bych rekl, takze mi vubec nevadi jakym smerem se rozhodli jit a jdou, nevadi mi ze nahrali alba ktery spousta lidi tolik nesnasi. Na kazdym albu se najde nejaka pecka. Kazdej clovek se meni a myslim si ze na to ma pravo kazdej - i clen takovy formace jako je metallica. Me osobne bavi sledovat jak se skupina vyviji, jak ji ovlivnujou novy clenove a z kazdy desky je tak nejak cejtit neco novyho ...to je na tom uzasny - neco novyho.
Taky si myslim ze je velka skoda jak hodne lidi odsuzuje nebo spis lip receno podcenuje a odmita Roba. Pro me osobne je to dost zajimavej clovek, v basach se vubec nevyznam, takze jeho dovednost soudit nebudu. Ale laickym a lidskym pohledem, dost dobrej a zajimavej clovek. Hodne se mi libi jak se obcas pohybuje prikrcenej na podiu, dobre to jde videt treba na Rock Am Ring 2008 kdyz hrajou Devil's Dance.. Sice je skoda, ze s nima uz nehraje Jason, ale i tak si myslim, ze je to adekvatni nastupce.
Jak sem rikal, na kazdym obdobi je neco zajimavyho a peknyho a nejlip je to asi videt na zivejch zaznamech. Ja osobne si na nich ulitavam a videl jsem jich docela dost pricemz nejradsi mam ty z obdobi 92' az 99'. A taky mi je na bliti z toho jak se porad resi komerce, popularita a podobny veci. Jo driv sem taky hodne koukal na to jestli kapela dela jen hudbu, nebo jestli dela prachy a hudbu. Ale uz sem z toho nejak vyrost a podle me je jedno, ze je obcas vysilaj na MTV? A co ma bejt? Ja osobne bych to chtel dotahnout tak daleko jak oni, je fakt ze nektery veci se mi nelibej co se tyka propagace atd., ale respektuju to. Hmm to je asi tak vsechno co sem chtel napsat, sorry jestli jsem nekoho urazil a ani nikomu nechci vymlouvat jeho nazory proste pisu co si myslim ja.
Jeste prihodim nejoblibenejsi songy: Seek & Destroy, For Whom the Bells Tolls, And Justice for All, One, Unforgiven, Wherewer I May Roam, Until It Sleeps, Bleeding Me, St. Anger a z novinky That Was Just Your Life & All Nightmare Long - tak to jsou ty ktery poslechnu uplne kazdej den, protoze bez nich to nejde... jinak krom metallicy posloucham pravidelne jenom Death, Obituary, Slayer, Bathory.. to je hudba ktera me hodne ovlivnila... ale posledni dobou zjistuju ze metallica asi fakt nejvic pohla mym zivotem. mějte se !
Support music, NOT rumours!
nevím jestli to už tady je páč je to dost velký topis ale chtěl jsem se s vámi podělit o mé dojmy z písničky The Day That Never Comes... Příjde mi jako bych už něco podobného slyšel... ne jako přesně hudbu ale skladbu písně... Začátek klidný záverečná část mazec plus ještě válečná tématika... neříká vám to něco?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
- tallicaman
Jo ještě jedna věc: Na DM tour na dosavadních 10 koncertech otočili už 38 různých skladeb, mezi kterýma nechybí songy jako např.: Blackened, Leper Messiah, Hit The Lights, Blitzkrieg a kotel další raritek... to je velmi dobře... a z nového alba stabilně hrají: That Was Just Your Life; End of the Line, BBS, Cyanide, The Day.
No tu máte od jednoho Metkolegy statistiku....
Statistika po 10. koncertech (odehratých skladeb: 38):
-----------------------------
- (počet odehrátí)
(10) Broken, Beat And Scarred
(10) Cyanide
(10) Enter Sandman
(10) Master Of Puppets
(10) Nothing Else Matters
(10) One
(10) Sad But True
(10) Seek and Destroy
(10) That Was Just Your Life
(10) The Day That Never Comes
(10) The End Of The Line
(08) Wherever I May Roam
(05) Creeping Death
(05) Die, Die My Darling
(05) For Whom The Bell Tolls
(05) Last Caress
(04) Fight Fire With Fire
(04) Ride The Lightning
(04) Until it Sleeps
(03) Battery
(03) No Remorse
(02) Blackened
(02) Harvester Of Sorrow
(02) Hit The Lights
(02) So What
(02) Stone Cold Crazy
(02) The Four Horsemen
(02) The Memory Remains
(01) ...And Justice For All
(01) Blitzkrieg
(01) Breadfan
(01) Damage, Inc.
(01) Disposable Heroes
(01) Frantic
(01) Jump In the Fire
(01) Leper Messiah
(01) Motorbreath
(01) The Thing That Should Not Be
No tu máte od jednoho Metkolegy statistiku....
Statistika po 10. koncertech (odehratých skladeb: 38):
-----------------------------
- (počet odehrátí)
(10) Broken, Beat And Scarred
(10) Cyanide
(10) Enter Sandman
(10) Master Of Puppets
(10) Nothing Else Matters
(10) One
(10) Sad But True
(10) Seek and Destroy
(10) That Was Just Your Life
(10) The Day That Never Comes
(10) The End Of The Line
(08) Wherever I May Roam
(05) Creeping Death
(05) Die, Die My Darling
(05) For Whom The Bell Tolls
(05) Last Caress
(04) Fight Fire With Fire
(04) Ride The Lightning
(04) Until it Sleeps
(03) Battery
(03) No Remorse
(02) Blackened
(02) Harvester Of Sorrow
(02) Hit The Lights
(02) So What
(02) Stone Cold Crazy
(02) The Four Horsemen
(02) The Memory Remains
(01) ...And Justice For All
(01) Blitzkrieg
(01) Breadfan
(01) Damage, Inc.
(01) Disposable Heroes
(01) Frantic
(01) Jump In the Fire
(01) Leper Messiah
(01) Motorbreath
(01) The Thing That Should Not Be
Novej videoklip: http://metallica.com/index.asp?item=601688
Milionkrát omletý téma, ale i přesto se mi pojetí videoklipu líbí, hlavně to vyprávění
Milionkrát omletý téma, ale i přesto se mi pojetí videoklipu líbí, hlavně to vyprávění
U DM mě vyloženě žerou kytary , bubny se daj ještě jakž takž snést , ale ten zvuk těch mesin nebo co to maj v posledních albech mě doslova se*e ... Kde jsou ty starý nařkáplí plexiny nebo randally ? To byl jejich sound a ne ten ekl (aspon pro mě) ala Mesa
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Tak založte dyžtak tému ať to tu neprasíme chujovinama.
Zejtra pokračuje tour dalším koncertem, tentokráte v Ontáriu, jsem zvědavej s jakym setlistem se vytasej. Naposledy to bylo takto:
That Was Just Your Life
The End Of The Line
Creeping Death
Of Wolf And Man
One
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
The Unforgiven
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Battery
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Last Caress
Die, Die My Darling
Seek and Destroy
Hno já už jen čekám kdy se vytasí s My Apocalypse, která je mimochodem nominovaná myslím na Grammy za nejlepší rockovej počin no. Takže předpokládám, že ji vytáhnou před nebo po vyhlášení... nebo přímo na vyhlášení?
Zejtra pokračuje tour dalším koncertem, tentokráte v Ontáriu, jsem zvědavej s jakym setlistem se vytasej. Naposledy to bylo takto:
That Was Just Your Life
The End Of The Line
Creeping Death
Of Wolf And Man
One
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
The Unforgiven
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Battery
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Last Caress
Die, Die My Darling
Seek and Destroy
Hno já už jen čekám kdy se vytasí s My Apocalypse, která je mimochodem nominovaná myslím na Grammy za nejlepší rockovej počin no. Takže předpokládám, že ji vytáhnou před nebo po vyhlášení... nebo přímo na vyhlášení?
Jen kdyby jste to nevěděli, tak James má novou imidž, alá rok 2000, fuck yea ten omládl, neskutečné co může udělat účes. Hned mi nepřipadá, že mu táhne na pade, ale na třicet.

Potom pro méně informované, od začátku DM World Tour hraje Rob na svoji novou signature basu od značky Rickenbacker, která je tvarem i značkou podobná té, na kterou hrál aji Cliff Burton například.... má jí v téhle zelené a ještě v modré barvě...

A pak znova k Jamesovi, má taky nové kytary, jednoho krásného Les Paula od Jamese Trussarta a jedno Flying V od Zemaitis viz. obrázky a linky. Hlavně to Véčko ŽERU.

http://www.jamestrussart.com/
http://www.zemaitis.net/zemaitis-GZV500MF-MBK-sml.htm - z tohodle vychází to Jamesovo V... má tam předpokládám jiné snímače a grafiku na těle.
K těm dalším dvou jelitům toho není moc co říct, snad jen, že Lars už je skoro plešatej a Kirk vytáhl svého nádherného OPRAVA: nového (díky Saulovi za korekci, spletl jsem si to s tím kterej má perleťovej pickguard) SuperStrata s blýskajicím se pickguardem.

PS.: James má ještě nového ESP EXPa s mramorovýhm pickguardem

Potom pro méně informované, od začátku DM World Tour hraje Rob na svoji novou signature basu od značky Rickenbacker, která je tvarem i značkou podobná té, na kterou hrál aji Cliff Burton například.... má jí v téhle zelené a ještě v modré barvě...

A pak znova k Jamesovi, má taky nové kytary, jednoho krásného Les Paula od Jamese Trussarta a jedno Flying V od Zemaitis viz. obrázky a linky. Hlavně to Véčko ŽERU.

http://www.jamestrussart.com/
http://www.zemaitis.net/zemaitis-GZV500MF-MBK-sml.htm - z tohodle vychází to Jamesovo V... má tam předpokládám jiné snímače a grafiku na těle.
K těm dalším dvou jelitům toho není moc co říct, snad jen, že Lars už je skoro plešatej a Kirk vytáhl svého nádherného OPRAVA: nového (díky Saulovi za korekci, spletl jsem si to s tím kterej má perleťovej pickguard) SuperStrata s blýskajicím se pickguardem.

PS.: James má ještě nového ESP EXPa s mramorovýhm pickguardem

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 16.12.2008 12:20, celkem upraveno 1 x.
Ne ten cernej EXP co o nem mluvis, ze ma mosaznej pickguard, to je Gibson Explorer ve svetle hnedym/zlutym finisi, kterej si James prelakoval na cerno, a na ten bilej plastovej pickguard namichal jakousi smes, ktera udelala ''rezavou barvu...'' používal ho na Seek & Destroy, teď používá toho nového. Abych to podložil černé na bílem:
starej Gibson:
nový ESP:
starej Gibson:

nový ESP: