Tak jsem poprve odzkousel
Diky za uzitecne rady, avsak dostal jsem se k nim az potom

Vetsinu z toho jsem prinejmensim delal(hral jsem potichu i nahlas, ohledne dynamiky

). Rozhodl jsem se, ze podam report, protoze pokud nekdo bude vybirat kombo, muze mu to pomoct. Jen bych rad uvodem zduraznil, ze se jedna jen o me subjektivni pripominky a nazory

.
Jako prvni jsem zamiril do kytar. Troch mi vadilo, ze jsem musel dost dlouho cekat, nez se me nekdo ujal(resp. nez byl volnej nekdo, kdo b se me ujal). Na netu se kytary kasaj, jak maj skladem Crate 18 33 a 50 a Kustom Defender a vsechny tyhle veci(shanel jsem lampu do 10 000 18W+), ve skutecnosti maj ale jenom Crate V50 118. To jsem tedy, se svym Cortem G200, vyzkousel jako prvni. Zvuk byl samozrejme hezci, nez u meho tranzistoroveho Lanyze 15W. V50 disponuje cistym a zkreslenym kanalem: cisty zvuk je velmi kvalitni, produkujici brinkavy a trochu řezavý ton, ktery bohuzel pri vetsich hlasitostech a silnejsi dynamice dost kresli. Ton ovsem nepostrada(a to jsme to zkousel na G200;) ) barvu ani nic takoveho, takze je to fakt fajn

. Horsi je to se zkreslenym kanalem, kde tusim chybi moznost nastaveni miry zkresleni(teda ne uplne, ale je to tak nejak divne udelany), takze kombo tak lehce kresli, ale vcelku vzato nic moc

Me osobne se barva zkresleneho zvuku moc nelibila. Ale krabky exituji, takze proc ne

Kombo jsem zkousel asi tak na 10-35% hlasitosti, protoze hraje sakra nahlas(o dost vic nez Valveking). V50 nepostrada nekolik vychytavek, jako napriklad FS Booster, ktery boostuje tak nejak prijatelne, ale nemam predstavu, jestli by to stacilo i na heavy metal. Dalsi vychytavkou je pruzinovy reverb, kterej je "fakt dobrej", jestli muzu posoudit

, nebo Presence, coz je vlastne spinac pro sytejsi barvu zvuku(je to bud zapnuty nebo vypnuty, rikal ten chlapek;), takze jde ciste o to, co se cloveku libi vic) . Celkove je to podle me dobry aparat. A co je nejvetsi pozitivni vlastnosti tohoto komba: Stoji jen 7500, coz je za takovouhle lampu 50W min nez malo. Jinak personal v kytarach byl vcelku mily a ochotny a tomuto obchodu u me znacne stoupla reputace. Mimo jine jsem taky videl Nera a vyslechl, ze Corty jsou porad zasekly na jednom papiru ci tak neco

.
Mou druhou zastavkou byl Guitarpark na Jungmannove namesti. Kdyz jsem jim rekl, ze shanim lampu mezi 6000 a 9000, zacali mi tvdrit, ze to neni, a ze nejlevnejsi lampa nad 5W je Valveking 112. To jsem jim nevymlouval a Valvekinga, stale se svym G200, vyzkousel. Cena 10500 za toho kombo se mi zda vskutku ferova. Ac to zni neuveritelne, Valveking(tedy Peavey Valveking 112) kresli v cistem kanalu mnohem mene nez V50. Zvuk se mi zdal o neco mene agresivni a brinkavy, byl spise do kulata. Prvni vyhoda VK proti Cratu je, ze ma korekce pro zkresleny a cisty kanal zvlast. Podobne jako u V50 je zde FS ovladatelny zesilovac signalu(ne tedy booster, ale jenom "zhlasitovac") a taky neco zvane "Brite", coz vyjasni signal, a zrejme zvyrazni vysky(je to analogicke rozdil jako v midi Grand Piano a Brite Piano). Funguje i ve zkreslenem kanale. Zkresleny kanal se s V50 neda vubec srovnat, protoze Valveking je delo jak se patri a zkresleni ma vskutku mnoho moznosti od blues po metal stylu Enter Sandman. V nizsich hlasitostech zni sice stejne jako muj Lanyz, ale jakmile se da vykon na vic jak 20%, je to fakt cool. Kdyz uz jsme u toho vykonu, Valveking hraje, zda se mi, o dost potisejc jak V50, ale rozhodne dostacujicne. Zkreslenemu signalu jde spinacem pridat jeste vetsi zkresleni, a i to zni dost dobre. Reverb je i zde, ovsem nedosahuje ani zdaleka kvalit jako ten u Crate, zrejme proto, ze neni pruzinovy. Pak ma Valveking jeste dve vychytavky, z nichz jednu uz nevim na co byla a druha byla neco jako prepojeni z A do A/B, coz ovsem je podle me hovadina, protoze prepojeni se neprovadelo narazove, ale plynule a i ten chlapik v obchode rikal, ze rozdil ve zvuku je praktivcky nulovy. Vyzkousel jsem toto kombo take s Cortem XTH, a zda se mi, ze HB neni nic moc pro me

Ackoliv...
Nic vic jsem dneska nezkousel. Pokud bych mel jeste vic srovnat Crate a Peavey, musim rict, ze Valveking ma vice zvukovych moznosti a celkove je o trosku lepsi(az na reverb), ovsem je take o 3000 drazsi, a tento rozdil se mi zda adekvatni vykonu(ted nemyslim ten vykon ve Wattech, neb jak uz jsem napsal, V50 je docela sakra rev

). Takze pokud bych si mohl vybrat, beru spis Valvekinga, ale 3000 je dost(prakticky 1700, chtelo by to nejakou krabku, coz me vede k otazce, jaka krabka ma zkresleni jako valveking?

), takze jeste nevim jak to dopoadne, jeste mam nekolik komb na vzkouseni

.
Kdyztak budu pravidelne informovat
Doufam ze tenhle sloh nekdy nekomu pomuze