Texas special VS custom shop 69

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
RJ
Kontaktovat uživatele:

Texas special VS custom shop 69

Příspěvek od RJ »

Prosím nevíte, jaký je rozdíl mezi těmahle snímačema? Vím, že tex. spec. má prostřední singl s opačným vynutím, to znamená mezipolohy bez brumu a oba jsou Alnico-5 (at to znamená co chce :lol: )
Zvuk maj podobnej, takže tam asi moc velký rozdíl nebude, ale i tak se ptám, třeba se dozvím něco zajímavýho 8)
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

no, tak to zkusíme ještě jednou :lol:
Tak jo, stejný téma, třeba tady někdo něco napíše
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Alnico V znamená, že jsou to Alnico magnety (Al-Ni-Co hlavní prvky) ta římská V znamená něco jako typ. Nakonec s tím se nemusíš moc zabývat. Hlavní je že jsou vůbec Alnico. :wink:

No a co se týče výběru, těžko říct. Na mě osobně působí CS 69 líp. Jde o tvůj vkus.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
termyx

Příspěvek od termyx »

Pro tebe by mely bejt ty 69ky ty hendrixovsky pako:D btw lace mas, tak si radsi kup poradny pu na tu vintage:P
to a to a za chvíli zas tohle
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

tak dejme tomu, že jsou stejný.

Může někdo porovnat r.m.pickups s výše jmenovanýma snímačema? Já vím, že fender je teoreticky mnohem lepší, ale co, třeba se něco dozvím
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no kamos ma usa strata a mel v nem uz vsechno mozne...

i ty tve dva adepty... rm mel predtim na nejake delane kytare od vavruši... a na custom shopy se tedy zrovna moc nechytaly, osobne bych do RM nesel... (navic ty snimace od fender stejně seženeš za podobné peníze)

texasy jsou takove dost hot a dost ve vyskach.. neznely me ani jemu zrovna prijemne

69 jsou super, je to takovy kultivovany zvuk... docela charakteristicky... na tyhle hral treba j hendrix na woodstocku (dělají je pořád stejně)

57-62 maji zvuk takový jasnější (oproti 69), ale daleko příjemnější oproti texasům. zvuk mi nepřišel tak charakteristický jako u 69... jednotlivé struny byly ale pěkně slyšet, zněly víc separovaně než u 69.

kobylkový snímač byl asi nejlíp použitelný u sady 69. u texasu katastrofa.

ještě by nás zajímaly 54 a fat 50... ty taky nemusí být špatné...

za mě NE texasům... 57-62 a 69 mě přišly velice slušné...

nicméně to stejně chce nakoupit všechno možné a vesele přehazovat snímače... na každém aparátu to stejně hraje jinak...

já měl lace hot golds, které mi něly úplně super na voxovi, ale na fednerovi se moc nechytaly. a ty snímače od fedneru zas můžou znít docela sterilně třeba na voxovi... chce to testovat a testovat. já jsem si teď sehnal sadu area od dimarzia ( 2x 58 a 61) a jsem na ni moc zvědavý... ty 69 mám taky nachystané, takže jakmile se mi dostane do ruky stratík, co je teď na cestě, tak se zase pustím do výměn :)
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Takže moc děkuji Qwerovi za vyčerpávají odpověď, přesně to jsem chtěl slyšet. takže ještě jednou díky a VY ostatní si z něho vemte příklad :lol:

No, jasně, zkoušet je nejlepší, ale zatím se mi nechce utrácet peníze za snímače a hledat svůj zvuk, protože to je na dlouho a stojí to peníze, které do toho zatím dát nechci. Mno, tak bych to viděl na ty cs69 (což byli moji favorité). Ale nespěchá to, já si počkám, až je někdo hodí na bazárek. Jestli tam budou za 3 , tak budu apsoluntě šťastnej. Já vím, jsou tam tedka za 3.8, ale jak říkám, zas tak moc na to nespěchám :wink:

Ještě o těch RM : sem myslel, že jsou vyráběny podobně jako ty staré singly, že to jsou vlastně jen zdařilé kopie. Přesto se na originály nechytaj jo? ASi ten nápis FENDER je nějakej magickej :lol:
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

termyx píše:Pro tebe by mely bejt ty 69ky ty hendrixovsky pako:D btw lace mas, tak si radsi kup poradny pu na tu vintage:P
tím jsem teda nechtěl říct, že toto není kvalitní příspěvěk :wink:
termyx

Příspěvek od termyx »

nepodlejzej :D
to a to a za chvíli zas tohle
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“