seřízení kejtry pro ladění HEADGH

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
HyneQ

seřízení kejtry pro ladění HEADGH

Příspěvek od HyneQ »

Zdar, je nutný pro tohle ladění ňák zvlášť seřizovat kytaru (pnutí krku....)? Pobere mi to snímač? (SD SH4). Jaký struny? (předpokládám asi ňáká 7mová sada).....Dík! :twisted: :twisted: :twisted:
Ibanez RGT42 (DiMarzio ToneZone/Air Norton)
CARVIN MTS 3200
Randall 412CV (2x V30, 2x G12T)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

struny asi special na baryton ;)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

ty jo do H ? to hraješ nějakej ultra dark temnej nejčernější nejtemnější metal ? No můžu ti poradit bud takhle nelad a nebo si dej na baskytaru kapodastr :lol: netušim co jínýho doporučit, jinak pokud natáhneš tlustý struny tak musíš udělat upravy v n. pražci což už je tady rozebíraný několikrát a může se stát že se ani nevejdou do těch direk u mechanik
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Demilich

Příspěvek od Demilich »

12ky struny, nebo 13ky a mělo by to nějak vyjít. Nebo přejdi na sedmistrunku 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Greeg píše:ty jo do H ? to hraješ nějakej ultra dark temnej nejčernější nejtemnější metal ? No můžu ti poradit bud takhle nelad a nebo si dej na baskytaru kapodastr :lol: netušim co jínýho doporučit, jinak pokud natáhneš tlustý struny tak musíš udělat upravy v n. pražci což už je tady rozebíraný několikrát a může se stát že se ani nevejdou do těch direk u mechanik
spíš ultra basovej numetal :wink: na ten black by ti chtělo ostřejší zvuk,Drop C třeba :twisted:
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Hele jestli chceš ty struny tvrdší tak si kup na baritonku a ne na sedmi strunku, na sedmi strunku se dělají víceméně jen dost měkké. Ja mám sedmistrunku defacto hraji ladění BEADGHE nebo o tón níž a s norm. strunama na sedmi strunku to je nic moc :wink:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

kdyz uz to vsichni tak resime:
proc to chces tolik podladit? :)
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jaké jsou struny na baritonku, poučte mě? Já si teda doteď myslel, že baritonka je kytara s prodlouženou menzurou = that's the trick.
Takže prostě má obyčejné struny, tak jako já mám na své sedmistrunce normální struny 11ky s přidanou 60kou nahoře jakoby :-)
Jediné co se mění je snad tloušťka strun ne? Takže vysvětlete ty vaše baritonové struny pls, jinak jste mantaci :P
Naposledy upravil(a) Demilich dne 25.09.2008 12:54, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
HyneQ

Příspěvek od HyneQ »

prostě a jednoduše - chci mít zvuk "jako sedma při komfortu šestky" - toto je citace Fenderu, když vyráběli (nebo stále vyrábějí) straťáka a tele SUB-SONIC uzpůsobenýho na tohle ladění - bohužel jsem nikde nezjistil, jak dalece je to konstrukčně odlišný.

http://www.fendercustomshop.com.au/clas ... 154732.php
CARVIN MTS 3200
pehve

Příspěvek od pehve »

armi píše:Možná chce hrát toto http://www.youtube.com/watch?v=vtnG6EHh1N4
OT-co je to za hovadinu? to jsou nějaký děcka nebo co? :D
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Demilich píše: Jediné co se mění je snad tloušťka strun ne? Takže vysvětlete ty vaše baritonové struny pls, jinak jste mantaci :P
takže zaprve - klidne se ve výrazech označování spoluúčastníků fora a za druhý...

struny na barytonku sou v první řadě o dost delší, než klasický struny a za druhý maj ještě jiný tloušťky... http://www.musiccenter.cz/Elixir-EBARIT ... taru:14590

že něco neznáš ty, neznamená to, že to neexistuje....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

HyneQ píše:prostě a jednoduše - chci mít zvuk "jako sedma při komfortu šestky" - toto je citace Fenderu, když vyráběli (nebo stále vyrábějí) straťáka a tele SUB-SONIC uzpůsobenýho na tohle ladění - bohužel jsem nikde nezjistil, jak dalece je to konstrukčně odlišný.

http://www.fendercustomshop.com.au/clas ... 154732.php
konstrukčně se to lišítim, že je to barytonová kytara - má mnohem delší menzuru - potřebuješ na ní ale výše zmíněné barytonové struny...

ono když natahneš ty barytonový struny na normální kytaru, tak to taky naladíš a bude se ti hrát stejně, jako na klasickou sedmičku (ten pocit ze hry a zvuk ale nikdy nebude stejněj - už jen kuli šířce krku...)

jo, jinak,l co se toho seřízení týče, samozřejmě budeš muset pohejbat kamenama a asi i zakroutit krkem....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
HyneQ

Příspěvek od HyneQ »

no jo, dýlka 27" , jsem se nevšim...
CARVIN MTS 3200
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jens Ludwig píše:
Demilich píše: Jediné co se mění je snad tloušťka strun ne? Takže vysvětlete ty vaše baritonové struny pls, jinak jste mantaci :P
takže zaprve - klidne se ve výrazech označování spoluúčastníků fora a za druhý...

struny na barytonku sou v první řadě o dost delší, než klasický struny a za druhý maj ještě jiný tloušťky... http://www.musiccenter.cz/Elixir-EBARIT ... taru:14590

že něco neznáš ty, neznamená to, že to neexistuje....
Díky. :)
A sorry, opět jsem zapomněl na zdejší způsoby a chování a zapomněl svá "silná slova" označit jako vtip i kurzívou, aby se nikdo nenamáhal s pochopením, hned to napravím. :wink:
LukyTukySpeky

Demilich píše:Jaké jsou struny na baritonku, poučte mě? Já si teda doteď myslel, že baritonka je kytara s prodlouženou menzurou = that's the trick.
Takže prostě má obyčejné struny, tak jako já mám na své sedmistrunce normální struny 11ky s přidanou 60kou nahoře jakoby :-)
Jediné co se mění je snad tloušťka strun ne? Takže vysvětlete ty vaše baritonové struny pls, jinak jste mantaci :P
No a treba me to prislo moc mekke tak si kupuju toto http://www.muziker.cz/Default.aspx?D%27 ... od_id;8582 a pak jeste 11 na horni ecko :wink:
LukyTukySpeky

Jo a kdyz sem mel Les Paula , tak sem si koupil signature struny Zakka Wildeho a hral sem s tim v ladeni ala slipknot, ale bal sem se to naladit normalne aby mi to nejak nepokurvilo krk :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tyjo 14ky struny.. me staci normalni 13ky, naladil sem na H a jen posteloval oktavy.. konec. hraje to v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“