alternativa k Vox AC30cc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ČÍNA ZAMYSLETE SE NAD TÍM ;)

... realita je taková že: v Číně je továrna, montovací linka firmy (Korg/Vox) ta má svého šéfa, vedoucí pracovníky atd (lidé z Korgu, Voxe) Ti zaměstnávají Číňany kteří montují věci dohromady. Ty věci montují podle nějakého postupu, školení na určitých strojích z určitých součástek. Čili mezi náma, je úplně jedno jestli to montují ruce žluté, fialové, černé nebo bílé... montuje se to podle daných postupů, s danými stroji s danými součástkami pod dohledem vedoucích pracovníků...

Je třeba rozlišovat výrobky, které si Čínani sami vyrábějí (různé oblečení, jejich elektronika a jiné s*ačky) a výrobky, které vyrábí nějaká světoznámá firma a v Číně je vyrábí a montuje jen proto, že tam je levná pracovní síla...

LANEY 30

asi dobré kombo ale jelikož stojí stejně co Vox tak mi nepříjde jako jiná alternativa k němu (když mě šlo o cenu že..)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
termyx

Příspěvek od termyx »

bazarovýho ho seženeš pod 10k :P
to a to a za chvíli zas tohle
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack-takž e poprvé v životě jsem viděl a slyšel Vox ac 30 naživo-mchlapík co sem u něj byl pro jazzmastera!Nejdřív mi spadla čelist jak je to kombo velký,myslel sem že je menší.Za další vypadá neuvěřitelně cool a luxusně,ale!!upozorňuju tě že doma si na to nezahraješ je to strašně silná mašina,takže by měla stačit AC15,ale podle toho chlapíka tam už není zas takovej pocit z toho zvuku jako u 30.A další věc je fakt,že on tam měl blue alnico repro a bez něj je to prej poloviční,chlapík byl docela znalej zvuku U2 a na ty AC30 to nakroutáš hned to sem čuměl,ale nevím jak by to hrálo bez toho dobrýho repro.Každopádně,ale to je fakt stroj z kterýho mi šla hlava kolem!
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

qwer píše:
framikoin píše:u AC30 je ten reprak "OK"? neni to jak u AC15?
ac30 i ac15 serie CC mají repro stejné - tedy buď levnější verzi (kopie G12H) a nebo dražší verzi s Alnico Blue (patrně čínské produkce)
no AC30CC1 ma Celestion Neodog. takze jestli to chapu dobre, spravna AC30 musi mit proste dva repraky, protoze AlNiCo Blue je 15 W?
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ten neodog jsem nezkousel, takze vubec nevim, jak hraje.

pokud AC30, tak bych sel urco do verze s 2x12... AC30 s jednim repro by me prisla takova ochuzena... kdyz uz mit tu silu, tak proc ji poustet pres jeden reprak. jinak to jde ale resit vcelku alegantne... kdyz chce nekdo alnico do 30w 112 komba, tak si tam muze dat alnico gold... pry hraje skoro stejne a je delany na 50w.

jinak to alnico blue zase neni nejaka svata vec, ktera by se mela uctivat a mela by se cpat do kazdeho komba jako to nejlepsi, ten reprak je dost charakteristicky a nehodi se na vsechno a ne kazdy ho miluje. to repro, co je v te levnejsi verzi, neni zadny smejd... jen ma proste jiny zvuk. pro nekoho muze byt treba i pouzitelnejsi nez to alnico... ikdyz pro priznivce u2 urcite neni jine cesty nez jit do toho blue :) třeba aspoň časem
panedge

Příspěvek od panedge »

No právě ,je jasný že šmejd ten reprák nebude,přece je to Vox atd.,ale jak sem psal ta AC30 je fakt brutálně silná a to i na koncertech ,kde na tebe budou řvát zvukaři ať to stáhneš,takže já myslím že by nebylo špatny koupit AC15,na kterou mlžeš hrát přes řádně vytavený lampy a vzal bych ji s blue alnico-tady na kytarách myslím cca 20 litrů a je to vyřešený 8) http://kytary.cz/vox-custom-classic-ser ... 11:0:0:1:0
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vypadá to, že ted budu mít nejakou dobu doma i AC30 CC2 s alnico blue - udelám nějakou tu recenzi a srovnání s AC15 cc1 (do které napojím to alnico z té ac30 a opacně... musíš si ale nějaký ten týden počkat :)

taky bude jedno z nich naprodej - jeste nevim co :)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

no toto... :-) to zas budu mit jednou brouka v hlave :D
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

framikoin píše:no toto... :-) to zas budu mit jednou brouka v hlave :D
nééé ty néé ja sem si založil tohle téma mám předkupní právo :DDDD
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

qwer píše:vypadá to, že ted budu mít nejakou dobu doma i AC30 CC2 s alnico blue - udelám nějakou tu recenzi a srovnání s AC15 cc1 (do které napojím to alnico z té ac30 a opacně... musíš si ale nějaký ten týden počkat :)

taky bude jedno z nich naprodej - jeste nevim co :)

no realne to vidim stejne na tu ac15 ale momentalni stav bez komba zrejme vyresim prozatim voxem pathfinderem 15r. kazdopadne urcite pak napis svoje postrehy a nazory na obe zminovana voxátka :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jen poznámka - s tím Laneym, vždyť 1x12" 30W verze stojí nějakých 15500 :wink: a je to vážně krásně znějící kombo (a ten reverb, hmm :-) )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:jen poznámka - s tím Laneym, vždyť 1x12" 30W verze stojí nějakých 15500 :wink: a je to vážně krásně znějící kombo (a ten reverb, hmm :-) )
nojo ale vox AC15 stojí taky 14,500 tak to laney pak neni moc alternativa vis jinak klidne bych bral i toho laney ale kdyz chci vox a stoji stejne neni duvod a ten vykon nehraje roli, resp. ten vox ac15 rve opravdu dost a kdyz bych nekdy nááhodou potreboval tak se k tomu kopne mic a šup s tim do mixu :))
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo takhle... já se omlouvám, nějak jsem se nechal unést těma 19 000 za tu custom classic verzi a to laney jsem srovnával jen s ním :oops:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:jo takhle... já se omlouvám, nějak jsem se nechal unést těma 19 000 za tu custom classic verzi a to laney jsem srovnával jen s ním :oops:
no na druhou stranu, obe ty komba sou parádní jak laney tak i ten vox15 no ale ted je to s financema stejna na prd (vanoce atd) takze zatim mam o cem premyslet a pak ty ceny budou mozna taky jinde :) kdyz ja bych chtel moc veci najednou to mam vyhlidlejch asi 6 efektu ktery "nutne potrebuju" :D clovek aby pomalu kradl kdyz si chce udelat radost
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ty layne nejsou spatne to nikdo nerika, ale jde tam proste o to repro.. ani ten vox nebude hrat presne jako vox, kdyz nebude mit repro alnico blue... a v pripade te AC30CC2X by jen ty dve repra, co to kombo ma, u nas vysly na vic, nez co stoji novy laney VC 30 :)

to pupack: stejne bych ale byt tebou neco prisetril (a nebo se vys... na krabicky) a koupil nejakou dospelou patnactku s dvanactkou reprakem... i toho voxe ac15 bys mel kolem desitky bez problemu sehnat. zbytecne utratit nejake 3-4 tisice za cvicitko
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack píše:
Dark Axel píše:jo takhle... já se omlouvám, nějak jsem se nechal unést těma 19 000 za tu custom classic verzi a to laney jsem srovnával jen s ním :oops:
no na druhou stranu, obe ty komba sou parádní jak laney tak i ten vox15 no ale ted je to s financema stejna na prd (vanoce atd) takze zatim mam o cem premyslet a pak ty ceny budou mozna taky jinde :) kdyz ja bych chtel moc veci najednou to mam vyhlidlejch asi 6 efektu ktery "nutne potrebuju" :D clovek aby pomalu kradl kdyz si chce udelat radost
A copak by si rád za efekty ?rád se nechám inspirovat
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:
pupack píše:
A copak by si rád za efekty ?rád se nechám inspirovat
jen dva, Line6 M13 (tam je vsechno co potrebuji) a navic digitech Ex-7 (pro shimmer sound) tyto dva efekty a Vox AC15 a budu nejstastnejsi clovek na svete :D
panedge

Příspěvek od panedge »

jo na ten Line6 koukám taky nějakou chvíli už,ty hele a má to nastavení delaye přesně na msec,nebo jen klasicky jako to je na krabkách?nějak sem to nemohl najít..
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:jo na ten Line6 koukám taky nějakou chvíli už,ty hele a má to nastavení delaye přesně na msec,nebo jen klasicky jako to je na krabkách?nějak sem to nemohl najít..
presne na milisekundy, ma to displeye.. jinak bych to nechtel :) doporucuju, staci se mrknout na youtube na par videii jak to funguje
panedge

Příspěvek od panedge »

jo teď sem na něco koukal,vypadá to dobře,ale já myslel že chceš X3 live ,kvůli tomu double zvuku ne?trošku odbočuju od tématu,ale víš co já moc anglicky neumím tak kdyby si mě popsal jaký to má třeba výhody speciálně pro nás co rádi U2 sound...díky
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“