Tom49: upraven název
Zima X kytara
Pravidla fóra
Zima X kytara
jak to delate kdyz je zima a chodite zkouset? ja to mam do zkusebny nejakej ten kilometr a bojim se aby se me neco nestalo s kytarou kdyz ju ponesu treba ve 4 stupnech nad nulou a pak zase do tepla ve zkusebne a pak zase do zimy venku... 
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
No ona to zas taková pi..... není, protože té kytaře opravdu nesvědčí, když je v 4 stupních a pak přijde do vytopené zkušebny....to máš to samé jako s kombem, to taky hraje za každých podmínek jinak a člověk aby všechno furt nastavoval znova....co se týče řešení wylcekova problému - možná bych ji nechal pár minut ležet, nehrát na ni hned....já taky když přijdu vymrzlý domů tak nemůžu hned hrát.rain píše:Obleču si bundu, čapku a rukavice, kytara si doposavad na zimu nestěžovala... Ale můžeš jí pořídit apartní roláček, bože co se tu řeší za pi.....
Ps.: předpokládám že v létě budeš řešit chladicí box
Koupit si silne polstrovany prenosny bagl ... treba neco z te lepsi rady Rockcase od Warvicka ... ten nej z te rady je tusim za 1500,- Kc, ja mam ten za 900,- Kc a uz jsem s nim absolvoval asi 10x chladnou noc (rozmezi 5 - 10 °C) pres cele mesto s kytarou a dosud je to ok ... dokonce to drzi i nejakou teplotu uvnitr ... v mrazech ale pocitam ze kytare dam jeste nejaky obal ze silnejsi latky a pak to do baglu dam pro jistotu.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je problém, o kterém jsem docela nedávno přemýšlel. Obecně bude asi nejlepší klasický pomalý přechod. Takže dojít na určené místo a nechat tam kytaru ve futrálu chvíli stát na nějakém chladnějším místě pokud je rozdíl teplot venku/uvnitř moc velký. Bude to lepší než ji hnedka vytahovat. 
wikxzen: jj taky asi budu aplikovat víc vrstev.
wikxzen: jj taky asi budu aplikovat víc vrstev.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
ještě že mam "teplej" kufr ke Gibsonce
Teplej je dvojsmysl
Teplej je dvojsmysl
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
podle mě to není vůbec závažná věc. Řešíte tu poměrně "malé" teplotní rozdíly, obzvlášt, pokud je kytara v kufru nebo v polstrovaném obalu...Až bude mrznout na minus 10, bude to horší, ale ted je to ve stavu, kdy nepociťuju žádnej rozdíl a myslím, že je fakt blbost se tim nervovat
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
- Kacis
- Kontaktovat uživatele:
Sup s ni do vyhratyho auta a v pohode... tak prezije klidne celou zimu. Ale porad topit v aute? Nesmysl

Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."
Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
To sou dotazy todle já mám někdy pocit,že tady je vopravdu pár lidí z Marsu...co se zkusit zamyslet a použít mozek,nebo za chvíli tady budem řešit jestli by kytara neměla jít k doktorovi,že je nachlazená a nebo jestli netrpí ,třeba nedostatkem lásky 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Ten dotaz zas tak hloupej neni, protoze zvlaste rychly zmeny teplot tomu drevu a vubec cele kytare urcite nedelaji dobre, kdyz uz kvuli nicemu jinymu, tak kvuli tepelne roztaznosti kovu, diky ktere musi clovek nechat nastroj aklimatizovat a pak naladit a hrat, nebo behem hrani neustale kontrolovat ladeni, protoze se vetsinou jeste nake pul hodky muze rozjizdet, pokud je venku fakt kosa.panedge píše:To sou dotazy todle já mám někdy pocit,že tady je vopravdu pár lidí z Marsu...co se zkusit zamyslet a použít mozek,nebo za chvíli tady budem řešit jestli by kytara neměla jít k doktorovi,že je nachlazená a nebo jestli netrpí ,třeba nedostatkem lásky
Nicmene si nemyslim, ze by ten vysledny efekt byl tak strasny, aby se kytare realne neco stalo, takze siti svetricku a baleni do dek je podle me zbytecne opatreni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak a sme u toho ,to je snad jasný každýmu ,že teplotní rozdíly maj asi nějakej vliv na dřevo atd....ne?no a co jako s tím?budem lítat vytopenou helikoptérou na zkoušku?ne!prostě to to dáš do futrálu a deš ne k***a na co se jako ptát 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Predstav si to, ze kazdej nejak zacina a to, ze ty uz par let hrajes a vyznas se v tom, neznamena, ze by ses mel rozcilovat nad tim, ze to nevi vsichni ostatni. Posledni dobou mam spis pocit, ze na tohle forum lezou lidi jenom kvuli tomu, aby se pohadali, a ne aby se na neco zeptali nebo s necim poradili. Ostudapanedge píše:tak a sme u toho ,to je snad jasný každýmu ,že teplotní rozdíly maj asi nějakej vliv na dřevo atd....ne?no a co jako s tím?budem lítat vytopenou helikoptérou na zkoušku?ne!prostě to to dáš do futrálu a deš ne k***a na co se jako ptát
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Každýmu rád poradím,když budu vědět a jsem skromnej na to abych se považoval za odborníka to ani náhodou,ale tak přece vocaď pocaď..Wohma píše:Predstav si to, ze kazdej nejak zacina a to, ze ty uz par let hrajes a vyznas se v tom, neznamena, ze by ses mel rozcilovat nad tim, ze to nevi vsichni ostatni. Posledni dobou mam spis pocit, ze na tohle forum lezou lidi jenom kvuli tomu, aby se pohadali, a ne aby se na neco zeptali nebo s necim poradili. Ostudapanedge píše:tak a sme u toho ,to je snad jasný každýmu ,že teplotní rozdíly maj asi nějakej vliv na dřevo atd....ne?no a co jako s tím?budem lítat vytopenou helikoptérou na zkoušku?ne!prostě to to dáš do futrálu a deš ne k***a na co se jako ptát