Reverb

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Reverb

Příspěvek od Jaguar master »

Mám v kombu reverb (kombo je CRATE GX-212), není to nejnovější.
Mám problém že když dám poťák u reverbu na víc jak 9 hodin tak začne jako by se opakovat...jako chytá sám sebe a sám sebe reverbuje...ono se to děje i pod 9 hodin ale nejde to moc slyšet.

Co se dá s tím dělat? Nešlo by nějak poštělovat ten reverb? Je to pružinový...

Sorry o to zařazení do Komb ale je to reverb na kombu :)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

A ještě něco, co se dá upgradovat na pružinovím reverbu v kombu? A můžu ho vůbec rozebrat...nikdy jsem neviděl byť jen schéma reverbu tak ať na mně ta pružina nevyskočí :lol:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to je dost normální vlastnost pružinovejch reverbů, když je dáš víc tak je to až nepříjemně moc silný, s tím podle mě nic neuděláš, pokud to, co popisuješ je to, co myslím,)
jinak pokud máš v kombu reverb dole, pod reprákem, jak to většinou bývá, stačí odpojit ty dva dráty, co z něj vedou ze zesilovače nahoře (ale fakt nevím, jestli to máš takle vypojovací) a odšroubovat celou tu "krabici", povětšinou kovovou, ve který jsou ty pružiny...ve skříni ve zkušebně se zrovna válí kamarádův reverb z Fendera Hot Rod Deluxe - je to jednoduchý dlouhý péro.)jak to funguje fakt netuším...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Jenom uvaha: Pusti se do pruziny signal (hrabne se do strun), pruzina se rozkmita a kdyz se signal utlumi (polozi se ruka na struny), tak se pruzina jeste chvili chveje a tim vznika ten dozvuk..
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No takže vlastně ten pružinový reverb je teda použitelný jen do toho bodu než to začne být hnusné, což je asi 9 hodin, :?:
Nedalo by se to nejak vyladit? Nevím jak, ještě jsem to neotevřel.
Nebo prostě to má svůj použitelný max. na 9 hodinách a potom když chcu silnější reverb tak hold celková hlasitost musí jít nahoru?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kup si efekt a kombo nech na pokoji...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

mrkendy píše:Jenom uvaha: Pusti se do pruziny signal (hrabne se do strun), pruzina se rozkmita a kdyz se signal utlumi (polozi se ruka na struny), tak se pruzina jeste chvili chveje a tim vznika ten dozvuk..
pokud by to fungovalo takhle, coz mi prijde logické. tak by stačilo vzít pružinu, trochu ji zkrátit, a tím pádem se víc natáhne a zpevní. tudíž se nebude tak dlouho třepat, a nebude reverbovat sama sebe :-) ovšem jsou dvě otazky. 1. jestli je takovy zasah do reverbu mozny 2. jestli tak ten reverb orpavdu funguje :lol: :lol: :lol:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak nakonec si možná ten efekt stejně koupím ale jde mi o to jestli to nejde vylepšit teď, zatím nutně nepotřebuju ten reverb, jen se mi líbí a když ho mám tak z toho chcu dostat co nejvíce.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“