DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no na naprostou většinu efektů ti bude těch jeho stand. 100mA stačit...takže si normálně kup ten jeho stand adaptér a je... je to super adaptér, mám ho taky.

ten adaptér ti může smrčka i lehce upravit - použít jiné konektory, obrátit polaritu, použít delší konektory -podle toho, jaké máš a nebo budeš mít efekty. naprostá většina efektů má konektory a polaritu jako krabičky boss a z toho myslím vychází ten jeho stand. model - prostě 4x10v s bossáckým jackem a polaritou...
Lime

Příspěvek od Lime »

Přesně jak píše qwer - záleží jaký krabky máš a jaké plánuješ koupit (vím, že někdy se to nedá úplně jako předpokládat), mám SD1 Overdrive - ten napájí v pohodě, kompresor od Digitechu - taky OK, DD 7 - naprostá pohoda...
ale zkoušeli jsme to na Wah wah Dunlop a tam byl ten konektor krátký... ale to by podle mě řešilo přepájení mám ten 4xDC 10V/100mA a jede jako víno :lol:
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Steve
Kontaktovat uživatele:

BOSS DD-3 DD-6

Příspěvek od Steve »

Chtel bych veet co bych si mel spis koupit.
Rozhoduju se mezi DD-3 a DD6 ?
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Podla toho ake funkcie vyuzijes a chces ;) Staci ti 800 ms delay? Vyuzijes modulovany a reverse delay? ... ...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud budes brat DD-3, doporucuju brat japonsky, nebo rovnou DD-2, ten se ovsem hur shani.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Braniik píše:Podla toho ake funkcie vyuzijes a chces ;) Staci ti 800 ms delay? Vyuzijes modulovany a reverse delay? ... ...
jde mi spis o to, jestli je nejaky rozdil ve zvuku...
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Pokud se rozhodneš pro DD-6, tak bych vzal rovnou DD-7, je v tom velký rozdíl k lepšímu.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Adamz Asah píše:Pokud se rozhodneš pro DD-6, tak bych vzal rovnou DD-7, je v tom velký rozdíl k lepšímu.
U DD-7 mi dost vadi to, ze zvuk i pri vypnutem efektu leze pres prevodniky... Jestli nekomu vadi buffery v efektech, tak by mel na tohle zapomenout.
Somnus Aeternus
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Wohma píše:
Adamz Asah píše:Pokud se rozhodneš pro DD-6, tak bych vzal rovnou DD-7, je v tom velký rozdíl k lepšímu.
U DD-7 mi dost vadi to, ze zvuk i pri vypnutem efektu leze pres prevodniky... Jestli nekomu vadi buffery v efektech, tak by mel na tohle zapomenout.
No já budu stejně později kupovat TrueBypass lištu, protože chce mít docela dost efektů a většina jich nebude mít TB jako například Bossy.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasne, to je elegantni reseni, ale pokud budes potrebovat dozvuky i pri vypnutym efektu, tak to budes muset vypinat nadvakrat :)
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, já mám teda už chvilku tu DD-20, tak napíšu nějaké první dojmy

1. konstrukce vypadá pevně, všechny poťáky jsou jednoduché a funkčně řešené. A i přes tu "složitost" je to překvapivě jednoduché na ovládání :-)

2. je vcelku snadno ovladatelný pouze nohama, přepínání tap tempo a výběru presetů bezproblémové podržením pravého pedálu, vypínání efektu/funkce hold/ovládání looperu levým pedálem

3. looper je vcelku zdařilý, ikdyž se musím přesně naučit načasovat vypnutí nahrávání

4. funkcí je mnoho a povětšinou jsou vážně dobře zpracované a použitelné. simulace analogu a páskového echa zní dost zdařile, kravinky ve stylu Hold (nevím přesně jak se to zrovna jmenuje) okamžitě v mé tvorbě našly své místo :-) za méně zdařilou považuju funkci Reverse, se kterou buď neumím pracovat, nebo je prostě nanic (i na internetu jsem ale na ni četl hodně stížností) a funkce Pan je bohužel pro mě v praxi nepoužitelná (ve sluchátcích ale zní hezky)

5. když mluvíme o sluchátcích - díky konstrukci efektu se dá skvěle cvičit do sluchátek (samozřejmě přes sluchátkový výstup) - tam si užijeme i Pan funkci :-)

výrazného zvýšení šumu nebo oříznutí signálu jsem si nevšiml :-) ještě nebyl konfrontován se zbytkem kapely, podle toho, co ale vidím doma je to skvělý stroj (hlavně když jsem ho sehnal z bazaru za solidní cenu :-)

edit: kdyby kdokoliv měl jakékoliv konkrétní dotazy, sem s nimi
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Nemáte někdo schéma na DD-3 v nové verzi 2B nebo ještě lépe 3? Jelikož hrajou jinak (pro řadu lidí hůř), než původní DD-3, tak by mne zajímalo, jak tam řešili to DBX, ale po netu se válej schémata na původní DD-3 a nějak na mne nepadá schéma k těm novějším...
Obrázek
Shaman

Příspěvek od Shaman »

Ibanez DE7, spolehlivej, nerozbitnej, zmákne všechno co potřebuju, max. spokojenost. Velice slušnej je taky Boss DD3, ale zbytečně skoro jednou tak drahej.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Nemate nekdo zkusenosti s analog delayem od MXR.Fakt se mne moc zvukove libi.Premyslim, ze se zbavim Line 6 Echo park a zainvestuju do MXR.
http://www.jimdunlop.com/index.php?page ... d_e_detail
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nozaki píše:Nemate nekdo zkusenosti s analog delayem od MXR.Fakt se mne moc zvukove libi.Premyslim, ze se zbavim Line 6 Echo park a zainvestuju do MXR.
http://www.jimdunlop.com/index.php?page ... d_e_detail
no hrat muze pekne, je to analog, bude to mít teplý oldschool zvuk...ale jinak same minusy....

- jen 600ms
- nemá tap, čili musíš vždy čas měnit ručně navíc vlastně naslepo...
- bez presetu

bych teda osobně řekl, že ten tvůj echopark je daleko lepší...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pupack: no ty serepeticky jako tap a presety bych jaksi k analogovemu delayi ani si nejak nedokazal predstavit bez ohledu na to, zda to je vyhoda nebo ne. Kdyz jsem mel naposled Red Repeat od CM (na tu cenu nebyl vubec spatny), tak si rikam s odstupem casu, ze mel az moc cudliku a to nemel nic z toho, co TOBE by chybelo - jj ozvala se ve me "vintage/analog-isque" dusicka. Proste vytoc, spust, hraj a zbytek neres! ;)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

wikxzen píše:Pupack: no ty serepeticky jako tap a presety bych jaksi k analogovemu delayi ani si nejak nedokazal predstavit bez ohledu na to, zda to je vyhoda nebo ne. Kdyz jsem mel naposled Red Repeat od CM (na tu cenu nebyl vubec spatny), tak si rikam s odstupem casu, ze mel az moc cudliku a to nemel nic z toho, co TOBE by chybelo - jj ozvala se ve me "vintage/analog-isque" dusicka. Proste vytoc, spust, hraj a zbytek neres! ;)
jojo ja ti rozumim, ale defacto je ten delay pouzitelnej jen na jednu pisen ;) tezko budes po kazdem songu stelovat čas delaye kor kdyz tam nejsou ani zadna cisla, znacky, ukazatele nic... to je podle me hlavni nevyhoda.. nepkratičnost využití.. leda ho mít na stole a na domácí hraní ;)

pritom kdyby ten spinač fungoval i jako tap tlačítko byl by to hned o třídu lepší delay.. nic víc by nebylo potřeba :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No sak jasny, je to otazka vkusu a nazoru na tu vec. Uvidime co rekne nozaki, k cemu konkretne to chce.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no tady ty "levnejsi" (to slovo jsem opravdu musel dat do uvozovek) analogy tap tempo nemaji... to je az u kousku za nejakych cca 400usd a vic a ty jeste u nas myslim videli vsichni leda tam na obrazku

takze to, ze nema tap tempo, je naprosto normalni... analogy proste tap tempo "nemivaji"

je potreby si dale uvedomit, ze zvuk je opravdu "teply" a repeaty se velmi brzo v mixu zacnou ztracet (pokud se tedy neztrati hned...). Proste je to spis na takove "oziveni" zvuku.

samozrejme, ze kazdy pouziva delay jinak - ja vidim v analogovem delayi skvelou moznost si trochu "vylepsit" zvuk... prostre tam dat nejaky kratky cas, malo repeatu... pak to udela takovou ozvenu, ktera se hodi snad do kazdeho rytmu a clovek opravdu nepotrebuje nesmyslne ladit neco presne na ms. Na dlouhe casy je to uz horsi, proste se ti to ztrati v kapele... takze nejake tap tempo je podle me u analogu naprosto zbytecna vec :) proste na nejake slap echo a nebo "delsi" slap echo neni moc potreba.

kazdopadne bych si line 6 nechal - neni spatny a jestli ho pouzivas na nejake delsi delaye, tak ho analog urcite nezastoupi... protoze na to neni moc "sikovny"

je ale sikovny na takove to vysperkovani - at uz kil, vybrnkavani, sol... a taky s nim da dost dobre blbnout (pokud teda umi pěkně oscilovat)

v posledni dobe se vyrojilo docela dost delayu digitalnich, ktere maji pekny zvuk naalogu. ja mam ted Subdecay Echobox a jsem s nim moc spokojen. Je to nekde mezi AD9 a DD3 - takze ani moc temne a ani moc "digitalni" a jsem spokojeny... je to takovy neovlivneny sterilni zvuk a jde do nej primichavat chorus. pouzivam ho vyhradne na takove nejake dobarveni zvuku... na delani dlouhych delayu stejne nemam moc bunky

jinak jsou taky analogove delaye a analogove delaye... treba memory man je taky analog, ale jeho repeaty jsou o hodne jasneji nez treba Ibanez AD-9, Boss DM-2 a tady ten Carbon Copy... Takovy analog je pak uz samozrejme pouzitelny na nejaky dlouhe vychytane repeaty a treba u toho Memory Mana by me mozna to Tap Tempo i chybelo :)
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Ja delay pouzivam asi jen ve ctyrech songach v playlistu.U Echo parku netapuju a ani nepotrebuju delsi casy.V playlistu jen prepinam funkce klasickyho delaye a reverbu.Cas a opakovani mam nastaveny porad stejne.Pro me vlastne zbytecne moc funkci, ktery vyuziju jen doma,kdyz si hraju sam.V kapele hraju druhou kytaru a pouzivam ho hlavne k obzvlastneni dany songy.A nejvic ze vseho se mne libi prave simulace analogu.Mel jsem spousta delayu.Boss mne zral signal, danelectro bylo docela fajn, Marshall Echohead byl nejhorsi delay, krtery jsem kdy mel no a Ibanez DE-7 me moc nenadchnul.Premyslim prave o cistym analogu.Urcite bude znit jeste lip nez efekty se simulaci analogu.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“