Gibson, Typ Super300, KOBYLKA

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Lelo

Gibson, Typ Super300, KOBYLKA

Příspěvek od Lelo »

Čau lidi, dostal jsem od táty tuhletu kytaru, ležela deset let na půdě protože je rozbitá. Je tam odklíženej krk a chybí mě k tomu kobylka ( plus struny samozřejmě ) krk jsem už dal dneska spravovat. Ale ta kobylka. Dotyčný člověk co to opravuje říká, že mě jí klidně vyřeže, tu kobylku, je to holt dobrej nástrojář. Akorát potřebuje podrobnou fotku tý kobylky. Tu nikde nemůžu sehnat. a Potřebuje k tomu ty šroubky nastavovací. Poraďte kde to sehnat. Sím sím. Prolejzám net už pěkně dlouho a nic. Prodejce nástrojů u mě ve výběžku mě nedokáže pomoct. Jsem vděčný za jakoukoli radu. Díky

Foto kytary: http://www.rumbleseatmusic.com/pix/54Gi ... r300SB.jpg

Zapoměl jsem jí vyfotit před opravou. Ta moje je fakt ve špatným stavu. ale je to tenhle typ. ..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A to je to jako opravdu Gibson? není to třeba upraven Cremona? s nápisem Gibson?

Pokud by to byl pravý Gibson, tak by si to asi zasloužilo rekonstrukci u někoho, kdo tomu opravdu rozumí a všechny věci, co s restaurováním takového nástroje souvisí, si sežene sám - což znamená hodně hodin brouzdání na internetu a nakupování věcí na ebay (věcí, které s tomto případě nebudou zrovna levné). no rozhodně to není sranda

jen pro zajímavost.. jedina kobylka, která je nyní na ebay k mání, je za pěkných 800 usd
Lelo

Příspěvek od Lelo »

Kód: Vybrat vše

A to je to jako opravdu Gibson? není to třeba upraven Cremona? s nápisem Gibson? 
to si jsem jistý, že je to gibson, logo Gibson tam je, a není tam nějak dodělávané. Načež když se kouknu dovnitřku kytary. tak tam je to taky napsaný. gibson. Pochybuju, že by si dal někdo takovou práci a předělal to na gibsona včetně všech popisků .)

Doufám, že mě nebudete považovat za barbara, ale fakt nemám momentálně moc peněz. Takže kobylku si klidně nechám vyrobit. načež, časem se dá vyměnit za originál. To není problém. Ten chlápek je fakt profík. Nástroje dělá už dvacet let. ..... i když to není vyloženě Gibsonoznalec .)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no trochu jsem to popletl - struník vlastně máš a chybí ti jen ta dřevěná kobyla...

no já bych to řešil tak, že bych tu kobylu koupil v celku... měla by být třeba na ebay v pohodě k sehnání - ted nemyslím přímo origo gibson, ale nějakou kopii.

v jakém je ta kytara stavu? nechceš dodat fotky?

po dobré rekonstrukci je ten kousek prodejný možná i za nějakých 50-100t. takže bych tu rekonstrukci určitě nepojal stylem "hlavně ať to hraje a vypadá dobře"... spíš aby ten kytarář zachoval radši vše původní... no chtělo by to obrátit se na nějakého znalce třeba v zahraničí a začít s ním nějak komunikovat - aby poradil co a jak. taky záleží na tom, co s ní zamýšlíš
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Takovy typ kobylky mivali u alexima, zkuseny kytarar ji umi vyrobit vcetne stavecich sroubu - mela by byt z ebenu. Novejsi typy se delaji s tune`o`matic horni casti.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=7

Obrázek
z ebenu, cena 760 Sk

Obrázek
z palisandru, cena 855 Sk

Oboje sou Gotoh kobylky, takze kvalita, pochybuju, ze by vyrezal neco lepsiho za stejnou cenu.. Sivcak ti to posle za 80 Kc do CR.
Kdyz chces zachovat puvodni vzhled, tak je lepsi koupit tu ebenovou, ale zase na druhou stranu si muzes ladit oktavy na ty druhy. Jinak souhlasim s gwerem, ze bys mel nejdriv poradne promyslet, co s nastrojem udelat, nez delat ukvapeny upravy... Proc nemuzu neco takovyho najit na pude ja...? :D Tak at se dari, pak se pochlub. :wink:
Lelo

Příspěvek od Lelo »

to qwer: rozhodně jí nechci prodat, i kdyby byla za 100 tisíc. Každopádně to nechci brát stylem hlavně at to hraje. Ono to není v tak strašném stavu. Tělo drží. Opravdu jediné, tak tam chybí tak kobylka a odklíženej krk. a je trošku oprýskaná. Co se týká laku tak s tím nechci nic dělat. Alespon zatím. .) Fotky bych dodal. Ale já jsem to zapoměl vyfotit. až mě dá dohromady ten krk. tak sem hodím fotky.
to mrkendy týjo díky chlape. To jsi mě pomohl to je přesně to co hledám. buď si objednám tu ebenovou kobylku nebo aspon ty šroubky....nějak sehnat. díky moc .) a o fotky se pak podělím nebojte se .)
Lelo

Příspěvek od Lelo »

tak gibson je uz opravenej. kobylku mam taky objednanou. zitra si pro nej jdu. koupim si taky struny. tak poslu fotky. zatim teda bez kobylky....az bude i kobylka tak budou fotky i s ni .)

ohledne strun. slysel jsem, ze na gibsonku musej byt spešl. jak to je? nestacej proste obycejny struny? rad si necham poradit kamove .)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

No sem na ni zvedavej. Z toho slovenska to ale chvili trva nez to dojde.. Struny tam muzes dat jaky chces, zadny spesl.. Minimalne desitky, ja bych tam dal spis jedenactky, zalezi co ti vyhovuje...

Tady si muzes udelat obrazek o kvalitach ruznych znacek:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9594
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=1156

ted nevim, jestli v tom druhym neprobiraji jenom struny na elekriku..
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Myslím, že máš docela vzácnost:

http://www.elderly.com/vintage/items/45U-1288.htm

..tak to nepokurvi :wink:
I´m wheels... movin´wheels
kubog

Příspěvek od kubog »

Určite to je pravé? Ten link čo poslal tonda má iné inlaye na hmatníku, iné mechaniky (dajme tomu), iný kryt výstuhy + tam vidím nejakú bodku navyše pod tým logom na hlave
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Jak to nakonec dopadlo?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“