Zima X kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Opravdu si myslím že se to zbytečně démonizuje. Hraju už fakt hodně dlouho, a nikdy jsem to nijak zvlášť neřešil. Jednu kytaru nechávám pořád ve zkušebně (abych se nemusel s ničím tahat), je tam zima jak na motorce, pak se zatopí, no a samo že se rozlaďuje, od toho mám ladičku, běžně kontroluju ladění (nikoliv ladění :-)) po každém songu i při hraní na živo. Po odehrané akci se jde třeba pařit a nástroje skončí v kufru auta, klidně i v mínus dvaceti, v létě v rozpálené dodávce, co teprv reflektory na podiu, to je jak teplomet... No a když je kytara špatná, tak se jí "něco stane" tak jako tak. Je fakt že k nástroji za 99 999 Kč bych se choval ohleduplněji, ale jinak je to spotřebka...
Taky jsem se mnohokrát probral z kómatu a zjistil že nástroj prostě nemám :-) , zapoměl jsem ho už mnohokrát v hospodě, v cizím autě, cizím bytě u cizí slečny či paní, i venku na schodech (a to všechno mnohdy v uplně jiném městě či obci;-)) a naopak to náš vztah jen posílilo :-)
martingab
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martingab »

vim ze nekoho tenhle topic uz stve ale chtel bych se zeptat jestli muze vadit kytare a tranzistorovymu kombicku hrat v zime. Proste bych v zime vzal kytaru a sel nakej ten kousek do zkusebky (garaz) a nebude vytopena. Vadi to? :?:
medvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medvidek »

rekl bych ze tak jak zimou budou trpet tve prsty tak bude trpet kytara xD
Já umím hrát na kytaru! Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
Dave Lister
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Já si myslim že tenhle topic je úplně normální, nechápu jak to někoho může štvát že tu je. Celkem normální dotaz mi to přijde. Btw dá se hrát na lampový kombo v zimě? Respektive nepoškodí ho nějak třeba teplota okolo nuly?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

tak a sme u toho ,to je snad jasný každýmu ,že teplotní rozdíly maj asi nějakej vliv na dřevo atd....ne?no a co jako s tím?budem lítat vytopenou helikoptérou na zkoušku?ne!prostě to to dáš do futrálu a deš ne k***a na co se jako ptát Rolling Eyes
tak tebe, a pár dalších individuí opravdu nechápu. eště když nadáváš do k***v tak už vubec ne. když se ty na něco zeptáš co mi bude jasné tak tě taky sestřelím. to se tu bude ted dělat u každého topicu?? když někdo položí dotaz, na který vy budete znát odpověď a považovat ho za rutinní záležitost, tak ho tomu člověku vmetete do tváře a začnete nadávat že vás ten topic s**e??

rasomaso: mám dojem že jsem někde čet že zima lampu odrovná, ale jistej si tím nejsem možná si to s něčím pletu

jinak: pokud nástroj jen přenášíte v zimě, a cesta trvá pár minut, tak to zas tak nevadí, pokud teda netřískáš s kytarou někde venku do sněhu. horší je, jak tu někdo říkal, pokud hrajete v nevytopený garáži kde je fakt zima a která se postupem času vytopuje, to je vážně peklo. a pokud je tam ještě vlhko, tak se s nástrojema a hlavně s aparaturou můžete v brzké době rozloučit.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Probohasvatého, co furt řešíte ? Proč by jako lampový nabo jakýkoliv jiný zesilovač neměl fungovat třeba i na severním pólu a měl se odrovnat ???!!! Vždyť elektronky se používaly (a ještě používají) třeba v armádě v naprosto extrémních podmínkách... To je jako bys řekl že auto v zimě se může poškodit a nemůže fungovat. Pokud mi nemumrznou ruce, nevidím důvod proč nehrát i v kose... Něco jiného je když přinesu promrzlou věc do tepla a srazí se na ní vlhkost, to je samozřejmě třeba vyčkat, ale hraní ve studené zkušebně i kdyby tam bylo mínus 5 nemůže ničemu kromě mne samotného uškodit... Přestaňte už šířit poplašné zprávy, navíc ve stylu "někde jsem četl, slyšel.. jedna paní povídala..."
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rain: tak tedy, někde jsem četl, a hned reknu kde: tady:

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4391

tady se spousta lidí shodovalo na tom že zima, vlhkost a zvláště kondenzace vody dobrotu nedělá
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nereste blbosti a raci poradne hrajte...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No mě přijde že nadáváte dost zbytečně (myslim ty co řikaj že řešit to je blbost). Ono pokud ste na mrazu fakt dost dlouho a někde vám zkondenzuje pára a třeba náhodou vodivě propojí co by neměla, tak pak řešte proč vám to hraje nějak divně...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
panedge

Příspěvek od panedge »

rain píše:Probohasvatého, co furt řešíte ? Proč by jako lampový nabo jakýkoliv jiný zesilovač neměl fungovat třeba i na severním pólu a měl se odrovnat ???!!! Vždyť elektronky se používaly (a ještě používají) třeba v armádě v naprosto extrémních podmínkách... To je jako bys řekl že auto v zimě se může poškodit a nemůže fungovat. Pokud mi nemumrznou ruce, nevidím důvod proč nehrát i v kose... Něco jiného je když přinesu promrzlou věc do tepla a srazí se na ní vlhkost, to je samozřejmě třeba vyčkat, ale hraní ve studené zkušebně i kdyby tam bylo mínus 5 nemůže ničemu kromě mne samotného uškodit... Přestaňte už šířit poplašné zprávy, navíc ve stylu "někde jsem četl, slyšel.. jedna paní povídala..."
Přesně já to nechápu takovýhle hovadiny...bože můj a ještě tady dostanu spářku já že se tomu divím!
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge

Příspěvek od panedge »

[]tak tebe, a pár dalších individuí opravdu nechápu. eště když nadáváš do k***v tak už vubec ne. když se ty na něco zeptáš co mi bude jasné tak tě taky sestřelím. to se tu bude ted dělat u každého topicu?? když někdo položí dotaz, na který vy budete znát odpověď a považovat ho za rutinní záležitost, tak ho tomu člověku vmetete do tváře a začnete nadávat že vás ten topic s**e??

Nejde o setřelení,jde o to normálně používat mozek a přemejšlet,řešit jestli je kusu prkna zima mi připadá na úrovni mateřský školky to se na mě nezlob.Tak si kupte kufry a je to ne?co na tom chcete řešit?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To rain: V armádě se ale elektronky asi nežhavěj tak jako v zesilovačích a prostě změny nedělaj dobře ničemu...
to panedne: neje jen o kus prkna ale o to že tam sou různý další materiály, který maj v extrémních podmínkách různou teplotní roztažnost a tak podobně :roll:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

panedge

Příspěvek od panedge »

Moleek píše:To rain: V armádě se ale elektronky asi nežhavěj tak jako v zesilovačích a prostě změny nedělaj dobře ničemu...
to panedne: neje jen o kus prkna ale o to že tam sou různý další materiály, který maj v extrémních podmínkách různou teplotní roztažnost a tak podobně :roll:
Tak ja sme u jádra pudla co bys radil?(já radím kytaru do futrálu)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

no já taky.. Ale hned nadávat... každej hned nevěší vrstvičce molitanu...

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pánové, klídek. Když se nebudete zbytečně handrkovat, tak nám tu bude všem hnedka líp. Takže mě neštvěte...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A nejlepsi na tom je, ze ti z vas, co nadavaji radeji nereknou, co pouzivaji za znacku kufru, prenosnych baglu atd. Nadavat, kritizovat umi kazde "bahno", ale poradit (jak jsem treba uvedl svuj priklad na I. strane), na to jste se vy velci kritici a velci mozkove nezmohli. Bezte radsi resit slusne chovani a nedotirejte tady ostatni.

Kdo jezdi do zkusebny MHD a trva mu to treba i hodinu nez se tam dostane, tak ma zcela prirozene vice starosti (krom pocasi). Na ridicak treba nemaji a tahat kufr pres cele mesto v jedne ruce, aby pak na zkousce mel ruce rozstresene, to take neni zrovna koser.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Moleek píše:To rain: V armádě se ale elektronky asi nežhavěj tak jako v zesilovačích a prostě změny nedělaj dobře ničemu...
jo v extremnich podminkach ale pokud vim tak tady v CR zadny extrem se nekona tak neni co resit....
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

wikxzen píše:Kdo jezdi do zkusebny MHD a trva mu to treba i hodinu nez se tam dostane, tak ma zcela prirozene vice starosti (krom pocasi). Na ridicak treba nemaji a tahat kufr pres cele mesto v jedne ruce, aby pak na zkousce mel ruce rozstresene, to take neni zrovna koser.
Můj případ ale už šetřím na řidičak na motorku a to bude o nečem jinem :twisted:
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Na motorce se kufr poveze blbě :D měl si to radši editovat než posílat znova :D:D

rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

wikxzen píše:A nejlepsi na tom je, ze ti z vas, co nadavaji radeji nereknou, co pouzivaji za znacku kufru, prenosnych baglu atd. Nadavat, kritizovat umi kazde "bahno", ale poradit (jak jsem treba uvedl svuj priklad na I. strane), na to jste se vy velci kritici a velci mozkove nezmohli. Bezte radsi resit slusne chovani a nedotirejte tady ostatni.

Kdo jezdi do zkusebny MHD a trva mu to treba i hodinu nez se tam dostane, tak ma zcela prirozene vice starosti (krom pocasi). Na ridicak treba nemaji a tahat kufr pres cele mesto v jedne ruce, aby pak na zkousce mel ruce rozstresene, to take neni zrovna koser.
Mnoo, mám za to že snad nikdo netahá kytaru po venku jenom tak bez futrálu. A futrál kvalitní úměrně k hodnotě nástroje, tzn. že dražší nástroj (cca 20KKč a víc - dle mně) jedině do pořádného kufru. Nejsem si však vědom toho, že by se kufry či gigbagy vyráběly s ohledem na tepelnou pohodu nástroje, v prvé řadě mají chránit před mechanickým poškozením a vlhkem. Toš tak, třeba si tam dodělejte topení, když to jde udělat do lyžáků :-) http://cestovani.idnes.cz/vyhrate-lyzak ... g_zima_tom
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“