Kytara pro začátečníka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Uffon

Kytara pro začátečníka

Příspěvek od Uffon »

Zdravím, vím že toto je tu velmi časté téma, ale přesto bych se chtěl zeptat... Kámoš po mě chce abych mu poradil nějakou levnější kytaru a kombo po začátečníky, jelikož jsem sám začínal na kytaře gibson která stála tuším kolem 17 tisíc a kombo taky tak nějak, tak pořádně neumím určit, jaká by byla nejlepší..
Už sem koukal na pár kombíček, a obzvlášt mě zaujalo 15ti wattové kombo Marshall MG 15CD, a pak taky Roland Cube 15X, tyto dvě mě zaujely nejvíce, prosil bych váso názor, jaké z nich je lepší, popřípadě můžete doplnit kombo, které pokládáte za nejlepší pro začátečníka vy... Ale mělo by stát maximálně kolem 3000...
Dále kytara, koukal jsem hlavně po známějších a nejvíce rozšířených kytarách, například stagg, ibanez, cort, fokus... žádná mě nezaujala, tak bych prosil abyjste mi pomohly... Kytara by neměla stát více jak 5000, a spíše by to mela být nějaká stratovka nebo les paul, ale může být i jiná. Diky za rady...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak v podstatě sis odpověděl sám. Taková kombinace Cube15 a Squier Affinity Strat kupříkladu není do začátku vůbec špatná...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

Já bych byl pro toho Rolanda a k tomu bud Ibanez, nebo spíš něco od Cort. ta X serie se mi celkem zamlouva tak něco z toho a myslim, že do začatku to bude mit super vybavu.... a hlavně ne nějakej komplet nebo snad do konce Stagg, tu značku nějak nemam rad:)
Ibanez RG370DX, Laney LX120TWIN, Zoom 707II
Akustika SX DG1K
Uffon

Příspěvek od Uffon »

no ja vim že stagg ma hodně odpůrců, ale tuhle sem projížděl youtube a tam to někteří docela chválili...
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 5-SSS.html

Tahle bych řekl neni špatna, např.
Akustika SX DG1K
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

Uffon píše:no ja vim že stagg ma hodně odpůrců, ale tuhle sem projížděl youtube a tam to někteří docela chválili...
Tak ono de o to na jakej naraziš kus, ale ja už to měl dvakrat a asi byl teda špatnej no... to samy kabel, se mi hned vyjebal... ale je to o nazoru no
Akustika SX DG1K
Uffon

Příspěvek od Uffon »

stagg sou všeobecně levný kytary, ale já myslim že nějaká za tech 4 nebo 5 by nemusela bejt špatná
Uffon

Příspěvek od Uffon »

Brizik píše:http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 5-SSS.html

Tahle bych řekl neni špatna, např.
jo jinak díky za typ, ale spíš by to chtělo něco s tremolem... já vim že když to nemá zámky tak se to bude rozladovat, ale von chce proste buˇˇt lespaula nebo stratovku s tremolem
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Stagg nebrat, pokud nechces celou kytaru prekopat (a pak z ni mit stejne podprumerny kus) anebo brzy prodat. Squier, Cort, Yamaha, AXL, Ibanez, klidne i Aria ci Fokus, na tyhle znacky bych se zameril.

BTW, Les Paul a Strat jsou na hony vzdaleny, to je asi jako bys rekl "Kup si bud Jeep nebo Porsche"...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

no tak nějakej squier by fender, třeba ten Affinity strat se mi libi http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 89:0:0:1:0
Akustika SX DG1K
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

a na LP s tremolem sem nenarazil teda ještě;)
Akustika SX DG1K
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Brizik píše:a na LP s tremolem sem nenarazil teda ještě;)
ESP Kirk Hammet Signature LP :D [ale to už je jiná cenová kategorie]
Uffon

Příspěvek od Uffon »

ne ja to myslel tak že jako but jenom LP, nebo stratovku ale tu s tremolem... samo sem nemyslel lp s tremolem...
Jo jinak ja vim že je to dost vzdálený, ale ta kytara jak říkám pro mě není...

jo mimochodem, neni lepší kombinace snímačů H-S-H nebo S-H-S? podle mě se S-S-S moc nehodí... zapoměl jsem totiž dodat že by tomělo být pro styl hudby punk a metal, což se mě osobně se třema single coil moc dobře nehrálo
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Kdyz punk metal...tak nejaky LP...nebo Ibanez, Cort...A kdyz strat tak aspon 1 HB....a kdyz rikas, ze tvuj kamarad chce bud LP, kde na 99,9% neni tremolo, tak proc u jine kytary by ho chtel???...Z toho mi totiz vyplyva ze se bez nej teoreticky obejde i u tvaru Strat...Coz bych videl jako nejlepsi volbu nejakou Ibanez ci Cort s pevnou kobylkou a kombinaci snimacu H-S-H pro tvuj styl hudby, ktery jsi uvedl...

Kombo sis vybral dobre a to Roland...mrkni jeste na VOXe...ale ty jsou myslim trochu drassi...
Uffon

Příspěvek od Uffon »

to ja sem mu řekl že LP je na to lepší... von totiž chtěl původně stratovku s tim tremolem, že prej se nato daj zahát suprový věci, sem se mu to snažil rozmluvit. Jako dá se na topak zahrát dobře s tim tremolem ale ne u levný kytary, tak sem ho presvědčil na to LP, ale prej stejně když by byla nějaká stratovka tak tremolo...
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

já teda nevim jak hraje, ale myslim, že to tremolo skoro vubec nevyužije. Já když začinal, tak sem si taky řikal, že ta pačka je tam dobra machrovinka a hraju už 7 let, a začal jsem to použivat až ted a to ne moc...
Akustika SX DG1K
Uffon

Příspěvek od Uffon »

no tedka sem se zakoukal do Epiphone Les Paul SPECIAL2 Ebony, zatim o ní čtu samou chválu, prej seskoro vůbec při hraní nerozladí, i po nějakym tom roku hraní pořát hraje pěkně ale má prej nízko struny, ale myslim že za ty prachy 3100 kč by to mohla bejt dobrá investice co myslíte?
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

NO epiphone prej nejsou špatný, ale jestli do toho muže dat 5tku jak si psal, tak bych šel do něčeho dražšiho, pač i dva litry sou rozdil vid
Akustika SX DG1K
Uffon

Příspěvek od Uffon »

no to jo no, zkusim se ještě podívat po jiný
Hmm ale ted koukám, žeje zlevněná z asi 5ti něco na ty 3100, co 42% takže bych za tu pětku by byla stejná kytara, tohle je teda hodně výhodný... aspon se ta dvoutisícovka může vrazit do komba, nebo do nějakýho efektu, i když to je u začátečníka celkem zbytečný
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Pridje mi to tak, ze v tom mas trosku nejasno...co a jak...No pojem stratovka je podle tebe co?...Stratocaster? Nebo kytara ve tvaru strat, superstrat atd...dale k tremolu...vis zalezi jake tremolo mas, dvouzvratne (FR= Floydrose), jednozvratne...a kvalita tremola...u levnych kytar si vazne moc nezahrajes...jestli mas potuchy ze chces tremolo pouzivat jak Satriany ci Vay....tak potrebujes kvalitni tremolo se zamky, cili FR...U obycejneho stratocasteru FR casto nenajdes...takze nejake extra pakovani nehrozi...pouziva se hlavne na jemnejsi a pomalejsi tahani...Jestli je zacatecnik, vsadim se, ze bude mit dost prace se vubec naucit hrat zakladni techniky hry...a paku odlozi bokem, ci dokonce nezaspalkuje tremolo, ptz kvalita tremol u levnejsich kytar je takova, ze tremolo je jen na paradu...
:arrow: Proto bych se zameril na vyber kytary podle meritka, kteremu se rika zvuk...Hledali bych kytaru, ktera by mne padla do ruky a podle toho jak hraje...jestli chci bluesrock tak bych volil tele ci strata...mozna i LP...ale vim, ze bych tremolo nepouzival v tve cenove hranici. Jinak je to fakt moc prijemna vec. A kdybych chtel hrat tvrdsi hudbu...podival bych se do staje Ibanez, Jackson atd...Ackoliv uz i u kytar kolem 10 000,- se da tremolo celkem pouzit...ale jen jemne...Vse zalezi na kvalite zpracovani...Proto si udelej jasno, co chces...

PS: nerid se tak moc cenou jak pises...kolikrat nadjes kytaru za 10 000,-, ktera hraje lepe jak kytara za 15 000,-...a mozna byt tebou se mrknu na bazar...A jeden typ bych mel Cort M200. 2x HB plus rozepinani snimacu = univerzalni kytara pro zacatecnika, kterej si udela obraz o tom co chce a muze celkem slusne pokryt vsechny styly...Samozrejme zase vse odpovida cenove hladine...necekat zadne zazraky!!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“