TSL 60 nebo Valve king ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neni to jen elektronkama, muj byvalej Peavey Windsor mel taky EL34, ale zvuk mi tim neprisel nijak zkazenej. "Problem" bude spis asi v preampove casti u Marshallu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Skipper píše:ježiši ber VK, porovnaval jsem v Music-City TSL100 - fullstack a hlaf stack VK a u TSL vůbec nereagovali korekce vůbec to nic nedělalo a zvuk byl pořád takový hnusně chrungenutý fuj, VK byl výbornej
kdyz sem hral na rockwella tak mi taky prislo ze se zvuk vubec nemeni.. otazkou je jestli sem kroutil spravnyma potakama, byl sem 4 dny v kuse nepretrzite naplech :roll:
danihol

Příspěvek od danihol »

Skipper píše:ježiši ber VK, porovnaval jsem v Music-City TSL100 - fullstack a hlaf stack VK a u TSL vůbec nereagovali korekce vůbec to nic nedělalo a zvuk byl pořád takový hnusně chrungenutý fuj, VK byl výbornej
Tak to bych si dovolil oponovat, jsem vlastníkem VK a těším se na TSL 60...VK kreslí čistej kanál...nijak zásadně ale přece. V Music-city jsem zkoušel TSL100 a popravdě, ten zesík tam je už nějakou dobu a když ho někdo denně 100x zapne a vypne, odnášej to lampy a korekce jak blázen, takže se nedivím, že je tak zničenej, navíc to nebyl jedinej zesík, kterej jsem zkoušel. Podle mě, je TSL 60 vynikající hlava a teď i za příznivou cenu kolem 21 000,- což je úplná bomba a těšim se až ho budu moct objednat...Osobně bych volil určitě Marshall řadu JCM 2000 a to jakýkoliv typ...VK je výnikající zesilovač za tu cenu ale Marshall je Marshall... :wink:
danihol

Příspěvek od danihol »

costha píše:No, ja se v englech vubec nevyznam, co se tyce tech klasik (JCM 800 atd) sou bozi ale myslim ze bych prave radsi neco trosku ostrejsiho ala ta TSL 60 a nebo valveking. Dejme tomu ze se bavime o apecu max do 25 litru. Na valvekingovy me laka predevsim cena, hraje to taky solidne, ale u ty tsl 60 je bozi trikanal, coz verim ze vyuziju (ale mrdnout jednu krabku pred cistej me taky nezabije :))) zkuste napsat fakt srovnani ty tsl 60 s VK pripadne s 6505. v cem sou zasadni rozdily mezi nima (v pripade zvuku jak jsou ci nejsou ostry a jakej maj gain. jak rikam predevsim rock ale spise takovej tvrdsi hutnejsi...
:D Popravdě mam VK 50 a budu kupovat TSL 60! VK je vynikající ale kreslí mu čistej kanál a podle mě nemá ten teplej hutnej rockovej zvuk, kterej hledám. Je to vynikající lampa, první lampa aby se hráč naučil zacházet s lampovým aparátem ale já osobně preferuju Marshall...Když jsem zkoušel TSL 60 fakt mi to sedlo...je taky pravda, že mezi TSL 60 a 100 je rozdíl...nejen ve výkonu ale i v korekcích...viz. marshallamps.com Navíc TSL 60 je teď uý za 21 000,-!!!! Takže neváhám a těším se na něj!! :wink:
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Wohma píše:Neni to jen elektronkama, muj byvalej Peavey Windsor mel taky EL34, ale zvuk mi tim neprisel nijak zkazenej. "Problem" bude spis asi v preampove casti u Marshallu.
Je to možné.Tohle byl můj postřeh a je pravda že nemám nijak obrovský rozhled
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

danihol píše:
costha píše:No, ja se v englech vubec nevyznam, co se tyce tech klasik (JCM 800 atd) sou bozi ale myslim ze bych prave radsi neco trosku ostrejsiho ala ta TSL 60 a nebo valveking. Dejme tomu ze se bavime o apecu max do 25 litru. Na valvekingovy me laka predevsim cena, hraje to taky solidne, ale u ty tsl 60 je bozi trikanal, coz verim ze vyuziju (ale mrdnout jednu krabku pred cistej me taky nezabije :))) zkuste napsat fakt srovnani ty tsl 60 s VK pripadne s 6505. v cem sou zasadni rozdily mezi nima (v pripade zvuku jak jsou ci nejsou ostry a jakej maj gain. jak rikam predevsim rock ale spise takovej tvrdsi hutnejsi...
:D Popravdě mam VK 50 a budu kupovat TSL 60! VK je vynikající ale kreslí mu čistej kanál a podle mě nemá ten teplej hutnej rockovej zvuk, kterej hledám. Je to vynikající lampa, první lampa aby se hráč naučil zacházet s lampovým aparátem ale já osobně preferuju Marshall...Když jsem zkoušel TSL 60 fakt mi to sedlo...je taky pravda, že mezi TSL 60 a 100 je rozdíl...nejen ve výkonu ale i v korekcích...viz. marshallamps.com Navíc TSL 60 je teď uý za 21 000,-!!!! Takže neváhám a těším se na něj!! :wink:
sorry, že tu tak rejpu, ale zkus si nejdřív brnknout na JCM 800...
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

a nebo ještě muže bejt zajímavej Vintage Modern, JVM, MF
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
costha

Příspěvek od costha »

zajimavy zajimavy, sem rad ze se lidi zacinaji priklanet i k marshallu, ale po vcerejsi debate s kamaradem kytaristou mi doporucil at si opravdu zkusim toho engla :) tak uvidime. Jinak co vykon? jako celkem se bojim ze kdyz bych mel nejakou 100w svini ze by to bylo proste MOC. myslim ze tech 50-60w musi stacit ne? a hadam ze kdybych poridil neco "lepsiho" tak to bude i vykonnejsi a tim padem to ze to je lepsi zustane ztraceno v nevytavenych lampach ne?
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Sám o Marshlallu TSL 60 přemýšlím, ale přesněji o kombu TSL602.Jestli s ním má někdo zkušeností a bude se o ně chtít podělit budu jedině rád.TSL602 se nám válí ve zkušebně a mám cukání ho vyzkoušet ale to by mi někdo přerazil ruce.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Janus píše:Je to možné.Tohle byl můj postřeh a je pravda že nemám nijak obrovský rozhled
Ja taky nemam zas tak obrovsky prehled :) Nicmene jsem rad, ze nejsem sam, kdo tam slysi tu "zrnitost", ktera pro me charakter Marshallu ulpne zabiji.
costha píše:Jinak co vykon? jako celkem se bojim ze kdyz bych mel nejakou 100w svini ze by to bylo proste MOC. myslim ze tech 50-60w musi stacit ne? a hadam ze kdybych poridil neco "lepsiho" tak to bude i vykonnejsi a tim padem to ze to je lepsi zustane ztraceno v nevytavenych lampach ne?
Nikdy jsem nechapal, k cemu je vic nez 50W v lampach, pokud clovek nechce nasirat zvukare a nicit sobe i ostatnim sluch. Naopak je lepsi mit vykon jen lehce nad to, co potrebujes, protoze pak ti zacnou pekne kreslit i koncovy lampy, kdyz to vytavis.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
danihol

Příspěvek od danihol »

dlouhovlasac píše:
danihol píše:
sorry, že tu tak rejpu, ale zkus si nejdřív brnknout na JCM 800...
V pohodě, JCM 800 jsem samozřejmě zkoušel. Podle mě jakýkoliv model z řady JCM je perfektní. Ale u mě prostě vyhrál TSL 60...dá se tavit a má naprosto jednoduchý ovládání, tím netvrdím, že to 800 neumí ale když jí vytavim, zbořim stage :D
danihol

Příspěvek od danihol »

costha píše:zajimavy zajimavy, sem rad ze se lidi zacinaji priklanet i k marshallu, ale po vcerejsi debate s kamaradem kytaristou mi doporucil at si opravdu zkusim toho engla :) tak uvidime. Jinak co vykon? jako celkem se bojim ze kdyz bych mel nejakou 100w svini ze by to bylo proste MOC. myslim ze tech 50-60w musi stacit ne? a hadam ze kdybych poridil neco "lepsiho" tak to bude i vykonnejsi a tim padem to ze to je lepsi zustane ztraceno v nevytavenych lampach ne?
Naprosto souhlasím! Proto kupuju TSL 60...můžu jí na vetší stage parádně vytavit!! :wink: :twisted:
dlouhovlasac

costha píše:zajimavy zajimavy, sem rad ze se lidi zacinaji priklanet i k marshallu, ale po vcerejsi debate s kamaradem kytaristou mi doporucil at si opravdu zkusim toho engla :) tak uvidime. Jinak co vykon? jako celkem se bojim ze kdyz bych mel nejakou 100w svini ze by to bylo proste MOC. myslim ze tech 50-60w musi stacit ne? a hadam ze kdybych poridil neco "lepsiho" tak to bude i vykonnejsi a tim padem to ze to je lepsi zustane ztraceno v nevytavenych lampach ne?
jo, onehdá jsem hrál na 100 JCM 900. přepnul jsem pentodu na triodu a master na 4. málem mi ulítly kalhty, 100w je moc.
dlouhovlasac

danihol píše:V pohodě, JCM 800 jsem samozřejmě zkoušel. Podle mě jakýkoliv model z řady JCM je perfektní. Ale u mě prostě vyhrál TSL 60...dá se tavit a má naprosto jednoduchý ovládání, tím netvrdím, že to 800 neumí ale když jí vytavim, zbořim stage :D
verze osmikila
2203 - 100watt
2204 - 50 watt
2205 - dvoukanál, 50 watt
2210 - dvoukanál, 100watt
:wink:
danihol

Příspěvek od danihol »

dlouhovlasac píše:
danihol píše:V pohodě, JCM 800 jsem samozřejmě zkoušel. Podle mě jakýkoliv model z řady JCM je perfektní. Ale u mě prostě vyhrál TSL 60...dá se tavit a má naprosto jednoduchý ovládání, tím netvrdím, že to 800 neumí ale když jí vytavim, zbořim stage :D
verze osmikila
2203 - 100watt
2204 - 50 watt
si děláš srandu? :D jak to že o tom nevim? :D Nevíš, jestli se dělá ještě 2205? Na stránkách Marshallu je jen 2203
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

danihol píše:
dlouhovlasac píše:
verze osmikila
2203 - 100watt
2204 - 50 watt
si děláš srandu? :D jak to že o tom nevim? :D Nevíš, jestli se dělá ještě 2205? Na stránkách Marshallu je jen 2203
2205 už se nedělá.Známý ji nedávno prodával.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Schecter Omen 7
danihol

Příspěvek od danihol »

Janus píše:
danihol píše:
dlouhovlasac píše: verze osmikila
2203 - 100watt
2204 - 50 watt
Škoda. Teď mi tak došlo, že na JCM 800 2204 hraje Olda Říha z Katapultu!!

Dark Axel: upraven počet citací
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

danihol píše:
Janus píše:
danihol píše: si děláš srandu? :D jak to že o tom nevim? :D Nevíš, jestli se dělá ještě 2205? Na stránkách Marshallu je jen 2203

nehraje co teď bylo turné na rozloučenou na kterym sem byl tak tam měl za sebou dvě plexiny - 2xhlaf stack a to měl olda i dědek

Dark Axel: kura trocha inteligence by neškodila. když jsem mu upravoval počet citací, tak ne ze srandy
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
danihol

Příspěvek od danihol »

Skipper píše:
danihol píše:
Janus píše: 2205 už se nedělá.Známý ji nedávno prodával.

nehraje co teď bylo turné na rozloučenou na kterym sem byl tak tam měl za sebou dvě plexiny - 2xhlaf stack a to měl olda i dědek

Dark Axel: kura trocha inteligence by neškodila. když jsem mu upravoval počet citací, tak ne ze srandy
nn Plexina má na sobě u spínaše nápis MKII a Olda tam má JMP stejně jak je to na 2204. Je to dobře vidět v dokumentu z koncertu z Plzně. Nevim jak dlouho ten zesík má a od kdy se 800 vyrábí, ale myslim, že to neni úplně nejmladší aparát. Ještě dotaz: Dědek hraje na basovej aparát? Zatim jsem viděl Plexinu jen pro el. kytaru...ale když jsem viděl jejich koncert bylo mi divný, že hraje na stejnej aparát jako Olda.

Tak oprava: nesouhlasí počet vstupů pro kytaru...asi to bude Plexina, jen mi nejí jasný to jiný značení.
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

danihol píše:nn Plexina má na sobě u spínaše nápis MKII a Olda tam má JMP stejně jak je to na 2204. Je to dobře vidět v dokumentu z koncertu z Plzně. Nevim jak dlouho ten zesík má a od kdy se 800 vyrábí, ale myslim, že to neni úplně nejmladší aparát. Ještě dotaz: Dědek hraje na basovej aparát? Zatim jsem viděl Plexinu jen pro el. kytaru...ale když jsem viděl jejich koncert bylo mi divný, že hraje na stejnej aparát jako Olda.

Tak oprava: nesouhlasí počet vstupů pro kytaru...asi to bude Plexina, jen mi nejí jasný to jiný značení.
Víš JMP řada je něco jinýho než JCM, je to myslim ta stará hlava s éry hendrixe a ta má Low a High vstup a myslim, že to je aprát jak pro kytaru tak pro basu, protože dědek hraje do tědlech aprátů
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“