Basa a Blues Junior

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět

Jaký je váš názor?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rasomaso

Basa a Blues Junior

Příspěvek od rasomaso »

Čágo basáci, prosím nezabíjejte mě za to, že jsem pomyslel na takovou krávovinu. :lol: No ono to možná taková blbost zas není, ale na to se vás právě chci zeptat. :D
Už nějakej ten pátek se rozhoduju jakou verzí Celestionu G12H30 mám upgradnout svýho Bluese a tak by mě zajímalo, jestli by se přes takový kombo dalo hrát i na basu. (Nemyslim ve zkušebně, pokojový hlasitosti budou stačit.) Situace je totiž taková že když už teda budem něco zkoušet s kámošem a jeho kámošem, tak se my dva budem muset nějak podělit o úlohu basáka, jelikož jsme dva kytaristi a jeden bicák, a jeden z nás by jí musel mít doma. Basa by se mi hodila i na domácí pachtění a protože ta G12 má tu dražší verzi původně jako basovej reprák, tak jsem si řek že by to mohla bejt výhoda pokud bych do toho chtěl zapojit basu.

Takže dotaz zní, bude to fungovat/hrát jako basa aspoň při pokojový hlasitosti?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
pudel

Příspěvek od pudel »

Dle mého začátečnického názoru by to na pokojovou hlasitost mělo stačit bez problémů...některý nejhlubší tóny to trošku spolkne, ale v pokoji to snad tolik vadit nebude. Aspoň to nebude rušit sousedy :) Do zkušebny bych s tím ale nelez...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Re: Basa a Blues Junior

Příspěvek od Nesst »

rasomaso píše:Čágo basáci, prosím nezabíjejte mě za to, že jsem pomyslel na takovou krávovinu. :lol: No ono to možná taková blbost zas není, ale na to se vás právě chci zeptat. :D
Už nějakej ten pátek se rozhoduju jakou verzí Celestionu G12H30 mám upgradnout svýho Bluese a tak by mě zajímalo, jestli by se přes takový kombo dalo hrát i na basu. (Nemyslim ve zkušebně, pokojový hlasitosti budou stačit.) Situace je totiž taková že když už teda budem něco zkoušet s kámošem a jeho kámošem, tak se my dva budem muset nějak podělit o úlohu basáka, jelikož jsme dva kytaristi a jeden bicák, a jeden z nás by jí musel mít doma. Basa by se mi hodila i na domácí pachtění a protože ta G12 má tu dražší verzi původně jako basovej reprák, tak jsem si řek že by to mohla bejt výhoda pokud bych do toho chtěl zapojit basu.

Takže dotaz zní, bude to fungovat/hrát jako basa aspoň při pokojový hlasitosti?
Fungovat jo, ale zvuk od toho nečekej :wink:
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele já honil doma pětistrunku přes kytarový kombo typu stagg 10W a na domácí žvýkání se to dalo docela v pohodě. O kvalitě zvuku nemluvím, prostě to nemá ty spodky. Ale slyšíš všechno relativně normálně.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

aivn86 píše:Hele já honil doma pětistrunku přes kytarový kombo typu stagg 10W a na domácí žvýkání se to dalo docela v pohodě. O kvalitě zvuku nemluvím, prostě to nemá ty spodky. Ale slyšíš všechno relativně normálně.
Nápodobně..když mám chuť vezmu Jolču Iris, narvu jí do kytarovýho komba od Behringeru ze setu, se kterym jsem začínal...nevim, teda jak dobře to dělá repráku, ale u toho komba mi je to stejně dost jedno. Zvuk to nemá,ale slyšim se to mi stačí. Když se mi chce skládat tak se baska hodí i takhle provizorně fungující..
...
hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Už si nepamatuju název, ale vím od 2 kapelách v ČR kde hrajou basáci na Marshall 1960 :)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak díky za reakce, a teda bych se chtěl zeptat může to poškodit ten reprák když na to nebude uzpůsobenej jak tady SmallRabit naznačil?

rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hm tak jsem teda nakloněnej spíš tomu basovýmu repráku. :) Pro ty co nezaznamenali o čem to melu v prvním postu, tak si tam chci dát G12H a teď nevim jestli Heritage nebo Anniversary, H. je původně basovej reprák a všichni si ho víc chválej jak je boží, A. je levnější a zas člověk co je oba slyšel v Bluesovi tvrdí, že A. v něm zní líp protože je ostřejší a víc do vejšek, takovej jiskřivější. Tak nevim co si mám myslet, ale asi pudu stejně spíš do H. :) :lol:

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele reprák by to moc ničit nemělo. Podle mě to prostě akorát nebude ty frekvence hrát tak jak by mělo. Ale jinak by to mělo v rámci rámce funogovat.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“