Kytara do 10 tisic na jazz a blues

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

*Twisted.Brother* píše:http://kytary.cz/epiphone-lubova-kytara ... 35:0:0:1:0 Tohle je nááádhernááá kytara .. ta se mi moc líbí .. jenže ... kytara s Bigsby za 9 ??? Ti to za chvíly upadne a kromě toho tyhle levné bigsby hrozně rozladuji kytaru
co já vím tak epiphone dělá celkem dost kvalitní kopie bigsby. i tak, nemá šanci upadnout :wink:

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

epiphone tam nedava kopie bigsby, ale origo viz
Obrázek
a tady z roku 2000 ma to bigsby logo epiphone, to se tam davalo driv, ale porad je to licence..
Obrázek
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 22.10.2008 20:49, celkem upraveno 1 x.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tohle je nááádhernááá kytara .. ta se mi moc líbí .. jenže ...
Jo, je moc pekna, designove mi trosku vadi ta hlavice a ten pot "na koze". V zadnem krame jsem ji v poslednich dnech nepotkal, tak nemohu posoudit, jak to hraje a jak spatne je to vibrato.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

:lol: :lol: :?: Pánové nemáte pocit, že tato konverzace trochu uvadá :?: :lol: :lol:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ta první kytara co jsi na ni dával odkaz z bazaru tak ta je naprosto nádherná. Samozdřejmě jde o o to jak hraje. A taky bych řekl, co se ti spíš líbí. Jestli styl Eric Clapton a jeho strat a nebo BB King a jeho LP. Každý má něco do sebe. Já osobně bych ale volil nějakou pololubovku, jako druhý bych dal strat a na třetí místo klasické LP
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
blind boy of Alabama

pěkná je, :lol: to nemohu říct :lol: , jenže ten člověk se ještě neozval :( co nadělám.
blind boy of Alabama

:?: Jinak se vás ještě chci optat, vás co jste mi psali, co hrajete/posloucháte :?:
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

60'Rock N' Roll (hraju) :D

Dark Axel: smazán duplicitní příspěvek
blind boy of Alabama

tak jsem byl v hudebninách zkoušet, byly tam kytary LP Bach, LP Vintage a LP Cort. Tyto zkušenosti jsem hodil zatím stranou a čekám až si vyzkouším taky něco od epi. Může te mi zdělit zda-li je epi nějak výrazně jiná než některá z těchto kytar :?:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Myslím si, že v pokud se budeme bavit o klasickém LP od epi do 10000,- tak tam velké rozdíly nebudou. Rozdíl bych spíš hledal v tom, že ne každej kus od Bachu, Fokusu apod se povede. Takže člověk musí možná trošku víc hledat. Co mám zkušenosti s LP od Fokusu tak je to moc příjemná kytara za nějakých 6-7 tis tuším. Po výměně snímačů naprosto super. A dejme tomu, že LP od Fokusu a Bachu bývají dost podobný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
matejicek

Re: Kytara do 10 tisic na jazz a blues

Příspěvek od matejicek »

Ještě se tu nikdo nezmínil o Telecasteru! Jaká hanba! Ta kytara se mi nikdy vzhledově nelíbila, ale co se zvuku týče..
Jinak, měl jsem Epiphone The Dot a byla to slušná kytara.. Měla mizerný epiphoňácký snímače, ale to dříví bylo v pohodě.. Na klasický jazz měla takovej ten správnej kulatej a plnej zvuk.. Dokázala si i poradit se zkreslenym zvukem, dalo se na ní krásně řízeně vazbit, nikde nebyl žádnej problém.. Ale ty lubovky maj nevýhodu v to, že si nemůžeš moc hrát s tónem. Jinými slovy, hraje si pořád sice hezky, ale furt tu svou.. Takovej ten Claptonovskej "slap" byste na tom neudělali.. Nedávno jsem si koupil starýho japonskýho telecastera a dal na něj vintage minihumbucker SD SM-1, co se dává na ty vintage hod rod telata za 40000,- a zjistil sem, že na to můžu vyloudit přesně ty lubovkový zvuky (s kompresorem..), ale navíc je tam mnohem více možností, co s tím tónem dělat.. Strat má oproti teleti obecně mnohem kratší sustain a takovej kvákavější zvuk ,asi bych s nim nešel hrát jazzový standarty.. Ale říkám, ŽE NA JAZZ (BLUES) SE VELMI DOBŘE HODÍ TELECASTER...
Kytary Fender Stratocaster made in japan 1996 sunburst,Fender Telecaster made in Japan 1985 candy apple red, kombo Lab series L5, krabicky Morley volume pro,EH small clone, Marshall vibratrem, Boss BD-2, Danelectro compressor,
dunlop crybaby, digitech RP150,
klavesy roland gw-7
Koxxman

Příspěvek od Koxxman »

ja bych doporucil ibanez pololubovku: http://www.musiccenter.cz/artcore/Ibane ... e/:3:16327
porad oproti sheratonu, kterej je tak srovnatelnej, je za krasny penize a zvuk musi mit vybornej....vsude ji chvalej!! a proti ibaneez vubec nikdo nic spatnyho nerika :) jinak jestli bach LP nebo epi LP je uplne jedno.....kdyz chytnes dobrej kousek (mysli ze toplati pro oboji) tak jsi vysmatej :D
blind boy of Alabama

:D :D cha chá je prvda že ty pololubovky zněj dobře. Telecaster se mi popravdě vůbec nelíbí LP se mi zase líbí moc. Teď nebudu mít dlouho čas to zkoušet, takže se vás zeptám ještě na jednu moji technickou otázečku. K čemu přesně slouží přepínač (na kytaře). :D :D
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

prepina mezi snimaci.. U LP jsou dva humbuckery (bridge a neck) a tripolohovej prepinac.

1.Bridge
2.Bridge a neck
3.Neck
blind boy of Alabama

:D oukej. Já si to myslel. Tak to by bylo a ještě to "otáčedlo" s nápisem "TONE" je dobrý k čemu? :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tonova clona. stahne ti vysky.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
blind boy of Alabama

:) Super. Díky moc. Tak já už opravdu nevím co bych povídal. :) . Tak když vás něco napadne, něco lukrativního uvidíte, napište, budu jedině rád. :)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

http://kytary.cz/ibanez-ajd-71t-bk/1017 ... 35:0:0:1:0 dneska sem si ji na kytarach osahal a za tu cenu je fakt super.. zpracovani a ten zvuk, fakt parada..
blind boy of Alabama

Na MUZIKUS.cz jsem o epi-wildkat četl, že je z Koreje, je to pravda nebo už se vyrábí taky v Číně. :?: :?: :?: :!: :?:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

blind boy of Alabama píše:Na MUZIKUS.cz jsem o epi-wildkat četl, že je z Koreje, je to pravda nebo už se vyrábí taky v Číně. :?: :?: :?: :!: :?:
A z kterýho roku byl ten článek ? :D
V roce 2003 tu továrnu otevřeli a začli vyrábět takže je velká pravděpodobnost, že všechno co už je teď na pultech je z číny.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“