co já vím tak epiphone dělá celkem dost kvalitní kopie bigsby. i tak, nemá šanci upadnout*Twisted.Brother* píše:http://kytary.cz/epiphone-lubova-kytara ... 35:0:0:1:0 Tohle je nááádhernááá kytara .. ta se mi moc líbí .. jenže ... kytara s Bigsby za 9 ??? Ti to za chvíly upadne a kromě toho tyhle levné bigsby hrozně rozladuji kytaru
Kytara do 10 tisic na jazz a blues
Pravidla fóra
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je moc pekna, designove mi trosku vadi ta hlavice a ten pot "na koze". V zadnem krame jsem ji v poslednich dnech nepotkal, tak nemohu posoudit, jak to hraje a jak spatne je to vibrato.Tohle je nááádhernááá kytara .. ta se mi moc líbí .. jenže ...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- blind boy of Alabama
Ta první kytara co jsi na ni dával odkaz z bazaru tak ta je naprosto nádherná. Samozdřejmě jde o o to jak hraje. A taky bych řekl, co se ti spíš líbí. Jestli styl Eric Clapton a jeho strat a nebo BB King a jeho LP. Každý má něco do sebe. Já osobně bych ale volil nějakou pololubovku, jako druhý bych dal strat a na třetí místo klasické LP
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- blind boy of Alabama
- blind boy of Alabama
- 60'Rock_N'_Roll
- blind boy of Alabama
Myslím si, že v pokud se budeme bavit o klasickém LP od epi do 10000,- tak tam velké rozdíly nebudou. Rozdíl bych spíš hledal v tom, že ne každej kus od Bachu, Fokusu apod se povede. Takže člověk musí možná trošku víc hledat. Co mám zkušenosti s LP od Fokusu tak je to moc příjemná kytara za nějakých 6-7 tis tuším. Po výměně snímačů naprosto super. A dejme tomu, že LP od Fokusu a Bachu bývají dost podobný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Re: Kytara do 10 tisic na jazz a blues
Ještě se tu nikdo nezmínil o Telecasteru! Jaká hanba! Ta kytara se mi nikdy vzhledově nelíbila, ale co se zvuku týče..
Jinak, měl jsem Epiphone The Dot a byla to slušná kytara.. Měla mizerný epiphoňácký snímače, ale to dříví bylo v pohodě.. Na klasický jazz měla takovej ten správnej kulatej a plnej zvuk.. Dokázala si i poradit se zkreslenym zvukem, dalo se na ní krásně řízeně vazbit, nikde nebyl žádnej problém.. Ale ty lubovky maj nevýhodu v to, že si nemůžeš moc hrát s tónem. Jinými slovy, hraje si pořád sice hezky, ale furt tu svou.. Takovej ten Claptonovskej "slap" byste na tom neudělali.. Nedávno jsem si koupil starýho japonskýho telecastera a dal na něj vintage minihumbucker SD SM-1, co se dává na ty vintage hod rod telata za 40000,- a zjistil sem, že na to můžu vyloudit přesně ty lubovkový zvuky (s kompresorem..), ale navíc je tam mnohem více možností, co s tím tónem dělat.. Strat má oproti teleti obecně mnohem kratší sustain a takovej kvákavější zvuk ,asi bych s nim nešel hrát jazzový standarty.. Ale říkám, ŽE NA JAZZ (BLUES) SE VELMI DOBŘE HODÍ TELECASTER...
Jinak, měl jsem Epiphone The Dot a byla to slušná kytara.. Měla mizerný epiphoňácký snímače, ale to dříví bylo v pohodě.. Na klasický jazz měla takovej ten správnej kulatej a plnej zvuk.. Dokázala si i poradit se zkreslenym zvukem, dalo se na ní krásně řízeně vazbit, nikde nebyl žádnej problém.. Ale ty lubovky maj nevýhodu v to, že si nemůžeš moc hrát s tónem. Jinými slovy, hraje si pořád sice hezky, ale furt tu svou.. Takovej ten Claptonovskej "slap" byste na tom neudělali.. Nedávno jsem si koupil starýho japonskýho telecastera a dal na něj vintage minihumbucker SD SM-1, co se dává na ty vintage hod rod telata za 40000,- a zjistil sem, že na to můžu vyloudit přesně ty lubovkový zvuky (s kompresorem..), ale navíc je tam mnohem více možností, co s tím tónem dělat.. Strat má oproti teleti obecně mnohem kratší sustain a takovej kvákavější zvuk ,asi bych s nim nešel hrát jazzový standarty.. Ale říkám, ŽE NA JAZZ (BLUES) SE VELMI DOBŘE HODÍ TELECASTER...
Kytary Fender Stratocaster made in japan 1996 sunburst,Fender Telecaster made in Japan 1985 candy apple red, kombo Lab series L5, krabicky Morley volume pro,EH small clone, Marshall vibratrem, Boss BD-2, Danelectro compressor,
dunlop crybaby, digitech RP150,
klavesy roland gw-7
dunlop crybaby, digitech RP150,
klavesy roland gw-7
ja bych doporucil ibanez pololubovku: http://www.musiccenter.cz/artcore/Ibane ... e/:3:16327
porad oproti sheratonu, kterej je tak srovnatelnej, je za krasny penize a zvuk musi mit vybornej....vsude ji chvalej!! a proti ibaneez vubec nikdo nic spatnyho nerika
jinak jestli bach LP nebo epi LP je uplne jedno.....kdyz chytnes dobrej kousek (mysli ze toplati pro oboji) tak jsi vysmatej 
porad oproti sheratonu, kterej je tak srovnatelnej, je za krasny penize a zvuk musi mit vybornej....vsude ji chvalej!! a proti ibaneez vubec nikdo nic spatnyho nerika
- blind boy of Alabama
- blind boy of Alabama
- blind boy of Alabama
http://kytary.cz/ibanez-ajd-71t-bk/1017 ... 35:0:0:1:0 dneska sem si ji na kytarach osahal a za tu cenu je fakt super.. zpracovani a ten zvuk, fakt parada..
- blind boy of Alabama
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A z kterýho roku byl ten článek ?blind boy of Alabama píše:Na MUZIKUS.cz jsem o epi-wildkat četl, že je z Koreje, je to pravda nebo už se vyrábí taky v Číně.![]()
![]()
![]()
![]()
V roce 2003 tu továrnu otevřeli a začli vyrábět takže je velká pravděpodobnost, že všechno co už je teď na pultech je z číny.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ