Kterou Ibanezku byste mi doporucili do zacatku ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
nbs
Kontaktovat uživatele:

Kterou Ibanezku byste mi doporucili do zacatku ?

Příspěvek od nbs »

Zdravicko, v brzke dobe planuju koupi eletriky, jsem vicemene amater, moc toho neznam ani neumim, ale kazdopadne uz sem nejakej ten e-shop sjel. Jeste nevim, jak presne na tom budu financne, ale vybral sem si par kousku o kterych bych premyslel...
A rad bych nakej ten rejp, co je dobra a co spatna volba - nechci kupovat zajice v pytli a nerad bych dal zbytecne hodne penez za malo muziky.
Sice chci vicemenne nejakou kytaru vhodnou pro zacatecnika, ale zaroven neco co mi i nejakou dobu vydrzi a nebudu muset brzo nahrazovat nejakym lepsim modelem.
Zanrove hodlam hrat spis rock/metal az hardcore, takze hledam spis neco co mi na tohle sedne a myslim ze Ibanez je dobra volba :)
Do kytary bych dal maximalne 10 tisic, ale v pripade ze by se to opravdu vyplatilo bych mozna i premyslel na vic...

Takze bych bral bud
http://kytary.cz/ibanez-sa-120ex-bk/101 ... 27:0:0:1:0
nebo pro me vizualne trosicku pritazlivejsi
http://kytary.cz/ibanez-sa-08ltd1-sar/1 ... 27:0:0:1:0

Zaujala me Ibanez S320 s weathered black finishem.
http://kytary.cz/ibanez-s-320/95820/?SE4825:0:0:1:0
- sice je cenove uz o neco vys, ale bral bych ji vsema dvaceti.

Takze moc prosim o radu, jestli si nemam pripadne vybrat raci neco uplne jinyho :)
Taky by me zajimalo jak je to s tremolem, jaky sou jeho vyhody a nevyhody ? Nekde sem tu cetl ze neni dobry do zacatku. tak jak to tedy je? :twisted:
Predem dekuji za radu a odpoved :idea:
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Pro začátek bych si fakt koupil něco s pevnou kobylkou, s tim tremolem budeš mít spíš starosti, jako začátečník ho stejně moc nevyužiješ. Od Ibanez spis nejakou RG s pevnou kobylkou.

Zkus se jeste podivat na kytary Cort, za dobrou cenu dostaneš slušný nástroj. :wink:
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

ty corty vypadaj fakt zajimave, ta jak ji ma gac v podpise pusobi solidne, ale dyz ten vzhled me proste odpuzuje... jinak me docela zaujal tendle model http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -38977.php .. jenze to uz je zas s "packou" ^^

jakej je vlastne rozdil mezi tema Ibanezkama ? myslim mezi RG/S/SZ/SA atp ... nemuzu si pomoct ale nejvic se me libej ty S-ka.. vyzna se v tom nekdo? :)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

ta řada RG má osttřejší rohy. víc hranatější. ty S jsou takový víc kulatější. jinak další rozdíli určitě napíše někdo další. Hereš z Alkeholu prodává jednu Ibanezu. vypadá docela pěkně. je to RGT 42 GX. ale chce za ni 13000kč
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

necross píše:ta řada RG má osttřejší rohy. víc hranatější. ty S jsou takový víc kulatější. jinak další rozdíli určitě napíše někdo další.
no tech vizualnich rozdilu sem si vsiml, ty ostry rohy se me prave moc nelibej - zajimaj me prave spis zvukovy vlastnosti... jak to zni a jak se mi na to bude hrat :)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

necross

Příspěvek od necross »

jo ten tip není vůbec špatnej. hele nevím jestli má moc cenu vykládat jak to hraje. lepší vyzkoušet naživo
Marshall
Drobák

Příspěvek od Drobák »

nbs píše:
necross píše:ta řada RG má osttřejší rohy. víc hranatější. ty S jsou takový víc kulatější. jinak další rozdíli určitě napíše někdo další.
no tech vizualnich rozdilu sem si vsiml, ty ostry rohy se me prave moc nelibej - zajimaj me prave spis zvukovy vlastnosti... jak to zni a jak se mi na to bude hrat :)
Mě se teda zas líběj ostřejší,ale na vypouklý tělo se ti asi líp bude hrát,ty kulatý rohy sou spíš vizuální...jestli máš přes 10k tak sleduj bazar,aukro nebo německej ebay a narazíš na dobrou ibanez někdy i za polovic.. :wink:

Edit: jinak já taky říkám že tremolo je do začátku nevyužitelný a přítěž,ale když už dáš 12k za kytaru tak počítám stim že si asi za pul roku nebudeš kupovat novou jenom kvuli tremolu,takže v tomhle případě za mě jo,jestli na ní pár let budeš hrát tak radši ze začátku fixovat tremolo než si pak rvát vlasy že máš kytaru bez něj a nemáš prachy na jinou,jde taky o to co chceš hrát?jestli bys ho využil,ale jestli nějak metal tak bych bral tremolo... :wink:
bjjz

Příspěvek od bjjz »

ja teda nemam wubec dobrou zkusenost s ibanezama vtehle cene, jsem spise proti .. ptze kdyz jsem to srovnaval s jednim cortem, tak jsem mlcel a tise sem si rikal proc jsem si kupoval ibanezu .. no proto z mych zkusenosti usuzuju, ze pro tebe by byla dobra volba http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-X4-B ... e/:3:28373 .. muj nazor .)
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak po blizsim zkoumani asi nakonec budu vybirat mezi temahle dvema Cortama (X11/X4)

Kód: Vybrat vše

http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-X4-BKS/Elektrické-kytary-EVL-serie/:3:28373
http://www.musiccenter.cz/Cort/Cort-X11-TCG/Elektrické-kytary-X-serie/:3:28311
pricemz mam k obema kytaram nejaky ty vzhledovy vytky, ta X4ka je strasne goth/death, ale vic se mi libi povrch nez u X11 ^^
taky nevim jak s tema Floyd Rose tremolama... kdyz neni dobry pro zacatecniky... porad nejak nechapu v cem je vlastne ten problem... to se nejak vic rozladuje nebo jak ?
potom jeste porad asi budu premejslet nad tou ibanezkou
http://kytary.cz/ibanez-s-320/95820/?SE4825:0:0:1:0, porad se mi na oko libi nejvic a nema Floyd Rose tremolo ale ZR, ktery by melo bejt lepsi.. ale nevim necham si poradit a budu asi hledat jeste dal ;)
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Ty tremola v tyhle cenovy relaci maji tendenci se rozladovat, ale zas ty drazsi Ibanezi se prej vubec nerozladujou, takze nwm. Pak je to slozitejsi se serizovanim, pevna kobylka, je pevna kobylka, tam se nema co podelat. Ale s tim tremolem se daji zas delat zajimavy veci.
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
necross

Příspěvek od necross »

tak to neřeš. já na tu Ibanezu hrál. Je hezčí ve skutečnosti než na fotkách. no a tremolo uděláš jako jednozvratný a máš to. já teda měl hodně Ibanezek od těch nejlevnějších za 5000 po Prestige model za 27 a nikdy jsem teda s žádnou neměl problém.
Marshall
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

necross píše:tak to neřeš. já na tu Ibanezu hrál. Je hezčí ve skutečnosti než na fotkách. no a tremolo uděláš jako jednozvratný a máš to. já teda měl hodně Ibanezek od těch nejlevnějších za 5000 po Prestige model za 27 a nikdy jsem teda s žádnou neměl problém.
kterej model ted myslis ? :)
necross

Příspěvek od necross »

myslím tu s320. na www.bazos.cz jsem viděl pěknou Ibanezu tak mrkni
Marshall
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

necross píše:myslím tu s320. na www.bazos.cz jsem viděl pěknou Ibanezu tak mrkni
§
a jak se ti na ni hralo? :)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

RG 321MH...cca 8 000 ale je perfekt..
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
necross

Příspěvek od necross »

jo hrálo pěkně. vona i pěkně vypadá. ale já jsem spíš příznivce rg. protože mám radši ostrý rohy.
Marshall
besip

Příspěvek od besip »

Gac píše:Pro začátek bych si fakt koupil něco s pevnou kobylkou, s tim tremolem budeš mít spíš starosti, jako začátečník ho stejně moc nevyužiješ. Od Ibanez spis nejakou RG s pevnou kobylkou.

Zkus se jeste podivat na kytary Cort, za dobrou cenu dostaneš slušný nástroj. :wink:

souhlas{bez tremola}..Jinak Ibanezy maj nej Tremola ale tyhle Kejty sou od 20 000 nahoru...napr novej druh tremola kde pokukuji i ja po kejte je napr Ibaneze SV 5470...coz asi do zacatku nebude financne mozne a taky zbytecne..takze take doporucuji bez tremola

jinak zalezi natom co chces hrat ja svuj 1 rok porad mam Esp ltd viper 50 a nestezuji si...samo ze budu updatovat,,ale do zacatku na Metal ok stroj :wink:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak nakonec sem vsecko prehodnotil, objel bazary a vsechno dobre dopadlo, poridil sem Cort X5ku a mam se s ni dobre :F
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“