Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Dobrá volba
K.U.B.S

Re: Struny na Furcha

Příspěvek od K.U.B.S »

Peggy píše:Ahoj, chtěla bych se zeptat, s jakýma strunama na Furcha máte dobré zkušenosti a které byste doporučili vyzkoušet. Mám Furcha D22-SR a původní Elixíry se mi zdají hodně cinkavé a rozdrnčené. Díky. Peggy
Ahoj, mohu li vyjádřit svůj názor ohledně strun, chtěl bych říct že na počátku když jsem kupoval Furcha, jsem se obával, že pro strumming tato kýtarka není úplně to nej(kvůli zmíněnému cínkání), ale našel jsem si řešení formou Elixir bronze 80/20 tlouštka 12(light).Chtěl jsem cinkot trochu potlačit ale né příliš.Pokud i pří této volbě bude pořád hodně rozcinkaná, doporučuji něco od D addario (np. se šprckou - EXP modely) ty podstatně méně cinkají, ale pro mně by už to nebyl čistokrevný Furch ;).Jako vůbec celkově si myslím že jsou kytary Furch více orientovány na fingerpicking a tomu prospívá ,, cinkání " o čemž svědčí poměrně pěkná řádka modelů s cedrovým vrchém.Samozřejmě každý má svůj názor.
K.U.B.S

Jak se vyrábí Furchy

Příspěvek od K.U.B.S »

Zdravím všechny přiznivce Furch kytar. Jak tak koukám nic nového tu nepřibylo od té doby co jsem tu byl naposled tak přispěju opět já... Byli jste zvědaví jak se vyrábějí naše kytary? Jestli jo CZECH IT OUT http://www.stream.cz/video/169443-jak-s ... aign=Vyber
Furch D-22 SR, Fishman matrix infinity
Pooik

Příspěvek od Pooik »

Ahoj,

měl bych dotaz ohledně kustomizace nové kytary.
Zajímalo by mě, jestli je možné si třeba vybrat tělo kytary, k tomu strojek, navolit barvu..konkrétně bych měl zájem o černou kytaru, což jsem v katalogu neviděl. Jak moc se potom u takto kustomizované kytary navyšuje cena?

Děkuji
radek.hofmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek.hofmann »

Mám Furch D-61 a můžu Vám říct, že je to ta nejlepší kytara, kterou jsem kdy měl v ruce... Český výrobek, super zvuk, jumbo... paráda-doporučuju :!:
Furch D-61, FENDER - Deluxe Players Strat®...
DirX

Příspěvek od DirX »

U Furcha pracuje Aleš Vychodil mimo jíné AV Guitar and Basses,dělá věci hlavně ven,takový menší poznatek :D
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
denver

FURCH D40 nebo S40 ???

Příspěvek od denver »

Ahoj,
nevím jakou z těchto dvou kytar mám vybrat. FURCHa D40 nebo S40 ??? Obě jsem držel v ruce, obě jsou skvělé. Co si o myslíte vy? Jak by jste charakterizovali každou z těchto kytar? Nejsem žádný velký hráč. Hraji akordovky u táboráku a někdy v kostele.
Díky za vaše názory.
mekie

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od mekie »

O kytarách Furch čtu převážně jen chválu, ale moc se nevyznám v tom značení-zajímalo by mne, co je to typ JV-61. Nikde jsem ho nenašel. Můžete někdo nějaký názor?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

mekie píše:O kytarách Furch čtu převážně jen chválu, ale moc se nevyznám v tom značení-zajímalo by mne, co je to typ JV-61. Nikde jsem ho nenašel. Můžete někdo nějaký názor?
Jumbo s Výřezem?
...EDGE...

...EDGE... píše:
mekie píše:O kytarách Furch čtu převážně jen chválu, ale moc se nevyznám v tom značení-zajímalo by mne, co je to typ JV-61. Nikde jsem ho nenašel. Můžete někdo nějaký názor?
Jumbo s Výřezem?
Vyrez byva C jako Cutaway, pak je E jakoze Elektronika...D byva Dreadnought...

Edit..spatne tlacitko, misto editu citace...pardon
Aleš Krupa

Příspěvek od Aleš Krupa »

Ahoj, mám dotaz k Furchovi: na novém Furchu měním potřetí struny a dřevěné kolíčky se rapidně zúžily. Nebo díry roztáhly? Prostě mi ve všech otvorech volně lítají a netěsní. Vyřešil to až kolem každého kolíčku omotaný papír. Máte stejnou zkušenost, popř. jak to řešíte Vy?
woro90

Příspěvek od woro90 »

Aleš Krupa píše:Ahoj, mám dotaz k Furchovi: na novém Furchu měním potřetí struny a dřevěné kolíčky se rapidně zúžily. Nebo díry roztáhly? Prostě mi ve všech otvorech volně lítají a netěsní. Vyřešil to až kolem každého kolíčku omotaný papír. Máte stejnou zkušenost, popř. jak to řešíte Vy?
Kolíčky by neměly jít moc ztuha, stejně pak drží na místě tahem strun, já bych to neřešil. Navíc pokud drží až moc, nepoznáš, jestli máš strunu založenou správně nebo tak, že ti ten kolíček vytahuje.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Gobak

Příspěvek od Gobak »

JV-61.
Mhm, to mám já. Nebo je to možná JVC-61. Je to jumbo s výřezem a mám ho někdy od roku 95-96? Za tu dobu jsem pouze přepražcovával a měnil horní desku (oboje mi dělali přímo u Furcha v Hustopečích).
Desku jsem měnil, protože mi ji náš drahý basák prošlápl (ok jsem prase, položil jsem ji na zem, když jsem si sahal pro lahváče :) ) a byla to paradoxně ta nejlepší věc, co se té kytaře stala, protože jsem měl ještě tu problematickou desku, tenkou, a dostal jsem silnější. Kytara hraje po výměně líp než jak hrála předtím.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Prohlížel jsem teď nedávno jednoho novýho Furcha (myslím OM34, SR) - a měl lehce zvedlou desku za kobylkou ( úplně nepatrně - bylo to vidět jen při odlesku světla), nevím nakolik je to u akustik normální
= do jaký míry se to dá tolerovat ?
Je to tou tenkou deskou, aby víc rezonovala ? -

EDIT - míněno že deska je co nejtenčí, aby to pěkně živě hrálo, ale že pak i u nový kytary se to lehce zvedá...

.. prostě: je to bezpečné ??? :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
hondzin

Příspěvek od hondzin »

Zdravim, prave jsem koupil velmi levne Furch JQ-61. Je nejspis prehistoricky, a po zvukove strance to neni rozhodne nic prevratneho (odpovida te cene, 2k penez). Zkusim jeste zaexperimentovat se strunama, ale i tak je to pekne vypadajici a dobre padnouci kytara na cviceni ci tahani po hospodach. Netusite nekdo co znamena ono "Q" v nazvu? Nebo neco jineho o tomto typu? Diky, a at to hraje!!
...EDGE...

Tonda: Pokud ladi, da se to tolerovat, ale urcite by se mi to nelibilo ;)
golf33

Příspěvek od golf33 »

Tak teď jsem narazil na stránkách Furcha na zvláštní kousek. Co na to říkáte? Skládací kytaru jsem ještě neviděl. Jinak klobouk dolů před kytara Furch. Sám jednu vlastním.

http://www.furch.cz/cz/littlejane/radalj11sr.php

Moc se těším na názory zasvěcených
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Vypadá to fakt zajímavě, sice je to k ničemu, ale je to takový frikulín.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Bál bych se těch spojů, né že by se nějak poškodily ale o jejich přesnost a tedy přesnost spoje, jak u krku, tak u korpusu, protože ve chvíli kdy tam bude byť jen drobná nepřesnost (fuk), bude docházet k akustickým ztrátám a né úplně malým.

Má první kytara byla sovětská za 255,- Kčs, taky měla "odendávací" krk na šroubu - krásně se vešla do zavazadlového boxu na hlaváku. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
golf33

Příspěvek od golf33 »

Já začínal taky se sovětskou kytarou za dvě stovky, ale bez šroubku :D
Pak jsem ale dostal peníze od rodičů na oblek do tanečních a když jsem přijel z textilu domů, měl jsem místo obleku krásnou španělu české výroby. Páni, těch facek jsem se nedopočítal do teď. To byly krásné začátky. :lol: :lol: :lol:

Ale na vandr by snad mohla stačit, ne? I když, kdoví jaká bude cena, to asi nebude lidovka....
Furch D 22 SR 12str.
Furch D 24 SR 6str.

http://www.youtube.com/watch?v=qBnB4H_zJ6U
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“