Na valvekinga je Dvoutlačítkovej. Jedno tlačítko kanály, druhý tlačítko na zkresleným kanálu zapíná boost a na čistým bright.Asanoth píše:a trema footswitchema, trojlacitkovym FS nebo snad si musim zvolit, co z toho chci prepinat?
Jak zkoušet?(Crate V50,V33,V18,Valveking 50,Vox AD-30)
Pravidla fóra
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
ne e, je to jak píše Afekt. Bright je funkce pro čistej kanál a boost pro zkreslenej.Asanoth píše:ale bright funguje i na zkreslenym, nebo ne?
jen skoda ze to nejde i na reverb :(
Co se zmiňovanýho boostu zkreslenýho kanálu týče, tak abych to upřesnil, z Tvýho popisu to neni dost jasný. Nastavení lze vybrat jednu ze tří možností: pomocí FS skokově přidat 1. hlasitost, 2. gain, 3. hlasitost + gain
Tolik pro upřesnění.
Jo a ještě bych Tě opravil v popisu toho reverbu. Je normál pružinovej.
No pružinovej reverb je "normální" reverb :) To spíš u digitálního by se to mělo nějak zdůrazňovat, že nejde o klasiku, ale o simulaci. Každopádně už jsem taky slyšel lepší reverby než je tady. Ale je jasný, že na něčem se ta dobrá cena musí nahnat a je fajn že se tu šetří na těch součástech který jdou vyměnit (právě reverb, reproduktor....)
Tak dneska jsem opet vyrazil na testovani
Ponejprv jsem po kratkem bloudeni po holesovicich navstivil Muziker, kde nemeli nic krome legendarniho Valvekinga. Proto jsem se sebral a sel pryc
Vratil jsem se do kytar s tim, ze znova pezkousim V50tku a zjistim, jestli kresli fakt tak moc jak jsem si myslel
V50tka ovsem nebyla
.
Narazil jsem vsak na pomerne aktivniho a pozorneho prodavace, ktery ovsem razil nazor, ze lampy do 20 000 jsou uplne na nic, tranzistory jsou na nic vsechny a pololampy jsou proste to nejbest od sesti do dvaceti litru
Doporucil mi Voxe Valvetronix AD-50 s tim, ze Crate V18(kterou stejne nemeli) a spol. jsou proste moc slaby a nejsou slyset v kapele, pokud nejsou na max a pak ze uz to prej hraje moc divne(prosim o vase nazory na toto tema). Zasedl jsem tedy k Voxovi a ten me na prvni poslech docela zaujal, skoro se mi zdalo, ze hraje lepeji jak VK. Ovsem na druhy poslech tomu uz tak nebylo. Po delsim zkouseni jsem usoudil, ze ma sice spousty udelatek, ale jsou bud blbe udelany, nebo mam vadnej kus, protoze kdyz clovek nastavi delay a hraje mu octaver, neco asi neni zcela ok
nehlede na to, ze ovladani je dost slozity a nebejt AD-30tky vedle, kde byly popisky efektu a jejich ovladani, asi bych toho moc nenazkousel. Abych se vratil k tomu zvuku, cim dele jsem zkousel, tim mene se mi zamlouval. Nevim sice, jestli to bylo tim, ze jsme to nejak spatne nakroutil ci tak, ale hralo to Tak nejak divne, no
Je fakt, ze nektery zvuky byly zajimavy, ale proste mi tam chybelo nejaky "normalni" zkresleni, jako ma treba VK. Je sice fajn, ze je tam 11 modelu, ale kdyz jen jeden z nich pripomina poctivy distortion... kazdopadne nektery zkresleni byly fakt dobry, ale zas nejak extremne bych je nevyuzil
Zasadni vec, ktera mi na zvuku vadila, ze VT strasne moc vyzdvihuje basy, kdyz clovek hraje treba nejaky ragtime(tedy basy palcem a zbytek prstama). mam ale znova pocit, ze to bylo nejakou vadou, protoze nekdy to delalo, nekdy ne
Tezko rict.
Zatim jsem nic vic nevyzkousel, ale rad bych vas pozadal o Vase srovnani Valvekinga 50 112 a Valvetronixe 50 212(112, ja zkousel tu 212). Doufam, ze se mi nedostane ujisteni, ze je to neco uplne jinyho
omlouvam se za chaoticke zvecneni meho zazitku, nejak mi to dnes nepise
Diky moc za vase nazory
Zdar
PS: Jo, Vox u me ma mega plus, ze u nizsiho zkresleni a cixtyho zvuku neni slyset ani an moji kejtre vubec zadnej sum. Minus za to, ze na vyssi zkresleni je ten sum horsi nez na mojem trandaku Laney LX 20...
Ponejprv jsem po kratkem bloudeni po holesovicich navstivil Muziker, kde nemeli nic krome legendarniho Valvekinga. Proto jsem se sebral a sel pryc
Vratil jsem se do kytar s tim, ze znova pezkousim V50tku a zjistim, jestli kresli fakt tak moc jak jsem si myslel
Narazil jsem vsak na pomerne aktivniho a pozorneho prodavace, ktery ovsem razil nazor, ze lampy do 20 000 jsou uplne na nic, tranzistory jsou na nic vsechny a pololampy jsou proste to nejbest od sesti do dvaceti litru
Zasadni vec, ktera mi na zvuku vadila, ze VT strasne moc vyzdvihuje basy, kdyz clovek hraje treba nejaky ragtime(tedy basy palcem a zbytek prstama). mam ale znova pocit, ze to bylo nejakou vadou, protoze nekdy to delalo, nekdy ne
Tezko rict.
Zatim jsem nic vic nevyzkousel, ale rad bych vas pozadal o Vase srovnani Valvekinga 50 112 a Valvetronixe 50 212(112, ja zkousel tu 212). Doufam, ze se mi nedostane ujisteni, ze je to neco uplne jinyho
omlouvam se za chaoticke zvecneni meho zazitku, nejak mi to dnes nepise
Diky moc za vase nazory
Zdar
PS: Jo, Vox u me ma mega plus, ze u nizsiho zkresleni a cixtyho zvuku neni slyset ani an moji kejtre vubec zadnej sum. Minus za to, ze na vyssi zkresleni je ten sum horsi nez na mojem trandaku Laney LX 20...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ehm... Nesouhlas...Asanoth píše:Narazil jsem vsak na pomerne aktivniho a pozorneho prodavace, ktery ovsem razil nazor, ze lampy do 20 000 jsou uplne na nic, tranzistory jsou na nic vsechny a pololampy jsou proste to nejbest od sesti do dvaceti litru Doporucil mi Voxe Valvetronix AD-50 s tim, ze Crate V18(kterou stejne nemeli) a spol. jsou proste moc slaby a nejsou slyset v kapele, pokud nejsou na max a pak ze uz to prej hraje moc divne(prosim o vase nazory na toto tema)
Ty lampy k něčemu jsou, o slyšení v kapele je to taky blbost (no, nevím, kdo slyšel 50W a AB class nebo 20W v A class, tak ví svoje).
Pokud chceš kupovat něco cca 10-20 000, tak bych jasně šel do lampy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
zalezi co je to za zkusebnu - my sme ted na zimu nasi drevenou boudicku vymenili za vytopeny pokoj ...a aparaty nedavame ani na polovinu toho co driv a rve to jak prase .. a az moc. jinak to ze lampace do dvaceti sou na nic je totalni zmatNero píše:Ehm... Nesouhlas...Asanoth píše:Narazil jsem vsak na pomerne aktivniho a pozorneho prodavace, ktery ovsem razil nazor, ze lampy do 20 000 jsou uplne na nic, tranzistory jsou na nic vsechny a pololampy jsou proste to nejbest od sesti do dvaceti litru Doporucil mi Voxe Valvetronix AD-50 s tim, ze Crate V18(kterou stejne nemeli) a spol. jsou proste moc slaby a nejsou slyset v kapele, pokud nejsou na max a pak ze uz to prej hraje moc divne(prosim o vase nazory na toto tema)
Ty lampy k něčemu jsou, o slyšení v kapele je to taky blbost (no, nevím, kdo slyšel 50W a AB class nebo 20W v A class, tak ví svoje).
Pokud chceš kupovat něco cca 10-20 000, tak bych jasně šel do lampy.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
tak ten typek to zabil lampace do 20. papiru jsou nanic no 
kdyz jsem tam byl naposledy, chtel jsem zkusit framus 2x12 box tak me jeden prodavac rek ze s 2x12kou se v kapele neprosadim ze je to totalne na domaci hrani
a hned me prived k nakymu Randallu 4x12 (taky ze o par hadru drazsi) se slovy to je ten spravny hukot
Ze ti lidi v kytarach museji v praci neco chlastat, jinak si nedokazu vysvetlit jejich proslovy.
kdyz jsem tam byl naposledy, chtel jsem zkusit framus 2x12 box tak me jeden prodavac rek ze s 2x12kou se v kapele neprosadim ze je to totalne na domaci hrani
Ze ti lidi v kytarach museji v praci neco chlastat, jinak si nedokazu vysvetlit jejich proslovy.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
na druhou stranu - tady na tom foru se postupem casu rozsirily dogmata, ktery se melou porad dokola a uz se pomalu ani nevi jestli je to pravda - je potreba se na vec divat trosku s nadhledem. samozrejme tady ta picovina o lampach je blbost, ale treba kdyz sem se ptal chlapa kerej kytaram rozumi.. na snimace rm do me staricke grg 170 tak mi rekl ze se na to mam vysrat, ze tovarni tam budou hrat lip.. nevim no. /stejne to tam asi poridim/ je treba se divat na vec strizlive - ne se slepe ridit tim co se pise tady. osobni zkusenost je osobni zkusenost. a ti lidi tam venku, ve skutecnem realnem svete, taky neco vi. 
RM JSOU HUKOT!!!pigdestroyer píše:na druhou stranu - tady na tom foru se postupem casu rozsirily dogmata, ktery se melou porad dokola a uz se pomalu ani nevi jestli je to pravda - je potreba se na vec divat trosku s nadhledem. samozrejme tady ta picovina o lampach je blbost, ale treba kdyz sem se ptal chlapa kerej kytaram rozumi.. na snimace rm do me staricke grg 170 tak mi rekl ze se na to mam vysrat, ze tovarni tam budou hrat lip.. nevim no. /stejne to tam asi poridim/ je treba se divat na vec strizlive - ne se slepe ridit tim co se pise tady. osobni zkusenost je osobni zkusenost. a ti lidi tam venku, ve skutecnem realnem svete, taky neco vi.
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
přesně kvůli němu už do muzikanta ani nepáchnu... a to jsem s ním nikdy neměl problém a bere mě vpohodě. prostě je to idiotbjjz píše:me kuprikladu jeden prodavac v muzikantovi (dlouhe cerne vlasy, neco tak neprijemneho jsem snad jeste nevidel) .. schaneli jsme komba lampove 5w, nacoz nam bylo receno, ze je to absurdni, nevyrabi se to a vysmal se nam, a zavedl nas k lampam nad 20k+ -.- .. nekteri se fakt musi brat s rezervou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"