Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
DR strings
Ahoj. Cca. 2 roky jsem hrál na D´addario 10ky. Na konci prázdnin jsem si kopuil novou kytaru a na tu jsem dávám zatím DR. ALE. Ty Drka mají podle mě daleko menší životnost, než D´addario. To přece není možný, aby mi po dvou týdnech hraní praskla d struna. Na předchozí sadě mi praskly dokonce dvě struny zároveň. Nemyslím, že bych byl takovej silák, že bych to tolik rval. Prostě normálně. Máte taky podobný zkušenosti? Eventuelně jaký struny, bych měl dle vás kromě D´addario zkusit? Ernie Bally?
Fender Lite Ash Strat (Natural), Hartke piggy stack, Marshall 15 CD, Marshall MS - 4, Jim Dunlop Fuzz Face, kvákadlo Vox
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: DR strings
tvůj problém mi neleze do hlavy. můj názor - vada na kobyleLojzič píše:Ahoj. Cca. 2 roky jsem hrál na D´addario 10ky. Na konci prázdnin jsem si kopuil novou kytaru a na tu jsem dávám zatím DR. ALE. Ty Drka mají podle mě daleko menší životnost, než D´addario. To přece není možný, aby mi po dvou týdnech hraní praskla d struna. Na předchozí sadě mi praskly dokonce dvě struny zároveň. Nemyslím, že bych byl takovej silák, že bych to tolik rval. Prostě normálně. Máte taky podobný zkušenosti? Eventuelně jaký struny, bych měl dle vás kromě D´addario zkusit? Ernie Bally?
zkus Dean Markley. já od nich konečně sehnal sadu 010-052, tak jsem jima nahradil DR
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
DR strings
Právě jsem koukal na článek z muzikusu a nějaký člověk měl úplně stejnej problém, jako já. Vada na kobyle? Se mi moc nezdá. Myslíš, že bych ji nějak očima rozpoznal? Žádná ostrá hrana tam není, nic takovýho. Jsou tam takový ty hranatý kameny, kde by žádnej ostrej přechod být neměl...Ale jedno je fakt, že právě ten zvuk se mi dost líbí. Tak bych rád něco s podobným zvukem, ale delší životností.
Fender Lite Ash Strat (Natural), Hartke piggy stack, Marshall 15 CD, Marshall MS - 4, Jim Dunlop Fuzz Face, kvákadlo Vox
Ernie Ball .10-.046 -> nejdelší životnost, pro mě super zvuk. Za necelej rok co hrám mi ani jedna nerupla, ani G ani nic. (Teď jedu 3. sadu) A to mi věřte že do toho dávám občas tak necitlivé pecky, a různě tahy směrem nahoru apd, že se až divím co ty struny vydržej...
Díky šéfe. Asi půjdu do nich. Už mě to fakt štvalo. Zajímavý je, že na akustice mi ty dráty vydržely přes rok. Sice na ni nehraju tak často, ale stejně je to s podivem.r0nn!e píše:Ernie Ball .10-.046 -> nejdelší životnost, pro mě super zvuk. Za necelej rok co hrám mi ani jedna nerupla, ani G ani nic. (Teď jedu 3. sadu) A to mi věřte že do toho dávám občas tak necitlivé pecky, a různě tahy směrem nahoru apd, že se až divím co ty struny vydržej...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Přes rok? Pane bože, to musel být zvuk ja víno
Když budete měnit struny jednou za 2 nebo 3 měsíce (to považuju běžné domácí amatérské hraní, žádná extrémní zátěž ve zkušebnách či na koncertech), tak poznáte, jak pěkně ta kytara umí hrát a jak pěkně se na ní hrát dá.
Když budete měnit struny jednou za 2 nebo 3 měsíce (to považuju běžné domácí amatérské hraní, žádná extrémní zátěž ve zkušebnách či na koncertech), tak poznáte, jak pěkně ta kytara umí hrát a jak pěkně se na ní hrát dá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jasně. Když říkám vydržely. Tak myslím vydržely, jako že nepraskly. Zvuk už šel samozřejmě do věčných lovišťNero píše:Přes rok? Pane bože, to musel být zvuk ja víno![]()
![]()
Struny
Btw. Máš nějaký zkušenosti s oněmi Ernie Bally?Nero píše:Přes rok? Pane bože, to musel být zvuk ja víno![]()
![]()
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mno, struny se nemění když prasknou, ale když odejde zvuk
Ernie Ball jsou dobrý, já momentálně jedu na Carl Martin a taky absolutní spokojenost. A protože jsem experimentátor, tak uvažuju, že jako příští vyzkouším DRka.
Ernie Ball jsou dobrý, já momentálně jedu na Carl Martin a taky absolutní spokojenost. A protože jsem experimentátor, tak uvažuju, že jako příští vyzkouším DRka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Struny
MnoNero píše:Mno, struny se nemění když prasknou, ale když odejde zvuk![]()
Díky za tip. Jednou jsem vyzkoušel ještě na starý kajtře elixíry a to byl vzuk řek bych až nepřirozeně zvonivej. A navíc se to taky hnedka přervalo.
joj.Teď asi působím, jako totální destruktor.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj DR je nutnost vyzkoušet.Nero píše:Mno, struny se nemění když prasknou, ale když odejde zvuk![]()
Já experimentuju taky pořád. Zatím mě asi nejvíc nadchly celoniklové DR. Ty nickel-plated tite fit ale taky nejsou vůbec špatné. Rozhodně lepší než D'Addario. Teď mám ernie ball a jak mi vadila taková ta "hrncová plechovitost" u D'Addaria tak tady mi to nepřijde tak strašné. Uvidím co to vydrží.
Kdyby se u nás někde daly sehnat celoniklové Dean Markley a ne za moc tak bych kupoval asi jenom ty, už jenom kvůli té nálepce Hendrixe v každém balení
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je možná taky tou tloušťkou. Četl jsem, že SRV používal 13 a měnil taky hodně často.pigdestroyer píše:ernie ball, ted dunlopy /sou levnejsi/.. ja ty struny stejne prervu do ctrnacti dnu, navazu ale za mesic davam novy.. kupuju 13 - 56
ted sem mel cernou serii, za deset dni ctyri struny ruply. navazany taky hrajou ale uz to neni ono samozrejme ..
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
používám thomastik infeld powerbrights...nikde sem moc nevidel, ze by to nekdo pouzival, ale ja si nemuzu stezovat, fakt sou to pro me sqely struny..mozna trochu drazsi(asi jako DR)...
kdo experimentuje se znackama strun, vřele doporučuju alespon vyzkouset...docela bych i rad slysel co si mysli ostatni...
kdo experimentuje se znackama strun, vřele doporučuju alespon vyzkouset...docela bych i rad slysel co si mysli ostatni...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Elixir - .010-.046
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Ernie Ballky 12ky.Super je,ze maji namotany i G-ecko.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R