Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Lojzič

DR strings

Příspěvek od Lojzič »

Ahoj. Cca. 2 roky jsem hrál na D´addario 10ky. Na konci prázdnin jsem si kopuil novou kytaru a na tu jsem dávám zatím DR. ALE. Ty Drka mají podle mě daleko menší životnost, než D´addario. To přece není možný, aby mi po dvou týdnech hraní praskla d struna. Na předchozí sadě mi praskly dokonce dvě struny zároveň. Nemyslím, že bych byl takovej silák, že bych to tolik rval. Prostě normálně. Máte taky podobný zkušenosti? Eventuelně jaký struny, bych měl dle vás kromě D´addario zkusit? Ernie Bally?
Fender Lite Ash Strat (Natural), Hartke piggy stack, Marshall 15 CD, Marshall MS - 4, Jim Dunlop Fuzz Face, kvákadlo Vox
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: DR strings

Příspěvek od Dark Axel »

Lojzič píše:Ahoj. Cca. 2 roky jsem hrál na D´addario 10ky. Na konci prázdnin jsem si kopuil novou kytaru a na tu jsem dávám zatím DR. ALE. Ty Drka mají podle mě daleko menší životnost, než D´addario. To přece není možný, aby mi po dvou týdnech hraní praskla d struna. Na předchozí sadě mi praskly dokonce dvě struny zároveň. Nemyslím, že bych byl takovej silák, že bych to tolik rval. Prostě normálně. Máte taky podobný zkušenosti? Eventuelně jaký struny, bych měl dle vás kromě D´addario zkusit? Ernie Bally?
tvůj problém mi neleze do hlavy. můj názor - vada na kobyle

zkus Dean Markley. já od nich konečně sehnal sadu 010-052, tak jsem jima nahradil DR :-)¨oboje považuju za struny na vpodstatě stejné (vysoké) kval. úrovni, ale zvuk DM se mi líbí trochu více
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Lojzič

DR strings

Příspěvek od Lojzič »

Právě jsem koukal na článek z muzikusu a nějaký člověk měl úplně stejnej problém, jako já. Vada na kobyle? Se mi moc nezdá. Myslíš, že bych ji nějak očima rozpoznal? Žádná ostrá hrana tam není, nic takovýho. Jsou tam takový ty hranatý kameny, kde by žádnej ostrej přechod být neměl...Ale jedno je fakt, že právě ten zvuk se mi dost líbí. Tak bych rád něco s podobným zvukem, ale delší životností.
Fender Lite Ash Strat (Natural), Hartke piggy stack, Marshall 15 CD, Marshall MS - 4, Jim Dunlop Fuzz Face, kvákadlo Vox
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Ernie Ball .10-.046 -> nejdelší životnost, pro mě super zvuk. Za necelej rok co hrám mi ani jedna nerupla, ani G ani nic. (Teď jedu 3. sadu) A to mi věřte že do toho dávám občas tak necitlivé pecky, a různě tahy směrem nahoru apd, že se až divím co ty struny vydržej...
Lojzič

Příspěvek od Lojzič »

r0nn!e píše:Ernie Ball .10-.046 -> nejdelší životnost, pro mě super zvuk. Za necelej rok co hrám mi ani jedna nerupla, ani G ani nic. (Teď jedu 3. sadu) A to mi věřte že do toho dávám občas tak necitlivé pecky, a různě tahy směrem nahoru apd, že se až divím co ty struny vydržej...
Díky šéfe. Asi půjdu do nich. Už mě to fakt štvalo. Zajímavý je, že na akustice mi ty dráty vydržely přes rok. Sice na ni nehraju tak často, ale stejně je to s podivem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přes rok? Pane bože, to musel být zvuk ja víno :!: :roll:

Když budete měnit struny jednou za 2 nebo 3 měsíce (to považuju běžné domácí amatérské hraní, žádná extrémní zátěž ve zkušebnách či na koncertech), tak poznáte, jak pěkně ta kytara umí hrát a jak pěkně se na ní hrát dá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lojzič

Příspěvek od Lojzič »

Nero píše:Přes rok? Pane bože, to musel být zvuk ja víno :!: :roll:

Když budete měnit struny jednou za 2 nebo 3 měsíce (to považuju běžné domácí amatérské hraní, žádná extrémní zátěž ve zkušebnách či na koncertech), tak poznáte, jak pěkně ta kytara umí hrát a jak pěkně se na ní hrát dá.
Jasně. Když říkám vydržely. Tak myslím vydržely, jako že nepraskly. Zvuk už šel samozřejmě do věčných lovišť
Lojzič

Struny

Příspěvek od Lojzič »

Nero píše:Přes rok? Pane bože, to musel být zvuk ja víno :!: :roll:

Btw. Máš nějaký zkušenosti s oněmi Ernie Bally?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mno, struny se nemění když prasknou, ale když odejde zvuk :D

Ernie Ball jsou dobrý, já momentálně jedu na Carl Martin a taky absolutní spokojenost. A protože jsem experimentátor, tak uvažuju, že jako příští vyzkouším DRka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lojzič

Struny

Příspěvek od Lojzič »

Nero píše:Mno, struny se nemění když prasknou, ale když odejde zvuk :D

Ernie Ball jsou dobrý, já momentálně jedu na Carl Martin a taky absolutní spokojenost. A protože jsem experimentátor, tak uvažuju, že jako příští vyzkouším DRka.
Mno :D . Na elektrice se kterou koncertuju samozřejmě měním poté, co odejde zvuk (když jsem používal dadarijka). Je to věcí priorit, když akustiku docela zanedbávám, tak se mi do ní nechce moc vrážet.

Díky za tip. Jednou jsem vyzkoušel ještě na starý kajtře elixíry a to byl vzuk řek bych až nepřirozeně zvonivej. A navíc se to taky hnedka přervalo.

joj.Teď asi působím, jako totální destruktor. :lol:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nero píše:Mno, struny se nemění když prasknou, ale když odejde zvuk :D

jj DR je nutnost vyzkoušet. :)

Já experimentuju taky pořád. Zatím mě asi nejvíc nadchly celoniklové DR. Ty nickel-plated tite fit ale taky nejsou vůbec špatné. Rozhodně lepší než D'Addario. Teď mám ernie ball a jak mi vadila taková ta "hrncová plechovitost" u D'Addaria tak tady mi to nepřijde tak strašné. Uvidím co to vydrží.

Kdyby se u nás někde daly sehnat celoniklové Dean Markley a ne za moc tak bych kupoval asi jenom ty, už jenom kvůli té nálepce Hendrixe v každém balení :D.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ernie ball, ted dunlopy /sou levnejsi/.. ja ty struny stejne prervu do ctrnacti dnu, navazu ale za mesic davam novy.. kupuju 13 - 56
ted sem mel cernou serii, za deset dni ctyri struny ruply. navazany taky hrajou ale uz to neni ono samozrejme ..
Lojzič

Příspěvek od Lojzič »

pigdestroyer píše:ernie ball, ted dunlopy /sou levnejsi/.. ja ty struny stejne prervu do ctrnacti dnu, navazu ale za mesic davam novy.. kupuju 13 - 56
ted sem mel cernou serii, za deset dni ctyri struny ruply. navazany taky hrajou ale uz to neni ono samozrejme ..
Tak to je možná taky tou tloušťkou. Četl jsem, že SRV používal 13 a měnil taky hodně často.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

a kdo je SRV? :)
Lojzič

Příspěvek od Lojzič »

pigdestroyer píše:a kdo je SRV? :)
Stevie Ray Vaughan. Nevím jestli to píšu dobře, ale tak nějak to bude.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mno, já natahoval nové DRka až když praskly, protože narozdíl od třeba GHS jsem měl zvuk i po několika měsících :-)

ono možná jde o nějakou vadnou sérii... jaký typ jsi tahal? já mám zkušenosti s Tite-fit a no problem
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Lojzič píše:
pigdestroyer píše:a kdo je SRV? :)
Stevie Ray Vaughan. Nevím jestli to píšu dobře, ale tak nějak to bude.
tak to nevim kdo je :) nevadi ... ja to trham protoze do toho moc peru, neni to tema strunama.. je to rukama :)
nity

Příspěvek od nity »

používám thomastik infeld powerbrights...nikde sem moc nevidel, ze by to nekdo pouzival, ale ja si nemuzu stezovat, fakt sou to pro me sqely struny..mozna trochu drazsi(asi jako DR)...

kdo experimentuje se znackama strun, vřele doporučuju alespon vyzkouset...docela bych i rad slysel co si mysli ostatni...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Elixir - .010-.046
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Ernie Ballky 12ky.Super je,ze maji namotany i G-ecko.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“