Drobák píše:Sakra,to je i pro mě dilema,já bejt tebou mrknu na starý ibanezky véčka,třeba
http://www.ibanezregister.com/Gallery/R ... 1000bk.htm
Je to japonská kvalita,tělo pro mě iideální randy rhoads a snímače ti nepovim,ale nějaký emg nebo dimarzia si tam můžeš nacpat a máš mega dělo,ale těžko se shání,já jí chytl jednou na ebay,začínala na doláči a na kolik vylezla už nevim....to je muj sen,jinak bych bral bazarovou ESP alexi 600,uplně totožnej model co má laiho,až na ladící mechaniky,jinak je to to samý,pouze jeden EMG u kobyly,takže by sis třeba nechal vyfrézovat jeden otvor u krku a prskl tam snímač jakej ti vyhovuje,bazarová se dá sehnat za 20k,ale platíš i dost za značku,takový klasický modely Jacskon RR jsou až na hlavu to samí (vizuálně) a koupit se daj levnějc...pro mě vede ten ibanez,protože má perfektní krk a tipickou vražednou hlavu ibanez,tělo RR....to je muj sen,proto chci kupovat corta VXV4...taková náhrada....

jsem nevěděl, že je Ibanez dělal i předtím... jináč ale RR nepreferuju (ikdyž původně ano a moje stará měla obě ploutve malé

). Jako rarita fajn, ale referencí málo, do ruky (a ucha) ji člověk v současné době nedostane, čili naslepo.. Žádný jiný odkaz jsem na netu nenašel....
Na Alexiho jsem měl mmožnost hrát a výrazný dojem na mne neudělala - zvuk dobrý standard, ale pouze standard, dosah (na mne) špatný, u kobylky se mi dost blbě tlumily struny(tělo a krk se mi zdálo má stejný úhel jako Jacksony-tedy pro mne nevyhovující)..napadání si už nepamatuju.. nevím jestli to byla ta šestistovka, ale vím že mne cena tehdy odradila, tak si jo

Jinak jeden snímač by nevadil, spíš pomohl - jsem na to zvyklý ze staré, trdlem zajíždím hluboko a daleko, takže při dvou snímačích občas ten druhý polechtám. a ten u krku moc nepoužívám, spíš vůbec..
co se týče cen, myslím, že u toho Deana a ESP se taky dost připlatí za značku, vem si, že ten Ibanez firma oficiálně (kvůli soudním tahanicím) musela přestat propagovat, takže museli podle mne s cenou dolů. mít to někdo v signatuře a s plnou podporou firmy by cenu šla určině na 22k
Hlavy ale mám radši Jacksony, nebo ten nový Dean, případně to ESP, Ibanez je takový bojácný

ale to je podle vkusu každého jinak..
jj, toho Corta jsem už taky zkoušel

Vypadá parádně, ale trochu takový "kyj"

pro extravagatněji založené super

Měl jsem ale VX-V2, kde jsou horší snímače, čtevrku jsem neslyšel... taky jsem nechtěl floydrose. Myslím ale, že za ty prachy hodně v pohodě kytara-kdo by kupoval véčko od Corta-všichni znají max. Jacksony aj., takže soudím, že Cort při stejné kvalitě musel s cenou trošku dolů, než kdyby to dělal někdo jiný.. Tady
http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=384532 ji mají za 9.900,- Ptám se ale proč to někdo prodává (pokud tedy velmi záho nemíří výše), kytara není dlouho na trhu..
jak se tak ale dívám, vypadá to, že hlasování mnozí pojali spíše o vzhledu, ne?