Véčka kolem 20tis: IBANEZ, DEAN, ESP: názory, srovnání, sny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Takže která?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Elf

Véčka kolem 20tis: IBANEZ, DEAN, ESP: názory, srovnání, sny

Příspěvek od Elf »

Ahoj,
rád bych znal vaše názory na (nejen) tyto tři kytary:
ESP LTD MP-600
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=518596
(případně model V500: http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=512895 )

IBANEZ VBT700
http://www.eorchestr.cz/elektricka-kyta ... ,det,11535

DEAN DAVE MUSTAINE VMNT Angel of Death
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=516229

- která nejlepší (i za ty prachy, ale nejenom..), zvukové charakteristiky (co z nich dostanu kvalitně a co ne), hráčský komfort (dohmat, padání, kobylka...) ..prostě do mrtě :) U nás si člověk na to nezahraje a 20-25 táců nevydělám za týden, takže rád bych vše seriózně zvážil. Stylově min. thrash...
Osobně moc ostatní nepreferuju, ale potěšilo by i info o ostatních "V" (Jackson, Cort, BCR apod.) ve stejné cenové.. Vaše zkušenosti, přání, vysněné krásky apod. :) Díky!!
PS: do hlasování jsem zařadil tu nižší ESP s lepeným krkem. oproti MP-600 s průchozím asi takový rozdíl nebude (i ten Daveův DEAN má lepený! větší rozdíl je v perleti a podpisu, odtud vyšší cena.. ..ne?)
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

takže......... dohmat....nikdo ti neřekne která bude mít nejnižší. To záleží na seřízení. Pokud jde o konstrukci, bral bych jednoznačně neck-thru.(dosah na vyšší polohy je k nezaplacení). A snímače emg miluju,takže není co řešit. esp padá na hlavu o poznání méně než ostatní véčka. Sám mám ESP rzk a naprostá spokojenost. Pokud chceš spolehlivé sehnání tak s požadavkem na Danyho.
Elf

Příspěvek od Elf »

Saul píše:takže......... dohmat....nikdo ti neřekne která bude mít nejnižší. To záleží na seřízení. Pokud jde o konstrukci, bral bych jednoznačně neck-thru.(dosah na vyšší polohy je k nezaplacení). A snímače emg miluju,takže není co řešit. esp padá na hlavu o poznání méně než ostatní véčka. Sám mám ESP rzk a naprostá spokojenost. Pokud chceš spolehlivé sehnání tak s požadavkem na Danyho.
dík za názor! nicméně malé nedorozumění: dohmatem jsem myslel dosah na vyšší polohy :) Průchozí má ta Ibanez a ESP MP600. Deanka a ESP V500 mají lepený, ovšem Deanku jsem viděl i zboku a přijde mi to hoooooooooodně v pohodě (když už jsme u toho, moje stará měla šroubovaný a dosah zatím nejlepší co jsem kdy hrál (vyrobeno na zakázku)).
Co se týče EMG, myslím, že je to podobné jako s aparáty MB - každý tvrdí že jsou nejlepší, každý je chce ..ale taky potom každý zní stejně ..ne? Proč by Mustaině tam měl potom Duncany? Nebo ty DiMarzia u Ibanezu - ještě jsem tenhle typ (D Activator) neviděl na žádné jiné kytaře ..původně se jedná o signature model pro kytaristu z Dragonforce, nicméně z mnoha důvodů z toho sešlo. Možná jsou ty Dimarzia cestou jak znít jinak (a dobře). jenže kdo je spolu porovná? Četl jsem sice nějaký test, kde EMG vyšli o chlup lépe, ale jenom o snímačích to není - ve spojení s dřevem to může být jinak, taky jsem četl něolik recenzí majitelů Ibanezy, kteří byli připraveni po koupi měnit na EMG, ale nakonec byli překvapeni a neudělali to
padání na hlavu: ESP je na tom líp než která véčka - ty, které jsem uvedl, nebo nejčastější Jacksony? Reference Deanovi připisují nulové padání...
tož babo raď, no...... :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Sakra,to je i pro mě dilema,já bejt tebou mrknu na starý ibanezky véčka,třeba

http://www.ibanezregister.com/Gallery/R ... 1000bk.htm

Je to japonská kvalita,tělo pro mě iideální randy rhoads a snímače ti nepovim,ale nějaký emg nebo dimarzia si tam můžeš nacpat a máš mega dělo,ale těžko se shání,já jí chytl jednou na ebay,začínala na doláči a na kolik vylezla už nevim....to je muj sen,jinak bych bral bazarovou ESP alexi 600,uplně totožnej model co má laiho,až na ladící mechaniky,jinak je to to samý,pouze jeden EMG u kobyly,takže by sis třeba nechal vyfrézovat jeden otvor u krku a prskl tam snímač jakej ti vyhovuje,bazarová se dá sehnat za 20k,ale platíš i dost za značku,takový klasický modely Jacskon RR jsou až na hlavu to samí (vizuálně) a koupit se daj levnějc...pro mě vede ten ibanez,protože má perfektní krk a tipickou vražednou hlavu ibanez,tělo RR....to je muj sen,proto chci kupovat corta VXV4...taková náhrada.... :wink:
Elf

Příspěvek od Elf »

Drobák píše:Sakra,to je i pro mě dilema,já bejt tebou mrknu na starý ibanezky véčka,třeba

http://www.ibanezregister.com/Gallery/R ... 1000bk.htm

Je to japonská kvalita,tělo pro mě iideální randy rhoads a snímače ti nepovim,ale nějaký emg nebo dimarzia si tam můžeš nacpat a máš mega dělo,ale těžko se shání,já jí chytl jednou na ebay,začínala na doláči a na kolik vylezla už nevim....to je muj sen,jinak bych bral bazarovou ESP alexi 600,uplně totožnej model co má laiho,až na ladící mechaniky,jinak je to to samý,pouze jeden EMG u kobyly,takže by sis třeba nechal vyfrézovat jeden otvor u krku a prskl tam snímač jakej ti vyhovuje,bazarová se dá sehnat za 20k,ale platíš i dost za značku,takový klasický modely Jacskon RR jsou až na hlavu to samí (vizuálně) a koupit se daj levnějc...pro mě vede ten ibanez,protože má perfektní krk a tipickou vražednou hlavu ibanez,tělo RR....to je muj sen,proto chci kupovat corta VXV4...taková náhrada.... :wink:
:shock: jsem nevěděl, že je Ibanez dělal i předtím... jináč ale RR nepreferuju (ikdyž původně ano a moje stará měla obě ploutve malé :) ). Jako rarita fajn, ale referencí málo, do ruky (a ucha) ji člověk v současné době nedostane, čili naslepo.. Žádný jiný odkaz jsem na netu nenašel....
Na Alexiho jsem měl mmožnost hrát a výrazný dojem na mne neudělala - zvuk dobrý standard, ale pouze standard, dosah (na mne) špatný, u kobylky se mi dost blbě tlumily struny(tělo a krk se mi zdálo má stejný úhel jako Jacksony-tedy pro mne nevyhovující)..napadání si už nepamatuju.. nevím jestli to byla ta šestistovka, ale vím že mne cena tehdy odradila, tak si jo :) Jinak jeden snímač by nevadil, spíš pomohl - jsem na to zvyklý ze staré, trdlem zajíždím hluboko a daleko, takže při dvou snímačích občas ten druhý polechtám. a ten u krku moc nepoužívám, spíš vůbec..
co se týče cen, myslím, že u toho Deana a ESP se taky dost připlatí za značku, vem si, že ten Ibanez firma oficiálně (kvůli soudním tahanicím) musela přestat propagovat, takže museli podle mne s cenou dolů. mít to někdo v signatuře a s plnou podporou firmy by cenu šla určině na 22k
Hlavy ale mám radši Jacksony, nebo ten nový Dean, případně to ESP, Ibanez je takový bojácný :) ale to je podle vkusu každého jinak..
jj, toho Corta jsem už taky zkoušel :) Vypadá parádně, ale trochu takový "kyj" :) pro extravagatněji založené super :) Měl jsem ale VX-V2, kde jsou horší snímače, čtevrku jsem neslyšel... taky jsem nechtěl floydrose. Myslím ale, že za ty prachy hodně v pohodě kytara-kdo by kupoval véčko od Corta-všichni znají max. Jacksony aj., takže soudím, že Cort při stejné kvalitě musel s cenou trošku dolů, než kdyby to dělal někdo jiný.. Tady http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=384532 ji mají za 9.900,- Ptám se ale proč to někdo prodává (pokud tedy velmi záho nemíří výše), kytara není dlouho na trhu..

jak se tak ale dívám, vypadá to, že hlasování mnozí pojali spíše o vzhledu, ne? :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no tu prodává myslim assasyn a to kvuli tomu že je zvyklej na pevnou kobylu a chce přejít na 7-strunku,tak potřebuje rychle cash...mam dojem že to je teda on,už sme se o tom spolu bavili...no mě zas hlava ibanezů přijde peckovní a sice protože sem se vždycky rozhodoval mezi ibanez superstratem a RR véčkem,takže tohe skloubení by bylo ideální a V4 od cortu má celkem podobnou hlavu...alexi 600 stojí asi 29 000 tušim,mě by zase jeden snímač vadil,člověk přijde o hodně zvukovejch možností,ale záleží jen na stylu člověka,takovej laiho ho prostě nevyužije..
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Véčko se dá sehnat na E-bay klidně za 15tácu od Gibsona
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No ale porovnej si Gibsoňákcý blues véčko s těma odkazama co sem naházel,to je uplně jiná liga :wink: ,ale třeba ebay.de by se vyplatil,při 20k už je to poštovný celkem zanedbatelný...
Elf

Příspěvek od Elf »

Drobák píše:No ale porovnej si Gibsoňákcý blues véčko s těma odkazama co sem naházel,to je uplně jiná liga :wink:
díky. 8)
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Gibson?

Příspěvek od Trainman »

EHM, flajku na blues? :shock: A že je to jiná kateogorie? TO zcela určitě ne. Na tom Gibsonovskym véčku je na kobyle 500T a u krku 496R, oba keramický. Na patřičně nastaveném aparátu to bude lehce menší řezba jak s aktivníma EMG, nicméně vůbec bych se toho nebál! Ale za mně - značku na mém avataru :wink:
Elf

Re: Gibson?

Příspěvek od Elf »

Trainman píše:EHM, flajku na blues? :shock: A že je to jiná kateogorie? TO zcela určitě ne. Na tom Gibsonovskym véčku je na kobyle 500T a u krku 496R, oba keramický. Na patřičně nastaveném aparátu to bude lehce menší řezba jak s aktivníma EMG, nicméně vůbec bych se toho nebál! Ale za mně - značku na mém avataru :wink:
jasně, "nakopnout" můžeš skoro cokoliv kvlatinějšího, nicméně spíš byl myšlen design. v tom je rozdíl jako mezi plastovým mečíkem a skutečným ostřím(Gibsonlovers prominou). co se toho týče, Gibsonácká flajka je u mne mezi posledními kytarami, mezi kterými bych vybíral, to radši LP, nebo SG. ještěže se z toho vyvinulo něco tak řízného jako ony tři o kterých se zde přece chceme hlavně bavit 8)
a propos, proč bys vybral zrovna ESP, když nebudu brát v úvahu slabost ke značce? :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Trainman píše:EHM, flajku na blues? :shock: A že je to jiná kateogorie? TO zcela určitě ne. Na tom Gibsonovskym véčku je na kobyle 500T a u krku 496R, oba keramický. Na patřičně nastaveném aparátu to bude lehce menší řezba jak s aktivníma EMG, nicméně vůbec bych se toho nebál! Ale za mně - značku na mém avataru :wink:
klidně i Flying V na blues :-) říká ti něco jméno Albert King?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Drobák

Příspěvek od Drobák »

copa King,ale co hendrix?světová kytarová legenda hrál přímo na flying V od Gibsonu a že by hrál nějakej speed metal se mi teda nezdá...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

To je uplne jedno, zalezi, z jakeho dreva to chces a co tam das za snimace a jaky chces tvar teho vecka. Ja jsem puvodne premyslel taky nad gibsonem, ale ty deany me svym vzhledem fakt dostavaji(no i cenou oproti gibsonu), takze jsem pro dean. Navic maji struny zkrz telo :!: . Ale osobne jsem porad pro klasicky gibsonacky tvar.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

za to ale na flying V hrál třeba K.K. Downing z Jidášů. Micheal Weikath z Helloweenů... já si myslim, že 496 a 500 jsou docela nářez... EMG a ty dimárzia nemusim, to už je moc velkej nářez.
Elf

Příspěvek od Elf »

..a o ten se právě jedná :twisted:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Drobák píše:copa King,ale co hendrix?světová kytarová legenda hrál přímo na flying V od Gibsonu a že by hrál nějakej speed metal se mi teda nezdá...
tak timhle si me pobavil :lol: :lol: :lol:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

co?myslíš že nehrál?mimo strata měl i véčko od gibsona!

Obrázek

Obrázek

To je celkem legendární,hrál na něj asi stejně jako na strata...
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

Elf píše:
jasně, "nakopnout" můžeš skoro cokoliv kvlatinějšího, nicméně spíš byl myšlen design. v tom je rozdíl jako mezi plastovým mečíkem a skutečným ostřím(Gibsonlovers prominou). co se toho týče, Gibsonácká flajka je u mne mezi posledními kytarami, mezi kterými bych vybíral, to radši LP, nebo SG. ještěže se z toho vyvinulo něco tak řízného jako ony tři o kterých se zde přece chceme hlavně bavit 8)
a propos, proč bys vybral zrovna ESP, když nebudu brát v úvahu slabost ke značce? :)
Tak když je to "plastový měšík" tak proč na to Kirk hraje takovejhle hevík, hmm? http://www.youtube.com/watch?v=Jbeqr0qz5og :shock:

A proč ESP? Protože ze zmiňovaných kytar má pro mě nejlepší konstrukci a nejpohodovější zpracování. :P
Drobák

Příspěvek od Drobák »

tak jinak,to máš jako kdyby sem naházel superstraty že chce hrát metal a ty mu sem hodil LP,tak ti řekne že LP neni jeho gusto a že se na jeho styl nehodí..a znamená to že snad LP nelze nakopnout?slash taky hraje na LP od gibsonu,ale to neznamená že po ní každej metalista sáhne,přece jen je to klasickej tvar spíš pro rock,blues atd...gibsoňácký véčka jsou opravdu bluesová záležitost,co se vzhledu týče,dřív se nanich žádnej metal nehrál.dneska už po nich šahaj i tvrdší kytaristi,mam dojem že na ní hrál i dave z megadeth...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“