Line6 - Spider III

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Drobák

Line6 - Spider III

Příspěvek od Drobák »

Zdarec,co říkáte na tohle kombo?v komentech na musiccenteru sem se dočetl jenom chválu,jaká je to pecka.i z jinejch zdrojů sem četl že hraje jako cip...

Výkon: 15W
Čtyři nezávislé kanály (Clean, Crunch, Metal, a Insane), na jejichž perfektním zvuku Line6 pečlivě zapracovalo.Další zajímavé funkce této kompaktní mašiny jsou distortion boost, šumová brána a revoluční Smart Control FX.Technické parametry: • 15W • 8 palcový reproduktor • 4 modely zesilovačů: Clean, Crunch, Metal & Insane • 6 Smart Control efektů - nastavitelných (2 současně) Phaser, Chorus/Flanger, Tremolo, Sweep Echo, Páskové Echo a Reverb • 4 uživatelsky programovatelné kanály • CD/MP3 vstupní jack • sluchátkový/přímý výstup

http://musiccenter.cz/Line6-Spider-III-15/:3:22549

Má až podezřele spoustu efektů,dost o něm uvažuju,ale nevim jestli bych neměl radši šáhnout po nějakym creat v týhle cen. kategorii...max 15w,víc na doma nepotřebuju...jediný co bych do toho píchl je asi distortion pedál a wah wah,takže ten skreslenej kanál by mě tolik netrápil .. :?

http://www.youtube.com/watch?v=7Sn7Y75x7yg
Jinak tady i nějaký videjko,na youtube je toho víc ;-)
Šmejd
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šmejd »

mam tohle kombo.. sice ve vetsi velikosti :D (150w) a na lesi trandak sem jeste nehral:) crate je kombo spise bych rekl na metal a tady muzes navolit vsechno :) od blues az po metal..
<><><><><><><>
seru to :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To mi opravdu lahodí...nepotřebuju zas tak unoverzální kombo,ale takovej ten tvrdší rokec a metal bych potřeboval,ale řešil bych až krabkou,přes kterou si jedu metal a kdybych si chtěl střihnout hendrixe a podobně tak si to navolim :wink: ....tak uvažuju jestli stojí za to prodat co mam a koupit ho.. 8)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

nemám rád slovo ,,digitální'' nebo ,,modelingové''. i kdyžteda slyšel jsem na Line6 hrát death a to bylo dobrý (možná proto, že druhej kytarista valil přes 5150 a 4*12'' proti tomuhle kombu). pak jsem na to slyšel hrát hard core a to bylo něco otřesnýho. strašná chemie, fujtajbl, vůbec!
Naposledy upravil(a) dlouhovlasac dne 1.11.2008 16:51, celkem upraveno 1 x.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

kamarád má přesně tohle kombo, jestli chceš mám nějaký ukázky jak hraje. jestli chceš někam ti je uploadnu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To bys byl zlatej člověk,jestli tě to teda neobtěžuje tak to hoď na free server a pleskni sem do topicu :wink: ...a jakej je tvuj dojem ze hraní?teda jestli si na něj hrál?
Jinak poslouchal sem nějaký ukázky na YT a celekm se mi líbí zvouček... 8)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Hrál jsem na tu velkou verzi, zkoušel jsem na ní asi 3 kytary. Ať jsme s kámošem kroutili jakkoli, vždycky ten zvuk byl hnusný, napodobený, kanál (v hanlivém slova smyslu). Chemie (konečně se to slovo na něco hodí)... Oproti tomu, i Laney za cca 5-6 000 Kč hrálo jak víno. Z toho jak jsme to testovali jsme všichni usoudili, že na to nelze hrát nic jiného než slipknot (na ten Insane zvuk)..
Takže za mě -> Humus, nekupovat
Má to prostě milion simulací, každý pes jiná ves, ale žádný specifický pěkný normální zvuk.

BTW. úplně stejně hodnotím i Line6 UberMetal pedál, kde jsou vlastně stejné zvukvé mody.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ukazka nic moc ale na zjištění zvuku je to dostačující. hrál sem na to, s mojí kytarou to hrálo obstojně, i když to bylo něco jineho než na co sem byl zvyklý. ale jakmile jsem vzal jeho cortu s aktiv. snímačema tak se na všech možných i nemožných kanálech ozýval jeden a ten samý typ zvuku který je v ukázce. podivný prázdný a nedynamický. vhodný pro nějaký bezduchý metal kde se drtí powery, ale při jakémkoli melodičtějším tónu to hraje tak nějak prázdně....... jinak řve to pěkně, nečekal sem že 15ka kombo bude takhle řvát. modulační efekty za moc taky nestojí, a narozdíl od popisu tam není ladička. já být tebou koupil bch si rolanda nebo něco takového. tohle byla čistá chemie

http://leteckaposta.cz/476073764
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jojo za mě taky roland, s tim mam dobrý zkušenosti. ikdyž s nejakym tim spiderem hraje myslim mick thomson ze slipknotů doma :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Drobák jestli ho chceš, tak si pospěš, na bazáči je teď Spider 15W s 4 tlačítkovým home-made footswitchem za dobrou cenu... vlastně v tvém případě ještě lépe: chce třeba Rolanda na oplátku ;)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No pěkný že mi všichni doporučujete rolanda(až na ronnieho) když mam doma od něj hlavu a box od rolanda cuba :lol: ,spokojenej snim sem,to zas jo,ale chtělo by to nějakou změnu a na tý nahrávce od caggana mi celkem šmakuje zvuk,ale moc umělej,což bych řešil nějakym skreslovadlem co dejchá...ale reverb je celkem cool,dobrej 3D zvuk,i když to to může bejt i prostorama kde se nahrávalo...
ještě se po něm poohlídnu...jinak kombo mam,mam přes co hrá,jen hledám něco novýho,znáte to..furt nevim jestli bych měl šáhnout po něm nebo po create...díky všem zatim,díky caggane za nahrávku,jinak dobrej bicman :wink:
nazaret

Příspěvek od nazaret »

nerad bych se ti to snažil vymluvit, ale po pravdě ještě docela nedávno sem na takovýhle komba letěl-vše v jednom ampmodeling, efekty...Ale pak jsem zjistil, že sou to takový ty komba pro náctiletý, kdy šumící a chrčící tranďák je vzrušuje, páč si myslí, že sou hustý. Ne fakt jednou mi tu jeden chlapí kříkal větu na kterou nezapomenu a měl pravdu-tyhle komba umí všechno, ale nic pořádně rozumíš..?
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Kurňa tak já nevim...nepotřebuju tisíc simulací,al třeba ten reverb se mi líbí atd...zase ty komenty majitelů na musiccenteru mě uplně vyhecovali...

Jinak tomu týpkovi co ho na bazáči mění už sem napsal tak uvidíme... 8)
nazaret

Příspěvek od nazaret »

určitě vyzkoušej pokud si ještě na něj nehrál já ho zkoušel a nebylo to špatný, mně osobně se to líbilo, ale já bych si ho už dneska nekoupil, protože hledám jinej zvuk..
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No nezkoušel sem ho...a to moudro co si pronesl je opravdu k zamyšlení,protože je mi jasný že takhle levný univerzální kombo co má tisíc vychytávek bude asi stát v určitejch směrech za nic...ale já tam pak stejně plácnu tvrdý skreslení takže původní signál je mi ukradenej,aby mělo obstojnej clean a aby se některý ty vychytávky dali tak uplatnit...třeba to tremolo atd... 8)
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

máme ho ve zkušebně, a je to ... sh*t...
Hraje jakokdyby vyhuleně, na největší hlasitost neukřičí bicí, na rozdíl od rolandu třicítky... ač to má celestion tak to netlačí... je to divný...
ale zvuky jako pěkný no
nazaret

Příspěvek od nazaret »

Prodam line6 spider15w s footswitchem!!
Prodám toto kombíčko. 4 kanál. má přidělaný footswitch made in home!!!! ostatní nemají a musíte přepínat rukou na panelu(nemá klasický foot výstup)!! jeste snad v zaruce uz nevim jak presne je stare neco kolem 2 let,papír bych snad jeste pohledal.jako nove hrane minialne.foto mejlem a vice info. s footswitchem nebo výměna za roland cube

Tel.: 723550914

Region: Jihlavský kraj
Zařazeno: 31.10.2008 11:12 č. 385131

co ty na to? Maj to teď na baaru
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Už sem na to reagoval před pár hodinama...čekám na odpověď,ale ještě nejsem rozhodnutej že bych ho bral...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

mycountry píše:máme ho ve zkušebně, a je to ... sh*t...
Hraje jakokdyby vyhuleně, na největší hlasitost neukřičí bicí, na rozdíl od rolandu třicítky... ač to má celestion tak to netlačí... je to divný...
ale zvuky jako pěkný no
To jako máte 15W kombo ve zkušebně a divíte se, že na max hraje blbě a neuřve bicí ? :lol:

Jinak já teď párkrát měl možnost slyšet tu 75W verzi. To je ale o něčem jiným, že ? :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Drobák

Příspěvek od Drobák »

no mě jde spíš o charakter toho komba,zvuk a jeho vychytávky,jak bude řvát a do jaký polohy bude řvát čitelně mi je jedno,protože jak to trochu ohulim tak mi soused řeže koštětem do trubek od topení,takže asi tak... :wink: opakuju že skreslení mě nezajímá,to řešim krabkou..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“