Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Keith is always seen playing a natural '52 reissue Fender Telecaster. He used to use a white Fender Jazzmaster too. His choice in amps are Fender Hot Rod DeVille's but lately he has been using a BadCat combo.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
Myslel jsem si, ze to bude nejaky Fender, ale radsi jsem to nerikal nahlas, tyhle zvuky ja zas tak dobre enznam 
S tema singlama - podle me by rozepinacni hambac stacil a to ma dnes kdejaka kytara. Jasne, nebude to znit uplne stejne, ale dost podobne. Ostatne jestli hraje na BadCat, tak budes vzdycky muset delat kompromis, pokud do toho nechces vrazit MOC penez
S tema singlama - podle me by rozepinacni hambac stacil a to ma dnes kdejaka kytara. Jasne, nebude to znit uplne stejne, ale dost podobne. Ostatne jestli hraje na BadCat, tak budes vzdycky muset delat kompromis, pokud do toho nechces vrazit MOC penez
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak jasně, to je taky singlWohma píše:Myslel jsem si, ze to bude nejaky Fender, ale radsi jsem to nerikal nahlas, tyhle zvuky ja zas tak dobre enznam
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Ano i ne, principialne je to to stejny, ale diky jine konstrukci a pouzitym materialum to nebude uplne presne zvuk singlu, aspon ne toho kalsickyho fenderovskyho (coz samozrejme souvisi i s drevem a spoustou dalsich veci). Navic si nejsem jistej, jestli si je toho vedom i zacatecnik, tak aby zbytecne nevyhazoval z kytary humbuckery, ktery muze klidne pouzit 
No to je jedno, nechme toho
No to je jedno, nechme toho
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
neznáš bittersweet symphony?Mylann píše:Kdo je The Verve??? Nejakou ukazku posli...
http://cz.youtube.com/watch?v=Zx3m4e45bTo
ale je pravda ze tohle je jedina pisnicka podle názvu kterou od nich znám
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jo tak tuhle zna asi kazdej...ale kdyz by jste mi to pustili, tak bych do ted nerekl, ze to jsou nejaci The VerveCaggan píše:neznáš bittersweet symphony?Mylann píše:Kdo je The Verve??? Nejakou ukazku posli...
http://cz.youtube.com/watch?v=Zx3m4e45bTo
ale je pravda ze tohle je jedina pisnicka podle názvu kterou od nich známod poslechu něco znám, a v jednu dobu sem měl myslim i nějaké album. ale v jejich kytarovém zvuku se vážně nevyznám
No a k tem efektum....u Life´s an ocean je to krkovej SinglCoil na cistym kanalu...elektronky a takovej nabuzenej zvuk...pohrat si s EQ...
U te drueh nahravky zase SC...A rekl bych nejaky OD nebo Fuzz...
- DaveMurray
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Efekt v intru písně Cynic
http://www.youtube.com/watch?v=rSmAacEpt-Y
nezná někdo efekt, který vytváří takové zvláštní oscilace/dozvuky jako jsou slyšet v intru této písně?
Takový zvuk se dá vyloudit i v Guitar Rig, tuším efekem nazvaným Psychedelay, ale nevím a nikde jsem nenašel jaká je reálná předloha toho "modulu". ten zvuk mě vždycky fascinoval
bduu vděčný za každou reakci k tématu
nezná někdo efekt, který vytváří takové zvláštní oscilace/dozvuky jako jsou slyšet v intru této písně?
Takový zvuk se dá vyloudit i v Guitar Rig, tuším efekem nazvaným Psychedelay, ale nevím a nikde jsem nenašel jaká je reálná předloha toho "modulu". ten zvuk mě vždycky fascinoval
bduu vděčný za každou reakci k tématu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
JirkaD: no, viděl jsem nějaké videa live na youtube a mám pocit žejsem tam viděl nějaké namakanější multiefekty (jinak závist, rád bych je viděl naživo
)
Demilich: to by mě zajímalo jak
já včera právě zkoušel v GR3 dát pužinový delay, nastavit tam hodně dlouhou pružinu a občas to takové zvuky vyluzovalo... no, asi to ale bude něco komplexnějšího
každopádně po otm kdyžtak budu nadále pátrat, díky (nejjednoduší by bylo napsat přímo jim, ale nějak se mi nedaří najít ofic. stránky)
Demilich: to by mě zajímalo jak
já včera právě zkoušel v GR3 dát pužinový delay, nastavit tam hodně dlouhou pružinu a občas to takové zvuky vyluzovalo... no, asi to ale bude něco komplexnějšího
každopádně po otm kdyžtak budu nadále pátrat, díky (nejjednoduší by bylo napsat přímo jim, ale nějak se mi nedaří najít ofic. stránky)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"