Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

PRSo má týpek pěkný, ale zvuk se mi ale ani trochu nelíbí...radši to vyzkoušet osobně...ale zvuk vážně není o těch lampách, ale o preampu, i některý malý hi-gainy používaj EL84, to je fakt dost jedno...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak přemýšlím o něčem celoflaškovým na dom, 5 až 15 W. Ale je docela problém s tím, co od toho požaduji a to je zkreslenej kanál. Nemusí to být dvoukanál, ale prostě aby se to dalo pořádně zkreslit bez nutnosti před to cpát krabku.

Neřeším velikost repra, páč bych stejně k tomu píchl box nebo udělal novou kastlu na 12" reprák, takže by to mohla být i samotná hlava.

V úvahu mi připadá Ibanez ValBee.

Nevíte někdo jak je na tom se zkreslením VK Royal 8? Na ofic stránkách jsou všechny ukázky VK stejný, takže z toho nic nepoznám a na jútub jsem nic co by se mi páčilo nenašel.

... ještě mě akorát napadá VK112 s texturou na A, takže výkon nějakejch 20W by taky nebyl k zahození.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ja na doma pouzivam George Dennis MIghty mouse, po koupi trandaku jsem zjistil, ze sem nevylecitelnej lampar a nic jinyho proste nevydrzim hrat :)
ma to 30, ale kdyz se tam soupne V30, tak to hraje dobre i potichu, ja teda hraju vicemene clean a krmim to efektem (jinak bych pro nej asi nemel vyuziti, ale takhle mam pocit, ze nezahali :) )
ale nejlip si to rozumi se stratem, to je pak luxusni amp, s lp/sg se mi z toho zatim nejakej zazitek vydolovat nepodarilo,max kdyz pred to soupnou procorat...
no a cenove se to pohybuje na bazarech kolem 10tis, kdyz ho sezenete nahodou...
Holeczech

Valveking Royal 8

Příspěvek od Holeczech »

s tím zkreslením se dostaneš tak na rock a ještě při větší hlasitosti,ale když to nakrmíš krabkou je to pila kterou si na krabce nastavíš :-)
používal jsem MetalMonster s lampou a ten zvuk byl pravdu mazec,jen se malinko ty flašky hádaly-chce to trpělivost při nastavení.
I s Metal zone jasko nakopávadlem bylo zkreslení OK,ale proč si ten lampový zvuk kazit :-)
Musicman Bongo 4str,Hohner B2A,RK Bass bezpražec.
Trace Elliot Boxer 30
Racktuner Korg DTR 1000,DBX 266 XL
Trace Elliot GP12SMX preamp,Trace Elliot PPA 600 amp,1048H,1518T.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

to mas pravdu, jenze ja na to hraju doma relativne potichu, takze mi to vyhovuje s tou krabickou, krasne to drzi hlasitost...
nazaret

Příspěvek od nazaret »

co myslíte hodí se ValBee na doma na Nirvanu? Efektík Boss DS-1...?
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak, planuju nadoma nejakou lampicku, protoze jsem zjistil, ze trenovat s Amplitube je vzhledem k v podstate absentujici dynamice dost naprd. Porizuju tedy apec primarne na cviceni, na koncerty nebo nahravani to rozhodne neplanuji, rozhodujici je predevsim cena, dulezity je i zvuk a zpracovani
Nejlevnejsi, co se da sehnat, je Crate V5, ten v Ameru stoji 100 dolaru, ale u nas je nechutne predrazeny, proto dalsi v rade je Harley Benton GA5, ktery asi poridim. Ma nekdo odsud konkretni zkusenost? Pripadne nejaky jiny navrh, co poridit?
Velmi me zaujal Killer Ant, kdyby se vyrabel v kombickove verzi a byl u nas dostupny, tak bych po nem asi sel... Kombo Little Giant je zbytecny luxus.

Jinak jeste dodam, ze kreslit budu asi casem krabickou, nicmene mam to primarne na trenovani cistych pasazi (napr. vybrnkavacek, kde mnohem vic vynikne dynamika uhozu), zkresleny pasaze mohu provizorne hrat na cisty, pokud clovek netrenuje umely flazolety nebo podobny blbosti, tak to nicemu nevadi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

nazaret píše:co myslíte hodí se ValBee na doma na Nirvanu? Efektík Boss DS-1...?
Na to ti stačí tu DS1 píchnout do věže...
nazaret

Příspěvek od nazaret »

Na to ti stačí tu DS1 píchnout do věže...[/quote]

jak to proboha myslíš?
:shock:
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
FaFiK
Bandzone: http://bandzone.cz/poslednizahryz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FaFiK »

Zdar klucí, narazil jsem u thomanna na tohle http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5g112.htm . Myslim si že na doma je to za ty peníze dost slušný. Otázka je co si o tom myslíte vy?

Jediný co je nepříjemný je to, že je to dostupný na dotaz, ale přitom všechno z čeho je to složený maj. Tak nevim jestli by mi to stihli poslat do Vánoc.
Epiphone Les Paul Model 97/Carlsbro TC 60 /HOT 2x12 Greenback-G12T-75/ Pro-Co Rat clone/ Carl Martin Red Repeat a Surf Trem/ Z-Cat Poly Octaver 2

http://bandzone.cz/poslednizahryz

Na prodej: Trace Elliot Super Tramp 93
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

To je nářez:)ale nech bejt, vyměnit lampy a reprák (sice bys za to dal ještě jednou tolik), ale mohlo by to vážně stát za to:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
C-R.I.P.

Příspěvek od C-R.I.P. »

[quote="Maples"]hm:( v levnějších malejch lampách Fender + krabička :D
ne vím! Ampeg J12T:) to je uplně boží aparát, nejen vzhledem kámo;)

http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... t-1080.php

za aparáty Ampeg bych dal ruku do ohně. Je to jedinej aparát, kterej hraje tím způsobem, že přijdeš, zapíchneš kytaru a je uplně jedno, jak jsou nastavený korekce, prostě to hraje bombově ve všech případech. a tak to má být! :roll:[/quote

Dovolím si podoknout, že to není jen jedinný aparát co tohle umí. U kamaráda jsem hrál na ORANGE AD30HTC...dlouho...opravdu dlouho jsme se snažily nastavit tam zvuk co by zněl špatně a nepodařilo se, nejdřív jsem si myslel, že v tom bude mít prsty hlavně ten Framus AK1974, na který jsme tam hráli, ale i když jsem vzal svého starého stagg les paula, znělo to pořád parádně (i když pravda, už to nebyl ten Framus). Tehdy jsem musel dát za pravdu tomu kamarádovi a jeho výroku: "50% zvuku, dělá zesilovač"
Stagg Les Paul 830
Ltd-Esp MH205NT DBSB
Laney LX65D
Crate V18-212
Marshall JH-1
Ibannez SM7
Jim Dunlop High Gain
C-R.I.P.

Příspěvek od C-R.I.P. »

Jo a abych se nevyhýbal tématu, tak musím dát hlas tomu Crate v18-112. Nějakou dobu ho už vlastním a musím říct, že za 6 litrů je to to nejlepší co se dá sehnat (i když je pravda, že velmi málo lamp s áčkovým zesilovačem stojí 6 tisíc:))
Stagg Les Paul 830
Ltd-Esp MH205NT DBSB
Laney LX65D
Crate V18-212
Marshall JH-1
Ibannez SM7
Jim Dunlop High Gain
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Maples píše:to byla odbočka:) ted k těm kombíčkům - Určitě bych nebral Laney (ani jednoho) a Epiphona. tyhle komba jsou odfláknutý, při hraní na ně člověk necítí ty lampy, co v nich jsou. nehrajou dobře. Val-bee může být hodně v pohodě, ale chyba - malej reprák, stejně jako Champion. Crate neznám, nehrál jsem, nevím. Podlě mě existuje jen 1 úspěšné řešení: Fender Blues junior nebo Pro junior z bazaru. Novej blues stojí asi 16, použitej se dá sehnat kolem 11;) pro junior i pod 10, a to je bezkonkurenčně nejlepší volba ve své kategorii...nic z tohohle ti nebude hrát tak dobře jako ty Fendery. :idea:
Tohle je zajimavi protoze pro zbytek sveta je Epiphone Valve junior docela dost dobrej zesik..
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

simonwalker píše:
Maples píše:to byla odbočka:) ted k těm kombíčkům - Určitě bych nebral Laney (ani jednoho) a Epiphona. tyhle komba jsou odfláknutý, při hraní na ně člověk necítí ty lampy, co v nich jsou. nehrajou dobře. Val-bee může být hodně v pohodě, ale chyba - malej reprák, stejně jako Champion. Crate neznám, nehrál jsem, nevím. Podlě mě existuje jen 1 úspěšné řešení: Fender Blues junior nebo Pro junior z bazaru. Novej blues stojí asi 16, použitej se dá sehnat kolem 11;) pro junior i pod 10, a to je bezkonkurenčně nejlepší volba ve své kategorii...nic z tohohle ti nebude hrát tak dobře jako ty Fendery. :idea:
Tohle je zajimavi protoze pro zbytek sveta je Epiphone Valve junior docela dost dobrej zesik..
Jojo , ta epina hraje pěkně , ma to hezkej brown sound , ale s tim repráčkem to zní jak darebný chrchlátko .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jednoho Ampega mam doma, nemenil bych. Je to jednoduchy aparat. Nekomu muze na nem chybet rada veci, pro sirsi "pole pusobnosti". Jenom si mozna nejsem az tak jisty tim, zda J-12T je skutecne idealni na doma. Do panelaku bych ho urcite nedal. RD urcite, zkusebna samozrejme... :-)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

něják se obnovila starší diskuze.)
Nehrál jsem na Hlavu Epi Valve Junior 5, což třeba s boxem a 12" reprem musí bejt super, ale hrál jsem na to kombo 15W Valve a to byl děs.D
jakub.riss
last.fm: http://www.last.fm/user/jakubrissaweg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/shiroame
Kontaktovat uživatele:

Zesík

Příspěvek od jakub.riss »

Blackheart Little Giant. Pokud ti stačí 5w a nevadí použití krabičky, ber jednoznačně tenhle. Mám pod tím 1x12 Laney a na doma paráda! :D
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

No, objednal jsem si Crate V18 - 212 plus mám ještě z dřívějška krabku Electro Harmonix Big Muff tak jsem na to dost zvědavej.. Chtěl bych to kombo mít jak na doma tak i do zkušebny, ale víc se teda bojim toho že to nepůjde ztlumit na snesitelnou úroveň do paneláku. Ale stejně se nemůžu dočkat :twisted:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

na všechno jde hrát doma, jen je potřeba naučit se, jak na to..pokud je třebě něco moc silný, tak se na to skvěle hraje se staženým volume na kytaře...nebo celkově, když máš super bluesovej aparát, dáš ho na třeba na 8, a s hlasitostí na kytaře najdeš rozumnou hlasitost, dosáhneš neuvěřitelně bohatýho a plnýho zvuku, kterej nemusí se vším okolo rachotit...funguje to dokonce i na tranzistorech, zvuk je pak mnohem příjemnější.)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“