Crate V50-112/Peavey Valve King VK 112
Pravidla fóra
Bazarovej valveking se prodava tak za 8-9 tisic, vetsi cenu nema uz dlouho. A pokud to neni buy it now, tak cena muze jeste vylezt.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Co se tyce valvekinga tak ja osobne hral na 100w hlavu a bylo to fakt paradni ovsem pouze cisty a zkresleny kanal protoze ten lead to tzv. nakopnuti je hrozny uplne to ten zvuk polozilo...hral jsem na to prez bednu Carvin s reprama celestion G12.
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
jeste jsem se chtel zeptat majitelu, nebo nekoho kdo nato hral .. da se ztoho vytahnou ten zkresleny zvuk jako je tady http://www.youtube.com/watch?v=fW-sh_-X5Wg 1:36 .. ptze zte nahravky, kde hodi to kombo na zem mi prijde takove chlupate, ale tady ma zvuk presne co hledam 
jo, takovyhle zvuk ti z toho v pohode poleze, pokud na to budes mit kytaru(v tomhle pripade telecaster).
ten zkresleny je sice gain asi docela na max(nemuzu s urcitosti rict, jestli to neni pres krabku), ale po trose snahy se to z toho vytahnout da. a i kdyby ne, V50 ma takovou hlasitost s tak skvelym cleanem za tak dobrou cenu, ze nejake koupeni bosse DS-1 nebo neceho podobneho by nemel byt probelm
ten zkresleny je sice gain asi docela na max(nemuzu s urcitosti rict, jestli to neni pres krabku), ale po trose snahy se to z toho vytahnout da. a i kdyby ne, V50 ma takovou hlasitost s tak skvelym cleanem za tak dobrou cenu, ze nejake koupeni bosse DS-1 nebo neceho podobneho by nemel byt probelm
no, metal nevim nevim.
kdyz zkousis, tak je nejlepsi vzdycky se svoji kejtrou(popr. pokud mas treba SSS, tak vyzkouset nejaky HB). Jinak si pujcit nejakou podobnou:). pokud teda to kombo chces kupovat a nedelas exhibici, v takovem pripade vol jednoznacne SG Custom nebo American Standart Strat
Zvuk AC DC na tom podle me nevykroutis. Ale neco, co je "zhruba stejne tvrdy" by mozna taky slo(slo by to asi urcite, jestli je to zkresleni v tom videu realny
)
kdyz zkousis, tak je nejlepsi vzdycky se svoji kejtrou(popr. pokud mas treba SSS, tak vyzkouset nejaky HB). Jinak si pujcit nejakou podobnou:). pokud teda to kombo chces kupovat a nedelas exhibici, v takovem pripade vol jednoznacne SG Custom nebo American Standart Strat
Zvuk AC DC na tom podle me nevykroutis. Ale neco, co je "zhruba stejne tvrdy" by mozna taky slo(slo by to asi urcite, jestli je to zkresleni v tom videu realny
no mam HSH kejtru, to ejci nejak preziju, budu ho hrat trochu tvrdeji
.. uz jsem asi pevne rozhodnut pro toto kombo, jeste jenom ..
- ktery fw ktomu, aby mi prepinal chanely a boost?
- http://www.gearwire.com/crate-v50112-demo.html .. nate ukazce jak hraje ten zkresleny, prijde mi celkem velky rozdil ve zvuku od tamte nahravky z yt, tenhle je takovy celkem hodne zahuhlany .. tak ktery zvuk mam spise od toho ocekavat?
- ktery fw ktomu, aby mi prepinal chanely a boost?
- http://www.gearwire.com/crate-v50112-demo.html .. nate ukazce jak hraje ten zkresleny, prijde mi celkem velky rozdil ve zvuku od tamte nahravky z yt, tenhle je takovy celkem hodne zahuhlany .. tak ktery zvuk mam spise od toho ocekavat?
- 60'Rock_N'_Roll
V50 a V18 mají i clean hoodně odlišnej, na těchto zesilovačích se právě dá krásně demonstrovat, co dělají na výsledném zvuku jiný koncový elektronky, rozdíl 6L6 a EL84 je velikej.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples píše:V50 a V18 mají i clean hoodně odlišnej, na těchto zesilovačích se právě dá krásně demonstrovat, co dělají na výsledném zvuku jiný koncový elektronky, rozdíl 6L6 a EL84 je velikej.)
a jakej clean je podle tebe lepsi???V18 nebo V50???Nebo spis rozdily toho cleanu,protze se to asi moc urcit neda co je lepsi a co ne.diky predem
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
což o to, mě se hodně líbějí oba a nikdo nemůže říct, zda je lepší jeden, či druhej. Ta V50 je čistým zvukem téměř kopie Fenderů Deluxe - HotRoda a Bluese - prostě poctivej fenderovskej US zvuk, plnej a harmonicky bohatej...Já jsem na Bluese ale zvyklej a nic, co z něj vychází stejně nehraje tak pěkně, jako Fender sám, tak se mi líp hrálo na V18 a měl jsem z ní celkově lepší pocit, prostě takovej jednokanál má něco do sebe, úžasně se na tom nastavuje zvuk, nejkrásnější jsou takový ty přechody mezi čistym a zkreslenym, skvělej bluesovej crunch...klidně bych si ji koupil, třeba na cvičení, ale do zkušebny a na koncerty bych určitě bral tu 2x12, aby se těch 18W mělo v čem "rozprostřít" a člověk se s tim prosadil...
Do budoucna vyměnit repráky (lampy radši hned) a máš špičkovej zesík na úrovni.)
Do budoucna vyměnit repráky (lampy radši hned) a máš špičkovej zesík na úrovni.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- 60'Rock_N'_Roll
ne nemám, říkám, používám jen clean. nevim, jak myslíš to "ke který nahrávce", ale to zkreslení je na metal. a je to dost basový, občas si ho jen tak pro srandu pustim a dám to nahlas a padaj mi věci z poliček, takže síla!bjjz píše:na v18 jsem hral, teply kulaty zvuk, prisel mi takovy chlupaty .. ten v50 muzu soudit jen z netu, ale prijde mi takovy riznejsi ..
2 60'Rock_N'_Roll: ten zkresleny zvuk by si prirovnal ke ktere nahravce? dik hodilo by se mi to .) a jeste .. mas ktomu fw?