FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

S inymi fuzzmi skusenosti nemam, takze tazko sa mi to posudzuje. Ale myslim si, ze to nema typicky old-schoolovy zvuk fuzzu... ma hodne gainu a pri jeho nizsich hodnotach sa chova skor ako distortion...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
tomass83
Kontaktovat uživatele:

fuzz

Příspěvek od tomass83 »

Fuzz Face to je riadna vec!! Keď uberiete mierne hlasitosť na gitare tak sa ten hrubozrnný tučný zvuk tak vyjasní a máte zrazu pekný overdrive.. Dave Gilmour by vedel rozprávať.. :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Obrázek

Takže moje první ukázka toho London Fuzzu je tady: http://www.box.net/shared/mu019ci2sc

Jsou tam celkově dvě nastavení komba co jsem použil, nejdřív pre amp na 9 z 12 (tzn hodně kreslí lampy ale mám to stažený masterem) a hraju si s volume na kytaře abych přidal/ubral fuzz. Takhle to při velkym fuzzu hodně prdí a je to možná až trochu moc když to mám na plno. Nebo alespoň na tenhle reprák... Zhruba kolem tří minut přestanu hrát a přenastavim kombo na 4 na pre ampu a trochu zvednu hlasitost na masteru, tim se trochu odstraní prdivost a je to víc takový konzistentní ten zvuk. Fuzz mám celou dobu na plno a jen ho kontroluju na kytaře. Čim míň zkreslení na lampách tim to míň prdí a je takovej ostřejší zvuk.
Je to maso, ten efekt odeslal v pondělí z Dánska a dnes dopoledne mi ho přivez kurýr od GLS. Přepravujou po celý Evropě, takže sem se moh na netu koukat přes tracing kde to kdy bylo, dnes mi napsal řidič sms ať se ozvu a pak sme se domluvili na času. Balení bylo zatim nejlepší jaký sem viděl, úhledná krychlička o hraně 15 cm, uvnitř takový speciální vaty že by to přežilo i pád z patra, měnší krabička s efektem, struny Snake Oil Vintage .10 (který mi přibalil jen tak za čekání) a tři trsátka s logem pedaler.eu :lol: samotnej pedálek je kovovej, robustní uvnitř vypadá totálně custom a je hand made, kvůli baterce se odmontuje spodní víko a je vidět všechno, :D šroubky jsou dost tvrdý, takže nevypadaj že se poškodí při častý výměně baterky. (9V) Je to pecka, líbí se mi. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hezky uprdene to je, jen co je pravda! :wink:
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Nemate nekdo zkusenosti s Bossackym fuzzem FZ-5.Ja mel FZ-3 a to byla takova katastrofa,ze jsem ji hne vratil.No a ted po nejaky dobe jsem poslouchal zvukovy ukazky na FZ-5 a hrozne me nadchnul.Hlavne ty moznosti nastaveni.Uvazuji o koupi.Chtel bych ho jen na doma.V kapele ho asi moc nevyuziji.Takze nechci zadnej profi-fuzz.Tenhle by mne fakt stacil.Co vy na to?

http://www.youtube.com/watch?v=rVNQAHOSi7I
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

musim říct, že nejlepší fuzz, co jsem kdy měl, bylo moje kombo, který mělo natrhleý repro a když sem do toho pustil OCD, tak to doopravdy znělo jak ty starý Fuzzy! Pak mě ro už ale začalo s**t, tak sem koupil nový.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

^Tak to asi nejlepsi nebylo co? :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jinak pro pobaveni...
Red Switch: Fuzz God II
http://uk.youtube.com/watch?v=zZcZa4-Qo3s
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

wikxzen píše:Jinak pro pobaveni...
heh, no většinu času to zní jak rozbitý :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tak to je brutalitka .. :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

Z.Vex Fuzz Factory

Obrázek

Tak konečně píšu mini-recenzi na můj fuzz, je to Vexter serie Fuzz Factory od Z.Vex. Uvnitř by měly být ještě staré germaniové tranzistory ze šedesátých let.
Volume - klasická hlasitost, fuzz je dost hlasitý, 1/3 je až moc :D
Gate - funguje vpodstatě jako klasický gate(ukončuje šum když se nehraje), zároveň ovlivňuje ekvalizaci
Compress - ovládá charakteristiku attacku
Drive - přidává distortion a reguluje feedback pitch
Stability - mělo by ovládat proud který jde do tranzistorů, naplno zní jako klasický fuzz, ubíráním se zvuk různě mění, bortí, až osciluje...
Zvukově má díky 4 potenciomtrům snad milion kombinací, od lehkého fuzzu po totální hi-gain, velcro, různé modulace, někdy se objeví i lehká oktáva nahoru...a nejlepší jsou oscilace které se objeví právě při snížení stability, stačí kroutit a synth zvuky jsou tam...blbě se to popisuje tak jsem nahrál pár nastavení na youtube8)
Jinak u nás ho prodává asi jedině Rockster Music za docela hodně, já ho mám přímo z USA :)
PS: nejznámějším uživatelem FF je Matthew Bellamy z Muse 8)
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Super, to chcu :shock:
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
afektband

Příspěvek od afektband »

alkaba píše:
Super, to chcu :shock:
Já taky, tohle je ta nejlepší simulace staggu jakou znam.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

voytik píše:Z.Vex Fuzz Factory
Mas nejake ukazky vlastni? Me se zda ze je hodne "trebley". Da se na nem nakroutit i nejake muffin' zvuky? Jinak ho ma jeste jeden muj znamy a ten po koupi toho fuzzu zacal mit problemy se svym zesilovacem, nove lampy mu odesly po castem pouzivani Zvexu! :lol:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Afektband: simulace Staggu :D :D :D ted sem si poprskal monitor.. hehee dobře ty
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

wikxzen píše: Mas nejake ukazky vlastni? Me se zda ze je hodne "trebley". Da se na nem nakroutit i nejake muffin' zvuky? Jinak ho ma jeste jeden muj znamy a ten po koupi toho fuzzu zacal mit problemy se svym zesilovacem, nove lampy mu odesly po castem pouzivani Zvexu! :lol:
no ty ukazky na youtube co sem postoval sou me vlastni ;) musim priznat ze fuzz se mi taky zda dost vyskovy,ale je to dost způsobené tím že dusit 50w v lampe na pokojovou hlasitost dost ubírá výšky takže mam na čistém treble i presence na max...na vetsi hlasitost sem ho bohuzel mohl zkouset zatim jenom jednou a tam mi výšky přišly celkem normální :) jinak muff sound asi uplne ne sou to dost jine fuzzy,Fuzz Factory zni do 3/4 gainu spise jako fuzz face a dal spis jako Fuzz smíchaný s distortionem...s těma lampama doufam že to je jenom nahoda jinak mám problém :D
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

náhodou na alternativní sólovej zvuk použitelný...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

voytik píše:youtube8)
Jej, omlouvam se, nevsiml jsem si toho odkazu. :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Trifecta od Barber Electronics ( http://www.barberelectronics.com/trifecta.html )

Tak ubehlo jiz par dni, snad dost na to, abych se s Trifectou seznamil. Nebudu moc rozebirat detaily tykajici se zpracovani, Barber je povestny, ze jeho "pasticky" jsou temer neznicitelne. Vytknul bych snad jen horsi pristup k baterii, ale celkove je proudovy odber velmi nizky, takze to neni nikterak na zavadu.
Tenhle "fuzzbox" jak je casto povazovan je predevsim pro muffin' milovniky, cili kdo mate radi Big Muffa a jeho klony, nebo zvuk vychazejici z tohoto zakladu, tak jiste se Vam Trifecta bude velmi libit.

Potaky Volume, Fuzz a Tone jsou jasne. Barber vymyslel pro Tone potak dva druhy EQ (cili push/pull), bud "flat" nebo "scooped" EQ. Da se tam nakroutit docela hodne barev, ve spolupraci s kytarou lze dosahnout bud tezkych spodu anebo az zvracenych vysek, rikam tomu "prskani" :D.

Potenciometr Sludge dava Trifecte vetsi moznost uplatneni u vsech druhu snimacu. Pracuje tak, ze jeste k cistemu signalu prida ci ubere basy a takto ovlivneny signal z kytary teprve putuje do fuzz obvodu. Takze pro "singlaky" je to bezesporu vyhoda a zpusob jak docela dobre dosahnout patricne tloustky fuzzu. Neni to zahuhlane, aspon si ja osobne myslim, ze zvuk i s plne vytocenym Sludge je porad dobre citelny!

Tripolohovy prepinac meni typ obvodu (celkem 3), cili odtud pochazi prezdivka Trifecta. Takze klasicky Triangle Pi (predchudce Big Muffu), Jumbo Bender a Suppa Bender. Ten rozdil mezi temi tremi mody fuzzu je skutecne malo slysitelny. Rada lidi si na to na Barberove foru stezovala, ze na jejich aparatech je ta zmena skutecne minimalni a ja to take musim potvrdit. Barber uvedl "fintu", jak docilit toho, aby ty rozdily byly vetsi. Proste otevrit krabicku a jednu soucastku za pomoci nejakeho nastroje pootocit. Ja to teda nezkousel a ani nebudu, hned uvedu proc: tahle problematicka soucastka ma zajistit predevsim zachovani stejne urovne hlasitosti mezi tremi druhy fuzzu. Sam nevim, jak velke rozdily to jsou. Ti co tuto "fintu" udelali dle Barberova navodu jsou bud spokojeni anebo znechuceni, protoze v opacnem pripade Trifecta nefunguje vubec a je treba ji poslat Barberovi "do dilny" k oprave. Druhym ucelem tripolohoveho prepinace je hlavne zmena reakce na hru. Triangle Pi je vhodny na sola, ruzne trilkovani a jednotonove hrani, Jumbo Bender je vhodny na hru s nizkym zkreslenim fuzzu, takze akordy jsou skutecne bezvadne citelne, ackoli je to docela chlupate, ale pri stazenem volume na kytare lze skutecne dosahnout prijemneho overdrajvu, ktere je pak pro odpurce muffin' zvuku velmi prijatelny. No a posledni fuzz mod Suppa Bender je urcen na powery, zvukove steny, masakry, proste vytocene potenciometry Sludge a Fuzz na maximum delaji ze Suppa Bender modu skutecny narez!

Celkove Trifecta dobre s kytarou spolupracuje, na P90 i HB snimacich zni velmi pekne. Chce to chvili stravit cas nad hledanim vhodnych kombinaci nastaveni, ale muzu potvrdit, ze je to velmi variabilni fuzzbox v ramci muffin' fuzzu obecne. Trifecta, tak jako asi vetsina fuzzu trochu vice sumi (max Fuzz, max Sludge a 50+% Volume), ale neni to porad nic hrozneho, kazdy fuzz efekt sumi - jen kazdy jinak. :)

To je asi vse k tomu...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“