Marris Super Jumbo - máte někdo zkušenosti?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Weatherman

Marris Super Jumbo - máte někdo zkušenosti?

Příspěvek od Weatherman »

http://kytary.cz/marris-super-jumbo-sol ... Marris:1:0
Vypadá docela dobře za tu cenu. Máte s ní někdo nějáké zkušenosti?

Další modely které by mi přišly v úvahu(kdyžtak prosim o nějáké srovnání):
http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... 73:0:0:1:0
http://kytary.cz/marris-westernova-kyta ... 73:0:0:1:0
In foramine sumus,
exclamavit capitanus
et navis sumersa est.
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

hele, myslim že už se tady na ní někdo ptal, můžu říct že když jsem jí vzal poprví do ruky (na pár minut) tak se mi zdála ok, ale tet jsem byl na chalupě kde jí má kamarád a mohl jsem jí pořádně otestovat. No docela mě vyvedla z míry. Když začnu : (budu porovnávat s mojí Cort eart 200) Ladící mechaniky nemají plynulý pruběh (fakt to nejhorší co sem viděl) krk s hlavaou a patkou je ze 3 dílů !!! u corta je celej krk z jednoho, a navíc v místech spojení praská lak (nedávám tomu moc dlouho) , pražce sem tam špatně zabroušený a usazený, celej krk má divný prohnutí v oblasti 12. pražce, dohmat je kolosální a nemění se ani po štelování pružinou (myslim že nefungovala asi byla strhnutá), povrchová uprava sice matná ale ok, kobylka mě fakt pobavila (ta dřevěná část byla naprosto strašne zabroušená , byly na ní stopy od šmrgl papíru ) , celá kytara je strašně lehká, přední deska sice masivní ale tenká, jinak celý překližka, celkový dojem je nic moc. Zvuk ? to že je to větší nic neznamená , basy jsem čekal větší, středy jsou nevýrazné a výšku hooodně utopený, s přímím porovnáním s Cort 200 : nejde srovnávat. Proto řikám rozhodně nekupovat, já o ní jednu dobu přemejšlel a ještě že sem jí nekoupil.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

:arrow: Já jsem měl superjumbo a pak dreadnought-cutaway elektro-ak.Superjumbo bylo pěkné i zvuk byl dobrý-nato,že to byla překlížka,ta elektroakustika byla o poznání hůř zpracovaná,všude lepidlo atd,ale krk byl rovný a dohmat výborný,Nedoporučuju ale s elektronikou Vintage,jen možná tak na domácí hraní do komba,do kapely to není.Už nikdy bych si nekupoval tak levnou kytaru,protože kvalita vždy odpovídá ceně,ať si tam píšou,co chcou. :idea:
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Měl jsem (vlastně ještě mám, ale už na ní ani nehraju) Marris superjumbo s výřezem a elektronikou Vintage IV (Marris SJ1SCE). Řekl bych, že ve své cenové kategorii jde o průměr. Tělo je hodně objemné, zvuk přesto celkem tupý a hluchý. Použitelnost řekl bych spíš na těžší strumming a flatpicking, s dobrými strunami (rozuměj neohranými, aspoň 0.12'') je zvuk poslouchatelný a čitelný. Hrál jsem na ní cca půl roku a zdálo se mi, že se trochu rozehrává, takže časem by to bylo možná lepší. Určitě se nehodí na fingerstyle, který jsem se na to pokoušel provozovat a fakt to nestálo za nic. Elektronika není žádný high-top :?
Celkově je kytara dost bytelná, můj kus byl i dost slušně postavený. Z výroby je Marriska osazená příšernými strunami, hned je vyměňte za silnější. Na ozvučnici je silná vrstva ochranného laku (což se podepisuje na udušeném zvuku). Akce je relativně tvrdá a nepříjemná, kytara je celkově těžko hratelná a z obchodu je třeba ji vzít rovnou na seřízení (to je ale typické pro všechny laciné kytary). Tím nechci nikoho odradit, řekl bych, že s ohledem na cenu to není špatná koupě pro začátečníky a sváteční hráče. Já jsem se na ní po nekolikaleté pauze taky slušně rozehrál.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

:arrow: No tak oproti tomu tvýmu Tayloru to musí být pěkný kontrast zvuku.
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

miraslozil píše::arrow: No tak oproti tomu tvýmu Tayloru to musí být pěkný kontrast zvuku.
:D To teda je, těžko to vůbec srovnávat, tyhle dvě kytary dělí celá propast kytarářskýho umění, ale jak jsem psal, Marriska je vzhledem k ceně OK.
PMC

Příspěvek od PMC »

rastakvajanasta píše:
miraslozil píše::arrow: No tak oproti tomu tvýmu Tayloru to musí být pěkný kontrast zvuku.
:D To teda je, těžko to vůbec srovnávat, tyhle dvě kytary dělí celá propast kytarářskýho umění, ale jak jsem psal, Marriska je vzhledem k ceně OK.
Souhlas - mám cutavay verzi od Marrisa a su spokojené - hraje pěkně, docela vyváženě, nic jak levný stagy, kde něco zní hodně něco vůbec, tady to tak pěkně souzní 8)
Pprostě dobrý, doporučuju :D ...hraje pěkně :)
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
urbiz

Re: Marris Super Jumbo - máte někdo zkušenosti?

Příspěvek od urbiz »

Zdar No mám ji už 5let a nemám s ní problém drží ladění,perfektní zvuk jak od hloubky tak po vysoké tony co se týká cena-kvalita ideální. Několikrát se mi stalo že po akcích zůstala venku i nechtěně na mraze vzal jsem jí do ruky a hrál bez problému taky záleží jaké struny se použijou já vyzkoušel fakt všechno a nejlepší co se k ní hodí tak jsou Sirius 0,11 sice trošku tvrdší ale hraju s ní s kamarádem na akci cca 5-6 hodin a dá se:)) jinak kamarád má Neschvilku 3x dražší a nemá na sílu a kvalitu zvuku šanci nevim jestli mám dobrej kus ale radim si to vzít do ruky a vyzkoušetčím víc jich zkusíš tím líp:))
mydloch

Re: Marris Super Jumbo - máte někdo zkušenosti?

Příspěvek od mydloch »

takže zdravím,konkretně s touto kytarou nemám skušenosti,ale jsem majitelem kytary Marris J220,a jsem s ní spokojený.Narozdíl od toho super jumba je to Jumbo s výřezem,celomahagonová překližka,ale spokojenost.Zpracování je v celku pohoda,pravda člověk musí v této cenové relaci opravdu pozorně vybírat,ale jinak kytary Marris patří v této cenové kategorii asi k tomu lepšímu co na českém trhu je.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“