Vox AD120VT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
panedge

Vox AD120VT

Příspěvek od panedge »

http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=295
Prosím vás mám v tom trochu zmatek,tenhle valvetronix je trochu jinej než ty levnější řady že jo?tenhle novej stojí 22 000,teď ja na bazaru za 14.Chtěl bych vědět jestli s tím má někdo zkušenost-s tímhle modelem ne velvetronixem za 5 000.A co si o tom myslíte ,dle tý recenze by to nemuselo hrát špatně a vypadá zatracaně dobře.Já si myslím že ono to fakt asi bude hrát dobře ,když tam můžeš takhle měnit ty různý zapojení.A je to stereo...Je divný že se u nás moc v krámech neobjevujou,jen ty levný verze,ale to si myslím že tohle je uplně o něčem jiným.Prostě si myslím,že je to hodně muziky za docela málo peněz,když si vezmu ,že bych chtěl Vox ac 30 s repro alnico blue...
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tohle kombo mám, ale v 60 W verzi a problém s ním není... Poptej se když tak na to, co tě na něm konkrétně zajímá ;)
panedge

Příspěvek od panedge »

no tak třeba jestli když si tam nakroutím vox ac30,jestli to je dobrý?je z toho trochu cejtit lampy?jaktože sou tyhle kusy o tolik dražší než ty normální valvetronixy?rozumí si to s krabičkama?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

panedge píše:no tak třeba jestli když si tam nakroutím vox ac30,jestli to je dobrý?je z toho trochu cejtit lampy?jaktože sou tyhle kusy o tolik dražší než ty normální valvetronixy?rozumí si to s krabičkama?
U toho VOX AC30 ti moc neporadím, toho rád nemám... Zdá se mi to moc nabasovaný- Asi to je aji tím, že jsem na AC30CC2 [či jak to je] ještě nehrál... Asi to mám špatně nastavený. Jinak ohledně toho... Kombo má na čistém kanálu pěknou celkem slušnou dynamiku jak lampa...
Ke stratu bych ti doporučil kanál Black 1x12... Takovej pěknej ostrej, konkrétní zvuk :), jinak ostatní jsou takové... kulatější :)
Hodně dobře ti to bude znít s použití efektu Accoustic... Nastav si to tak nějak rozumně a budeš mít krásný zvuk podobný tomu čistému, [aspoň se mi zdá] co má David Gilmour v Another Brick in the Wall...
To s tou cenou ti neporadím, patrně mají více zesilovačů na simulaci a víc efektů.
S krabičkama si to rozumí. S mým Guv´norem to nezní vůbec špatně. Dobře ovšem uděláš, když si nastavíš kanály, které se ti budou hodit ke krabce.
Jinak kvalita zkreslení- já používám US higain a Recto- do HG a Rectifier zvuku mají vážně daleko. Ale jinak zní velmi pěkně.
Efekty jsou věrohodné... Rozhodně lepší než ty, co dávají jako doplnění jiných komb...

Ještě něco?

*** PS: Ohodnotil jsem to ovšem subjektivně...
Nejlépe uděláš, když si ho vyzkoušíš... Se*e mne, že se nedá sehnat manuál už pořádně z netu.
Kup ho z ebaye, já svého koupil z ebay.de za 8 tisíc. Mezi cenou AD60 a AD120 zas tak propastný rozdíl není ;)

EDIT: Sorry, nevšiml jsem si, že máš Jazzmastera, na toho jsem nehrál...
panedge

Příspěvek od panedge »

No díky,jasný že bych to vyzkoušel,jen sem chtěl vědět aspoň něco.Jinak já zas nemám rád typ zkreslení co ty (messa,american hi gain apod.)Já nejraději Voxe,Fendera...jemnej crunch,čistej,občas zkreslenej trochu víc
(řekněme nikdy víc než třeba Led Zeppelin) a hojně využívám efekty,hlavně potřebuju vědět jestli z toho dostanu reálnej zvuk ac 15,30 no prostě U2 sound :D žádný metalový zvuky mě nezajímaj.Díky za info
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

panedge píše:No díky,jasný že bych to vyzkoušel,jen sem chtěl vědět aspoň něco.Jinak já zas nemám rád typ zkreslení co ty (messa,american hi gain apod.)Já nejraději Voxe,Fendera...jemnej crunch,čistej,občas zkreslenej trochu víc
(řekněme nikdy víc než třeba Led Zeppelin) a hojně využívám efekty,hlavně potřebuju vědět jestli z toho dostanu reálnej zvuk ac 15,30 no prostě U2 sound :D žádný metalový zvuky mě nezajímaj.Díky za info
Tak počkej, já si poslechnu něco od U2, porovnám...
Edge používá humbuckery, že? Tak to zkusím aspoň na mezi-poloze SCéček stratu...
[do hajzlu, mi odešel jack na LP, prostě zapojím a kytara nehraje]
panedge

Příspěvek od panedge »

Edge používá hlavně stratocastera a hlavně delay,hele to nevím jestli se tomu zvuku nevěnuješ a nemáš ho pořádně naposlouchanej tak se to tasi nepovede,ale snaha se cení :lol:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Edge používá hlavně stratocastera a hlavně delay,hele to nevím jestli se tomu zvuku nevěnuješ a nemáš ho pořádně naposlouchanej tak se to tasi nepovede,ale snaha se cení :lol:
ahoj kolego, valvetronix je modelingové kombo, čili simulace... krabičky před to dát můžeš ale je to z principu nepřirozené (simulaci čehokoliv do další digitální simulace).. osobně ti můžu říct že jsem valvetronixe před měsícem prodal, a hledám již nadále normální kombo (víš to diskutujeme spolu na "alternativa k vox ac30")

valvetronix simuluje ac30tb krásně, o tom žádná, ale pokud budeš chtít hrát U2 tak jako já (a co o tobě vím tak určitě) tak pro tebe není vhodné kvůli nepoužitelnosti efektů před to...

je to jen můj názor a osobní ohodnocení, ale tohle kombo simuluje aparáty a s efektama si moc nerozumí, víš co hraju a opravdu jsem ho prodal pro to, že je pro použití jako normální kombo v tomhle směru nevhodné...

pokud by jsi ho chtěl využívat jen s efektama co má v sobě pak ho ber, zvuk má parádní samo o sobě...to jo ale pro U2 sound jsou lepší varianty (pathfinder 15r, ac15cc1 především a pak samozřejmě ac30) prostě pro zuvk U2 potřebuješ normální plnohodtnoné kombo a ne kombo které simuluje 11 dalších...

imho tohle stojí 22 klacků? za 14 tisíc máš čistokrevný AC15cc ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack-no jo tohle je ale teď na bazaru za 14 klacků!a je stereo a dle tý recenze co sem dal do odkazu je to asi jiný kafe než ty normální valvetronixy,ale to nevím jen si to myslím.Prostě ale asi máš pravdu no,jenže já si nějak myslím poslední dobou že ta ac 15 bude slabá,musel bych to vyzkoušet,rád bych se mýlil.Jinak U2 sound je pro mě skoro vším,doma prakticky nehraju nic jinýho,ale taky občas chodím na zkoušky s mou bejvalou kapelou a tam se sanžím vnést spíš nějakej svůj "sound" ,nemůžu tam kopírovat U2,i když bych to nejradši udělal :D ,no kdybych chtěl hrát jen u2,tak si nekoupím jazzmastera že jo,ale ten můj sound je taky samozřejmě plnej delayů a takových těch U2 zvuků-hold inspiraci nezapřu.No a tohle mi přišlo jako docela dobrý kombo,ale nevím,zase si říkám,že lampa je lampa,ale ten chlapík z toho byl v tý recenzi dost odvařenej,takže nevím no...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:pupack-no jo tohle je ale teď na bazaru za 14 klacků!a je stereo a dle tý recenze co sem dal do odkazu je to asi jiný kafe než ty normální valvetronixy,ale to nevím jen si to myslím.Prostě ale asi máš pravdu no,jenže já si nějak myslím poslední dobou že ta ac 15 bude slabá,musel bych to vyzkoušet,rád bych se mýlil.Jinak U2 sound je pro mě skoro vším,doma prakticky nehraju nic jinýho,ale taky občas chodím na zkoušky s mou bejvalou kapelou a tam se sanžím vnést spíš nějakej svůj "sound" ,nemůžu tam kopírovat U2,i když bych to nejradši udělal :D ,no kdybych chtěl hrát jen u2,tak si nekoupím jazzmastera že jo,ale ten můj sound je taky samozřejmě plnej delayů a takových těch U2 zvuků-hold inspiraci nezapřu.No a tohle mi přišlo jako docela dobrý kombo,ale nevím,zase si říkám,že lampa je lampa,ale ten chlapík z toho byl v tý recenzi dost odvařenej,takže nevím no...
ty valvetronixy jsou stejné liší se pouze výkonem, a počtem reproduktorů a u řady XL lepším gainem a také efektovou smyčkou. Ovšem pořád je to simulace komba. Jak říkám, já ho prodal.. učil jsem se na něm, všechno dobrý ale pro další rozvoj hry potřebuji klasické kombo se kterým můžu pracovat klasickou cestou. I když stojí na bazáči 14tisíc pořád bych za tu cenu 100x raději koupil plnohodnotné kombo bez zbytečností za to s parádním zvukem (AC15) ostatně máš na stroji za 14tisíc simulovat VOX a nebo za tu samou cenu ten VOX mít? ;) volba je na Tobě... ahoooj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

No jo tak v poslední větě si to definoval velice přesně,proč to simulovat,když za 14 můžeš mít originál a novej!já bych zkusil i tu AC30 sice bez těch blue alnico,ale já myslím,že i tak to bude dobrý ne?jo a pupacku prosím tě ,díky tomu Line6 M13 jsem na youtubu našel odkaz,kde sem slyšel nejlepší U2 sound za svůj život,zejtra ti sem dám odkaz,teď sem v práci a youtube tady máme bloklej,nebo si to zkus najít,dej Line6 M13 a v popisu má delay clean,ten kluk tam má víc odkazů na tu M13 a v jedný z nich je clean delay ,začíná to písní Bad,potom Mothers z Joshuy a pak where the streets,tak tohle video tady musíme pak pořádně rozebrat,protože to sem nechápal jak to dělá,hlavně v tý streets má takovej dozvuk,že to hraje jako strašně mohutně nabo jak to popsat,prostě jako Edgoj no
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:No jo tak v poslední větě si to definoval velice přesně,proč to simulovat,když za 14 můžeš mít originál a novej!já bych zkusil i tu AC30 sice bez těch blue alnico,ale já myslím,že i tak to bude dobrý ne?jo a pupacku prosím tě ,díky tomu Line6 M13 jsem na youtubu našel odkaz,kde sem slyšel nejlepší U2 sound za svůj život,zejtra ti sem dám odkaz,teď sem v práci a youtube tady máme bloklej,nebo si to zkus najít,dej Line6 M13 a v popisu má delay clean,ten kluk tam má víc odkazů na tu M13 a v jedný z nich je clean delay ,začíná to písní Bad,potom Mothers z Joshuy a pak where the streets,tak tohle video tady musíme pak pořádně rozebrat,protože to sem nechápal jak to dělá,hlavně v tý streets má takovej dozvuk,že to hraje jako strašně mohutně nabo jak to popsat,prostě jako Edgoj no
trosku offtopic ale:

jestli myslíš usera Stilwel tak toho znám z U2_recording fora na yahoo.com ty videa jsem videl. Mohutnost toho zvuku je dána tím, že tam použil právě seriově 2x delay (prvni cas na osminovou notu a druhy cas osminku s teckou) navic to zene pres multiefekt AxeFX který stojí cca 1500 dolaru (simuluje VoxAC30tb) a to cele hraje pres cabinety Vox ktere na videu vidis a zrejme maji blue repro.

jinak ja to hraju takhle: http://pupack.kvalitne.cz/test_bad.mp3
panedge

Příspěvek od panedge »

jo myslel sem sem stilwela-no nemá špatný vybavení:-),jo čoveče taky máš dobrej zvůček,hlavně těch basovejch strun to hraješ hezky i technicky...pěkný
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“