Jak zkoušet?(Crate V50,V33,V18,Valveking 50,Vox AD-30)
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ne jako vtipek rozhodne ne v te fokuse mam rm custom alnico humbucker a je to fakt hukotpigdestroyer píše:2mxMichael: ..jak to myslis..? jako vtipek.. nebo opravdu..? ja nemam vecne love. novou kytaru zatim neplanuju jedine kdybych vyhral v gemblu a tohle se mi jevi jako prijatelna investice
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si vcera opet udlela vylet do kytar.
bozhuzel tam byla nejaka "uzasna akce", takze me nenechali vyzkouset si apec, alespon jsem si ho zarezervoval a navstivil kytary dneska.
Jedna se o Crate V33 hlavu s boxem 2*12, ktery jsem se rozhdl vyzkouset diky Nerove rade, ze to bude hrat stejne jako kombo. Cisty zvuk je vazne super. Mel jsem jen problem, ze na E na 8-11 prazci(a na ekvivalentnich na A) to pri krkovym a stredovym snimaci docela rezonovalo a zvuk byl dost blbej. Ale jinak dost v dobrej zvuk, predpokladam, ze slo o kusovou vadu. Zasadni chybou cisteho zvuku je A class, tedy vskutku potichu nehraje
Ale od hlasitosti 1/10 je to v pohode:) .
Zkresleny zvuk je zkresleny asi tak od pulky gainu dal. na nejakych 60% je to peknej blues, na 75-80 neco jako Ac/dc(s trochou fantazie
) a na max se z toho da vytahnout i Smoke on the water. Ale to je fakt na max. Vytahl jsem z toho i tochu Led Zeppelin
(mozna s boostem, uz si presne nevzpominam). Pokud clovek odstrani "Presence"(ktery sice hezky upravi Clean, ale zkreslenej trochu mrsi) a zapne Boost, zvuk dostane uplne jinou stavu a uz to "docela de". Ale neni mozno mit stavu a zesilovat boostem na sola, coz znamena investici dalsich aspon 1600 do volume pedalu. Zkreslenej zvuk(alepson na my kytare) hodne poslapava dynamiku, nevim jestli to delaj vsechny zkresleni nebo je to vada V33. Na cleanu dynamika neni tak vyrazna jako na V50 nebo VK, ale vyrazna je dost
Reverb vcelku v pohode
.
Vzhledem k tomu, ze na tvrdsi hudbu clovek potrebuje krabku, je docela problem, ze V33 NEMA EFEKTOVOU SMYCKU. Tady bych prosil experty o vysvetleni, jestli je ef.smyc. vazne nahrazka TBP jako si myslim, nebo co to teda je.
(doufam ze i bez ni jdou zapojit krabky...??? )
tak to je asi tak vsechno k V33. Zajmalo by me, jakej je rozdil zvuku mezi V33 a V18, kdyz maj skoro stejny lampy(rozdil techhle lamp v preampu jsem dal do jinyho topicu, aby mi taky nekdo odepsal
). Diky za info 
edit: tak jsem koukal na oficialni stranky Crateamps a V33 an fotkach efektovou smysku ma, nema ji V18, takze bych se rad zeptal, jak se toto da u V18 resit.
bozhuzel tam byla nejaka "uzasna akce", takze me nenechali vyzkouset si apec, alespon jsem si ho zarezervoval a navstivil kytary dneska.
Jedna se o Crate V33 hlavu s boxem 2*12, ktery jsem se rozhdl vyzkouset diky Nerove rade, ze to bude hrat stejne jako kombo. Cisty zvuk je vazne super. Mel jsem jen problem, ze na E na 8-11 prazci(a na ekvivalentnich na A) to pri krkovym a stredovym snimaci docela rezonovalo a zvuk byl dost blbej. Ale jinak dost v dobrej zvuk, predpokladam, ze slo o kusovou vadu. Zasadni chybou cisteho zvuku je A class, tedy vskutku potichu nehraje
Zkresleny zvuk je zkresleny asi tak od pulky gainu dal. na nejakych 60% je to peknej blues, na 75-80 neco jako Ac/dc(s trochou fantazie
Reverb vcelku v pohode
Vzhledem k tomu, ze na tvrdsi hudbu clovek potrebuje krabku, je docela problem, ze V33 NEMA EFEKTOVOU SMYCKU. Tady bych prosil experty o vysvetleni, jestli je ef.smyc. vazne nahrazka TBP jako si myslim, nebo co to teda je.
tak to je asi tak vsechno k V33. Zajmalo by me, jakej je rozdil zvuku mezi V33 a V18, kdyz maj skoro stejny lampy(rozdil techhle lamp v preampu jsem dal do jinyho topicu, aby mi taky nekdo odepsal
edit: tak jsem koukal na oficialni stranky Crateamps a V33 an fotkach efektovou smysku ma, nema ji V18, takze bych se rad zeptal, jak se toto da u V18 resit.
Do efektové smyčky patří pouze modulační efekty. Zkreslovací rovnou mezi kytaru a apec.Asanoth píše:Vzhledem k tomu, ze na tvrdsi hudbu clovek potrebuje krabku, je docela problem, ze V33 NEMA EFEKTOVOU SMYCKU. Tady bych prosil experty o vysvetleni, jestli je ef.smyc. vazne nahrazka TBP jako si myslim, nebo co to teda je.(doufam ze i bez ni jdou zapojit krabky...??? )
Plně stebou souhlasim,ale někdo experimentuje že třeba dist. nebo wah zapojuje i do smyčky,takže jenom takovej dodatek...jinak máš rechtKamahl píše:Do efektové smyčky patří pouze modulační efekty. Zkreslovací rovnou mezi kytaru a apec.Asanoth píše:Vzhledem k tomu, ze na tvrdsi hudbu clovek potrebuje krabku, je docela problem, ze V33 NEMA EFEKTOVOU SMYCKU. Tady bych prosil experty o vysvetleni, jestli je ef.smyc. vazne nahrazka TBP jako si myslim, nebo co to teda je.(doufam ze i bez ni jdou zapojit krabky...??? )
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
hlavne zazita blbost ze modulacni efekty patri do efektove smycky me rozciluje
presneji a spravneji to je tak ze patri za zkresleni. Proto se ta efektova smycka zacala delat. Kdyz je lampove kombo bez efektove smycky, hrajes na cisty kanal s krabkou na zkresleni pak muze byt, delay atd za tim zkreslenim a jit do inputu komba a je to to same jako kdyz kreslis na kombu a mas delay ve smycce. Zakladem je proste kreslit pred modulaci. To by pak Brian May, The Edge a mraky dalsich co hraji zkreslene na komba bez smycky (vox ac30 smycku v 60 letech opravdu nemel) nemohli hrat zkreslene a nasledne delayovat chorusovat atp....
zpět k topicu: to že ta hlava nemá efektovou smyčku bych jako mínus nebral, ani obecně ani pro Tebe
zpět k topicu: to že ta hlava nemá efektovou smyčku bych jako mínus nebral, ani obecně ani pro Tebe
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
zkousels nekdy dat dist do smycky??? to by musel fakt experimentovat se zvukemDrobák píše:Plně stebou souhlasim,ale někdo experimentuje že třeba dist. nebo wah zapojuje i do smyčky,takže jenom takovej dodatek...jinak máš rechtKamahl píše:Do efektové smyčky patří pouze modulační efekty. Zkreslovací rovnou mezi kytaru a apec.Asanoth píše:Vzhledem k tomu, ze na tvrdsi hudbu clovek potrebuje krabku, je docela problem, ze V33 NEMA EFEKTOVOU SMYCKU. Tady bych prosil experty o vysvetleni, jestli je ef.smyc. vazne nahrazka TBP jako si myslim, nebo co to teda je.(doufam ze i bez ni jdou zapojit krabky...??? )
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Nechce se mi citovat Tvůj delší příspěvek, takže se k němu chci zeptat: Jak hlasitě jsi zkoušel ten zkreslenej? nechce se mi věřit, že Ti zněl tak slabě, ta lampa musí dostat trochu zatopeno.)Asanoth píše:to uz padlo.Dubla píše:Nechci vám kazit diskuzi, ale V33 kombo i hlava efektovou smyčku mají. V18 jí nemá.
Dále u těch tonů, co jsi řekl rezonuje uplně všechno, ale není to chyba zesilovače, ale třeba všech těch krámů okolo, ostatní komba, světla...bez toho se bohužel člověk neobejde s žádným zesilovačem:)M
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
jak to myslíš, o něčem podobném? Všechny zvuky, kromě čistého plnokrevného lampového kanálu jsou simulace jiných aparátů.) ale jestli myslíš podobném jako z hlediska ceny, výkonu a typu zesilovače, neuvědomuju si, že by někdo jinej dělal něco na stejném principu, proto jde tak na dračku.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
to jsi se někde dozvěděl, nebo tak usuzuješ podle zvuku? protože ty zvuky jsou naprosto odlišný, 4 je přirozeně lehce nakreslená z předzesilovače, kdežto na čistym kanálu se to chová naprosto jednoznačně jako lampa - začne nakreslovat až koncem...nevěřím, že i ten první kanál je simulace!
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je. Když trošku zagooglíš najdeš to. Na jednom fóru chlápek psal, že to měl rozdělaný. Dával tam i fotky. Všechny potenciometry tam fungují jenom jako napěťové děliče pro ten integráč. Všechny signály vedou přes ty simulace.Maples píše:to jsi se někde dozvěděl, nebo tak usuzuješ podle zvuku? protože ty zvuky jsou naprosto odlišný, 4 je přirozeně lehce nakreslená z předzesilovače, kdežto na čistym kanálu se to chová naprosto jednoznačně jako lampa - začne nakreslovat až koncem...nevěřím, že i ten první kanál je simulace!
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ