Jak hodnotíte tyto kytary a kterou kytaru by ste doporučili?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No za mě X5 nebo ibina,ale že bys napsal třeba co bys chtěl hrát a co od kytary očekáváš,jaký máš požadavky?
Alesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alesh »

a doporučili se píše s i :D... ale to jen tak na okraj
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Připojuji se se k Drobákovi, ale spíše tu Ibanez než tu Cortku.
Alesh píše:a doporučili se píše s i :D... ale to jen tak na okraj
Možná to psal jenom holkám :D, btw a ať ten nadpis nějakej moderátor pls opraví...
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

ibanez.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Takhle,tu X5 nemůžu posoudit páč pokuď vim :D tak sem na ní nehrál...na tu DX sem jenom za dnešek smažil 4 hodiny,takže klidně ber,tremolo stojí za...ale špalek to spraví ;-)
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Jde o to jestli chceš kytaru s pákou nebo ne.. Bez páky máš jistější ladění, myslim ze v tom pripade by ta Cortka X5 byla ideální. Jestli si chceš pohrávat s pákou tak tu Ibanezku, ale to ladění nebude nejlepší, pokud budeš často pákovat asi to nebude zrovna dvakrát držet..
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacis »

Nebo jestli chces ibanez tak muzes zkusit pridat nejakych 500 jit do Cort X-6, taky dobra kejkra...

http://www.eorchestr.cz/elektricka-kyta ... l,det,5983
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."

Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

freelancer02 píše:Jde o to jestli chceš kytaru s pákou nebo ne.. Bez páky máš jistější ladění, myslim ze v tom pripade by ta Cortka X5 byla ideální. Jestli si chceš pohrávat s pákou tak tu Ibanezku, ale to ladění nebude nejlepší, pokud budeš často pákovat asi to nebude zrovna dvakrát držet..
kdyz si zainvestuje pak 3-4stovky do nultaku a valeckovych srazecu strun tak jemu to ladeni bude drzet fakt solidne.
freelancer02

Právě před rokem jsem měl Arii, uz nevim presne jakou, puvodne stala okolo 6,500 a tam jsem mohl kutit co jsem chtel(novej nultak), proste se to po chvili pakovani rozjelo. Ta X-6 ma zamky, tam uz by to ladeni melo byt bez problemu :wink:
selmer1967

Příspěvek od selmer1967 »

Ibanez
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Franta Doom Occulta

Příspěvek od Franta Doom Occulta »

Tu Ibanezu mám. Že by byla nějaká vyložene špatná to ne, problémy s tremolem sem už měl vyřesený při koupi, ale jak ji mám už toho půl roku tak se mi to dřevo zdá takový...mrtvý. Každopádně viděl sem i podobný kytary, dražší (o něco) a hrály hůř. Ale nejspíš bych ti doporučil tu Cort X5, má jí kámoš a řekl bych, že je lepší jak ten Ibanez (možná to bude tim, že sem na ní mockrát nehrál).
kytara: Ibanez GRG 170 DX
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
Klaseq

Příspěvek od Klaseq »

Nj, no ja chci hrát punk, a chtěl sem tu ibanezku, jenže to tremolo mě docela vadí, pakovat nehodlám vubec, ale sem amater, tak moc nevim jaky to bude mít vliv na hru.
freelancer02

Tak ja myslim ze na punk bude ta X-5 idealni :wink:
sniderdee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sniderdee »

ahoj,tu ibanézu mám,už sem teda přešel na lepší,ale můžu říct,že pro začátečníka stačí bohatě,když je dobře seřízená,tak se na ní hraje suprově.Ta páka to je mrzutější,když se za ní veme,tak se to proste rozladí,takže jak se tady mluví o tom zašpalkování či co,tak to doporučuju.
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

Klaseq píše:Nj, no ja chci hrát punk, a chtěl sem tu ibanezku, jenže to tremolo mě docela vadí, pakovat nehodlám vubec, ale sem amater, tak moc nevim jaky to bude mít vliv na hru.
Tak jestli nechces používat páku, skoro bych se podival po něčem s pevnou kobylkou. Ale jestli váháš mezi těmi modely které jsi uvedl nejspíš ten Ibanez...
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

sniderdee píše:ahoj,tu ibanézu mám,už sem teda přešel na lepší,ale můžu říct,že pro začátečníka stačí bohatě,když je dobře seřízená,tak se na ní hraje suprově.Ta páka to je mrzutější,když se za ní veme,tak se to proste rozladí,takže jak se tady mluví o tom zašpalkování či co,tak to doporučuju.
Já teda moc zkušeností s jednozvratnym tremolem nemám, ale zašpalkovat :?: - jak?
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Práskneš dozadu špalek,tak aby nemohlo docházeš k pohybu na jednu stranu,čim ho blokuješ a nemůže dojít k pohybu,můžeš za páku tahat,ale kobyla prostě dozadu nepoleze...ale kytara se ti určitě krapek rozladí,proto se páka vytahuje a je to v suchu.... :wink:
freelancer02

Pokud Te paka proste nelaka a v punku se myslim bez ni dokazes obejit, tak se koukni po nejaky kytare s pevnou kobylou, usetris si tim starosti.. Misto aby jsi resil tremolo tak se muzes venovat dalsim vecem...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Drobák píše:Práskneš dozadu špalek,tak aby nemohlo docházeš k pohybu na jednu stranu,čim ho blokuješ a nemůže dojít k pohybu,můžeš za páku tahat,ale kobyla prostě dozadu nepoleze...ale kytara se ti určitě krapek rozladí,proto se páka vytahuje a je to v suchu.... :wink:
Ano, u dvojzvratu, ale u GRG170 je jednozvratný FAT10 - proto se JanSpilka diví... To fakt zašpalkovat nejde, maximálně tak přitáhnout k tělu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“