Krušné začatky - Něco už "umím"..jak dál..prosím

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
!pang
Kontaktovat uživatele:

Krušné začatky - Něco už "umím"..jak dál..prosím

Příspěvek od !pang »

Cau lidi! Je mi vic nez nad slunce jasne,ze se na kytaru nejde naucit hrat jinak nez cvicit,cvicit,cvicit...furt,furt,furt.Potreboval bych jen par uzitecnych i zdanlive neuzitecnych rad od odborniku ohledne vasich zacatku,treba jake songy jste zacinali hrat..pro me je porad docela tezke,prechmatavat rychleji na akordy,tisknout pevne 2 a vic strun jednim prstem,jak si osvojit toninu a orisek nejvetsi..jak chytnout rytmus.Chci toho vic ja vim :) ale jsem naprosty samouk,kytaru mam asi 2 mesice..prevazne zvladam intra joko Treba Anyrchy In Uk,I wanna be your dog(coz je vlastne furt to same :) ),Breaking The Law,SOTW,Cant stop - RHCHP,Nirvana.smells like teen spirit,Smash od Offspringu..a takovy.Nechlubim se,neni cim .-) jen to hazim do placu aby jste treba vedeli jak mi poradit.Za kazdou malickost budu vdecny,protoze naucit se poradne na kytaru byl vzdycki muj sen a za nim se snazim jit co to da..jo este,cetl jsem tady,ze vzdycki kdyz pisou novacci tak vas namychnou tim,ze nenapisou co si predstavujou,ze budou hrat..takze ja jsem Punkovej a Rockovej...moc mi pomuzete..diky a zatym
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Punkovej a rockovej :D to je dobrý... jo každej je nějakej :) no hele když jsem byl ve tvym stádiu tak jsem hrál hodně Nirvanu, když si pustíš některý jejich alba tak tam najdeš fakt různý obtížnosti - od klasickej 4powerovejch věcí až po už celkem složitý a rychlý pasáže, já jsem tak vtšinou hrál to na co mám a to na co ne vždycky tak ozkoušel a šel dál, ozkoušel a šel dál... a když jsem zase došel k tý původní skladbě, tak jsem už dal kus dohromady a podobně... Jinak taky jsem potom přešel na Soundgarden a RATM, sice se většinou ještě nenaučíš celej song ale určitě je to dobrý, že si zahraješ třeba svůj oblíbenej refrén něčeho nebo základní riff, trochu se naučíš odposlouchávat tóny a tak a tak a tak dál... blablabla. :lol:
No bejt tebou bych se zatim soustředil na takový ty jednoduchý powerový věci a naučil se rychle střídat powery (+ a to je důležitý, určitě je potřeba se naučit rychle střídat základní akordy jako jsou třeba ve zpěvníku vzádu, prostě takový ty normální na akustiku co se hrajou...) + ještě naučit se hrát barré akordy (alespoň přibližně) stejně zručně jako ty powery - tzn. abys moh udělat moll když potřebuješ, nebo nějakou jinou verzi akordu. Někdo ti může poradit takový ty hrozný etudy typu 0 3 5 2 5 2 4 3 0 3 4 2 5 2 5 3 0 a podobně, ale já si myslim že pro začátek, i když na elektriku, tak učit se nějaký stupnice to nemá smysl. Možná se mýlim a nikdo tohodle ražení tu není, já jen tak upozorňuju že tohodle bych se vyvaroval. Hoď tam powery a jeď 8) až tě přestanou bavit, tak si najdeš nějakou jinou muziku. Podobnou, ale na trochu vyšším levelu, budeš to zkoušet zkoušet, až se ti něco povede tak tě to bude motivovat dál a tak dále a tak dále. :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Diky chlape :-)...no abych vic objasnil "Punkovej,Rockovej"..je to tak,ze na poctivem rocku jsem vyrustal,takze to ze srdicka vypustit nelze..nasel jsem,ale to co vyjadruje me a muj postoj k zivotu ve me a ze me tam ven do te spiny..punk je ted a pro me uz tady bude porad..Vubec jsem necekal,ze mi nekdo poradi tak moc a tak obsahle,takze fakt dekuji akorat se jeste budu muset prelouskat pres odborne terminy...a vubec vsechno co se kytary tyka...klidne vic,vic,vic rad..tomu se nebranim
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
besip

Příspěvek od besip »

ja jsem take vlastne zacatecnik ikdyz uz hraju pres rok a zrovna tvoje otazky mi behaj hlavou porad,ale uz sis sam vlastne odpovedel cvicit cvicit cvicit
a jak uz rikal Rasomaso...vem si na nauceni spis neco opravdu easy ja porad delal chybu ze jsem chtel hrat opravdu tezkej song a pak jsem to nikdy nedokoncil nebot sem byl uz znudenej tim ze mne to nejde

jinak doporucuji...delat zakladni cviceni jako je speed picking a naucit se treba par boxu nake stupnice a improvizovat si :wink:

gl
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No já vlastně nai tak nechápu na co konkrétně se ptáš..jak dál?jak sám píšeš tak se zlepšuje a kytara je to samý jako posilování,když budeš cvičit tak se dřív nebo pozdějc vyhoupneš na větší váhu a někdy na jednom levelu zůstaneš delší dobu,chce to opravdu hrát...rytmus hlavně odposlouchávej,to je duležitý,mít to v uších,nějaký to solování atd,už je težší chytat rytmus,když je nepravidelnej,potom se ty uhozy můžeš učit,např tim že si je v guitar pro pustíš pomalejš nebo vyčteš z tabu,ale je hodně songů kde se rytmus dost střídá,teda jsou to spíš songy co hraju já,Laiho atd,tam se taky učim ten rytmus po krokách,protože to ani jinak nejde,ale třeba plácnu,Oasis wonderwall,ten rytmus prostě musíš uplně cejtit,to musí jít samo...
Hraj všestraně,akordy,Pm atd,nevyhraňuj se jen vyloženě na tvuj styl,já taky hraju v podladění ale akordy umim (ach ty barréčka :lol: ) a taky toho od sebe nechtěj moc,jestli chceš hrát jenom proto aby sis něco dokázal,ohromil ostatní tim jak si dobrej nebo se to snad neučil jen proto aby ses tim mohl živit je stupidita,to nikam nevede,musí tě to bavit,musíš
hrát z vášně a nesmíš se dotoho nutit...
Jsou borci co se na elektriku začnou učit z uplnýho nezájmu jen aby byli cool,hustý před buchtama a nevim co ;-)
Skus taky víc improvizovat a zapojit víc sebe,tak to dělalo spoustu hráčů starý školy a kde jsou dneska,nebyli takový možnosti a když chtěl člověk umět song tak musel hodně odposlouchávat což byla škola pro uši a zlepšovalo to kreativitu a ten cit pro rytmus,takže na tom něco je ;-)
No jestli tě zajímá něco konkrétnějšího tak se ptej :wink:
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

jojo....chjoo...presne takove chyby sem delal a este delam..davam si latku vysoko a ze zoufalstvi nektere pasaze vynechavam..chyba,blbost,liisk si jednu...proste radeji "From zero to hero" :-)..diky
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jojo nirvana, to jsem taky dost hral kdyz jsem zacinal. Come as you are, big long now, heart-shaped box, SLTS, in bloom...na rytmus je dobry treba Polly, taky od nirvany. No a s tim rytmem, zkus si nejdriv vytukat treba o stul ten rytmus a pak se snazit to tak zahrat :) pokud nejakej punk tak zkus neco od green day, sum41 atd. no hele jenom k tomu punku, jednou jsem v tom taky jel, ale jak rychle to prislo, tak rychle to odeslo. Ale nebudu ti branit ve tvym stylu, precejenom clovek se celej zivot uci a rozviji. Kdyztak se muzes zeptat na neco konkretniho :) at to hraje chlape :twisted:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

:-D znam par lidi co hrajou jen proto,ze to proste frci a muzou byt pro nekoho neco...ja slysel kytaru v songach snad uz od skolky a vzdycki me to fascinovalo..nez jsem si ji koupil tak jsem po baraku lital s takovou starou holi :D...chci hrat proto ze v tom vidim neco uzasnyho,nejaky smysl,protoze me mrazi v zadech kdyz slysim Halena,Petrucciho,Zappa,Frusciatiho..td.td.td...nejsem vyhraneny omezenec..to co citim to zboznuju..
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jo to znam, unas ve tride ucitelka z hudebky chtela aby si kazdej donesl nastroj co ma doma tak sem donesl ekektriku:D a o prestavce sem hral pres multak do repraku a holkam se to libilo:D no tak si koupil kytaru a kombo marshall(MG to nejmensi) aby vypadal drsne a uz hraje vic jak rok a jeste neumi kobylkovy tlumeni...nechapu..jinak ja sem zacinal tak ze sem doma nasel kytaru starou spanelku jeste po dedovi nebo pradedovi:) a mam ji doted a mam ji rad...
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

V první řadě neudělej chybu jako já a nevytavuj distorzi na plno ! :-D To je ten největší error pak z toho vznikne bordel a tobě to bude znít dobře i když to budeš hrat blbě . Za druhé , drt to do hlavy , ale nepřeháněj jak již napsat raso , něco se ti líbí určitě to chvíly skoušej , ale pokud vyloženě vidíš , že to nejde a nechceš objetovat do toho čas jdi dál a kdyžtak se k tomu vrat to bylo jako já se sandmanem , po 4 mesich jsem uměl intro a bridge , ale dal už ne a nedavno jsem se to doučil celý , i když tenhle song teda žádná sláva není ;) . Za třetí , pokud už něco nadrtíš tak se vyloženě nevnucuj do toho to hrát podle originalu , ale hraj to podle sebe nech do toho vniknout tvůj feeling , já třeba nedokážu zahrat Stairway to heaven jako Page , za to do toho pustim svuj feel a zní mi to prostě líp , stejně tak to mám u One a další 20 songů .... Btw ty magory co hrajou , protože na to holky letí jsou vyloženě existence bez citu pro hudbu , takový dřeva bych mlátil lubovkou po květáku . Já třeba taky nějak od 1 třídy zbožnoval kytaru , když jsem ji slišel v pisničce tak jsem z toho byl hotovej , a někdy na přelomu 6 a 7 třídy to začalo :-D To jsem dostal první a už se to sypalo , guns n roses , acdc a nakonec muj favorit Van Halen plus nějaka ta metallica ... Tuhle když jsem nevědel s učitelem na hudebku roupama co by tak jsem přinesl kejtru a digitko a tahnul to pres mixak do beden a zahral jsem si Aint Talkin bout love a líbilo se to , většinou holkam :-) měl jsem a mám dobrej pocit z toho , že moje hraní někdo ocení , kort opační pohlaví , ale že bych to dělal jen kvuli tomuhle se říct nedá ,,, akorát mi vadí par exotu ze školy co slišeli jak hraju erupci a hned maj taky kytaru a uměj zcela a doslova h***o a na konci roku na akademii hodlaj hrát kiss . Je kopnu :-D zas sem se nasral při večeru , doufám , že sem helfnul
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jo s tim pankovym a rokovym jsem to myslim jen tak ze srandy, já mám dost zvláštní smysl pro humor víš... :lol:
Jinak co se týče pojmů - ptej se, cokoliv. :) Barré jsou speciální akordy, který se furt držej stejně, akorát je posouváš po hmatníku a tím měníš ten tón akordu, něco jako powery (což je zjednodušená verze, držej se jen tři struny nad sebou) - nevim kterejm pojmům nerozumíš, tak tu nechci z tebe dělat Neschopu z Neumětel :lol: sorry za to ;)

takže power máš takhle :lol:
Obrázek
tohle konkrétně je F, ten akord uděláš tak že tohle chytneš a podle tónu kterej držíš na tlustym E máš odpovídající akord

pokud chceš držet F v barré, tak tohle je klasický durový Fko (normální, je třeba ještě mollový - takový to s tim smutnym nádechem :lol:)
Obrázek
drží se většinou tak, že dáš ukazovák přes celej hmatník na prvním pražci, prostředníkem držíš Gčkovou strunu na druhym (když to držíš tim ukazovákem na druhym - tudíž bez prostředníku, tak je to moll) a zbylejma prstama ty dvě nad sebou. Je to jako když hraješ E, akorát si to celý posuneš o půltón nahoru a tim ukazovákem si nahrazuješ nultej pražec.

Všeobecně k tomu patří i "béčka" nebo tak já tomu řikám
Obrázek
je to to samý, akorát že tentokrát si posunuješ jakoby Áčko a držíš zas ty zbylý struny. Tímhle v podstatě pokryješ hlavní škálu akordů...

Sorry jestli je to moc pro blbý, jak říkám nevim kolik víš ty. :)

EDIT: ježiš já nějak zaspal, když sem to začal psát tak tu byly 2 posty :lol: jsem ještě očumoval Custom Shop Fendery :roll: :lol:
jinak s tim rytmem, dobrý je si odposlouchat bicí a zkusit si je převíst na jednotlivý úhozy :wink:

!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Hrome,ani nevite jak ocenuju vasi snahu..to je bajecny vedet ze na svete jsou jeste pomoci schopny lidi,s rozumem v hlave a ne jen pozersti konzumenti co se jim v hlave melou naky nazorovy vyplachy :-)...nechci nikoho urazet,ale tohle je muj postoj....hej k tem bareckam, moll a vubec vsem akordum piste klidne furt dokolecka :-)..ctu skoro vsechno na netu,neco uz pobira,ale stejne se jeste furt ztracim :D...ted kdyz jsem si zkousel znovu songy co umim,jsem pobral,ze skoro vsechno co zatim hraju jde pres powery..hlavne teda ten Smash:)..az nekdy fousatej budu umet fenomenalni Eddieho Eruption,tak si za tebou prijedu placnout do prahy NUKERE :-)....vubec se neomlouvej RASOMASO,je to perfektni...vic takovych lidi na svet jako jste vy...jukni na tohohle rasomaso http://kytary.cz/fender-custom-shop-57- ... :0:1:0...z tohohle uplne tecu :D[/img]
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

^J toho jsem viděl za výlohou na pražskýho povstaní, ani jsem se neptal jestli si ho můžu zkusit. :lol:

jinak tady bych si vybral http://www.fender.com/customshop/gallery/
ale radši bych byl kdyby si mě vybrala kytara od http://www.dpergoguitars.com/ ale to už je soda kolem 4,000 doláčů :evil: :!: 8)

!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Tak to jsou nadherny kusy....kdyby,tak bych uz nikdy nic vic od jeziska nechtel :D...Bud za 5Prstu nebo Hardworking,no...moje mlada by zarlila vic nez zarli ted :-D :-D :-D
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

MIMOCHODEM PORAD ZOUFALE HLEDAM TABY NA CZ/SK PUNK JAKO JE : Punk floid,Konflikt,Totalni nasazeni,Houba,Visaci,E!E,Sanov 1,N.V.Ú...z toho jak v tem songach slysim kytary,tak mi to prijde celkem uskutecnitelne,tak jestli nekdo znate odkaz a vubec na jakekoliv taby(ultimateguitars i 911 mam :) ),tak to sem prosim hodte..diky..Necht vas provazi sila :D
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Nuker píše:V první řadě neudělej chybu jako já a nevytavuj distorzi na plno ! :-D To je ten největší error pak z toho vznikne bordel a tobě to bude znít dobře i když to budeš hrat blbě . Za druhé , drt to do hlavy , ale nepřeháněj jak již napsat raso , něco se ti líbí určitě to chvíly skoušej , ale pokud vyloženě vidíš , že to nejde a nechceš objetovat do toho čas jdi dál a kdyžtak se k tomu vrat to bylo jako já se sandmanem , po 4 mesich jsem uměl intro a bridge , ale dal už ne a nedavno jsem se to doučil celý , i když tenhle song teda žádná sláva není ;) . Za třetí , pokud už něco nadrtíš tak se vyloženě nevnucuj do toho to hrát podle originalu , ale hraj to podle sebe nech do toho vniknout tvůj feeling , já třeba nedokážu zahrat Stairway to heaven jako Page , za to do toho pustim svuj feel a zní mi to prostě líp , stejně tak to mám u One a další 20 songů .... Btw ty magory co hrajou , protože na to holky letí jsou vyloženě existence bez citu pro hudbu , takový dřeva bych mlátil lubovkou po květáku . Já třeba taky nějak od 1 třídy zbožnoval kytaru , když jsem ji slišel v pisničce tak jsem z toho byl hotovej , a někdy na přelomu 6 a 7 třídy to začalo :-D To jsem dostal první a už se to sypalo , guns n roses , acdc a nakonec muj favorit Van Halen plus nějaka ta metallica ... Tuhle když jsem nevědel s učitelem na hudebku roupama co by tak jsem přinesl kejtru a digitko a tahnul to pres mixak do beden a zahral jsem si Aint Talkin bout love a líbilo se to , většinou holkam :-) měl jsem a mám dobrej pocit z toho , že moje hraní někdo ocení , kort opační pohlaví , ale že bych to dělal jen kvuli tomuhle se říct nedá ,,, akorát mi vadí par exotu ze školy co slišeli jak hraju erupci a hned maj taky kytaru a uměj zcela a doslova h***o a na konci roku na akademii hodlaj hrát kiss . Je kopnu :-D zas sem se nasral při večeru , doufám , že sem helfnul
Si pis ze jsi helfnul :-)...jo a k tem magorum...tak,tak..vis,co?..pozvi je nekam kde jim das sezrat Eruption a vosol kombo na plno a at jim popraskaj zuby :-D
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

!pang píše:MIMOCHODEM PORAD ZOUFALE HLEDAM TABY NA CZ/SK PUNK JAKO JE : Punk floid,Konflikt,Totalni nasazeni,Houba,Visaci,E!E,Sanov 1,N.V.Ú...z toho jak v tem songach slysim kytary,tak mi to prijde celkem uskutecnitelne,tak jestli nekdo znate odkaz a vubec na jakekoliv taby(ultimateguitars i 911 mam :) ),tak to sem prosim hodte..diky..Necht vas provazi sila :D
jo těch CZ/SK moc není právě, ale něco seženeš tady: http://www.kytarovenebe.cz/tabulatury-a-akordy.php něco sou holý taby a něco se dá stáhnout i do guitar pro :wink: mno a potom na supermusic.sk taky jsou takovýhle věci, víc fakt nevím, hraju víc zahraniční :wink:

Obrázek
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

!pang píše:MIMOCHODEM PORAD ZOUFALE HLEDAM TABY NA CZ/SK PUNK JAKO JE : Punk floid,Konflikt,Totalni nasazeni,Houba,Visaci,E!E,Sanov 1,N.V.Ú...z toho jak v tem songach slysim kytary,tak mi to prijde celkem uskutecnitelne,tak jestli nekdo znate odkaz a vubec na jakekoliv taby(ultimateguitars i 911 mam :) ),tak to sem prosim hodte..diky..Necht vas provazi sila :D
nebo spis www.supermusic.sk tam jsou snad vsechny cesky ktery hledas ;-)
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Lidi tak to je v p**i!!! :( Zrovna kdyz mam takove skvele radce a ucitele,tak se stane takova kravina jako,ze sem si zlomil 5.tou zaprstni kustku na prave ruce :-(....nejde s tim ani boha trsat,dali mi tu sadru tak chujovo,ze nemuzu ani poradne hybat mysi.No nic budu aspon zobat teorii a za 2 mesice muzu vlitnout na procvicovani...to te doby,ale zakrnim...diky za vsechno,moc si toho cenim
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jo tak to nasere,taky sem měl něco podobnýho po uderu do pytle bez bandáže :? ,můžeš hrát něco málo tappingem,ale jde o to aby ti to pak pravačka taky pobírala... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“