Lampy do preampu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

Aké lampy do preampu?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

pulec
Kontaktovat uživatele:

Lampy do preampu

Příspěvek od pulec »

Ahojte, chystam sa prelampovat hlavu VK100, do koncaku som rozhodnuty pre JJ 6L6GC, avsak stale neviem, co by som dal do preampu (12AX7)... Upozornujem, ze na GT nemam... Poradite? Dakujem... :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mesa Boogie byva rebrand tusim Sovteku, rozdil je akorat v tom, ze je tam logo Mesa Boogie a mozna jsou to ty lepsi kusy. Kazdopadne se spis vyplati nakoupit vic tech Sovteku a vyzkouset nejlepsi kusy - bude ti to pak hrat stejne a zbydou ti lampy do zalohy.

Ja za sebe v ramci nove produkce muzu doporucit EHX a Tung-Sol, ale dost zalezi na konkretnich typech. Hodne zajimavy jsou (i) tyhle:
Tung-Sol/JJ ECC803S
Sovtek 12AX7 LPS
jakykoli 12AX7A

Pokud bys chtel nejakou NOS nebo pouzitou, doporucuju Aukro, eBay nebo nekolik malo prodejcu v CR, kteri rozprodavaji stary tesly. Anebo pockat, az otestuju, co v mym ENGLu hraje nejlip a pak koupit moje prebytky, budu mit brzy k dispozici spoustu kousku ECC81, ECC82 a ECC83 :) Traduje se, ze ty starsi lampy maji lepsi zvuk a asi na tom neco bude, moje zkusenost to taky potvrzuje.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pulec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulec »

Mam moznost zohnat ECC83 (Tesla), vymenou za moje EHX... Ono to je tak, ze kamos ma nejaky zosik Tesla, kde su tieto lampy, no v podstate je nefunkcny... A keby ho chcel v buducnosti opravit, tak chce aby tam lampy boli, tak mi ponukol vymenu, predat ich nechce... Budem mat moznost tie lampy premerat, ci su O.K... Co vy nato?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pulec píše:Mam moznost zohnat ECC83 (Tesla), vymenou za moje EHX... Ono to je tak, ze kamos ma nejaky zosik Tesla, kde su tieto lampy, no v podstate je nefunkcny... A keby ho chcel v buducnosti opravit, tak chce aby tam lampy boli, tak mi ponukol vymenu, predat ich nechce... Budem mat moznost tie lampy premerat, ci su O.K... Co vy nato?
Urcite ber. Ty tesly maji bazarovou hodnotu aspon kolem 200Kc, pokud jsou v dobre kondici, takze kdyz budes chtit, muzes si ty EHXa znovu koupit novy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“