Zdravotní postižení

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
dodo

Zdravotní postižení

Příspěvek od dodo »

Po 10 letech hraní na akustiku jsem měl úraz na cirkulárce. Z levé ruky mi zbyl funkční pouze palec. A že je kytara láska na celý život, začal jsem to zkoušet na druhou ruku. Teď po zhruba 16 letech jsem se rozhodl zakoupit levorukou kytaru Ibanez PF 60.
Přeučit se na druhou ruku mi nedělalo problémy, ale teď, kdy mám struny jako levák mi vybrnkávání mozek jaksi nebere. Akordy a rychlost střídání je v pohodě. Zatím to zkouším první měsíc. Máte někdo podobné zkušenosti?
Heruo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heruo »

Tak to upřímnou soustrast... :|
Já si na levý ruce usekl kus bříška na malíčku, ale to nemůžu srovnávat. Naštěstí se to skoro úplně zahojilo a můžu hrát.
Jinak s tím vybrnkáváním - myslím že je to o zvyku, přecejen přehodit ruce to je jak začít hrát skoro od začátku. Akordy máš sice v hlavě, ale ruce si musí zvyknout.

To jsem ti moc neporadil no, ale každopádně držím palce.
Nashville 37CFE
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Tak jak řekl heruo,chce to trenink,navíc to pro to vybrnákáví bude handikap,spíš pro dolní struny,ale uščitě to neznamená že si už nemůžeš plnohodnotně zahrát na kytaru,tak good luck :wink:
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

chlape obdivuju tě...mnohem těžší, než začít hrát na kytaru je přeučit se komplet celý hraní...musíš dělat všechno naopak...seš borec a fandím ti :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Hej kámo, tak jestli tohle zvládneš tak to klobouk dolů.... obdivuju jak někdo umí být pilný a snaživý se něco naučit či přeučit...
pehve

Příspěvek od pehve »

no ony ta pravý a levý strany se časem poddají, ja mam takovej problem na bicí že jsem levák a kolikrát levá sada na podiu prostě není tak jsem se základy naučil i napravo :roll: je to šílenost ale tak jaksi se mi tím i uvolnily ruce, něco jako větší nezávislost...dokonce jsem se s tim setkal i v nějaký škole na polyrytmy od nějakýho americkýho profesora ...doporučuje hrát část treninku na obrácenou sadu...
jak je to na kytaru to vážně nevím protože na ni jsem "jenom" napravo ale aspon trochu vidíš že v tom protivným otáčení nejsi sám...
jo a kdyby tě to mooooc sr*lo tak vzpomeň na Hendrixe...hodně muzikantů se domnívá že tu uvolněnost v rytmech a báječnej feel získal právě tím nedobrovolným otáčením kytary - vlastně se učil na dva gardy...
takže každopádně tě čeká ještě skvělá hudební budoucnost :D tak hodně štěstí a já si letim dát etudu na snare vod pravý ruky :lol:

jooo a o cirkulárce prý platí pouze jedno:-- nelézt za to, opatrnost nestačí--, ale bud v klidu - ja to tak taky nedělám :wink:
jindrak

Příspěvek od jindrak »

Ahoj. Silene te lituju,pac vim co to je laska ke kytare ..... Preju ti,aby se ti to nakonec povedlo a aby jsi mohl hrat jako drive. Poradit ti muzu jen tohle : Kdo trenuje a trenuje,ten nemusi umet,ale muze mit dobrej pocit co hreje :)
Cort KX Custom SBB , Cort X-6
Kabely Cordial by Neutrik
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
wenca93

Příspěvek od wenca93 »

Obdivuju tě. Připomínáš mi trochu Tonyho Iommi, který je levák a měl nehodu, že přišel o poslední články prsteníku a prostředníku a při hraní používá nějake spešl plastové, nebo z kůže vyrobené náprstníky a hraje na struny od banja bo sou měkkčí. Každopádně fakt ti přeju ať se ti daří a hodně štěstí.
Gibson SG --> Tech21 Sansamp British, Dallas-Arbiter Fuzzface, VOX Time machine, Digitech Whammy --> Crate V50, Kustom 12 Gauge, Marshal ms-2:D

Stara španělka - DADGAD
Valdéz

Příspěvek od Valdéz »

Pán je opravdu kytarista :wink: Podobný psycha jsem měl v létě. Rozdrtil jsem si levý ukazováček. No ale nevysral jsem se na to...to je myslím první část úspěchu ! :D sice mi zcela nezní baré protože ho mám pokřivený a nemůžu všechny struny pořádně "přiťápnout" ale hraju ! No tak nějaké vybrnkávání Tě přeci nerozhodí ! Prostě to chce cvik a že to někdy už opravdu štve...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Všechnu čest a pevnou vůli. Já mám podobnou zkušenost, i když ne tak dramatickou. Jako volejbalista pravák jsem si před lety zranil pravé rameno - tehdy byl volejbal pro mě skoro vším. Pokoušel jsem se přeučit na levačku, ale nakonec jsem se vrátil k pravačce, i když to už není ono.

Ty ale na výběr nemáš. Obdivuju tě.

Ale nikdy nevíš, dnes jsou robotické protézy stále dokonalejší a levnější. Třeba pak s tím budeš rychlejší než Malmsteen. :wink:

Každopádně tady přikládám malou inspiraci a motivaci. Co tenhle chlap s tou schromenou rukou dovede... :shock:

http://www.youtube.com/user/YodaVanHalen
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“