Zdravim, snad k vánocům bych si mohl nadělit overdrive. Rozhodnul jsem se pro Hydra Boost, páč se mi fakt líbí, ale mám menší dotaz, v popisu se píše, že pracuje i na 9V, ale správnej zvuk z něj leze při 12V a 18V.
Problém to není na pedalboardu mám i 12V, ale zajímalo by mě proč z toho pak leze lepší zvuk a hlavně jak je udělanej ten efekt, že sežere všechny tuty napětí. Jestli v tom není nějaká bota. Dík.
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... 50:0:0:1:0
Carl Martin Hydra Boost
Pravidla fóra
Carl Martin Hydra Boost
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ten popisek vychází z toho, co píšou u Carl Martin na webu, takže chyba to není (psal jsem ho já, takže to vím). Osobně si to taky neumím moc vysvětlit, ale beru to jako za možnou věc, protože třeba u některých fuzzů lze pomocí potáku měnit kolik voltů do nich pujde a mění to nějak zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale předpokládam že jenom u těch který jsou na to stavěný.timac píše:Zdravím, obecně vyšší voltáž signalizuje v případě krabiček (nejen zkreslovacích) dobré dynamické vlastnosti. Samotný charakter zvuku by se při použití 9V nebo 12V měnit neměl.
Honza
Samozřejmě, jinak by hrozilo poškození obvodů krabičky. Obecně, pokud krabičku, která je stavěná na voltáž 9V, připojíme ke stabilizovanému napětí 10V, není se čeho obávat. Nabitá 9V baterie má ve skutečnosti napětí o něco vyšší, takže je to v pořádku. Ale připojení 9V krabičky na 18V napětí je už hra s ohněm 
Na vyšší napětí jsou stavěny třeba H&K Tubeman (12 nebo 13V, teď přesně nevím) a nebo proslulý delay EHX Deluxe Memory Man (15V). Zmíněné kousky se vyznačují právě větší dynamikou.
Honza
Na vyšší napětí jsou stavěny třeba H&K Tubeman (12 nebo 13V, teď přesně nevím) a nebo proslulý delay EHX Deluxe Memory Man (15V). Zmíněné kousky se vyznačují právě větší dynamikou.
Honza
Tak dík všem za odpověď.