A co si myslíš o takových mexikánech z devadesátýho-čtvrtýho? Já myslím , že to byl moc fajnovej rok ne? Aspon teda doufám, můj Ferda je ten ročník
Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
no myslím že mexikánci z devadesátek nebudou vubec spatni. myslim, ze se tady ty stand. zacli delat snad v roce 1990? z toho co jsem precetl a z par kousku co jsem drzel v ruce jsem nabyl dojmu, ze zvlast stare mexika jsou dobre kytarky. ono asi taky neco udela tech deset a vic let s tim drevem, taky si myslim, ze se to driv tak nesidilo...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Regular John
Na amerických standardech je ladící mechanika i tremolo jiné (lepší).qwer píše:
možná se pletu, ale myslím, že mexiko stand. a usa stand. má mechaniky stejné...
jinak na mexikánovi stačí vyměnit snímače, jak už jsem říkal, a hraje to pěkně, takže není třeba se báttaky k tomu ale musí být trochu aparát a ne nějaký lowendový trand.
Jak jste se bavili o obchodě muzikant, tak já mám z něho fajn zkušenosti, chlápek mi poradil, k tomu to byl rodák z Třince, takže jsme pokecali "ponašymu" takže nebyl problém. Poptal se mě co nového v Třinci atd. Poradil mi dobré struny, dobrý kabel. Dokonce mi dal trsátko gratis. 
Cort Z40 BK (za tu cenu ďábel), Jolana 0.6 mm(Krásné trsátko ze želvoviny se stříbrným potiskem, nehraju s ním je na parádu
, dunlop 0.8 mm) , jinak hraju přez komp
100% hate hip-hop!!!!!
100% hate hip-hop!!!!!
- Regular John
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Fender Classic Player 60' Stratocaster
Zdravím, po přistích prazninách bych si rád pořidil nějakého Fendera.
Cena by se měla pohybovat přibližně kolem 15-20 tisíc.
Zatím jsem slyšel, že z mexických stratů je nejvýdhodnější asi
Fender Classic Player 60' Stratocaster, který stojí 16 tisíc.
Chtěl bych vědět jaké jsou u něho klady a zápory, popřípadě který stratocaster by za ty pěníze byl lepší, než tento ...
P.S.: Rád bych na něm, pokud je to možně, téměř nic nevyměňoval, ...
Cena by se měla pohybovat přibližně kolem 15-20 tisíc.
Zatím jsem slyšel, že z mexických stratů je nejvýdhodnější asi
Fender Classic Player 60' Stratocaster, který stojí 16 tisíc.
Chtěl bych vědět jaké jsou u něho klady a zápory, popřípadě který stratocaster by za ty pěníze byl lepší, než tento ...
P.S.: Rád bych na něm, pokud je to možně, téměř nic nevyměňoval, ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tahle kytara je vážně v poměru cena výkon asi nej co se dá v současnosti pořídit. Trošku problém je v tom krku. Přece jenom 12" radius už není klasickej fenderovskej krk. Je to potřeba vyzkoušet jestli ti sedne. Každopádně snímače jsou na ní výborné. Však rasomaso napíše. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče toho krku tak nevím, hrál jsem totiž jenom na Squiera Bullet a jetého Fendera USA Standarda, ale myslím, že to problém nebude. Rád se té změně přizpůsobím.Smrťokvítek píše:Tak tahle kytara je vážně v poměru cena výkon asi nej co se dá v současnosti pořídit. Trošku problém je v tom krku. Přece jenom 12" radius už není klasickej fenderovskej krk. Je to potřeba vyzkoušet jestli ti sedne. Každopádně snímače jsou na ní výborné. Však rasomaso napíše.
No kytaru bych chtěl raději novou, a to asi USA neseženu co?framikoin píše:a ja bych sel za ty prachy do bazacovyho USA Standarda.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
v poslední době je na bazaru požehnaně vynikajících USA standartů, kteří se pohybují přesně v téhle cenové relaci. Lepší kytaru za tyhle peníze neseženeš. Lituju, že už další nepotřebuju;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Regular John
Jednoznačně bych taky volil bazarového Amerikána, to je nejlepší možnost. Na bazaru je spousta skvělých nabídek, určitě to sleduj a neboj se toho. Na vyhranou, seřízenou kytaru, která už má něco za sebou se hraje mnohem líp než na novou. Na Americkém standardu už nemusíš (narozdíl od mexikánců a highwayů) nic měnit, snímače jsou skvělé, ladění drží, kvalita zpracování výborná...
No pokud chceš jít do CP60 tak jedině do 2007 nebo nejlépe do 2006 výročního modelu. CP60 z '06 poznáš podle výročního odznáčku na zadní části hlavy kytary (http://www.rockin-tom.com/06strat.htm tady je vidět na jedný fotce) nebo podle sériovýho čísla který začíná MZ6 (nebo MZ7 jako 2007). Jde o to, že Fender postupem výroby změnil specifikace. První CP60 z 2006 měly opravdový custom shop snímače s nálepkama a podpisem AY, kvalitnější hardware jako ocelovej blok a...
tohle...
sorry nevim jak se tomu říká v češtině

edit: jo tak jsou to kameny
Později začal Fender dávat zinkovej blok a jiný věcičky na kobylce označený červeně
jinak taky změnili snímače. Respektive jsou to furt CS 69 ale ne vyrobený v custom shopu ale v mexiku podle stejnejch specifikací. Já mám 2007 a blok i tyhle nejmenovaný předměty mám ocelový. Snímače jsem nečekoval jestli jsou podepsaný a s nálepkama nebo jiný. Jinak co se týče CS 69 tak co jsem slyšel jsou designovaný pro hraní s ovinutou G strunou, tenký e a B maj poměrně dost zahloubený takový ty magnetický tyčky a pozoruju nepatrnej pokles hlasitosti oproti G struně, která to má zas hodně vysunutý. Mimo to ale zněj skvěle.
tohle...

edit: jo tak jsou to kameny
Později začal Fender dávat zinkovej blok a jiný věcičky na kobylce označený červeně
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
to já taky , ale poslední dobou si ujíždím na kombinaci S+SH u kobylky. Mám Strata z baheního jasanu a když dobře nastavím kombo, tak je ten výslednej zvuk hutnej a tlustej jak elektrický lano
Už se těším, až si tam hodím snímače lace (modrý,stříbrný,červený) to pak už bude megahustý
Ale to ej jen takovej offáč, zvuk obyčejného strata mě furt uchvacuje
Hlavně ta svoboda s jakou se na něho dá hrát, to je paráda, jak se dá stím tonem vyhrát.
Ale to ej jen takovej offáč, zvuk obyčejného strata mě furt uchvacuje
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
- Regular John
...nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nový topic, tak to fláknu sem...
Nemáte někdo přehled o tělech různých ročníků typu Fender American Standard Stratocaster?
Já jsem se dnes pustil do údržby svého modelu 2007 a byl jsem dost překvapen, když jsem zjistil, že tělo je pod pickguardem vyfrézováno jakoby pro kombinaci H-S-H, přitom mám S-S-S... Navíc je tam takový navrtaný"ďůlek", který jsem na jiných tělech neviděl - nevíte k čemu je a jestli má nějaký vliv na zvuk?
Tady je i fotka

Nemáte někdo přehled o tělech různých ročníků typu Fender American Standard Stratocaster?
Já jsem se dnes pustil do údržby svého modelu 2007 a byl jsem dost překvapen, když jsem zjistil, že tělo je pod pickguardem vyfrézováno jakoby pro kombinaci H-S-H, přitom mám S-S-S... Navíc je tam takový navrtaný"ďůlek", který jsem na jiných tělech neviděl - nevíte k čemu je a jestli má nějaký vliv na zvuk?
Tady je i fotka