Kombo vs efekt
Pravidla fóra
Kombo vs efekt
Mám kombo Fender Frontman F15G(bez žédného efektu, krabek..) +LP. A chtěl bych si koupil Digitech RP250.. Kamarád mi poradil že by bylo lepší investovat do lepšího komba než nějaký multiefekt. Že prý získám lepší zvuk a mutliefekt už ani potřebovat nebudu. Popravdě nevím jak se rozhodnout. Takže bych od vás chtěl odpovědi ve smysli Pro/a proti, zdali bych mel investovat do RP250 nebo komba:)
Add: Připomínám že by se jedalo jen o hraní doma.
Add: Připomínám že by se jedalo jen o hraní doma.
No já bych řek že jde o to jestli chceš mít dobrý clean nebo zkreslení...takže?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Určitě zkreslení.. beru to jako provizorní řešeni(i když provizorní na trošku delší dobu
). S tím že bych si chtěl ušetřit na na nějakou lampu (třeba RANDALL - RH150G3Plus). Ale to je otazka tak min 1 roku. Takže bych chtěl teď něco co mi bude prozatím dostačovat.. chci investovat do něčeho smysluplnýho ale za malý peníz.
Předpokládám že je to v blbé sekci, takže to přesouvám...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
150G3Plus není lampa, ale hybrid
Změna komba ti změní charakter zvuku, pravděpodobně ti ho zlepší (pokud vybereš kvalitní aparát), budeš mít lépe znějící čistý a zkreslený zvuk.
Multiefekt ti sice umožní získat také nějaké zkreslení (variabilnější a třeba i lepší než máš na kombu, pokud mluvíme o F15), ale jeho hlavní síla je v množství efektů, které nabízí (no, je to Multi - efekt
).
Suma sumárum - kombo = změna charakteru a zlepšení zvuku z hlediska jeho základu, multiefekt = změna zvuku modulacemi způsobenými efekty, základní charakter zvuku a tedy i jeho kvalita zůstanou stejný.
Změna komba ti změní charakter zvuku, pravděpodobně ti ho zlepší (pokud vybereš kvalitní aparát), budeš mít lépe znějící čistý a zkreslený zvuk.
Multiefekt ti sice umožní získat také nějaké zkreslení (variabilnější a třeba i lepší než máš na kombu, pokud mluvíme o F15), ale jeho hlavní síla je v množství efektů, které nabízí (no, je to Multi - efekt
Suma sumárum - kombo = změna charakteru a zlepšení zvuku z hlediska jeho základu, multiefekt = změna zvuku modulacemi způsobenými efekty, základní charakter zvuku a tedy i jeho kvalita zůstanou stejný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
radim ti kombo, idealne Voxe AD(Valvetronix), pokdu ti bude sedet zvuk. Nebo nejakej *Champ* Fender.
oboji ma efekty.
ale zas na druhou stranu, pokud hrajes ciste pro sebe a nehodlas zacinat v kapele, zas tak moc nepotrebujes kvalitni zvuk(pokud ho nechces pro sebe
, zkuste me prosim spis pochopit nez ukamenovat) ani zvysit hlasitost a jde ti o experimentovani, nejaky multak by nemusel bt na skodu...
ale za me kombo.
oboji ma efekty.
ale zas na druhou stranu, pokud hrajes ciste pro sebe a nehodlas zacinat v kapele, zas tak moc nepotrebujes kvalitni zvuk(pokud ho nechces pro sebe
ale za me kombo.
Jen malá vsuvka.. je nějaký velký rozdíl mezi těmito kusy kromě tý 100,- rozdílu 
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 50:0:0:1:0
http://kytary.cz/vox-valvetronix-ad15vt ... 50:0:0:1:0
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 50:0:0:1:0
http://kytary.cz/vox-valvetronix-ad15vt ... 50:0:0:1:0
XL je trochu tvrdší verze, má symulace víc naboostovaných zesíků atd.
jinak k obecné tematice... být tebou nechám si fendera, je to super kombíčko a na doma naprosto dostačující, clean je super a zkresnelý pokud ti sedne tak taky není špatný. Pokud chceš jiný charakter zkreslení tak di do multáku, víc si sním vyhraješ nastavíš efekty které budou imho kvalitnější než na voxovi a budeš mít víc možností. Na doma ti to bude stačí(a podle mě je to lepší/kvalitnější, ale řid se sebou) a multák využiješ aj potom až přejdeš na silnější amp. Fender ti zůstane na doma, multák jenom zbalíš ke kytaře a převezeš ze zkušebny dom(a zpět) a máš vystarené
ale raděj si to všechno osobně vyzkoušej, zvaž co tě vyjde levnějc, a jak chceš kvalitní zvuk...
Můj postoj je nechat si fendera a k tomu mulťák...
P.S. stejně je to všechno o rukách::) i z fendera bez efektu vytáhneš dost tvrdý zvuk se správnou kytarou
jinak k obecné tematice... být tebou nechám si fendera, je to super kombíčko a na doma naprosto dostačující, clean je super a zkresnelý pokud ti sedne tak taky není špatný. Pokud chceš jiný charakter zkreslení tak di do multáku, víc si sním vyhraješ nastavíš efekty které budou imho kvalitnější než na voxovi a budeš mít víc možností. Na doma ti to bude stačí(a podle mě je to lepší/kvalitnější, ale řid se sebou) a multák využiješ aj potom až přejdeš na silnější amp. Fender ti zůstane na doma, multák jenom zbalíš ke kytaře a převezeš ze zkušebny dom(a zpět) a máš vystarené
Můj postoj je nechat si fendera a k tomu mulťák...
P.S. stejně je to všechno o rukách::) i z fendera bez efektu vytáhneš dost tvrdý zvuk se správnou kytarou
mezi temi valvetronix je rozdil taky v repru. ta celocerna verze ma vetsi repro - coz znamena, ze ti to jednak bude hrat vic nahlas (coz asi nepotrebujes) a zvuk bude mit vic prostoru a bude to mit lepsi basy a stredy (coz je skvele). na verzi XL jsou ciste zvuky taky... no nejlepsi bude, kdyz si zkusis oboje - za me teda spis ta XL - zvlast kdyz chces asi hrat nejaky metal (soude podle toho MT-2)
Pravděpodobně bych šel do toho Valvetronixe.. ale jelikož se mi teď rozšířila peněženka, tak bych mohl koupit kombo okolo 8000
. Takže bych sáhnul po 30W verzi.. ale jelikož budu mít kombo upravdu jen na doma, tak nevím jestli nebude lepši se porozhlídnout po něčem jiném nehleďe na Watáži. Pokud mi doporučíte nějake altrernativy tak budu rád. Jen přimomínam že bych chtěl něco co by mělo dobrý zkreslení(jak jsem psal výše... ala Metallica).