Rozteč strun Fender 5.str.jbass

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
milvyk

Rozteč strun Fender 5.str.jbass

Příspěvek od milvyk »

Potřeboval bych vědět jakou rozteč strun má na kobylce fender j bass 5str amerika a mexičan,jestli by to mohl změřit.Za případnou ochotu předem veliké díky. :)
Janec

Příspěvek od Janec »

Čau. Na kobylce z mexika, přímo na kamenech je rozteč 17mm.
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Díky,já používám jako náhradní basu focus jbass 5str je to uplně stejné, ty struny mi přijdou dost blízko sebe a hůř se na to hraje ale je to možná otazka zvyku.Hrál sem před tím na čtyřku fender prec japonce.Ještě jestli,tedy jak je to na 5str.jbass usa zda to není trošku víc.Jinak na musicman stingray 5 mi to dělá 19mm a je to podstatně pohodlnější. :)
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Nikdo nemá usa jbass 5str? :cry:
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

milvyk píše:Nikdo nemá usa jbass 5str? :cry:
Pochybuju že ty parametry na mexiku budou jiný než na USA.
milvyk

Příspěvek od milvyk »

No to právě nevim,třeba na squier deluxe jaz bass je to 18mm a celková vnější u kobylky je 77mm.Fokus má celkovou cca 65-66mm a jak sem to měřil přesněji tak od středu ke středu struny je to jenom 16mm a v tom případě třeba i to mexiko je o něco širší.Jestli můžete zkuste mi změřit ještě celkovou u kobylky i na tom jbass mexiko.Dík za ochotu máte u mě štamprličku. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Squier by měl mít jakožto produkt licencovaný Fenderem zcela sejné parametry.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Nj ale proč má potom mexiko mín pokud to kolega dobře měřil. :shock:
Janec

Příspěvek od Janec »

Tak jsem to schválně měřil znovu. Měřil jsem to obyč. svinovacím metrem. A to od kóty 10cm. Naměřil jsem 17mm od středu jednoho kamenu ke středu druhého. Vzhledem k rozdílné tepelné roztažnosti materiálů měřidel a jejich přípustné odchylce by bylo jediné objektivní měření stejným měřidlem o stejné teplotě, nadmořské výšce a vlhkosti :D 1 mm rozdílu si myslím aj tak neznamená rozdíl. 2 už možná jo, ale milimetr . . .
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Dík za ochotu,uvažoval sem že bych si tu mexickou 5 eventuelně pořídil místo fokáče ale ten 1mm to asi fakt neřeší i když....a navíc ceny jdou pěkně dolu.Ale jak psal kolega dělá se i ten squier pod fenderem a jeto všude jinak zajímalo by mě jak je to na těch usa modelech.A pokud bys měl cestu na UH.Hradiště tak se na tu štamprličku zastav a u jedné by se určitě nezůstalo. :D
Janec

Příspěvek od Janec »

Jojo, to beru. Když mě pak na rudlu dovezeš na nádraží . . . :D
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Nj.to mě nenapadlo otázka jestli bych tě tam byl pak schopen dopravit :)Jinak i ty 5str afinity j basy mají 18mm tak u těch usa to bude určitě stejné.Yamahy mají ještě větší rozteče ale ten krk už mi příde docela široký.Dneska sem lítal v Brně po hudebninách s metrem tak to bylo něco :D.
Janec

Příspěvek od Janec »

milvyk píše:Nj.to mě nenapadlo otázka jestli bych tě tam byl pak schopen dopravit :)Jinak i ty 5str afinity j basy mají 18mm tak u těch usa to bude určitě stejné.Yamahy mají ještě větší rozteče ale ten krk už mi příde docela široký.Dneska sem lítal v Brně po hudebninách s metrem tak to bylo něco :D.
Tak to jo. :D "Chcete si na tu basu zahrát?" "Ne, já si ji jenom změřim" Dobrý :D
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“