Kytara pro začátečníka po X-té :)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Malcik

Kytara pro začátečníka po X-té :)

Příspěvek od Malcik »

Ahoj všem,

už jsem asi tak milióntý s tímto dotazem, nicméně snažil jsem se hledat všude možně a stále nemám jasno, tak budu vděčný když někdo pomůže.

Několik měsíců skoro každý den hraju na akustiku a nyní vybírám elektriku, kterou mi má přinést ježíšek. Mělo by to být něco do nějakých 6-8 tisíc Kč za kytaru i kombo dohromady.

Co se týče toho co chci hrát, tak mě zajímá výhradně rock - Pink Floyd, Queen, z českých třeba Kabát. Rád bych s tím zahrál celý tento rozsah, což by snad neměl být problém. Pokud bych měl vybrat jeden příklad, k čemu by se měl zvuk ideálně blížit, tak David Gilmour. Kdo má video PULSE z r. 1994, tak tam se mi zvuk jeho kytary líbí nejvíc. Je mi jasné že to se sestavou za pár litrů dokonale nenapodobím, ale jako příklad k čemu bych se chtěl blížit to doufejme poslouží.

Vše samozřejmě pro domácí hraní pro vlastní potěšení.

Z dostupných informací se mi nejlépe jeví SQUIER BY FENDER - Affinity Fat. Na Youtube jsem koukal, že většina lidí hraje sóla Pink Floyd na podobné kytary.
S čím se nevím vůbec rady je kombo. Vůbec nevím, jaké mají komba možnosti, nakolik ovlivňují zvuk ony a nakolik je to o kytaře a nakolik o nějakých dalších efektech, o kterých zatím neuvažuji. Nevím ani jaký potřebuji výkon. Podle Youtube to vypadá že je nejpopulárnější MARSHALL MG 30DFX, jenže to se koukám pohybuje kolem 5ti litrů a to už je dost. MARSHALL MG 15DFX už bych koupit mohl, ale nemám tušení o kolik je horší a zda mi to bude vadit.

Nakonec bych poprosil, abyste mi doporučili něco obvyklého, co není problém sehnat a mají to v běžném krámu. Potřebuji to sehnat v Plzni. Samozřejmě na kytary.cz mají asi všechno a objednat to je pohodlné, ale rád bych si kytaru i kombo v prodejně osobně vyzkoušel.

Díky moc za rady!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Masrhall MG NEEEEE!!!! ;) to je zvuk jak z kastrolu, kterej nekde 50 let reznul a este ho nekolikrat prejel valec. bleee.
kombo ti radim sehnat tohle:
http://kytary.cz/vox-valvetronix-ad15vt ... 31:0:0:1:0
nebo tohle:
http://kytary.cz/peavey-valve-king-roya ... 91:0:0:1:0

je to uz vcelku dost kvalitni zvuk, vox ma navic efekty, se kteryma si muzes dost hrat(na gilmoura muzou bejt dost dobry).

kytaru ti ja doporucim z vlastni zkusenosti Cort. A to:
http://www.musiccenter.cz/Cort-G200-AW/ ... e/:3:28308
tu mam ja a jsem si ni vrcholne spokojenej. Pink Floydy hraje libove, na to, v jaky je kategorii, a to je hraju na Laney 15W tranzistor.

http://www.musiccenter.cz/Cort-G210-BK/ ... e/:3:28305
hb navic, ale ja bych si stejen vybral 200, protoze mam rad singly(pokud nevis co to je, hledej ;) )

Pripadne Fokus, ale chtelo by to zajet do skladu s nekym, kdo tomu rozumi a vybat kvalitni kus.
Za me osobne ne squier a to z duvodu, kterej uvadim pokazdy: Je to licence od Fendera a za tu licenci platis, at si rika kdo chce co chce. Cort dela taky kvalitni kytary(podle me nejlepsi pomer cena/kvalita) a za ten napois na hlave neplatis ani korunu.

edit:
jeste me napadlo Roland Cube, a to bud 15 W
http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly- ... 50:0:0:1:0

nebo tu verzi 20W, ta uz ma efekty. Do 30ti uz by ses nevesel a je to na doma stejen moc hlasity :)
a kdybys sehnal levnejc neco, co na konci nema X, tedy starsi verzi, neboj se toho.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak na Gilmoura stratocaster 3x SC...ale zase na Kabaty to libovy nebude...Zkusil bych neco od Squieru...A kombo-zalezi jakej vykon...jestli na doma, tak se da koupit min vykonne a kvalitnejsi...mozna by jsi se mohl podivat na bazar...ale jinak bych se nevahal poohlidnout po nejakym tom VOXu AD, Roland Cube,...Peavey Valveking Royal8 nevim...mozna jeste Ibanez Valbee...Myslim, ze na doma super veci...U techto malych lampovych aparatu by jsi mohl casem uvazovat i o nejakych krabickach...ale k modelingovym kombum, jako je VOX AD radeji ne...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

BTW: Nepochopím proč člověk, kterej poslouchá Pink Floydy, poslouchá i Kabát...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak dosahnout Gilmourova soundu je docela beh na dlouhou trat. efektu ma fakt pozehnane :-). doporucuji precist patricny topic v patricne sekci.

kytaru proste nejaky strat s trema singlama, ale tim humbuckerem nic zasadne nepokazis. ja osobne bych brousil ke Squieru. kombo asi toho Voxe s efektama, budou se ti hodit :wink:

EDIT: tak dlouho jsem to mel rozepsany, ze uz ani nejsem aktualni :D. ty maly lampy jsou fajn, ale pokud premyslis alespon o castecne snaze se Gilmourovu zvuku priblizit, bez efektu to nepujde, takze spis ten Vox nebo Roland
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Franta Doom Occulta

Příspěvek od Franta Doom Occulta »

Joey píše:BTW: Nepochopím proč člověk, kterej poslouchá Pink Floydy, poslouchá i Kabát...
Taky mě to zarazilo :D
kytara: Ibanez GRG 170 DX
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

jj,vem toho Voxe AD15VT,je to skvela vec,mam ho ted pujceny doma,a nemuzu se ho nabazit,ma to fakt moc pekty amp a efekty samozrejme taky,a kytaru,ja bych vzal nejakyho toho standard squiera,ted byl na bazaru myslim jeden za 3500kc,coz je dobra cena.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

DADO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DADO »

Franta Doom Occulta píše:
Joey píše:BTW: Nepochopím proč člověk, kterej poslouchá Pink Floydy, poslouchá i Kabát...

Proč by ne? :-) Ja posluchám jak Kabáty, tak Floydy, Tak SlipKnot, tak Korn, Metallicu, SOAD, Kravitze, Mansona, Kryštofy, Chinaski, Landu, Iron MAiden, Craddle of Filth.

Rocker nemusí mít přece vyhraněný styl :-)
Lucida (acoustic) - AXL-5207 4/4
Ibanez (El-akustika) Černá - V72
Cort (Elektrická) červená-matná - X1
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

DADO píše:
Franta Doom Occulta píše:

Proč by ne? :-) Ja posluchám jak Kabáty, tak Floydy, Tak SlipKnot, tak Korn, Metallicu, SOAD, Kravitze, Mansona, Kryštofy, Chinaski, Landu, Iron MAiden, Craddle of Filth.

Rocker nemusí mít přece vyhraněný styl :-)
Proč ne taky poslouchám od Guns'n roses až po Amon Amarth či Children of bodom hehe...

K tématu kombo bych do poručil Rolanda mám třícu a sem spokojenej ;)
Jak sem si kupoval v prodejně ampec, tak jsem zkoušel nějaké pevey ale moc dobry nebylo volume bylo dělané tím způsobem, že když si přidal na hlasitosti tak si tím přidával i gain -> zkreslení... no nevím co to byl za model ale dělalo to tohhle no.... čily když to bylo potichu tak to bylo čisté když si to ohuli tak metal no...
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Jo já taky poslouchám takových stylů který nejdou dohromady. ale k věci: Roland cube je dobrej. No a já měl squier za 7000kč a hrál teda bombově. takže můžu doporučit
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Malcik

Příspěvek od Malcik »

Díky všem za cenné rady. Jsem rád že jste se rámcově i shodli :)

Pravděpodobně půjdu do toho VOXe AD15VT a Squier Affinity Fat (http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 89:0:0:1:0). Jen u toho squiera jsem na rozpacích, protože má humbucker.

Co jsem se díval po videích na Youtube, tak se mi víc zamlouvá zvuk normálního singlu, čili se nabízí otázka, jestli nekoupit 3xS. Na druhou stranu tomu prd rozumím a třeba s tím humbuckerem je to lepší? Takže budu rád když poradíte...
Nehledě na to (jak jsem to pochopil) to má 5polohový přepínač, pomocí kterého můžu ten humbucker v nejhorším vypnout, je to tak?
Pokud by to tak skutečně bylo, tak se samozřejmě budu klonit k univerzálnějšímu řešení, tedy 2xS+1xH.

Jinak chápu že Kabáti a Pink Floyd nejde zrovna dohromady a to že to poslouchám obojí neznamená, že to považuji za stejně kvalitní :D Ale pro určité situace se mi Kabáti prostě líbí. Zrovna včera jsem v podvečer měl mizernou náladu a do ní si pustit pesimistické texty PF, to by asi zrovna moc nepomohlo... takže jsem si pustil mj. paní vogelrauchovou a hned mi bylo lépe :D
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no já bych klidně bral i hb ale určitě se to dá předělat jako mám já na ibaneze a to že tam mám 2 hb který ale jdou rozepnout na s. takže můžu mit třebä hb nebo s u tremola nebo hb /s u krku nebo kombinace obou bud hb hb nebo s s nebo hb s nebo s hb :shock: :D
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
majkie

Příspěvek od majkie »

hele HB u kobylky chces urcite. mezi S a HB je dost velky rozdil, kazdy ma sve pro a proti na ruzne zanry a jestli zacinas, je kytara s obema snimaci nejlepsi volba. treba si psal ze poslouchas i neco z metalu a hardrocku, a tam by spousta riffu znela na singl prinejmensim divne :) takhle budes mit singl u krku na stredu na gilmoura a hb u kobylky na vetsi narez :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Nejde o to co to je za styl, ale o to, že to je Kabát :roll:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Sedi :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Guitarbob píše:jj,vem toho Voxe AD15VT,je to skvela vec,mam ho ted pujceny doma,a nemuzu se ho nabazit,ma to fakt moc pekty amp a efekty samozrejme taky,a kytaru,ja bych vzal nejakyho toho standard squiera,ted byl na bazaru myslim jeden za 3500kc,coz je dobra cena.
rekl bych mizerna, kdyz novej stoji 3800 nebo kolik...
jinak, u hb jde o to, ze vetsine lidi se libi zkresleny hb vic jak singly a nebrumi(to je takovej neprijemnej zvuk, na kterej se da ale zvyknout a pri hre neni slyset). i metalovy riffy znej na singlu dobre(mejm usim aspon ;) ).
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Asanoth píše: ......jinak, u hb jde o to, ze vetsine lidi se libi zkresleny hb vic jak singly a nebrumi(to je takovej neprijemnej zvuk, na kterej se da ale zvyknout a pri hre neni slyset). i metalovy riffy znej na singlu dobre(mejm usim aspon ;) ).
Dobre, ale HB ma obecne jiny zvukovy vlastnosti, nejenom na zkreslenejch metalovejch riffech, i na cistym kanalu poznas rozdil. Tim nechci chazovat singly:wink:, sám je používám(mám H-S-H). Osobne doporucuju kombinaci obou(H-S-S).
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

zkusil bych Axl http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... 89:0:0:1:0

jednu mam doma a spokojenost.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“